Jobsøgningsvejledning For Mennesker Med Overbevisning

Jobsøgningsvejledning For Mennesker Med Overbevisning

Mennesker med domme står over for nogle af de sværeste udfordringer, når de går ind i en jobsøgning efter fængsling, og selvom de menes at være en lille del af befolkningen, har i virkeligheden 1 ud af 3 voksne eller næsten 75 millioner amerikanere en straffeattest. Med næsten 700.000 mennesker, der vender tilbage til deres lokalsamfund fra fængsling hvert år, strækker vigtigheden af ​​anden chance for ansættelse sig ud over at skabe økonomisk sikkerhed – et job skaber en forbindelse tilbage til samfundet.

For personer med overbevisning, der ønsker at genindtræde på arbejdsmarkedet efter fængsling, kan der være unikke udfordringer, der opstår i jobsøgningen kontra personer uden domme. I denne artikel har vi interviewet Genna Rimer, leder af rådgivningstjenester i Center for beskæftigelsesmuligheder (CEO), for at udforske et par af disse udfordringer og give tips til at overvinde dem undervejs.

Kontrollerer boksen

Personer, der har en anholdelse eller domfældelse, kan finde sig selv afskrækket, da de ansøger om arbejde i en tidlig del af ansøgningsprocessen, hvilket kræver, at ansøgere tjekker feltet for kriminel historie.

At afsløre en kriminel historie kan være bekymrende for personer med domme, hvis det er uklart, om en arbejdsgiver vil vælge at filtrere kandidater fra med et afkrydset felt og se bort fra deres kvalifikationer til rollen. En undersøgelse viste, at når der er forskelsbehandling i ansættelsesprocessen, sker 76 % af forskelsbehandlingen inden for ansøgningsindsendelsesfasen af ​​ansættelsesprocessen, og at ansøgere, der angiver, at de har en straffeattest, var meget mindre tilbøjelige til at få et tilbagekald.

Tip: Find ud af, hvilke stater der har vedtaget "Ban the Box" love. Ifølge National Employment Law Project (NELP) har mere end 35 stater og over 150 byer og amter vedtaget disse love, hvilket får arbejdsgiverne til først at overveje en ansøgers kvalifikationer - uden stigmatisering af en domfældelse eller arrestationsjournal.

Begrænset eller ingen erhvervserfaring

En af de andre udfordringer, som mennesker med domme står over for, er at gå ind i en jobsøgning med ringe eller ingen erhvervserfaring efter fængslingen. CEO, en af ​​de største organisationer, der arbejder for at ansætte folk med en straffeattest, siger, at 56 % af personer med domme ikke har nogen tidligere erhvervserfaring. Jobs inden for et fængselssystem kan være konkurrencedygtige at lande, så hvis du har været i stand til at arbejde, mens du afsoner en straf, så fremhæv denne erhvervserfaring på dit CV.

Tip: Medtag erfaring opnået, mens du var fængslet på et CV. Ved at vise den erfaring, du har fået, kan du sælge dig selv og dine færdigheder. For at inkludere den opnåede erfaring, mens du gør en indsats for at undgå skævhed, kan du overveje at angive den stat eller det amt, hvor du tjente tid, i stedet for at angive navnet på anlægget.

Eksempel

Bibliotekar
State of California I Crescent City, CA
okt 2016-okt 2019

Relateret: Sådan skriver du et CV uden erfaring

Huller i beskæftigelseshistorien

Hvis du har et hul i din ansættelseshistorie på grund af at være fængslet, er den første ting, du skal vide, at du ikke er alene. Ifølge Bureau of Labor Statistics har 90 % af mennesker været arbejdsløse på et tidspunkt i deres arbejdsliv. Husk på, at arbejdsgivere er mest optaget af at evaluere dine seneste 3-5 års erhvervserfaring, så hvis kløften opstod for mere end 6 år siden, behøver du måske slet ikke at adressere det på dit CV.

Tip: Brug et CV-format, der fokuserer på dine færdigheder og præstationer i stedet for at præsentere din oplevelse kronologisk. Prøv at oprette et kombineret CV, der fremhæver dine færdigheder og ekspertiseområder, eller et funktionelt CV med arbejdserfaring med datoer.

Du kan inkludere sektioner som en karriereoversigt og vigtige resultater ved at gruppere kompetencetemaer som kundeservice eller erfaring med projektledelse. Dette format gør dine færdigheder og evner til det primære fokus på dit CV. Du kan derefter inkludere en beskæftigelsessektion nær slutningen af ​​dit CV.

For at løse et karrieregab i en samtale skal du forklare din årsag til kløften og derefter genfokusere opmærksomheden på dine kvalifikationer og entusiasme omkring rollen og arbejdet. En grundlæggende skabelon til at forklare et karrieregab i et interview er at udforme et svar med årsagen til, at du ikke var ansat , efterfulgt af enhver opkvalificering, du foretog under mellemrummet, plus fremhæve den positive forandring, du har foretaget , og afsluttes med en udtalelse om, hvor begejstret du skal tilbage på arbejde .

Relateret: Sådan forklarer man ansættelsesgab i et interview

Udelukkelse fra visse brancher eller roller

Oplevelsen af ​​at identificere en branche eller rolle, der skal søges, er ikke den samme for alle personer med en domfældelse. Afhængigt af forbrydelsens art og hvor lang tid siden den blev begået, kan de tilgængelige beskæftigelsesmuligheder variere. For eksempel kan nogle forbrydelsesdomme udelukke folk fra at arbejde i banker, med skydevåben eller i industrier, der engagerer sig i forretninger med sårbare personer som børn og ældre voksne.

Tip: Når du leder efter job, er det en god praksis at anvende Nature-Time-Nature-retningslinjen på roller, du er interesseret i at søge. Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) anbefaler, at arbejdsgivere vurderer jobbet egnet til en person med en domfældelse ved at se på arten af ​​forbrydelsen, den tid , der er gået siden lovovertrædelsen, og derefter sammenligne det med arten af ​​jobopgaverne. .

Genna Rimer bruger dette eksempel: ”Det er vigtigt, at hvis arbejdsgivere beslutter sig for at foretage et baggrundstjek, så bruger de naturen, tid, naturtesten. Mange mennesker bliver afvist fra ansættelsen, selvom deres domme ikke har nogen relation til arbejdsopgaverne, og der har været betydelig tid og revalidering siden anholdelsen. Virkelig går arbejdsgiveren tabt på dygtige talenter, der positivt kan tilføje deres arbejdsstyrke.”

Forklarer din straffedom

Mens Ban the Box-lovene forbyder arbejdsgivere at anmode om en kandidats kriminelle historie på en jobansøgning, kan de spørge under andre dele af ansættelsesprocessen, som i jobsamtalen, eller når der fremsættes et betinget jobtilbud. Dette kan give andre udfordringer for en person med en overbevisning, da det at blive stillet dette højtryksspørgsmål kan føles som et forhør.

Tip: Hvis du er usikker på, hvad dine lokale love er, så tjek NELP's Ban the Box fair Chance State og Local Guide for at lære mere om, hvilke love dit samfund har på plads. For at forberede dig på spørgsmålet om straffedom, hvis det opstår i ansættelsesprocessen, skal du overveje at øve dit svar (hvis du søger om at arbejde i en stat, hvor du lovligt kan blive spurgt).

Et eksempel på svar kunne være: "For ti år siden blev jeg dømt for at have et kontrolleret stof. Jeg afsonede min tid og har afsluttet min prøveløsladelse. Jeg deltog i et afhængighedsprogram og er stolt over at kunne sige, at jeg har været stoffri siden min dom. Siden min dom, har jeg optjent min GED og har fået min ejendomslicens. Min overbevisning var en fejl, jeg begik, da jeg var ung, og siden da er jeg vokset og lært, hvordan jeg kan anvende mine færdigheder og erfaringer på en positiv og produktiv måde. Jeg ser frem til at bruge den erfaring, jeg har opnået, til at hjælpe denne virksomhed med at betjene sine kunder.”

Relateret: Sådan finder du et job efter langtidsledighed

Oversættelse af overførbare færdigheder

Mennesker med en overbevisning kan have svært ved at omsætte de færdigheder, som de fik, mens de var fængslet, til overførbare færdigheder, eller færdigheder, der kan overføres til en anden rolle eller branche. Det kan føles naturligt at miskreditere de færdigheder, du har opnået, men der er værdi i de færdigheder, som kan anvendes til mange job. Hvis du havde et job, mens du var fængslet, så overvej at fremhæve din stærke arbejdsmoral og ønske om selvforbedring ved at arbejde i en rolle, der hjalp dig med at forberede dig på at komme ind på arbejdsstyrken igen ved løsladelse.

Tip: Der er mange jobmuligheder, mens de er fængslet med overførbare færdigheder, som er værdifulde for en arbejdsgiver. Reflekter over de færdigheder, du har, og hvordan de gælder for jobbet. Læs stillingsbeskrivelserne for de job, du søger, for at forstå, hvilke kvalifikationer (herunder hårde og bløde færdigheder), som arbejdsgiverne søger, som din baggrund også opfylder.

Her er en kort liste over almindelige job, som folk har arbejdet, mens de var fængslet, og de overførbare færdigheder opnået:

Fængselsstøtte

Madlavning, rengøring, kontorarbejde, tøjvask eller vedligeholdelse

Overførbare færdigheder opnået: Madlavning, journalføring, bygningsvedligeholdelse, tømrerarbejde, VVS, køkkenvedligeholdelse, vaskeservice

Landbrug

Hvis fængslet har et landbrugsprogram, kan tidligere indsatte have lært at opdrætte husdyr eller hjælpe med at vedligeholde landbrugsudstyr.

Overførbare færdigheder opnået: Vedligeholdelse af køretøjer, dyrehold, landbrug, byggeri, gaffeltruckdrift

Fremstilling: Skilte eller nummerplader, genopbygge computere, lave møbler, sy, forarbejde mad eller lære metalfremstilling

Overførbare færdigheder opnået: Fabriksdrift, lager, fragttransport, svejsning, møbellakering, hånd-/maskinsyning, metalfremstilling, trykpressedrift, forsendelse og modtagelse, træbearbejdning

Relateret: Overførbare færdigheder: Definitioner og eksempler

Ressourcer til mennesker med overbevisning

Der er mange ressourcer til at støtte at forbinde retfærdighedsramte mennesker med Fair Chance Employers. Mange virksomheder har taget Fair Chance Pledge, en landsdækkende opfordring til handling til virksomheder om at investere i deres lokalsamfund og fjerne ansættelsesbarrierer for mennesker med overbevisning. Ud over at tage et løfte, er her to incitamentsbaserede føderale programmer, der har til formål at reducere ansættelsesbarrierer for mennesker med overbevisning:

Federal Bonding Program

US Department of Labor (USDOL) skabte Federal Bonding Program, et ansættelsesincitamentværktøj, der tilbyder loyalitetsobligationer for de første seks måneders ansættelse til virksomheder, der ansætter folk med en baggrund, der kan skabe barrierer for at finde og sikre beskæftigelse, som folk med overbevisning . For at lære mere om at søge obligationer eller finde et job gennem Federal Bonding Program ring 1-877-872-5627.

Arbejdsmulighedsskattefradrag

Et andet program, der tilskynder til diversitet på arbejdspladsen, er Work Opportunity Tax Credit (WOTC), et føderalt skattefradrag, som er tilgængeligt for arbejdsgivere for at ansætte personer fra bestemte målgrupper, som står over for betydelige hindringer for beskæftigelse.

Felix Overgaard
Felix Overgaard Mennesker med domme står over for nogle af de sværeste udfordringer, når de går ind i en jobsøgning efter fængsling, og selvom de menes at være en lille del af befolkningen, har i virkeligheden 1 ud af 3 voksne eller næsten 75 millioner amerikanere en straffeattest. Med næsten 700.000 mennesker, der vender tilbage til deres lokalsamfund fra fængsling hvert år, strækker vigtigheden af anden chance for ansættelse sig ud over at skabe økonomisk sikkerhed – et job skaber en forbindelse tilbage til samfundet.