Kokkelærlinge: Fordele Og Hvordan Man Finder En

Kokkelærlinge: Fordele Og Hvordan Man Finder En

At arbejde som kok er et spændende karrierevalg. Der er flere måder, du kan gå om at blive professionel kok på, hver med sine fordele. Hvis du er interesseret i at blive kok, kan det hjælpe dig med at starte som lærling med at nå dine karrieremål. I denne artikel diskuterer vi, hvordan kokkelærlingeforløb fungerer sammen med, hvordan man bliver det.

Hvad er kokkelærling?

En kokkelærling er en kombination af uddannelse og praktik på arbejdspladsen, hvor eleverne lærer at tilberede mad og styre et professionelt køkken. Mange kulinariske lærepladser kræver ingen tidligere erfaring, så de er ideelle til begyndere. I et kokkelærlingeprogram tildeler en programleder typisk eleverne til at sponsorere køkkener. Dette køkken kan være på en restaurant, et voksenbofællesskab eller en anden foodservice operation. Det er i dette køkken, at den studerende får deres on-the-job træning. Ud over denne træning modtager eleven også formel klasseundervisning.

Kokkelærlingeprogrammer kan variere i længde, men giver typisk mellem 4.000 og 6.000 timers on-the-job træning og over 400 timers pædagogisk undervisning. Studerende gennemfører normalt disse timer over to til tre år. På mange af disse uddannelser modtager de studerende en løn sammen med deres uddannelse.

Relateret: Lær om at være kok

Hvad kan jeg lære som kokkelærling?

Mens du arbejder som kokkelærling, kan du forvente at lære om en bred vifte af emner relateret til driften af ​​et professionelt køkken. Nogle almindelige undervisningsemner inkluderer:

  • Grundlæggende principper for ernæring
  • Korrekt håndtering og opbevaring af fødevarer
  • Korrekte hygiejneprotokoller
  • Grundlæggende kulinariske færdigheder, såsom madlavning og præsentation
  • Nøglestrategier for køkken- eller restaurantledelse

Typer af kokkelærlingeuddannelser

Når du bliver kokkelærling, kan du beslutte dig for at arbejde for en bestemt type kok. Hvis du gør det, kan du få mere viden om et bestemt område af kulinariske studier. Her er nogle typer kokkelærlinge:

  • Madlavning: I denne type læretid kan du lære at tilberede en bred vifte af forskellige fødevarer, herunder kød, pasta, grøntsager, fisk og supper.

  • Bagning og wienerbrød: Som bage- og konditorlærling kan du lære at lave mad som kager, muffins, småkager og andre desserter.

  • Gæstfrihed og forplejning: I denne type læretid fokuserer kokkelærlinge typisk på at tilberede måltider og buffeter til forskellige arrangementer.

  • Mad og drikke: Som mad- og drikkelærling kan du tilberede drikkevarer som alkoholholdige drikkevarer eller kaffe.

  • Slagter- og kødforarbejdning: Som slagter- og kødforarbejdningslærling kan du koncentrere dig om at tilberede og skære forskellige typer kød.

Sådan bliver du kokkelærling

De, der er interesserede i at deltage i et kokkelærlingeprogram, kan følge de fire trin nedenfor:

1. Uddannet fra gymnasiet

De fleste kokkelærlingestillinger kræver, at ansøgere er mindst 17 år gamle og færdiguddannet fra gymnasiet. En tilsvarende grad som GED er også typisk acceptabel. Mens lærlingeprogrammer måske ikke kræver, at kandidater tager specifikke kurser i løbet af gymnasiet, anbefaler kokke ofte, at håbefulde lærlinge tager kurser relateret til madlavning.

2. Find et lærlingeprogram

Mange organisationer i USA tilbyder kokkelærlingeprogrammer, herunder American Culinary Foundation. På denne organisations hjemmeside kan du søge efter programmer i din stat. Hjemmesiden giver også en liste over programmer sammen med den person, der skal kontaktes for det pågældende program. For at finde et program, der passer til dig, kan du overveje at tjekke, hvilke programmer der er tilgængelige i dit område og prøve at lære mere om hver enkelt.

3. Ansøg om at blive lærling

Når du har valgt et program, kan du indsende en ansøgning. Ansøgningskravene varierer fra program til program. De fleste uddannelser kræver, at du indsender et CV, som typisk indeholder din tidligere erhvervserfaring og eventuelle erfaringer, du har, der er relateret til arbejdet som kok. Under ansøgningsprocessen skal du muligvis også mødes med programkoordinatoren til en samtale.

4. Start arbejdet på din læreplads

Efter optagelse i et lærlingeprogram begynder lærlinge typisk at arbejde på stedet med en mentor. Din programkoordinator kan henvise dig til din læreplads og kan introducere dig til den kok, som du arbejder under. Så giver kokken dig træning i løbet af de næste mange år.

Relateret: Sådan bliver du kok

Kokkelærlingefærdigheder

Programmer forventer ofte, at eleverne udvikler følgende færdigheder i løbet af deres læretid:

Tidsadministration

Succesfulde professionelle kokke tilbereder ofte mad til tiden. De skal ofte lave flere retter eller andre ting samtidigt. Som kokkelærling kan du lære, hvordan du holder styr på alt, hvad der sker i køkkenet, og hvordan du udfører flere opgaver inden for en kort tidsramme. Derudover kan kokkens lærlinge lære at styre deres tidsplaner, så de har tid nok til at udføre opgaver på arbejdet og deltage i kulinariske klasser.

Relateret: Tidsstyringsfærdigheder: Definition og eksempler

Kunde service

Kokke og deres lærlinge interagerer ofte med kunder. De bestræber sig på at levere mad, der opfylder kundens ønsker. Hvis der er problemer med maden, tager kokken fat i dem og arbejder på at give kunden en forbedret ret. Kokkelærlinge lærer ofte at lytte til kundernes behov og arbejde for at sikre, at de er tilfredse.

Detaljeorienteret

Arbejdsgiverne forventer, at kokke konsekvent producerer mad af høj kvalitet. Dette kræver, at kokke er opmærksomme på detaljerne i hver ret, de laver. Kokkens lærlinge øver sig ofte i at følge opskrifter på en præcis måde. Derudover kan lærlinge lære, hvordan man overholder virksomhedens regler og nationale love om, hvordan man tilbereder og opbevarer fødevarer sikkert.

Relateret: Opmærksomhed på detaljer: Definition og eksempler

Evne til at arbejde under pres

Mange professionelle køkkener er tempofyldte miljøer. Kokke tilbereder ofte flere retter på kort tid, så det er nyttigt for dem at være dygtige til multitasking. Mens du arbejder i et køkken, kan du modtage nye ordrer, mens du forbereder andre. Det er derfor vigtigt at udvikle evnen til at arbejde godt under pres for at kunne arbejde effektivt i et travlt miljø.

Meddelelse

Kommunikation er vigtig blandt personalet i ethvert køkken. Servere informerer typisk kokke om nye ordrer, hvorefter kokke kommunikerer med hinanden om status for ordrer. Så fortæller de serverne, når de er færdige med at tilberede retten. I stedet for at lave en komplet ret, kan køkkenpersonale udføre specifikke opgaver på en bestemt station. For at sikre, at de afslutter hver mad på samme tid, er det nyttigt for køkkenpersonalet at kommunikere effektivt.

Som kokkelærling kan du for eksempel være ansvarlig for at tilberede en salat, der tager kortere tid at tilberede end en anden del af måltidet. Du kan kommunikere dette til de andre stationer og modtage opdateringer om deres dele af måltidet. Ved at kommunikere med de andre stationer kan du lære præcis, hvornår du skal begynde at tilberede din salat. Dette kan hjælpe dig og dit team med at fuldføre hver del af måltidet på samme tid, hvilket kan forbedre kundetilfredsheden.

Jobs, der ligner kokke

Hvis du er interesseret i at blive kok eller arbejde i et beslægtet felt, er der flere muligheder, du kan overveje. Her er en liste over 10 job, der ligner kokke:

1 . Køkkenleder

2 . Privat kok

3 . Restaurant ejer

4 . Konditor

5 . Diætist

6 . Madfotograf

7 . Madskribent

8 . Restaurant konsulent

9 . Kokkeinstruktør

10 . Linje kok

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Asger Bendtsen
Asger Bendtsen At arbejde som kok er et spændende karrierevalg. Der er flere måder, du kan gå om at blive professionel kok på, hver med sine fordele. Hvis du er interesseret i at blive kok, kan det hjælpe dig med at starte som lærling med at nå dine karrieremål. I denne artikel diskuterer vi, hvordan kokkelærlingeforløb fungerer sammen med, hvordan man bliver det.