Jobs I Fysioterapi: Beskrivelse Og Løn

Jobs I Fysioterapi: Beskrivelse Og Løn

Sundhedssektoren byder på mange muligheder. Bortset fra det medicinske område hjælper nogle professioner patienter i deres bedringsfase, som fysioterapeuter. Hvis du overvejer at starte en karriere inden for fysioterapi, vil du måske lære mere om denne stilling. I denne artikel vil vi gennemgå fysioterapeutjobbet og dets krav.

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi hjælper tilskadekomne med at genoprette bevægelser eller håndtere deres smerter. Den behandler problemer for mennesker, der lider af brud, gigt, ryg- og nakkeskader, amputationer, neurologiske lidelser eller arbejds- og sportsskader. Fysioterapi involverer forskellige teknikker, herunder:

 • Øvelser eller funktionel træning
 • Brug af udstyr som rollatorer, kørestole og stokke
 • Bevægelser af muskler eller led

Fysioterapi varierer med den type problem, der skal behandles. Behandlingsplanen for at komme sig fra neurologiske lidelser som et slagtilfælde er forskellig fra revalideringen efter et brud.

Hovedjobbet i fysioterapiområdet er en fysioterapeut, og der er flere specialer tilgængelige. Fysioterapeuten arbejder normalt som medlem af et sundhedsteam. De konsulterer kirurger og læger for at forstå patientens tilstand og overvåger terapeutassistenter og assistenter til at administrere behandlingen.

Deres arbejdsplads er oftest hospitalet, men de kan også arbejde i sports- og fitnessfaciliteter, privat praksis, skoler, ambulatorier eller plejehjem. De arbejder stående på benene det meste af dagen og skal løfte og flytte patienter.

Relateret: Fysioterapeut Arbejdsmiljøer

Hvordan kan du få et job i fysioterapi?

Her er de trin, du kan følge for at få et job i fysioterapi:

1. Få en bachelorgrad

Du skal først have en bachelorgrad, fordi det er en forudsætning for at komme ind på fysioterapeutuddannelsen. Programmet kræver ikke en særlig grad. Du kan drage fordel af undervisning i anatomi, biologi, fysik, træningsfysiologi, statistik og kemi. Derfor kan en bachelor i naturvidenskab være en god mulighed.

Relateret: De bedste bachelorstudier til fysioterapi

2. Gennemfør et akkrediteret DPT eller læge i fysioterapi program

Du skal udfylde en ansøgning om optagelse på en DPT-uddannelse. Kravene omfatter en bachelorgrad og uddannelsesmæssige forudsætninger i naturvidenskab. Sørg for at vælge et program, der er akkrediteret af Kommissionen for akkreditering i fysioterapiuddannelse (CAPTE.)

Programmer varer typisk tre år og inkluderer klasser i fysiologi, klinisk ræsonnement, farmakologi og biomekanik. Det omfatter også omkring 30 ugers klinisk arbejde for at få klinisk erfaring. Klinisk arbejde giver dig mulighed for at få superviseret erfaring inden for områder som ortopædisk pleje, for eksempel. Efter at have gennemført programmet, opnår du en doktorgrad i fysioterapi.

Bemærk, at nogle seks-eller-syv-årige programmer giver studerende mulighed for at gennemføre både en bachelorgrad og en DPT.

3. Gennemfør et klinisk opholdsprogram

Efter endt uddannelse kan du ansøge om et klinisk opholdsprogram for at modtage yderligere træning og mentorordning. Disse programmer varer normalt omkring et år og fortsætter med at forberede terapeuten på et bestemt plejeområde. Det omfatter teori, videnskabelig undersøgelse og praksis.

4. Gennemfør et fællesskabsprogram

Når du har afsluttet et ophold, kan du fuldføre et stipendium for at specialisere dig i et bestemt plejeområde. Kliniske stipendier er postprofessionelle programmer, der giver kandidater mulighed for at få ekspertise ved at arbejde med en bestyrelsescertificeret klinisk specialist.

5. Få licens

det er obligatorisk at få licens, før du begynder at arbejde. Licenskravene varierer afhængigt af den stat, du bor i, men alle inkluderer succes ved National Physical Therapy Examination. Når du har fået licens, skal du tage efteruddannelse for at beholde din licens.

6. Specialisere

Du kan også specialisere dig inden for et eller flere områder for at øge dine jobmuligheder. Specialisering er en proces, der giver dig mulighed for at øge dine færdigheder og viden inden for et specifikt praksisområde. ABPTS eller American Board of Physical Therapy Specialties tilbyder fysioterapeuter certificeringer til at blive bestyrelsescertificerede kliniske specialister i onkologi, geriatri, klinisk elektrofysiologi, pædiatri, neurologi, ortopædi, sport eller kvinders sundhed.

Forudsætningerne for at tage specialistcertificeringseksamen omfatter en aktuel fysioterapilicens og 2.000 timers praksis inden for specialeområdet. Afhængigt af det speciale, du vælger, kan specialråd også kræve, at du gennemfører timer inden for specifikke områder som f.eks. patientpleje eller akutbehandling. Bemærk, at du skal ansøge separat for hver certificering, du ønsker at modtage.

Ifølge ABPTS er der ni specialområder inden for fysioterapi:

 • Ortopædisk klinisk specialist. En ortopædisk klinisk specialist er det mest populære speciale blandt fysioterapeuter. Disse specialister behandler patienter, der lider af muskel, led, knogler, ledbånd og sener skadelige tilstande. De hjælper også patienter med at komme sig efter skader eller operation.
 • Kardiovaskulær og pulmonal. Hjerte- og lungespecialister er fagfolk, der hjælper patienter, der lider af hjerte- og lungesygdomme, med at håndtere deres smerter og helbrede. Hvis du vælger det speciale, kan du behandle patienter, der kommer sig fra åben hjerteoperation eller hjerteanfald, patienter med luftvejssygdomme.
 • Geriatrisk specialist. Geriatriske specialister hjælper patienter, der lider af en progressiv neurologisk sygdom som Parkinsons og Alzheimers eller patienter med gigt eller osteoporose.
 • Pædiatrisk klinisk specialist. Pædiatriske kliniske specialister behandler unge patienter fra babyer til teenagere. De hjælper patienter med at håndtere cystisk fibrose eller autisme, for eksempel.
 • Neurologisk klinisk specialist. Neurologiske kliniske specialister er fysioterapeuter med speciale i neurologiske lidelser, funktionsnedsættelser og skader. De arbejder normalt på rehabiliteringscentre og hospitaler.
 • Onkologisk specialist. Onkologiske specialister hjælper patienter, der modtager kræftbehandling eller kommer sig fra det. De hjælper disse patienter med at håndtere deres smerter, tab af knogletæthed eller svaghed.
 • Kvindelig sundhedsspecialist. Kvindelige sundhedsspecialister arbejder med kvinder gennem deres graviditet, postpartum fase eller overgangsalderen. De kan hjælpe med problemer som bækkensmerter eller inkontinens.
 • Sports klinisk specialist. Kliniske sportsspecialister hjælper professionelle eller amatøratleter med at håndtere og genoprette deres skader.
 • Elektrofysiologisk klinisk specialist. Elektrofysiologiske kliniske specialister arbejder med patienter, der lider af nerve- og muskelskade forårsaget af sår eller kompromitteret hudintegritet.

Specialitet i sårbehandling forventes at blive en bestyrelsescertificering i 2022. Det er klinisk pleje at behandle sår med en multidisciplinær tilgang og fokus på interaktivitet mellem kropssystemer.

Hvilken slags job kan du forfølge i fysioterapi?

Her er en liste over job inden for fysioterapiområdet. Lønningerne nedenfor blev udfyldt ved hjælp af statsspecifikke data fra Bonjoures Salaries:

1. Fysioterapeut

National gennemsnitsløn: $83.006 om året

Primære opgaver: En fysioterapeut er ansvarlig for at udvikle behandlingsplaner for at hjælpe tilskadekomne eller syge patienter med at forbedre deres mobilitet eller lindre deres smerter. De gennemgår patienternes sygehistorie, diagnosticerer deres funktion ved at observere og lytte til deres klager. De bruger udspænding, øvelser og terapi for at hjælpe patienterne med at få det bedre. De registrerer patienternes fremskridt og uddanner dem om helbredelsesprocessen. Fysioterapeuter overvåger deres patienters fysiske genopdragelse indtil opnåelse af det planlagte resultat.

2. Fysioterapeutisk assistent

Landsgennemsnitsløn : 52.618 om året

Primære opgaver: En fysioterapeutassistent leverer behandling for at hjælpe tilskadekomne eller syge patienter med at genoprette deres mobilitet under en fysioterapeuts opsyn.

Relateret: Lær om at være fysioterapiassistent

3. Fysioterapiassistent

National gennemsnitsløn: $43.187 om året

Primære opgaver: En fysioterapeut hjælper fysioterapeuter og fysioterapeutassistenter. De kan opdatere patientbehandlingsfiler, transportere patienter eller forberede det nødvendige materiale til terapisessioner.

Lasse Kjærgaard
Lasse Kjærgaard Sundhedssektoren byder på mange muligheder. Bortset fra det medicinske område hjælper nogle professioner patienter i deres bedringsfase, som fysioterapeuter. Hvis du overvejer at starte en karriere inden for fysioterapi, vil du måske lære mere om denne stilling. I denne artikel vil vi gennemgå fysioterapeutjobbet og dets krav.