Karriereråd Til Servicemedlemmer: At Lave En Overgang Til Det Civile Liv

Hvis du laver overgangen fra militærtjeneste til civilt liv, er du ikke alene. Hvert år begynder hundredtusindvis af mennesker med militær erfaring at søge efter en anden karriere. Og mens tidligere tjenestemedlemmer er udstyret med mange værdifulde færdigheder udviklet i løbet af deres tid i militæret, kan det være en kompleks proces at bestemme de næste skridt og vælge den rigtige civile karrierevej.

For at hjælpe med at lette din overgang er her adskillige tips baseret på råd fra rigtige tidligere militærmedlemmer samt eksempler på CV'er, der hjælper dig med at lave dit eget.

Begynd at overveje de næste skridt så tidligt som muligt

Uanset om du nærmer dig slutningen af ​​din optagelsesperiode, eller du for nylig er vendt hjem, er det aldrig for tidligt at begynde at overveje din fremtidige karriere.

"Hvis du tænker, 'jeg er for langt ude til at begynde at planlægge', så gør du det ikke," siger Adam Liette, en tidligere hærens senior underofficer, som nu arbejder som digital marketingleder og podcastvært. "Der er ikke noget, der hedder 'for tidligt'."

Liette tog sin Master of Business Administration online i udlandet, og efter at have vendt hjem i 2018 startede han sin egen virksomhed som marketingkonsulent. Mens mange tjenestemedlemmer begynder at identificere mulige karrierer og undersøge jobmuligheder flere måneder før de forlader militæret, udforsker andre forskellige muligheder.

For eksempel vælger nogle servicemedlemmer at tage en universitetsuddannelse eller tilmelde sig en handelsskole som en del af deres overgang tilbage til det civile liv. Andre tager fri for at rejse eller tilbringe tid med familien, før de begynder jobsøgningen. Uanset hvilken vej du vælger, er det altid nyttigt at have en idé om, hvad du gerne vil gøre, før du begynder at søge job.

Bestem, hvilken karrierevej der matcher dine interesser

At tjene i militæret udstyrer dig med kritisk lederskab, kommunikation og forretningsfærdigheder, der er anvendelige i en række forskellige roller på tværs af mange brancher. For at sikre, at din fremtidige karriere er tilfredsstillende og underholdende, skal du også identificere, hvilke muligheder der matcher dine interesser.

For eksempel tjente Addison Williams som Army Psychological Operations officer indtil 2015. Mens han var i militæret, besluttede han, at han ville forfølge en karriere som professionel forfatter og begyndte at udforske muligheder inden for marketing- og reklamebranchen. I dag ejer og driver han et marketingbureau.

"Jeg havde en mentor, der sagde: 'Okay, hvis du kunne gøre hvad som helst efter militæret... hvad ville du gøre?'" siger Williams. "Jo mere passioneret jeg var for noget, jo større chance havde jeg for at gøre det. Og det er anderledes end den militære tankegang. Der er der nogen, der fortæller dig, at du skal gøre noget, og det er det, der driver dig. En stor overgang til det civile liv er at indse, at du skal være dit eget kompas igen."

Før du begynder at ansøge om jobåbninger, skal du tage dig tid til at overveje, hvad du brænder for - og så kan du begynde at se på karrierer, der stemmer overens med det, du finder sjovt og meningsfuldt.

"Uanset hvad din passion er, er der job derude for det," siger Liette. "Jeg garanterer det næsten."

Se efter job, der passer til din foretrukne karrierevej

Når du har besluttet, hvilken karrierevej der passer bedst til dine interesser, vil du gerne begynde at søge efter ledige jobmuligheder. Her er et par trin til at hjælpe dig med at finde åbne militærvenlige roller:

1. Besøg Bonjouress militære ressourcecenter

Denne ressource-hub giver dig karrierevejledning og værktøjer specifikt til tidligere og nuværende militærmedlemmer til at komme i gang med din jobsøgning.

2. Opret en gratis Bonjoures-konto

Opsætning af din konto giver dig mulighed for at uploade dit CV, søge efter jobåbninger og gemme job, du kan lide, så du kan ansøge dem, når det passer dig.

3. Opsæt jobadvarsler

Alerts sender e-mail-opdateringer med nye jobopslag, der passer til dine søgekriterier. På denne måde kan du søge nye stillinger, så snart de er slået op.

Fremhæv relevante færdigheder fra din militære erfaring

Når du har fundet et par jobs, du er interesseret i at forfølge, er næste skridt at identificere, hvilke militære færdigheder der bedst kan omsættes til civile roller. Det er de styrker, du gerne vil fremhæve, når du søger job og interviewer med arbejdsgivere.

Her er et par eksempler på militære færdigheder, du kan anvende i din næste karriere:

 • Beslutningstagning
 • Ledelse
 • Organisation
 • Faglighed
 • Relationsopbygning
 • Selvdisciplin
 • Strategisk planlægning

Camila Marini-Prieto fungerede som en luftfartsordnance supervisor for flåden indtil 2015 og arbejder nu som softwarekvalitetsingeniør. Før hun flyttede ind i teknologibranchen, udnyttede hun sin ledererfaring og interpersonelle kommunikationsevner til at sikre sig en lederstilling i detailhandlen.

"På grund af mine overførbare færdigheder blev jeg ansat som supervisor," siger hun. "Jeg var ansvarlig for 10 personer i min afdeling, så jeg havde allerede øvelse. Og at gå ind i en supervisor-stilling var en super nem overgang for mig."

En ting at huske på, når du forklarer dine færdigheder og erfaring til arbejdsgivere, er at sikre dig, at du bruger civilt sprog frem for militær terminologi. På denne måde kan rekrutterere og ansættelsesledere uden militærerfaring forstå, hvordan du vil bruge dine styrker til at håndtere jobopgaverne.

For eksempel i stedet for at sige:

"Jeg udbredte kritisk intelligens for at støtte strategikampagner."

Du bør sige:

"Jeg kommunikerede tydeligt kritisk information for at hjælpe med at skabe succesfulde resultater."

Husk også, at din civile karriere ikke behøver at stemme nøjagtigt med din militære erfaring. Uanset hvilket job du vælger, kan du næsten altid finde noget fra din militære baggrund for at hjælpe dig med at udmærke dig i din nye rolle. Disse kaldes overførbare færdigheder.

"Jeg gennemgik infanteritræning, og det gjorde min kammerat også, og han og jeg ville aldrig passe i de samme job nu uden for militæret," siger Williams.

Udvid dine forretningskommunikationsevner

Selvom kommunikation er en af ​​de mest kritiske færdigheder, du kan udvikle som værnepligtsmedlem, kan metoderne og kommunikationsmåden variere betydeligt mellem militært og civilt liv.

Aaron Kratz tjente som US Army Infantry Sergeant indtil 2018 og arbejder nu som kampsportsinstruktør, mens han opnår en grad i finans. Han skulle lære at interviewe igen, før han ansøgte til civile roller. "Den måde, du taler på, og den måde, du kommunikerer på i militæret, overgår ikke særlig godt til det civile liv," siger han.

Mens militære ledere bruger ordrer og kommandoer til at drive underordnede til handling, er denne kommunikationsstil ofte ineffektiv på den typiske civile arbejdsplads. For at hjælpe med din overgang til en ikke-militær karriere, er det afgørende, at du forbedrer dine forretningskommunikationsevner. Tag dig tid til at øve dig i interpersonel kommunikation og vær opmærksom på, hvordan du henvender dig til andre i professionelle samtaler.

"Når jeg skulle have en konfrontation eller et møde med nogen, ville jeg optage, hvad jeg ville sige," siger Liette. "Så ville jeg lytte til det, og hvis jeg lød mindre end konstruktiv, ville jeg gå tilbage og revidere, hvad jeg ville sige."

Udnyt flere ressourcer

Der er et væld af ressourcer til rådighed for militærmedlemmer, der går over til det civile liv, såsom Veterans Affairs, som tilbyder adskillige programmer til at hjælpe militærmedlemmer med at forberede sig på den civile arbejdsstyrke. Servicemedlemmer kan også ansøge om GI Bill, som dækker offentlig skoleundervisning og giver en månedlig boligstøtte.

Derudover kan tidligere militærmedlemmer nemt finde og ansøge om job online, undersøge virksomheder og endda finde lønoplysninger. En af de bedste ressourcer til at vende tilbage til det civile liv og forberede sig på en ny karriere er dit eget netværk. De kontakter, du har skabt gennem din værnepligt og i dit postmilitære liv, kan tjene som personlige referencer, forbinde dig med arbejdsgivere og hjælpe dig med at finde de rigtige muligheder.

"Skab ægte forbindelser med alle omkring dig," siger Marini-Prieto. ”Det var det, der hjalp mig mest. Og det var det, der fik mig til, hvor jeg er i dag.”

På samme måde fandt Kratz, at netværk med andre tidligere militærtjenestemedlemmer på hans universitets militære medlemsstøttecenter var særligt nyttigt til at tilpasse sig det civile liv og indsamle værdifulde karriereråd til tidligere militærmedlemmer.

"Jeg tror, ​​at en af ​​de bedste ting, et tidligere militærmedlem kunne gøre, er at finde et sted, hvor de kan høre til," siger han. "Det var virkelig rart at gå ind og se en gruppe mennesker, der er nylige militærmedlemmer, alle lige er kommet ud af militæret, og alle var stort set i samme båd, som jeg var."

Ud over at opbygge et professionelt netværk, er det også nyttigt at opsøge en mentor. Dette kan være et medmilitærmedlem, tidligere lærer, leder eller en, du kender, som arbejder i den branche, du gerne vil slutte dig til. "Jeg begyndte at lytte til og følge folk, der har gjort det før mig," siger Liette. "Vi er i en fantastisk periode, hvor utrolige eksperter er et tastetryk væk."

Eksempel på genoptagelser af tidligere militærmedlemmer

Her er to eksempler på militære CV'er for at hjælpe dig med at oversætte og fremhæve dine relevante færdigheder.

Dette CV fremhæver teknologi og teamlederevner for at hjælpe et nuværende servicemedlem med at forfølge en karriere inden for IT, efter hendes tiltrædelsesperiode slutter.

Eksempel 1

Elizabeth Garcia
1234 Main Street
Denver, CO 80202
e.garcia@email.com

Formål
Jeg er en passioneret og dedikeret leder, der ønsker at skifte fra en succesfuld militærkarriere til den offentlige sektor efter afslutningen af ​​min hvervningsperiode i juni 2019. Jeg vil gerne sikre mig en stilling, hvor jeg kan anvende mine ledelses- og informationsteknologiske færdigheder.

Oplev
Airborne Mission Supervisor
U.S. Air Force
Lackland Air Force Base, TX 2016-Nu

Udnyttede elektroniske systemer til at planlægge, organisere og koordinere missioner. Anvendt viden om IT til at sikre optimal ydeevne af flykommunikationsteknologi. Udførte flyinspektioner og trænet og dirigeret flybesætning.

Planlægge, organisere og koordinere missioner, udføre flyinspektioner, overvåge flykommunikation og administrere elektroniske systemer. Træn, diriger og overvåg flybesætningen.

Airborne Cryptologic Language Analyst
U.S. Air Force
Lackland Air Force Base, TX 2014-2016

Brugte fremmedsprog flydende til at oversætte og analysere budskaber til interne kommunikationsformål. Afkodet og effektivt kommunikeret tidsfølsom information til relevante parter for at sikre sikkerhed og vellykkede missioner.

Technology Support Specialist
ABC Company, 2011-2013
Besvar kundespørgsmål og løst problemer via telefon og e-mail. Konsekvent opretholdt høje kundetilfredshedsplaceringer. Assisterede med at træne og vejlede junior teknologistøtterepræsentanter.

Færdigheder

 • Kritisk tænkning
 • Beslutningstagning
 • Flydende i engelsk og spansk
 • Informationssikkerhed
 • Informationsteknologi
 • Interpersonel kommunikation
 • Processtrømlining
 • Hold lederskab

Uddannelse
Community College of the Air Force, 2012-2016
Intelligence Studies and Technology

Denver East High School, 2006-2010
High School Diploma

Dette CV fremhæver strategi, kommunikation og lederskabsevner for at hjælpe et tidligere militærmedlem med at forfølge en karriere inden for salg.

Eksempel 2

Jacob Brown
1234 Main Street
Richmond, VA 23219
j.e.brown@email.com

Formål
Jeg er et erfarent militærmedlem, der søger en salgsstilling, hvor jeg kan anvende mine kompetencer inden for teamledelse, strategi, relationsopbygning og kommunikation.

Oplev
Peer Counselor
Student Veteran Organisation, Virginia University, 2018 - Nuværende
Assistere med at koordinere støttetjenester for studerende tidligere militærmedlemmer og deres pårørende. Ansvarlig for at opretholde regelmæssig kommunikation med Veteranforeningen og fortaler for militærmedlemmer på campus.

Sergeant
U.S. Army, Fort Bragg, NC 2014-2017
Ansvarlig for individuel træning, vejledning og mentorskab af juniortegnet personale. Styrede taktisk planlægning og kommunikerede kritisk strategiinformation og forventninger til teamet. Overvåget personale for at sikre overholdelse af procedurer og sikkerhed.

Assisterende operationsofficer
U.S. Army, Fort Bragg, NC 2012-2014
Assisterede operationsofficer ved at koordinere daglige operationer, kommunikerede kritisk information fra den øverste ledelse til at dirigere rapporteringspersonalet, forberedte og indsendte operationelle briefer og situationsrapporter og hjalp med at sikre kampberedskab.

Færdigheder

 • Analytisk tænkning
 • Beslutningstagning
 • Organisatoriske færdigheder
 • Relationsledelse
 • Strategisk planlægning
 • Team kommunikation
 • Hold lederskab
 • Tidsadministration

Uddannelse
Virginia Commonwealth University, 2017-Nuværende
Bachelor of Science in Economics

At følge dette karriereråd kan hjælpe med at lette din overgang fra det militære til det civile liv og overvinde mange almindelige forhindringer. Ved at tage dig tid til at overveje dine næste skridt, finde en karrierevej, der stemmer overens med dine interesser, identificere relevante færdigheder, vedtage en forretningskommunikationsstil og udnytte de mange ressourcer og netværk, der er tilgængelige for tidligere servicemedlemmer, kan du udvikle en succesfuld civil karriere.

Thorbjørn Pihl
Thorbjørn Pihl Hvis du laver overgangen fra militærtjeneste til civilt liv, er du ikke alene. Hvert år begynder hundredtusindvis af mennesker med militær erfaring at søge efter en anden karriere. Og mens tidligere tjenestemedlemmer er udstyret med mange værdifulde færdigheder udviklet i løbet af deres tid i militæret, kan det være en kompleks proces at bestemme de næste skridt og vælge den rigtige civile karrierevej.