Jobsøgningstips Til Enlige Forældre Og Pårørende

Jobsøgningstips Til Enlige Forældre Og Pårørende

Tid og penge er ofte en mangelvare for enlige forældre og pårørende. Uanset om du passer en aldrende forælder eller små børn (eller i nogle tilfælde begge dele), er det altafgørende at finde et fleksibelt job, der kan tilpasse sig dine unikke udfordringer, for at jonglere med de to. Dette er især vigtigt, da enlige forældre og omsorgspersoner – især kvinder – i uforholdsmæssig høj grad har forladt deres job eller nedsat arbejdstid på grund af virkningen af ​​COVID-19.

I denne artikel deler vi tips fra en karrierecoach om, hvordan man kan balancere ansvaret for solopleje og udfordringen med at finde et job. Vi deler også eksempler på job, der er velegnede til enlige forældre og pårørende, plus gratis samfundsressourcer, der kan give økonomisk, uddannelsesmæssig eller omsorgsfuld hjælp under jobsøgningsprocessen.

Læs mere: Sådan oversætter du omsorgspersoners færdigheder til dit CV, når du vender tilbage til arbejdsstyrken

Hvordan enlige forældre og pårørende nemmere kan klare jobsøgningen

Hvis du er enlig forælder eller omsorgsperson, står du sandsynligvis over for udfordringer, som andre mennesker i arbejdsstyrken ikke er. Vi satte os ned med Minh H. Tran, en CAP-specialist hos Goodwill San Francisco, og Clint Carrens, en Bonjoures-karrierecoach samt co-site lead for Austin-kapitlet i Bonjoures Parents & Caregivers Inclusion Resource Group, for at få vejledning om hvordan du griber din jobsøgning an som soloplejer.

1. Afspær tid til jobsøgning

Enlige forældre og pårørende skal have det bedste ud af hvert minut i deres hverdag. "At planlægge tid til jobsøgning er nøglen," siger Carrens. Han foreslår at afsætte et par ledige tidsblokke hver uge til uafbrudt jobsøgningstid. Dette kan være en tidlig morgen eller sen aften, hvor børn eller voksne, du passer, sover, frokosttimer eller tidspunkter, hvor børn er i skole, eller en dagpasser er tilgængelig. "Dette behøver ikke at være en daglig forpligtelse - sjældent ville en forælder eller omsorgsperson være i stand til at gøre det. Nøglen er at gøre jobsøgning til førsteprioritet i et par 1-2 timers blokke om ugen."

2. Find dine hjælpere

Det er ok at indrømme, at du ikke kan gøre det helt alene. Selvom du er forældre eller plejer alene, er der mennesker omkring dig, der kan hjælpe. Byg dit netværk af hjælpere ved at tilbyde at hjælpe forældre, søskende, naboer og venner til gengæld. Med nok varsel og påskønnelse kan mange være mere end villige til at hjælpe uden en afvejning. Tilbyd at bytte omsorgsopgaver med andre omsorgspersoner eller forældre (både enlige og tilknyttet), så du er tilgængelig til samtaler. Det samme netværk kan også støtte dig, efter du har fået jobbet.

En mentor - ideelt set en, der har været i din stilling som soloplejer, der kommer ind på arbejdsstyrken - kan også guide dig gennem din jobsøgning. En anden enlig forælder eller omsorgsperson, som med succes har navigeret i den fase af livet, du befinder dig i, kan tilbyde råd, fungere som sparringspartner eller endda tilbyde løsninger på din nuværende krise.

Carrens foreslår også, at du får dit netværk til at hjælpe med selve jobsøgningen: "Råd ud til alle, du har et godt forhold til - nuværende eller tidligere kolleger, venner, familie, forbindelser fra borgerlige eller sociale grupper. Fortæl dem, hvad du leder efter, og spørg, om de kan fortælle dig, hvis de ser eller hører om noget."

3. Opsøg virksomheder, der kan opfylde dine behov

Lige meget hvad der er vigtigst for dig – om det er evnen til at arbejde eksternt, gode fordele som refusion af undervisning eller adgang til (eller endda et tilskud til) børnepasning eller ældrepleje – er det vigtigt at undersøge, når du leder efter et job for at sikre, at det er et godt match. I de tidlige stadier af ansøgningsprocessen skal du forsøge at bekræfte stillingens tidsmæssige forpligtelser for at afgøre, om du kan arrangere din tidsplan for at opfylde disse krav. Husk at overveje pendlertiden, og hvilken indflydelse det kan have på din evne til at styre nye ansvarsområder.

At læse virksomhedsanmeldelser kan også være en nyttig måde at se, om virksomheden værdsætter en familievenlig arbejdsplads. Ofte, når en virksomhed tilbyder en fleksibel arbejdsordning eller fordele som fjernarbejde, vil tidligere og nuværende medarbejdere dele disse frynsegoder, eller det vil være tydeligt på deres virksomhedsside.

Læs mere: Den komplette guide til at undersøge en virksomhed

4. Ved, hvornår du skal dele personlige oplysninger

"Der er ingen grund til, at du behøver at oplyse, at du er enlig forælder eller omsorgsperson under interviewprocessen," siger Carrens. "Som en generel regel vil jeg afholde mig fra at afsløre dit forældre- eller omsorgsansvar for at holde intervieweren fokuseret på dine færdigheder og kvalifikationer til jobbet."

Når det er sagt, kan du absolut stille spørgsmål om, hvordan virksomheden nærmer sig balance mellem arbejde og privatliv, eller hvad dens fleksible arbejdspolitikker er. "Det er rimeligt at stille spørgsmål, der vil give kandidaten mulighed for at måle virksomhedens vilje ved at give den nødvendige fleksibilitet for at få jobbet til at passe på længere sigt," siger Tran. Du kan også forsøge at komme i kontakt med medarbejdere i virksomheden, som ikke er tilknyttet ansættelsesprocessen, og oprette en informativ samtale for at stille mere direkte spørgsmål om arbejdsfleksibilitet og tilpasninger.

Carrens foreslår, at du undersøger disse vigtige detaljer med ansættelseschefen, efter at I gensidigt har besluttet, at stillingen vil passe godt: "Når du har modtaget et skriftligt tilbud i hånden, og det er tid til at forhandle, så kan det være hensigtsmæssigt at bringe visse relevante anmodninger op. , som fleksitid til at hente og aflevere dine børn fra skole eller daginstitution eller hjælpe den person, du passer på, med daglige behov."

Læs mere: Bliv hjemme-mor og far CV-prøver og tips

Jobtyper velegnet til enlige forældre og pårørende

Mens dit personlige ansvar som enlig forælder eller omsorgsperson ikke bør diktere det job eller den karriere, du har, er det vigtigt at tage det med i dine overvejelser, når du søger job. Her er nogle typer job at kigge efter:

Fleksible jobs

Et job med ansvar, der ikke skal udføres inden for en bestemt tidsperiode, eller en arbejdsgiver, der er villig til at tillade flekstid, kan være enormt gavnlig for enlige forældre og pårørende. ”Dette kan variere fra virksomhed til virksomhed inden for samme branche, så det er vigtigt at lave sin research. Kundeservice, administrative roller, IT og redigerings- eller skriveroller har ofte en stor fleksibilitet. Børnepasningsroller kan også være gavnlige, fordi de ofte kommer med gratis børnepasning,” siger Carrens.

Jobdeling er en anden måde, hvorpå arbejdsgivere giver en fleksibel arbejdsplan, der kan rumme dem med for mange ansvar derhjemme til at forpligte sig til en fuldtidsarbejdsbyrde. Ved jobdeling kan to personer arbejde i samme stilling på deltid og dele det ansvar, som en fuldtidsansat normalt ville varetage alene. Eller du kan overveje freelance- eller kontraktstillinger – roller, der måske mangler stabilitet og adgang til fordele, men som giver generøs fleksibilitet, fordi du ofte kan sætte din egen tidsplan.

Eksempler på fleksjob:

  • Sundhedshjælper i hjemmet
  • Underviser
  • Redaktør
  • Bogholder

Læs mere: 14 gode job til enlige mødre

Fjernjobs

Især i betragtning af virkningen af ​​COVID-19 på forældre og omsorgspersoner, kan du være interesseret i at udforske bæredygtige muligheder for at arbejde hjemmefra. "Fjernarbejde har bestemt sine fordele, men mens mange arbejdsgivere åbner op for fjernarbejde, udgør fjernarbejdere stadig en lille procentdel af den samlede arbejdsstyrke," advarer Carrens. Nogle arbejdsgivere kan være mere modtagelige for fjernarbejde efter en prøveperiode, så husk det, mens du interviewer en potentiel arbejdsgiver.

Eksempler på fjernjob:

  • Social media manager
  • Virtuel assistent
  • Dataanalytiker

Læs mere: En forældrevejledning til at arbejde hjemmefra med børn

Arbejdsgivere med forældredagpenge

Det er ikke let at være en arbejdende forælder, men det hjælper bestemt at vide, at din arbejdsgiver støtter. Se efter virksomheder, der tilbyder fordele og programmer, der giver deres ansatte mulighed for at trives i deres karriere, mens de opdrager en familie, især hvis de gør det uden en medforælder.

"Det er vigtigt for jobsøgende enlige forsørgere at opsøge virksomheder, der kan tilbyde hjælp til at lette forældrelogistik," siger Tran. Nogle arbejdsgivere giver f.eks. ubegrænset betalt fri for yderligere fleksibilitet i arbejdslivet, mens andre sigter mod at give deres teammedlemmer ro i sindet gennem backup-børnepasnings- og ældreplejeprogrammer: "Ved at yde støtte eller hjælp til at gøre enlige forældres liv roligere og lettere. , kan virksomheder se et resultat af gladere og mere produktive medarbejdere."

Læs mere: 7 Stay-at-Home Dad Jobs

Jobsøgningsressourcer til enlige forældre og pårørende

Mange enlige plejere har ikke altid tid eller evne til at undersøge tilgængelige ressourcer og støtte, siger Tran. "Som et resultat er det altafgørende, at der er en bred tilgængelighed af forskellige netværk af henvisnings- og lokalsamfundsbaserede organisationer, såsom Goodwill." Nedenfor er et par muligheder, som enlige forældre og pårørende kan se til for at få støtte under jobsøgning.

Offentlig og privat bistand til enlige forældre og pårørende

"Start med at udforske, hvad din særlige stat tilbyder i form af assistance," rådgiver Carrens. "Der er også flere nonprofitorganisationer, der yder hjælp til lavindkomstfamilier."

Du kan finde en liste over alle føderale programmer, der tilbyder fordele eller tjenester, som du muligvis er berettiget til, på den amerikanske regerings officielle fordelswebsted. For eksempel giver et udvalg af programmer midler til jobtræning og børnepasning for enlige forældre. Andre regeringsprogrammer tillader familiemedlemmer til veteraner og mennesker med handicap at blive betalt for at passe dem.

"For at imødekomme behovene hos forskellige typer enlige forsørgere og pårørende skal støtte tilbydes gennem en bred vifte af tjenester," forklarer Tran. Goodwill hjælper enkeltpersoner med at finde lokal, statslig og føderal økonomisk bistand, de er berettiget til. "En af de mest ressourcefulde muligheder er at forbinde disse individer med alle tilgængelige føderalt finansierede programmer."

Børnepasningsressourcer for enlige forældre og pårørende

"Selvom adgang til børnepasning er et problem for alle forældre, har et overvældende antal enlige forældre ikke råd til dagpleje af høj kvalitet - en stor barriere for at deltage i karriereudviklings- og færdighedstræningsprogrammer og bevare beskæftigelsen," siger Tran.

For at hjælpe forældre, især enlige mødre og fædre, med at komme tilbage på arbejde, tilbyder KinderCare – den største private udbyder af uddannelse og pleje i tidlig barndom og skolealder i USA – jobsøgende en gratis dag med pleje i sine mere end 1.500 centre på landsplan i hele april måned. KinderCares tilbud er godt for børn fra 6 uger til 12 år (grænse til to børn pr. husstand).

US Department of Health and Human Services yder også hjælp til lavindkomstfamilier, der har brug for børnepasning på grund af arbejde, arbejdsrelateret træning eller skolegang gennem Child Care and Development Fund.

Uddannelsesressourcer og jobtræning for enlige forældre og pårørende

"En af de udfordringer, som mange enlige forældre under 30 år står over for, er, at disse personer er i risiko for at få mangel på deres uddannelse, hvilket kan resultere i begrænsede jobmuligheder," siger Tran. For effektivt at tjene denne demografiske befolkning skal støtten dække alle de grundlæggende faglige færdigheder og også enhver potentiel jobforberedelse. "En løsning på dette er, hvordan vores San Francisco Goodwill har indgået partnerskab med Five Keys Charters School Program for at tilbyde alternative gymnasieprogrammer eller tilmelding for at opnå en GED."

Kontakt din lokale Goodwill, hvis du har brug for hjælp til at opnå en gymnasial eksamen eller andre former for videregående uddannelse. Mange Goodwill-grene tilbyder også jobtræning og karriereydelser både virtuelt og ansigt til ansigt.

Ingeborg Aagaard
Ingeborg Aagaard Tid og penge er ofte en mangelvare for enlige forældre og pårørende. Uanset om du passer en aldrende forælder eller små børn (eller i nogle tilfælde begge dele), er det altafgørende at finde et fleksibelt job, der kan tilpasse sig dine unikke udfordringer, for at jonglere med de to. Dette er især vigtigt, da enlige forældre og omsorgspersoner – især kvinder – i uforholdsmæssig høj grad har forladt deres job eller nedsat arbejdstid på grund af virkningen af COVID-19.