Kold E-mail For At Få Et Job: Bedste Praksis

En kold e-mail er en besked, som du sender til en person, som du aldrig har interageret med i håbet om at danne en professionel forbindelse. Du kan bruge kolde e-mails til at lære om jobmuligheder og bede om at komme i betragtning til ledige stillinger. I denne artikel deler vi nogle af de bedste strategier til at skrive en effektiv kold e-mail for at bede om et job.

Relateret: At skrive en kold e-mail: Vejledning og eksempler

12 tips til, hvordan man kold e-mail til et job

Der er mange grunde til, at du måske ønsker at sende en kold e-mail, og der er faktisk en simpel etikette, som ville være god at kende under processen. Her er nogle tips til at overveje, når du planlægger dine kolde e-mails for at søge arbejde:

1. Undersøg virksomheden grundigt

En af nøglerne til en effektiv kold e-mail, der beder om et job, er at identificere, hvorfor du er interesseret i en bestemt virksomhed. Arbejdsgivere leder efter dedikerede medarbejdere, der ser deres ansættelse som mere end en lønseddel og faktisk er investeret i virksomhedens mission. At undersøge virksomheden på forhånd kan inspirere dig til at forklare, hvorfor du vil passe særligt godt til en virksomhed, eller hvorfor du er interesseret i at arbejde med dem i særdeleshed.

Du kan begynde din forskning ved at browse på virksomhedens hjemmeside og læse om dens mission statement. Identificer temaer, som du forbinder med, og noter dem, så du kan referere til dine delte mål i e-mailen. Nogle virksomheder vil have yderligere information tilgængelig, såsom information om nøgleprojekter, priser og måder, hvorpå virksomheden har bidraget til industrien. Hvis hjemmesiden ikke har mange detaljer om virksomheden, kan du læse jobanmeldelsestavler for at lære om, hvad tidligere medarbejdere kunne lide ved virksomheden, eller søg efter nyhedsartikler om virksomhedens resultater.

2. Vælg en bestemt afdeling eller team

Når du har forstået de generelle oplysninger om en virksomhed, skal du finpudse den særlige afdeling, du vil arbejde for. At bede om enhver form for job, så længe du kan arbejde for den specifikke virksomhed, kan gøre det sværere for e-mail-modtageren at se, hvordan dine unikke færdigheder og erfaringer kan stemme overens med deres forretningsmål. At spørge ind til åbne roller og muligheder i en bestemt afdeling viser, at du forstår dine egne karrieremål og har ambitioner inden for et væsentligt område af deres virksomhed.

Dette sikrer ikke kun, at du har den bedste chance for at få den type job, du ønsker, det kan også hjælpe dig med at skille dig ud for teamledere, der har indflydelse på ansættelsesbeslutninger. At sende en kold e-mail til den generelle personale-e-mail-konto for din målvirksomhed kan resultere i, at din e-mail går tabt eller ignoreres blandt store mængder af e-mails fra andre ansøgere. At nå ud til afdelingsledere kan gøre din e-mail mere synlig og forbinde dig direkte med indsigt i deres operationelle behov.

3. Se efter de korrekte kontaktoplysninger

For at få mest muligt ud af din e-mail skal du vælge en repræsentant, du vil e-maile, og finde deres korrekte kontaktoplysninger. Det kan være en afdelingsleder, den person, der har slået jobåbninger op på en karrierebestyrelse eller en projektleder. Gennemse professionelle netværkswebsteder for at lære om din målarbejdsgivers interne struktur, se på nøglemedarbejdernes aktivitet for at hjælpe med at måle, hvem der træffer ansættelsesbeslutninger.

Der er et par metoder, du kan prøve for at finde det rigtige navn og e-mailadresse til den rolle, du ønsker at nå ud til. Nogle virksomheder har disse oplysninger lettilgængelige på en websted med personalekatalog, mens andre kan efterlade kontaktoplysninger på afdelingsspecifikke sider. Hvis du er på college, kan dit universitets karriereformidlingskontor muligvis forbinde dig med oplysninger om universitetspartnere i den pågældende afdeling.

4. Brug en overbevisende emnelinje

For at din kolde e-mail, der beder om et job, skal have indflydelse, skal modtageren først åbne og læse den. Afdelingsledere, rekrutterere og andre virksomhedsledere, der ansætter medarbejdere, har normalt store mængder af e-mails at sortere igennem hver dag. Når de scanner gennem deres indbakke med ulæste e-mails, vil de se på emnelinjen for at bestemme, hvilke de skal åbne og behandle som en prioritet.

Skriv en emnelinje, der vil pirre modtagerens nysgerrighed. At henvise til, hvordan de kunne have gavn af at tale med dig, komplimentere dem eller referere til deres arbejde, er alle gode strategier at bruge, når du skriver en interessant emnelinje. Hold emnelinjen kort og direkte for straks at fange deres interesse, mens du tvinger dem til at åbne e-mailen og lære mere. Her er et par eksempler på interessante emnelinjer, der kan forbedre din e-mails synlighed i modtagerens indbakke:

  • Vores fælles passion for offentlig sundhed tilgængelighed
  • Driftskoordinator interesseret i at forbedre teamoutput
  • Softwareprogrammeringshjælp til dit teams udvidelse
  • Imponeret over din seneste pris for samfundspåvirkning
  • Hvad er de næste skridt for din afdeling?

5. Afspejle virksomhedskulturen i din tone

Mens du skriver din e-mail, skal du demonstrere, hvor godt du ville passe ind i deres team ved at legemliggøre virksomhedskulturen i din skrivestil. Hvis en arbejdsgiver har en mere tilbagelænet og samarbejdende arbejdsplads, bør din e-mail have en mere afslappet og sjov tone end en, der er målrettet en virksomhed med et formelt image. Selvom din e-mail stadig skal være professionel, kan du foretage små justeringer for at gøre dig selv mere tilgængelig baseret på virksomhedens image. Læs deres hjemmesider, publikationer og medarbejderbiografier for at få en fornemmelse af, hvordan medarbejdere kan kommunikere internt.

Justering af din skrivestil og stemme kan tilføje ekstra værdi til din e-mail. Brug indholdet til at forklare din værdi ved at vise, at du ville være en fantastisk tilføjelse til kulturen og dynamikken i den måde, du skriver på. Din målmodtager kan være mere modtagelig for din forespørgsel om job på deres team, hvis de føler, at du nemt ville integreres i teamets kommunikationsstil og blive et langsigtet aktiv i deres virksomhed.

6. Henvis til gensidige forbindelser

En af måderne, hvorpå du kan validere din erfaring og skabe interesse for dine kvalifikationer, er at pege på en fælles forbindelse i dine professionelle netværk. Hvis du kender nogen på virksomheden, har en fælles kontakt på et professionelt netværkssite, er medlem af samme faglige selskab eller har andre forbindelser, kan du bruge dette som udgangspunkt for at forklare din interesse for at arbejde for virksomheden.

Dette viser ikke kun, at du har noget til fælles og kan danne en personlig forbindelse, der kan føre til et job, men det viser også, at du er seriøs omkring at forfølge en karriere inden for deres felt. At have forbindelser til fælles, der kan stå inde for din ekspertise, hjælper dig med at skille dig ud blandt andre interesserede ansøgere og humaniserer dine interaktioner. De kan også give dig et samtaleemne for at udvikle en rapport baseret på fælles erfaringer, der styrker dine professionelle forbindelser.

7. Identificer dig selv som et aktiv

Før du spørger om ledige job, skal du præsentere dig selv og forklare den værdi, du kan tilføre deres organisation. Diskuter, hvorfor du ville være den ideelle person til at slutte sig til deres team uden udtrykkeligt at bede om et job, så de kan begynde at investere i dig som kandidat, før de træffer en beslutning. Forklar din professionelle identitet, hvordan du støtter din arbejdsgivers mission, og hvordan dine personlige værdier stemmer overens med deres virksomhed som en måde at introducere dig selv på en virkningsfuld måde. Her er et eksempel på, hvordan du kan vise en potentiel arbejdsgiver, at du er et aktiv for deres virksomhed i starten af ​​en kold e-mail:

Eksempel: "Som en erfaren frivillig leder, der har specialiseret sig i at udvikle dedikerede, autentiske forbindelser med medlemmer af lokalsamfundet, har jeg ledt efter muligheder for at anvende mine færdigheder til en sag, jeg brænder for."

8. Del en vigtig præstation

Vælg en af ​​dine stolteste præstationer relateret til den type arbejde, du leder efter, og fremhæv den i din e-mail. Hvis du har en brik i din portefølje, som du er særlig stolt af, så inkluder den som en vedhæftet fil eller giv et link til din hjemmeside, der viser eksempler på dit arbejde. At nævne en vigtig præstation eller dele detaljer om dit tidligere arbejde viser modtageren, at du er en seriøs kandidat, der kan bakke deres påstande op med rigtige eksempler på, hvordan de kunne bidrage til det nye team.

Når du diskuterer din professionelle succes, skal du være kort og fokusere på, hvordan dine bidrag har haft en indflydelse på dit felt eller arbejdsgivere. Dette viser, at det vil have gensidig fordel for både din karriere og din arbejdsgiver at betragte dig som ny medarbejder, hvilket giver de ideelle betingelser for et langsigtet teammedlem.

9. Fokuser på en lille interaktion

Når du har etableret din værdi for arbejdsgiveren og delt information om, hvem du er, og hvad du kan gøre, så gå over til at spørge om jobs ved at bede om en lille tjeneste som et kaffemøde eller et telefonopkald. At bede om en lille interaktion, såsom et femten minutters videoopkald for at diskutere jobforløb i deres virksomhed, er meget mindre skræmmende end at bede om et job direkte. Dette indikerer, at du samler information om potentielle karrieremuligheder uden at virke påtrængende eller krævende.

At bede om en mulighed for at diskutere deres team i stedet for blot at spørge, om nogen stillinger er åbne, kan også give dig en indledende forbindelse til en virksomhed uanset deres ansættelsesstatus. Din drømmearbejdsgiver har muligvis ikke nogen åbne roller på deres team, så at bede om et job kan resultere i et direkte afslag.

Ved at foreslå et møde for at diskutere teamets strategi for fremtiden introducerer du dig til deres professionelle netværk, som kan sætte dig op til muligheder, efterhånden som de opstår. En ansættelseschef kan også være imponeret nok af dit første møde til at skabe muligheder for dig eller overveje at udvide deres team tidligt.

10. Inkluder en klar opfordring til handling

Når du foreslår et møde eller spørger om jobmuligheder, skal du bruge en klar opfordring til handling, der tilskynder til et svar. En opfordring til handling er et spørgsmål eller et imperativt udsagn, der fortæller nogen, hvad de skal gøre. I dette tilfælde skal din opfordring til handling forklare de næste skridt, som e-mail-modtageren skal tage, hvis de er interesseret i at kommunikere med dig om mulige jobmuligheder eller deres generelle erfaring med en virksomhed.

For eksempel deler "Jeg vil lære om jobmuligheder" dit ideelle resultat, men viser ikke, hvordan e-mail-modtageren kan hjælpe. "Er du klar til at tale i telefon i ti minutter for at diskutere karriereveje inden for vores felt?" eller "Send venligst en e-mail eller ring for at dele din vejledning om at forfølge en karriere i din virksomhed, hvis du er interesseret i mine kvalifikationer" giver begge klare trin til, hvad e-mail-modtageren skal gøre næste gang.

11. Fokus på læsbarhed

Når du skriver din e-mail, skal du sørge for, at læseren nemt kan scanne sætningerne og afsnittene for hurtigt at få essensen af ​​budskabet. Fordi modtageren allerede tager en chance ved at åbne en e-mail fra en ukendt adresse, kan se store tekstblokke, der er svære at læse, få dem til at klikke væk med det samme. Gør dit budskab mindre skræmmende ved at dele det op i flere afsnit, og læg mellemrum mellem hver af dem for at gøre det nemmere at scanne. Hold din besked kort for at gøre det nemmere for andre at svare og lokke dem til at lære mere om dig.

Genlæs din e-mail flere gange før afsendelse, foretag justeringer af ordforråd, struktur og flow, indtil du nemt kan læse e-mailen. Fjern gentagne sætninger eller ordrig jargon for at efterlade et godt indtryk, der viser dine professionelle kommunikationsevner.

12. Send en blid opfølgning

Hvis du ikke får svar en uge efter at have sendt den første kolde e-mail, så prøv at følge op. Besvar den samme e-mail-tråd, som du oprindeligt sendte, med en høflig besked, der minder modtageren om din interesse i at arbejde i deres virksomhed. Start med at erkende, at de sandsynligvis har meget travlt og håndterer mange e-mails hver dag, så du ønskede at sende en anden besked for at bringe e-mailen til toppen af ​​deres indbakke. Gentag kort dit mål, og luk e-mailen ved at bede dem om at overveje dig til fremtidige stillinger, hvis de ikke er tilgængelige til at diskutere aktuelle muligheder.

Ole Thomasen
Ole Thomasen En kold e-mail er en besked, som du sender til en person, som du aldrig har interageret med i håbet om at danne en professionel forbindelse. Du kan bruge kolde e-mails til at lære om jobmuligheder og bede om at komme i betragtning til ledige stillinger. I denne artikel deler vi nogle af de bedste strategier til at skrive en effektiv kold e-mail for at bede om et job.