Komplet Guide Til Sygeplejerskekvalifikationerne

Komplet Guide Til Sygeplejerskekvalifikationerne

Hvis du overvejer en karriere inden for sygepleje, er en af ​​de primære beslutninger, du skal træffe, det sygeplejeniveau, du ønsker at forfølge. Der er mange forskellige sygeplejeniveauer og specialiseringer, hver med sit eget sæt af uddannelseskrav. At lære om de forskellige sygeplejerskekvalifikationer kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken vej du vil tage, eller om du vil forfølge yderligere uddannelse for at fremme din nuværende sygeplejekarriere. I denne artikel diskuterer vi de forskellige typer sygepleje og kravene til disse stillinger.

Hvad er sygeplejerskekvalifikationer?

Sygeplejerskekvalifikationer er de krav, som en person har brug for for at udfylde en bestemt rolle i sygeplejen. Sygeplejerskekvalifikationer omfatter formel uddannelse, certificeringer og erfaringsniveauer, sygeplejersker skal have for at kvalificere sig til jobåbninger.

Sygeplejerske

En sygeplejerske, eller certificeret sygeplejerske (CNA), er en sundhedsprofessionel, der hjælper patienter med at udføre daglige aktiviteter og opretholde deres hygiejne. De overvåger en patients vitale tegn og generelle helbred og rapporterer alle observationer tilbage til sygeplejersken. De hjælper også patienter med badning, fodring og andre aktiviteter. Afhængigt af den stat, de arbejder i, kan nogle plejeassistenter også udlevere medicin.

For at kvalificere dig til en stilling som sygeplejerske skal du gennemføre en statsgodkendt uddannelse. Denne type træningsprogram tager typisk mellem tre og otte uger. Efter at have afsluttet, skal den aspirerende CNA bestå en certificeringseksamen.

Læs mere: Lær om at være CNA (Certified Nursing Assistant)

Licenseret praktisk sygeplejerske (LPN)

LPN'er er ansvarlige for en række opgaver relateret til patientpleje, herunder at tage patientens blodtryk, starte IV drop, skifte bandager og indsætte katetre. De udfører også løbende overvågning af patientens helbred og yder grundlæggende patientpleje.

For at blive en LPN skal du gennemføre et praktisk sygeplejeprogram, som normalt findes på community colleges, tekniske skoler og karrierehøjskoler. Disse programmer tager normalt 12 måneder at gennemføre, i slutningen af ​​disse skal du bestå National Council Licensure Examination (NCLEX-PN) for at opnå en statslicens.

LPN'er kan også forfølge certificeringer inden for specialiseringer som udviklingshæmning, IV-terapi, fødsel og andre områder. En specialiseret certificering kan hjælpe med at give dem en konkurrencefordel i forhold til andre kandidater.

Læs mere: Hvad er en praktisk sygeplejerske? LPN vs. CN vs. RN, gennemsnitsløn og hvordan man bliver en praktisk sygeplejerske

Registreret sygeplejerske

En registreret sygeplejerske (RN) er ansvarlig for at overvåge patienter, administrere medicin, opdatere patientjournaler, rådføre sig med andre medicinske fagfolk og uddanne patienter og deres familier om deres sygdom og behandlinger. En RNs specifikke ansvar kan variere afhængigt af de typer patienter, de arbejder med, og det miljø, de arbejder i. De har også nogle gange ansvar uden for patientplejen. For eksempel kører nogle sundhedsundersøgelser eller blodprøver eller arbejder på sundhedsmesser for at fremme folkesundheden.

For at kvalificere dig til en stilling som uddannet sygeplejerske skal du have en bachelorgrad i sygepleje. Denne grad afsluttes normalt på fire år. Hvis en aspirerende registreret sygeplejerske allerede har en associeret uddannelse i sygepleje, så kan det tage så få som 18 flere måneders uddannelse at gennemføre en bachelorgrad. Efter at have afsluttet sygeplejeprogrammet, skal aspirerende RN'er derefter bestå National Council Licensure Examination (NCLEX-RN).

Læs mere: En dag i en sygeplejerskes liv: Typiske daglige aktiviteter og pligter

Avanceret praksis uddannet sygeplejerske

En avanceret praksis registreret sygeplejerske (APRN) er en sygeplejerske, der har en videregående uddannelse og har lov til at udføre mange af de opgaver, som ofte er forbeholdt læger. APN'er kan se patienter uden en læge, der fører tilsyn med deres arbejde, kan bestille diagnostiske tests og har lov til at stille kliniske diagnoser.

For at blive en avanceret praksis registreret sygeplejerske, skal du først blive en registreret sygeplejerske. Det betyder, at du skal starte med at gennemføre en bacheloruddannelse i sygepleje. Derefter skal du opnå en Master of Science in Nursing (MSN). Hvis du planlægger at forfølge en specialisering som en avanceret praksis registreret sygeplejerske, er der yderligere krav, såsom klinisk erfaring og avanceret uddannelse og certificeringer. Nogle af de forskellige specialiseringer omfatter praktiserende sygeplejerske, certificeret sygeplejerske-jordemoder, sygeplejerske anæstesilæge og klinisk sygeplejerske specialist.

Når du er færdig med din kandidatuddannelse, skal du bestå certificeringseksamenen. Certificeringskravene kan variere fra den ene stat til den næste, så det er vigtigt at gennemgå kravene for din stat.

Læs mere: Hvad er en avanceret praktiserende registreret sygeplejerske?

Klinisk sygeplejerske specialist

En klinisk sygeplejerske er en registreret sygeplejerske, der kan arbejde som primær sygeplejerske. De har avanceret uddannelse i farmakologi og andre avancerede sundhedsplejepraksis. Kliniske sygeplejerskespecialister leder teams af sygeplejersker, deltager i medicinsk forskning og udvikler og implementerer forskning for at forbedre kvaliteten af ​​den pleje, som patienter modtager i en medicinsk facilitet. De arbejder ofte som en del af et tværfagligt lægeteam.

Kliniske sygeplejerskespecialister skal være i besiddelse af udnævnelsen som registreret sygeplejerske og gennemføre en kandidatgrad. Mange kliniske sygeplejersker vælger også at gennemføre en doktorgrad i sygeplejepraksis for yderligere at fremme deres karriere.

Der er en række forskellige specialiseringer, som kliniske sygeplejersker kan forfølge, herunder pædiatri, hjerte-kar-sygdomme, voksnes sundhed, børne- og ungdomspsykiatrisk og mental sundhed, kvinders sundhed og rehabilitering. For at kunne deltage i nogen af ​​disse programmer skal aspirerende kliniske sygeplejerskespecialister opfylde forudsætningskravene for hver specialisering.

Forudsætningerne omfatter typisk en RN-licens, kandidat- eller doktorgrad og et specifikt antal timer, der arbejder i et klinisk miljø. Aspirerende kliniske sygeplejersker kan også være nødt til at gennemføre kandidatkurser i specifikke emner, såsom avanceret farmakologi eller avanceret sundhedsvurdering.

Læs mere: Hvad er en klinisk sygeplejerske? Hvad de gør, og hvordan man bliver en CNS

Andre sygeplejerskekvalifikationer

Der er også andre kvalifikationer, som sygeplejersker har brug for for at lykkes i deres roller. Disse kvalifikationer er de personlige egenskaber og egenskaber, som sygeplejersker skal udvikle uden for deres formelle uddannelse og certificeringer, herunder:

  • Stærke interpersonelle kommunikationsevner
  • Evne til at bevare roen i en krise og hjælpe andre med at bevare roen
  • Stærk opmærksomhed på detaljer
  • Meget organiseret
  • Opmærksom på andres velfærd
  • Stærke evner til kritisk tænkning og problemløsning
  • Autoritativ og selvhævdende, når det er nødvendigt

Oliver Carlsen
Oliver Carlsen Hvis du overvejer en karriere inden for sygepleje, er en af de primære beslutninger, du skal træffe, det sygeplejeniveau, du ønsker at forfølge. Der er mange forskellige sygeplejeniveauer og specialiseringer, hver med sit eget sæt af uddannelseskrav. At lære om de forskellige sygeplejerskekvalifikationer kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken vej du vil tage, eller om du vil forfølge yderligere uddannelse for at fremme din nuværende sygeplejekarriere. I denne artikel diskuterer vi de forskellige typer sygepleje og kravene til disse stillinger.