Jobtilbudsbreve: Hvad De Er, Og Hvordan Man Skriver Dem

At modtage et jobtilbud er et spændende øjeblik, men mange spørgsmål følger med et nyt job. Et jobtilbudsbrev giver information til medarbejderen om jobbet og virksomheden. Jobtilbudsbreve samler alle de nødvendige oplysninger i ét dokument. I denne artikel definerer vi et jobtilbudsbrev og giver nyttige tips, en skabelon og et eksempel til at demonstrere, hvordan man accepterer eller afslår et jobtilbudsbrev.

Relateret: Sådan skriver du en acceptmail for et jobtilbud

Hvad er et jobtilbudsbrev?

Et jobtilbudsbrev er et formelt ansættelsestilbud. Det skitserer generelt jobbet og dets position i virksomheden. At fremlægge skriftlig dokumentation for tilbuddet giver beskyttelse til både virksomheden og den potentielle medarbejder, hvis der senere skulle opstå spørgsmål til, hvad jobbet indebærer. Normalt, hvis et job er blevet tilbudt uformelt over telefonen eller via e-mail, følger et formelt jobtilbudsbrev.

Hvad indeholder et jobtilbudsbrev?

Jobtilbudsbreve inkluderer generelt følgende, selvom detaljerne vil afhænge af jobbet, virksomheden og branchen:

 • Jobtitel
 • Job beskrivelse
 • Tidsplan
 • Løn
 • Fordele
 • Betalt fri
 • Firmahierarki
 • Start dato
 • Fortrolighedspolitik
 • Ansættelsesvilkår
 • Opsigelsesbetingelser
 • Accept

Relateret: Sådan præsenterer du dig selv for nye kollegaer

Jobtilbud brev skabelon

Der er mange forskellige formater til jobtilbudsbreve. Afhængigt af din branche eller specifikke virksomhed vil du se oplysninger inkluderet som jobbetingede baggrundstjek eller oplysninger om forretningsrejser, hvis det er nødvendigt for stillingen.

Her er en grundlæggende jobtilbudsbrevskabelon:

[ Ansøgers navn ]
[ Ansøgers adresse ]

Kære [ ansøger ] ,

[ Ansættelsesfirma ] er glad for at kunne tilbyde dig [ jobstilling ] . Din erfaring og færdigheder passer til [ udlejningsfirmaet ] .

Du vil arbejde [ skema ] i [ afdelingen ] . Din startdato vil være [ startdato ] . Startlønnen er [ løn ] og udbetales [ lønskema ] . Direkte indbetaling er [ status ] .

[ Fordele ] vil være tilgængelige på [ dato ] og vil være [ procentdel dækket ] af [ lejefirma ] . [ Yderligere fordele ] er tilgængelige gennem [ lejefirma ] til en vis pris for dig. [ Betalt afspadsering ] gives med en sats på [ antal timer pr. lønperiode ] . Du vil begynde at optjene PTO efter [ prøveperiode ] .

Hvis du vælger at acceptere dette jobtilbud, bedes du underskrive det vedhæftede duplikat af dette brev og returnere det til [ Ansættelsesfirmaet ] hurtigst muligt.

Når vi har modtaget din acceptsignatur, sender vi alle nødvendige [ Ansættelsesfirma ] formularer og oplysninger om tilmelding til fordele. Vi sender også en medarbejderhåndbog til gennemsyn på det tidspunkt.

Fortæl mig venligst, hvis du har spørgsmål, eller hvis jeg kan give yderligere oplysninger. Vi glæder os til at have dig med på holdet!

Med venlig hilsen

[ Ansættelsesrepræsentant ]

Eksempel på jobtilbudsbrev

For at demonstrere, hvordan en virksomhed kan bruge skabelonen til at personliggøre jobtilbudsbrevet, er her et eksempel:

Kristin Williams
123 Cherry Road
Springfield, OH 11111

Kære Kristin,

Cherry Gallery er glade for at kunne tilbyde dig stillingen som chefkurator for vores gallerirum. Din erfaring som maler og skarpe øje for talent gør dig til den ideelle pasform til denne stilling og vores virksomhed.

Som tidligere omtalt via telefon, vil du arbejde tirsdag til lørdag fra kl. 11.00 til 19.00 i afdelingen for talentindsamling. Din startdato vil være den 1. januar. Startlønnen er $55.000 årligt og udbetales hver anden uge. Direkte indbetaling er tilgængelig og tilskyndes.

Medicinske fordele vil være tilgængelige den 1. april, og omkostningerne vil blive dækket af Cherry Gallery. Tand-, syns- og livsforsikring er tilgængelig gennem Cherry Gallery til en vis pris for dig. Lønnet orlov ydes med en sats på seks timer pr. lønperiode. Du begynder at optjene PTO efter udløbet af din prøvetid den 1. april.

Hvis du vælger at acceptere dette jobtilbud, bedes du underskrive det vedhæftede duplikat af dette brev og returnere det til Cherry Gallery Human Resources så hurtigt som muligt.

Når vi har modtaget din acceptsignatur, sender vi alle nødvendige Cherry Gallery-formularer og oplysninger om fordele. Vi sender også en medarbejderhåndbog til gennemsyn på det tidspunkt.

Fortæl mig venligst, hvis du har spørgsmål, eller hvis jeg kan give yderligere oplysninger. Vi glæder os til at have dig med på holdet!

Med venlig hilsen

Aidan Mills
Cherry Gallery Ejer

Sådan accepterer du et jobtilbud

Der er to måder at acceptere et jobtilbud fra et jobtilbudsbrev. Hvis du er tilfreds med jobtilbuddet og ønsker at takke ja, skal du følge instruktionerne i brevet, som sandsynligvis vil bede dig om at underskrive en bekræftelse af accept og returnere brevet til det ansættende firma. Nogle gange opfylder jobtilbudsbrevet muligvis ikke dine behov. Hvis dette er tilfældet, så giv et modtilbud til udlejningsfirmaet og se, om de accepterer det.

En af disse muligheder kan gøres med det samme eller efter et par dages eftertanke. Hvis du ønsker at tage dig tid til at gennemgå tilbuddet, skal du sørge for at lade ansættelsesrepræsentanten vide, hvornår du planlægger at give dem et svar.

Afslå et jobtilbud

Hvis du modtager et tilbudsbrev, og du beslutter, at du ikke ønsker stillingen, skal du takke nej i et formelt brev. Vær høflig i dit svar. Hold dit sprog positivt for at bevare forholdet til ansættelsesrepræsentanten og virksomheden. Svar så hurtigt som muligt.

Relateret: De 8 funktionelle områder af menneskelige ressourcer

Tips til jobtilbudsbreve

Husk følgende tips, når du gennemgår dit næste jobtilbudsbrev:

Læs det med småt

Sørg for, at oplysningerne i brevet nøjagtigt afspejler stillingsbetegnelsen, kompensationen og arbejdsvilkårene, der blev diskuteret under din samtale eller uformelle jobtilbud, før du underskriver. Nogle gange, og ofte ved et uheld, bliver der lagt forkerte oplysninger ind i jobtilbudsbrevet.

Dobbelttjek startdatoen

Din startdato vil påvirke, hvornår ydelserne begynder, samt hvornår din prøvetid slutter. Planlæg i overensstemmelse hermed omkring denne dato med lægebesøg og ferier, så du ikke sætter dig selv i en position, hvor du er ansvarlig for lægehonorarer eller holder ubetalt fri.

Kompensation

Din kompensation, som inkluderer løn, goder og planlagte bonusser, bør tydeligt fremgå af jobtilbudsbrevet. Sørg for, at al kompensation diskuteret under samtaler eller et uformelt jobtilbud er præcist angivet i jobtilbudsbrevet.

Forhandle

Hvis jobtilbudsbrevet ikke indeholder alle de detaljer, du har brug for for at træffe en beslutning, eller du ønsker at forhandle et aspekt af jobtilbudsbrevet, skal du gøre det, før du underskriver. Kommuniker hurtigt, klart og respektfuldt med ansættelsesrepræsentanten for at sikre, at alle dine behov er opfyldt, inden du underskriver.

Lauritz Jensen
Lauritz Jensen At modtage et jobtilbud er et spændende øjeblik, men mange spørgsmål følger med et nyt job. Et jobtilbudsbrev giver information til medarbejderen om jobbet og virksomheden. Jobtilbudsbreve samler alle de nødvendige oplysninger i ét dokument. I denne artikel definerer vi et jobtilbudsbrev og giver nyttige tips, en skabelon og et eksempel til at demonstrere, hvordan man accepterer eller afslår et jobtilbudsbrev.