Kom Godt I Gang Med Markedsføring: En Begyndervejledning

Kom Godt I Gang Med Markedsføring: En Begyndervejledning

Marketing er et bredt begreb, der omfatter mange specialiserede job, der kræver meget forskellige færdigheder. Dette kan gøre det vanskeligt at bryde ind i branchen. Heldigvis er der trin, du kan tage for at gøre denne proces lettere. I denne artikel vil vi udforske forskellige områder af marketing og hjælpe med at vise dig, hvordan du starter en karriere inden for dette stadigt voksende felt.

Relateret: En guide til karrierer i marketing: krav, job og tips

De forskellige former for markedsføring

Når du søger efter marketingjobs, vil du hurtigt opdage, at der er mange specifikke underkategorier, du skal kigge igennem. "Markedsføring" er et bannerbegreb, der omfatter alle disse. Her er nogle af de mest almindelige former for markedsføring, og hvad de indebærer:

Traditionel markedsføring

Som navnet antyder, omfatter traditionel markedsføring nogle af dens ældste former: tv-reklamer, radiospots og trykte annoncer. Efterhånden som verden bliver mere fokuseret på forbrugernes digitale liv, er denne form for markedsføring fortsat med en nedadgående tendens. Jobbene eksisterer stadig og kræver de fleste af de samme færdigheder som deres digitale modparter, så du bør ikke udelukke de muligheder, som disse job har råd til dig.

Digital markedsføring

Digital markedsføring er et andet bredt begreb, der omfatter mange forskellige discipliner, hvoraf nogle vil vi uddybe nedenfor. Denne gren af ​​marketing dækker e-mails, websteder, annoncerne på disse websteder og sociale mediekonti. Det inkluderer også de værktøjer, der bruges af disse medier: copywriting, SEO, grafisk design og indholdsskabelse er alle former for digital markedsføring.

Relateret: Hvad er digital markedsføring

Søgemaskineoptimering (SEO)

Søgemaskineoptimering er en af ​​de vigtigste måder, digitale marketingfolk sikrer, at deres potentielle kunder finder deres online tilstedeværelse. Dette indebærer at finde hvilke søgeord, der er mest tilbøjelige til at bruge dem, der er interesserede i deres produkter, når de søger online og bruge dem i deres kopi. Dette hjælper også websider med at blive vist højere på listen over søgeresultater, hvilket får flere mennesker til at opdage deres virksomhed eller tjeneste.

Sociale medier

Alle de almindeligt kendte store sociale medie-apps giver virksomheder en stærk mulighed for at få deres produkter og beskeder set. Men de tilbyder ikke kun brede markedsføringsmuligheder, der kan ses af hundredtusindvis af mennesker ad gangen. Sociale medievirksomheder har indsigt i deres brugeres nicheinteresser og -vaner, hvilket giver marketingfolk mulighed for at målrette mod dem, der med størst sandsynlighed vil blive tiltrukket af deres indhold.

Indholdsskabelse

Indholdsskabelse er en gren af ​​marketing, der har til formål at informere og underholde potentielle kunder og klienter. Dette inkluderer brugen af ​​blogs, indlæg på sociale medier, podcasts, webinarer og så videre. Ideen her er at skabe en nyttig tilstedeværelse for den potentielle kunde eller klient og aktivt vise værdien af ​​de tilbudte produkter eller tjenester.

E-mail marketing

At sikre en interesseret persons e-mailadresse er en god måde for et marketingteam at nå ud til deres publikum. Uanset om det er gennem påmindelser og notifikationer, målrettede annoncer eller nyhedsbreve, kan e-mailmarketing få flere klik og besøg på virksomhedens websted. Det kan også informere dem om nye produkter med links til køb.

Konverteringsfrekvensoptimering

Konverteringsfrekvensoptimering handler om at gøre potentielle kunder til aktive. Dette indebærer at opdage metoder, der sandsynligvis vil overbevise dem, der besøger et websted, til at forpligte sig til at købe dit produkt eller din tjeneste. Forskellige potentielle metoder testes, implementeres og gentestes for at bygge succesfuld markedsføring ind i succesfuldt salg.

Relateret: Typer af marketingjob

Sådan kommer du i gang med markedsføring

Når du prøver at planlægge, hvordan du gør din entré til den brede arena af marketing, skal du overveje følgende trin, du kan tage for at gøre din rejse til markedsføring mere vellykket:

1. Bestem dit fokusområde

Som nævnt ovenfor er der talrige underkategorier i markedsføring. Det betyder, at der er mindst ét ​​fokusområde, der appellerer til dig. Hvis du kan lide at skrive, er copywriting måske noget for dig. Prøv grafisk design, hvis du kan lide at tegne. Hvis tal gør dig glad, kan du komme ind i analyser.

Tag dig god tid, gennemsøg dine muligheder, og afgør, hvad der passer dig bedst.

2. Forskning og lær

Gør dig selv vidende om forventningerne til den stilling, du vil søge. Læs stillingsopslag, blogs eller se videoer for bedre at forstå, hvilke færdigheder og egenskaber jobbet kræver. Lær disse færdigheder.

Internettet gør det nemt at lære nye færdigheder. Der er mange velrenommerede online kurser og certificeringer, du kan tage for at give dig selv et grundlæggende kendskab til håndværket. Mange af disse er tilgængelige gratis eller til en overkommelig pris. At tage sig tid til at gøre dette vil også være nyttigt senere og vise potentielle arbejdsgivere din motivation og hengivenhed til selvforbedring.

3. Start på egen hånd

Hvis du lige er startet, har du sandsynligvis endnu ikke meget erfaring inden for dit valgte felt. Du har lige lært nye færdigheder ved at tage onlinekurser. Du bør tage dem i brug så hurtigt som muligt. Start en blog ved at bruge det, du har lært. Du bør også starte sociale mediekonti for at fremvise dit arbejde. Markedsfør dig selv på disse kanaler og få en tilhængerskare. Start et projekt, du kan bruge på dit CV. Marketing kan være en kreativ disciplin, så sæt dit kreative sind i gang.

Freelancing er en anden mulighed og en god adgang til området. Søg på internettet efter muligheder for at tjene penge ved at bruge dine færdigheder. Hvis det er nødvendigt, kan du vælge at udføre ulønnet arbejde. Dette fører nogle gange til et betalende job.

Vis, at du er selvstartende ved at henvende dig til de virksomheder, hvor du gerne vil arbejde og tilbyde dine tjenester.
Sæt dig selv derude for at få den oplevelse, du kan. Det vil ikke kun hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder, men det vil også tilføje til dit fremtidige CV.

4. Shop rundt

Når du har brugt tid på at lære nye færdigheder og sætte dem i gang, bør dit næste skridt være at finde det rigtige marketingjob til dig. Marketing er et område i vækst, så oddsene er gode for, at der vil være rigelige job, som du kan søge til. Vælg dem, du tror mest på, og arbejd derefter for at få deres opmærksomhed.

5. Markedsfør dig selv

Hvis du er begyndt at skabe dit eget indhold, så få det set. Brug sociale medier til at opbygge din egen følgerskare. Dette vil tage tid og nogle gange penge. Dette vil også tage marketingfærdigheder. Vigtigst af alt, hold styr på, hvordan dine følgere vokser, og hvilke metoder du brugte til at opnå dette.

Dette kan blive en indtægtskilde i sig selv. På trods af dette foretrækker du måske stadig at søge en fuldtidsstilling. Uanset hvad, vil det at udvide din tilhængerskare til din egen lille virksomhed vise potentielle arbejdsgivere, at du har viden og erfaring til at hjælpe deres egne virksomheder med at få succes.

6. Bliv kreativ på dit CV

Dine fremtidige chefer vil gerne vide, at du kan gøre tingene på dit CV. Brug det du kender til at få deres opmærksomhed. Mange ansøgere vil bruge lignende jobsøgningstaktik. Marketingjob er en tid til at blive kreativ og adskille dig selv fra resten.

Tænk på dit CV som din måde at markedsføre dig selv på. Sæt dine bedste egenskaber på fuld skærm. Vær specifik på det om, hvordan du voksede, at sociale medier fulgte eller de teknikker, du brugte til at hjælpe med at vokse forretning på dine freelancejob. Dette er ikke kun første gang, din potentielle chef lærer om dig. Dit CV er det første stykke af dit marketingarbejde, de vil se.

Tips til succes

Generelt set er de færdigheder, du skal bruge inden for marketing, også til en vis grad de færdigheder, du skal bruge for at skaffe arbejde. Her er et par ting, du kan gøre for at sikre din fremtid inden for markedsføring:

1. Netværk

Netværk er en fantastisk måde at møde mennesker inden for dit valgte felt. Find marketingmøder og komsammener. Gå til dem og mød så mange mennesker som muligt. Dette vil ikke kun hjælpe dig med at finde potentielle jobkunder, men det vil også give dig en pulje af erfarne mennesker, som du kan lære og bedre forstå de færdigheder, du har brug for. Hvis det er muligt, så find en mere erfaren marketingmedarbejder til at blive en mentor, der kan give mere personlig hjælp og anbefalinger.

2. Bliv i praksis

Uanset hvad din valgte gren af ​​marketing måtte være, fortsæt med at gøre det, selvom du ikke bliver betalt. Gør det i din fritid eller som en del af et passionsprojekt. Hold dine færdigheder skarpe og fokuserede til de fremtidige betalende job.

3. Hold dig motiveret

At bryde ind i en ny karriere tager tid og kan have sine op- og nedture. Husk, at du har valgt dette af en grund. Find måder at holde din motivation oppe. Oplev flere underholdende sideprojekter for at sikre, at du stadig har det sjovt ved at bruge disse færdigheder. Find måder at slappe af og deprimere, såsom meditation.

4. Videreuddanne dig

Selvom du allerede har taget et par onlinekurser og fået nogle certificeringer, vil der stadig være masser tilbage at lære om dit felt. Brug et par timer om ugen på at læse blogs eller lytte til podcasts om emner, der er relevante for dig. Hvis du læser eller hører om nye teknikker, som du ikke tidligere var klar over, så prøv dem i praksis. Marketingverdenen ændrer sig altid. At følge med i trends vil sikre, at du ikke kommer bagud.

Tony Abrahamsen
Tony Abrahamsen Marketing er et bredt begreb, der omfatter mange specialiserede job, der kræver meget forskellige færdigheder. Dette kan gøre det vanskeligt at bryde ind i branchen. Heldigvis er der trin, du kan tage for at gøre denne proces lettere. I denne artikel vil vi udforske forskellige områder af marketing og hjælpe med at vise dig, hvordan du starter en karriere inden for dette stadigt voksende felt.