Lær Hvordan Du Bliver 3D-kunstner

3D-kunst er overalt, lige fra spillefilm til hjemmeside-indlæsningsskærme. At være 3D-kunstner er en populær karriereønske for folk, der ønsker at tilføje en spændende visuel flair til verden omkring dem. Du kan forberede dig på en karriere som 3D-kunstner ved at udforske det grundlæggende i at arbejde i 3D-kunstindustrien og gennemgå de færdigheder, du skal bruge for at få succes.

I denne artikel deler vi de væsentlige detaljer om at være en 3D-kunstner, herunder standardkrav og pligter, du kan forvente, inden du starter dit første job.

Hvad er en 3D-kunstner?

En 3D-kunstner er en person, der bruger computersoftware til at udvikle kunstneriske 3D-billeder. De bruger computergenererede billeder (CGI) og anden teknologi til at skabe animationer, modeller og visuelle effekter. 3D-kunstnere kan bruge deres færdigheder til at generere de visuelle elementer i videospil, film, animationer, reklamekampagner, webstedsgrænseflader og mere.

Relateret: Karrierer i 3D-design: Hvad kan man forvente og job at overveje

Hvad laver en 3D-kunstner?

3D-kunstnere er ansvarlige for hele processen med at skabe et visuelt design, fra idégenerering til redigering af de endelige effekter. 3D-kunstnere er ansvarlige for, hvordan deres design ser ud, hvordan de bevæger sig, hvilke farver de bruger, og hvordan hvert element interagerer med dets omgivelser. Deres daglige opgaver kan variere baseret på, hvilken slags projekt de arbejder på, men de fleste 3D-kunstnere har disse fælles jobansvar:

 • Diskuter ideer med kunder
 • Udarbejdelse af karakterdesign
 • Storyboarding
 • Undersøgelse af designideer
 • Definition af objektproportioner
 • Implementering af fysik og bevægelsesmekanik
 • Samarbejde med stemmeskuespillere
 • Import og eksport af filer

3D kunstner arbejdsmiljø

3D-kunstnere arbejder i et kontormiljø, hvor de kan samarbejde med andre kreative og mødes med kunder. De arbejder uafhængigt, når de producerer deres designs, men tjekker jævnligt ind med andre kunstnere og projektledere for at forfine og tilpasse deres arbejde til kundens specifikationer. Nogle 3D-kunstnere arbejder eksternt og forbinder med deres team gennem telearbejde. 3D-kunstnere har en tendens til at arbejde på fuld tid, men kan have fleksible timer, som de tilpasser sig for at overholde projektets deadlines.

Sådan bliver du en 3D-kunstner

Hvis ideen om at være en 3D-kunstner interesserer dig, kan du gennemse disse trin for at lære, hvordan du bliver det:

1. Få en kunst- eller designgrad

Ikke alle arbejdsgivere kræver, at du har en uddannelse for at blive 3D-kunstner, men mange gør det. At få en grad kan også gøre din ansøgning mere imponerende og give arbejdsgiverne bevis på din tekniske viden og designgrundlæggende. Du kan forfølge en associeret uddannelse eller gennemføre en bacheloruddannelse for at kvalificere dig til flere muligheder. Du vil måske endda starte med at tage et par 3D-kunstklasser på et lokalt community college for at bekræfte din interesse for området.

Se efter skoler, der tilbyder programmer i 3D-design eller animation for at forberede dig til et job i 3D-kunst. Majors inden for spilkunst, computeranimation og grafisk design kan også være et godt valg for håbefulde 3D-kunstnere. Nogle af de emner, du bør tage under din bacheloruddannelse i 3D-kunst inkluderer:

 • 3D modellering
 • Rumlige proportioner
 • Digital skygge og tekstur
 • Karakterudvikling
 • Animerende scripts
 • 3D animerede miljøer
 • Bevægelse i animation

Relateret: Hvad det kræver at blive en animator

2. Lær det grundlæggende i designsoftware

Selvom du måske laver nogle skitser på papir for at planlægge dine designs, vil du for det meste bruge computerdesignsoftware til at fuldføre dine 3D-kunstprojekter. Sørg for, at du har en computer og et grafikkort, der kan køre topdesignprogrammer, plus en tablet til nemt at indtaste dine designs. Download en række populære CAD-software og komplette tutorials for at lære, hvordan du opnår bestemte effekter og funktioner.

3. Udforsk forskellige 3D-designnicher

Der er mange specialer indenfor 3D-kunst, som du kan overveje. At vælge en niche kan gøre det nemmere at finde et job, hvor du kan arbejde på projekter, du nyder. At udforske en bred vifte af nicher kan også tilføje bredde til din portefølje og vise potentielle arbejdsgivere, at du kan tilpasse til enhver form for 3D-kunstprojekter. Nogle af de nicher du kan øve dig i inkluderer:

 • Spil design
 • Retsmedicinsk og medicinsk animation
 • Arkitektonisk modellering
 • Filmskabelse
 • Produktvisualisering
 • Annoncering
 • 3D print
 • Virtual og augmented reality

Relateret: Typer af videospildesignerjob

4. Gennemfør en 3D-kunstpraktik

Praktikpladser i 3D-kunst lærer dig, hvordan du anvender din tekniske viden og færdigheder til et rigtigt arbejdsmiljø. Du lærer, hvordan du forfiner dine designevner, interagerer med kunder og fortolker rigtige designtrusser. At deltage i et praktikophold introducerer dig til fagfolk i 3D-kunstindustrien, som du kan bruge til at finde ledige stillinger, kunder og andre muligheder.

5. Udarbejd en professionel digital portfolio

Gør dig klar til at vise dine færdigheder til potentielle arbejdsgivere ved at sammensætte en digital portefølje, der indeholder eksempler på dit arbejde. Du skal oprette et websted, der kan være vært for de passende typer animations- og videofiler, der er nødvendige for at vise dit arbejde. Inkluder en beskrivelse af projektoplægget for at vise interesserede arbejdsgivere og kunder om din proces med at omdanne en idé til en gennemført 3D-gengivelse.

Relateret: Sådan laver du en stellar grafisk designportefølje

6. Optimer dit CV til 3D-design

Inden du begynder din jobsøgning efter en stilling som 3D-kunstner, skal du opdatere dit CV for at fremhæve dine tekniske 3D-kunstfærdigheder. Angiv de typer software, du er dygtig til, eventuelle designcertificeringer og detaljer om tidligere projekter, du har arbejdet på.

Relateret: 20 steder at finde kreative jobannoncer

Færdigheder for 3D-kunstnere

3D-kunstnere engagerer deres kunstneriske viden og tekniske færdigheder til at arbejde på deres animations- og 3D-modelleringsprojekter. Du kan forvente at bruge disse kernefærdigheder på jobbet som 3D-kunstner:

 • Kreativitet: At producere originale designs kræver kreativitet og opfindsomhed. 3D-kunstnere skal have en stærk kreativ vision og være i stand til at bidrage til brainstorming-sessioner til nye designs.
 • Multitasking: 3D-kunstnere kan arbejde på flere projekter på én gang og afbalancere forskellige udviklingsstadier for at overholde skiftende deadlines. De bruger multitasking og tidsstyringsevner til at prioritere opgaver gennem hele arbejdsdagen.
 • Computerfærdigheder: Software-, computer- og IT-færdigheder er afgørende for brug af designsoftware og fejlfinding.
 • Teamwork** :** 3D-kunstnere arbejder regelmæssigt sammen med andre kreative medarbejdere, herunder kunstnere, forfattere og redaktører. Teamwork færdigheder giver dem mulighed for at kombinere deres færdigheder for at arbejde på en samlet vision.

3D løn og jobudsigt

Fordi 3D-kunst er udbredt i så mange industrier, kan de tjene en lukrativ løn for deres specialiserede færdigheder. 3D-kunstnere tjener en gennemsnitlig årsløn på $68.579. Animatorer og andre 3D-kunstnere har også en forventet karrierevækst på omkring 4 % frem til 2029, hvilket betyder, at efterspørgslen bør stige med omtrent samme hastighed som andre erhverv.

Thorkild Duus
Thorkild Duus 3D-kunst er overalt, lige fra spillefilm til hjemmeside-indlæsningsskærme. At være 3D-kunstner er en populær karriereønske for folk, der ønsker at tilføje en spændende visuel flair til verden omkring dem. Du kan forberede dig på en karriere som 3D-kunstner ved at udforske det grundlæggende i at arbejde i 3D-kunstindustrien og gennemgå de færdigheder, du skal bruge for at få succes.