Karriereguide Til Job I Bioinformatik

Karriereguide Til Job I Bioinformatik

Bioinformatik er et relativt nyt felt, der giver individer innovative roller. For at få et job inden for bioinformatik har du sandsynligvis brug for et specifikt kvalifikationssæt og yderligere kvalifikationer, der kan hjælpe dig med at få succes i rollen. At lære, hvordan du opnår disse kvalifikationer, og hvilke typer job der er tilgængelige, kan hjælpe dig med at afgøre, om dette felt er det rigtige for dig. I denne artikel tilbyder vi en komplet guide om karrierer inden for bioinformatikområdet.

Hvad er bioinformatik?

Bioinformatik er et tværfagligt felt, der kombinerer molekylærbiologi og beregningsteknologi. Med stigningen i data genereret inden for det medicinske område, herunder proteomik og genomik, fungerer datalogi nu som et vigtigt virtuelt lager, hvor medicinske fagfolk kan gemme data.

Bioinformatik omfatter forskellige studieretninger, herunder bioteknologi, datalogi, statistik, teknik og molekylærbiologi. Området bruger omfattende datasæt til analyse og forskning i patient-sundhedsinformation, genetiske data og anden biologisk information.

Dette nye felt er yderst innovativt og arbejder på at opdage ny lægemiddelteknologi, genekspressionsundersøgelser og gensekventering. Med bioinformatik kan læger skabe langt mere tilpassede medicinske behandlinger til patienter ved at bruge deres DNA-data.

Bioinformatik hjælper videnskabsmænd med at identificere sammenhænge mellem en sygdom og de genetiske sekvenser, der forårsager dem. Målene for personer med karriere inden for bioinformatik inkluderer:

  • Organiser molekylære data på en måde, der er let tilgængelig.
  • Læs resultaterne mere præcist.
  • Udvikle værktøjer, der hjælper med at analysere disse data.

Relateret: 16 højest betalende biologijob

Studerer bioinformatik

Hvis du er interesseret i en karriere inden for bioinformatik, så overvej følgende uddannelse, som du muligvis skal forfølge:

Bachelorgrad

De fleste entry-level jobs inden for bioinformatik kræver mindst en bachelorgrad. Hvis din skole ikke tilbyder en bioinformatik hovedfag, kan du også hovedfag i beregningsbiologi, biomatematik, datalogi, biovidenskab eller statistik. En hovedfag i statistik er et godt valg, hvis du ønsker at specialisere dig i at udvikle matematiske repræsentationer til at analysere omfattende data. Hvis fortolkning af data fra databaser er mere interessant for dig, så er beregningsbiologi et glimrende felt til at starte din bioinformatikrejse.

Kandidatgrad

For at forfølge bioinformatikjob på højere niveau skal du sandsynligvis have en kandidatgrad. Dit kandidatprogram vil sandsynligvis omfatte klasser som kemi, biologi, computerprogrammering, genetik, lineær algebra og statistik. Hvis du er interesseret i at specialisere dig i bioinformatik eller forfølge en doktorgrad, kan du tage mere fokuserede klasser, som genetik og genomik.

En glimrende måde at forberede dig til kandidatstudier på er at søge om en praktikplads i løbet af det sidste år af din bacheloruddannelse. Denne mulighed vil give dig erfaringer fra den virkelige verden, der kan gøre det lettere at forstå læring i klasseværelset.

Doktorgrad

Du skal have en doktorgrad, hvis du har til hensigt at arbejde med akademisk bioinformatik. Laboratoriearbejde er ofte en stor del af ph.d. programmer i bioinformatik. Du kan også forvente grundlæggende kurser i løbet af denne tid, herunder molekylærbiologi, databehandling, informatik og statistik. Andre kurser, der kan være grundlæggende for din specialisering, kan omfatte probabilistisk modellering, computational neuroscience, makromolekylær struktur, biologiske databaser og genomics. For at få succes med en bioinformatik Ph.D. program, skal du bestå mundtlige og skriftlige eksamener og aflevere en afhandling.

Uddannelse

Uddannelsesmuligheder er essentielle gennem hele dit studie, fra det øjeblik du begynder på din bacheloruddannelse. Du kan søge uddannelsesmuligheder hos sundhedsinstitutter, private virksomheder og medicinske laboratorier.

Relateret: Definitiv guide til praktikophold

Specialer i bioinformatik

Bioinformatik omfatter tre forskellige specialiseringer:

  • Bioinformatik-forskere: Dette specialiseringsområde omfatter biologer, der bruger beregningsværktøjer til at analysere videnskaben bag levende systemer.
  • Bioinformatikbrugere: Forskere, der arbejder i industrien eller den akademiske verden, udgør det meste af dette specialiseringsområde. Disse forskere arbejder med domæner og bruger data til deres job. Bioinformatikbrugere kan dog også være læger, såsom genetiske rådgivere og læger, der bruger data til at diagnosticere, behandle og hjælpe patienter.
  • Bioinformatikingeniører: Dette specialiseringsområde omfatter fagfolk, der bruger statistiske videnskaber og computerfærdigheder til at skabe innovative metoder, så bioinformatikbrugere og -videnskabsmænd kan udføre deres arbejde effektivt.

Relateret: Jobspecialisering: Definition, fordele og ulemper

Job i bioinformatik

Her er seks job, som du kan overveje inden for bioinformatik, hvor de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures Salaries er knyttet til lønnen ved hver stillingsbetegnelse nedenfor:

1. Bioinformatik computerspecialist

National gennemsnitsløn: $23,92 i timen

Primære opgaver: En bioinformatik computerspecialist udvikler og vedligeholder algoritmer og beregningsværktøjer til at spotte duplikationer og andre varianter. Installation og fejlfinding af beregningsværktøjer er også de primære opgaver i denne rolle. En bioinformatik computerspecialist arbejder tæt sammen med forskere for at implementere beregningsmetoder og vurdere data.

2. Specialist i bioinformatik

National gennemsnitsløn: $23,92 i timen

Primære opgaver: En bioinformatikspecialist indsamler, administrerer og analyserer biologiske og biokemiske data ved hjælp af computersoftware. Bioinformatikspecialister fokuserer hovedsageligt på at analysere DNA og molekylære data. De udvikler også komplekse matematiske algoritmer til at analysere og kategorisere de indsamlede data.

3. Bioinformatik programmør

National gennemsnitsløn: $78.165 om året

Primære opgaver: En bioinformatikprogrammør skaber algoritmer for levende materialer. De er ansvarlige for at administrere sekventering og andre beregningsalgoritmer for at producere nøjagtige fortolkninger af biologiske data. At skabe værktøjer til at spore disse sekvenser er en anden pligt for en bioinformatikprogrammør. Koordinering med andre programmører, design af scripts til omfattende data, træning af junioranalytikere og notering af tekniske problemer er også grundlæggende ansvarsområder.

4. Bioinformatik analytiker

National gennemsnitsløn: $85.249 om året

Primære opgaver: Bioinformatik-analytikere evaluerer informationen indsamlet fra store databaser for at udvikle kur mod sygdomme. Bioinformatikanalytikere er eksperter i computerdatabaser, software og algoritmer. I tæt samarbejde med forskere er bioinformatikanalytikere dem, der begynder at forske i genomiske data. Design af algoritmer og udvikling af databaser er flere pligter i denne rolle.

5. Bioinformatik videnskabsmand

National gennemsnitsløn: $96.305 om året

Primære opgaver: En bioinformatikforskers rolle er at analysere data, hvad enten de er biologiske, statistiske eller sekventeringsdata, og præsentere deres resultater for nøglebeslutningstagere i virksomheden eller faciliteten. At udføre forskning, anvende bioinformatikteori og designe databaser og algoritmer kan også være en del af jobbet.

6. Bioinformatikkonsulent

National gennemsnitsløn : $96.311 om året

Primære opgaver: At levere ekspertbiologiske tjenester, såsom API-udvikling, NGS-analyse og dataharmonisering, er en bioinformatikkonsulents opgaver. Rollen involverer samarbejde med forskere og softwareudviklingsteams for at integrere kompleks biologisk information og levere løsninger.

Karriereperspektiv i bioinformatik

Karriereudsigterne for bioinformatik-karrierer varierer afhængigt af jobbet. Ifølge O * NET, en afdeling af Department of Labor, er udsigterne for bioinformatikforskere lidt lavere end gennemsnittet, mens efterspørgslen efter bioinformatikteknikere forventes at stige meget hurtigere end gennemsnittet fra 2019-2029. Generelt kan du forvente et positivt karriereudsigt, da forskere stoler mere på teknologi.

Mange bioinformatiske karrierer er inden for videnskab, teknologi og medicinske områder, selvom forskning og akademikere også er almindelige områder.

Skal du forfølge bioinformatik?

Bioinformatik er et mangfoldigt felt, som kan gøre det attraktivt for mange fagfolk. Du kan blive ekspert på meget forskellige områder - fra molekylærbiologi til computerprogrammering. Hvis du synes, at det er interessant at anvende forskning og analyser til biologi for at skabe innovative kure og processer, så ønsker du måske at forfølge en karriere inden for bioinformatik.

Knud Andreasen
Knud Andreasen Bioinformatik er et relativt nyt felt, der giver individer innovative roller. For at få et job inden for bioinformatik har du sandsynligvis brug for et specifikt kvalifikationssæt og yderligere kvalifikationer, der kan hjælpe dig med at få succes i rollen. At lære, hvordan du opnår disse kvalifikationer, og hvilke typer job der er tilgængelige, kan hjælpe dig med at afgøre, om dette felt er det rigtige for dig. I denne artikel tilbyder vi en komplet guide om karrierer inden for bioinformatikområdet.