Job For MBA-kandidater: Hvad Kan Jeg Gøre Med Min MBA?

Job For MBA-kandidater: Hvad Kan Jeg Gøre Med Min MBA?

At forfølge din Master of Business Administration-grad (MBA) kan hjælpe dig med at udvikle de avancerede forretningsfærdigheder, der er nødvendige for at få succes med en lederkarriere. At vide, hvad du lærer i løbet af et MBA-program, og hvordan du kan anvende det i din karriere, kan hjælpe dig med at beslutte, om denne uddannelsesmulighed er den rigtige for dig. I denne artikel udforsker vi ofte stillede spørgsmål om job for MBA-kandidater.

Hvad er en MBA?

En Master of Business Administration-uddannelse er en uddannelse, hvor du lærer forretningsrelaterede tekniske færdigheder, ledelsesevner og operationelle processer. Du tager kurser og udvikler en praktisk viden inden for emner som:

 • Regnskab
 • Markedsføring
 • Økonomi
 • Drift og menneskelige ressourcer
 • Logistik
 • Salg

Du kan også forfølge et specialiseret MBA-program, hvor du tager disse kurser og andre supplerende kurser inden for et specifikt område, der relaterer til dine professionelle mål, såsom menneskelige ressourcer eller markedsføring.

Du kan opnå en MBA i en række forskellige formater, herunder:

 • Online eller personligt
 • Et år fremskyndet
 • To-årig traditionel
 • Treårig dybdegående eller specialiseret
 • Kombineret med en Juris Doctor (JD) eller en anden professionel grad

Hvilke områder kan du forfølge i et MBA-program?

Et MBA-program giver dig den fleksibilitet, du har brug for til at vælge mellem flere karriereveje, når du har modtaget din grad. Her er nogle af de områder eller kapaciteter, hvor du kan bruge en MBA-grad:

 • Finansiere
 • Ledelse
 • International ledelse
 • Rådgivning
 • IT-ledelse
 • Topledelse
 • Supply chain management
 • Sundhedsledelse

Mens du kan forfølge mange af disse felter med en bachelor- eller associeret grad, kan nogle avancerede stillinger såsom afdelingsleder eller lederroller kræve en MBA.

Læs mere: Hvad kan du gøre med en MBA? Med eksempler på karrierer

Hvilket felt er det rigtige for dig?

At bestemme en professionel specialisering i erhvervslivet kan afhænge af faktorer som din nuværende erhvervserfaring, din ideelle karriere og din tidligere uddannelse. Nogle punkter at overveje, når man ser på et MBA-program inkluderer:

 • Hvilken branche er jeg mest interesseret i? Gennemgå jobudsigterne og lønnen for roller i forskellige erhvervssektorer for at hjælpe dig med at bestemme, hvilken der bedst kan tjene dine mål. Overvej desuden at gennemgå jobopgaverne for forskellige roller for at se, om du kunne lide at udføre den slags arbejde.
 • Hvilke færdigheder har jeg indtil videre? Overvej, hvad du er dygtig til, og hvor du bedst kan anvende disse færdigheder med en MBA. For eksempel, hvis du er god til matematik, kan regnskab eller økonomi være bedst for dig. Hvis du er en god kommunikator og fortaler, kan menneskelige ressourcer være et godt valg.
 • Hvor er jeg i min karriere? : Hvis du forfølger en MBA, fordi du ønsker at fremme din karriere, skal du kigge efter et MBA-program, der fokuserer på at udvikle de færdigheder og den viden, du vil anvende inden for dit nuværende felt. Men hvis du ønsker at skifte karrierevej, forskningsprogrammer, der giver et fundament eller specialisering i det område, hvor du ønsker at skifte.

Skal du tage en MBA?

Overvej følgende fordele på en MBA for at hjælpe dig med at beslutte, om dette er det rigtige skridt for din karriere:

 • Overførbare færdigheder: En MBA giver mange overførbare færdigheder, uanset hvilket program du gennemfører. Du forfiner færdigheder som forskning, analyse, kritisk tænkning, computerfærdigheder, forretningsskrivning og kommunikation, som du kan bruge i næsten enhver branche.
 • Udvidet fagligt netværk: Du møder nye fagfolk og erfarne eksperter, når du går på et MBA-program. Alle disse mennesker bliver netværksforbindelser, som du kan bruge til at finde job, uddannelse, mentorskab eller andre professionelle muligheder.
 • Karriereressourcer: Ud over et større netværk får du også adgang til et netværk gennem skolen, som kan give karriereressourcer som jobsøgningshjælp, jobtavler og CV-anmeldelser.
 • Lukrative jobmuligheder: At have en avanceret grad kan ofte kvalificere dig til flere muligheder, herunder ledere. Du kan også være kvalificeret til specialiserede brancher og roller.
 • Øget løn: Med avancerede roller følger ofte et højere indtjeningspotentiale, så at tjene en MBA kan hjælpe dig med bedre at sikre stillinger, der giver flere penge. Derudover kan du bruge at tjene en avanceret grad som en måde at forhandle en højere løn på din nuværende stilling, så længe du kan demonstrere måderne, hvorpå denne grad gør dig endnu mere kvalificeret til dit job.
 • Forretningssans: Hvis et af dine mål er at eje en virksomhed i fremtiden, kan du bruge en MBA til at udvikle de forretningsmæssige færdigheder og viden, du har brug for for at gøre det effektivt. Derudover, hvis du ønsker at være en konsulent, der deler ekspertise for at forbedre andre virksomheder, er en MBA en fantastisk måde at demonstrere ekspertise på.

Hvilke job kræver typisk en MBA?

Nogle populære job for MBA-kandidater, som du kan overveje, inkluderer:

 • Økonomichef: Økonomichefer overvåger en organisations økonomiske sundhed og aktivitet og sikrer, at organisationen praktiserer effektive forbrugs-, opsparings- og investeringspolitikker. Ansvar i denne rolle vil omfatte samarbejde med andre finansielle medarbejdere, udarbejdelse af økonomiske rapporter og prognoser baseret på deres analyser og rådgivning af virksomheden i alle økonomiske forhold.
 • Informationsteknologichef: En IT-chef vedligeholder eksisterende computersystemer, optimerer processer ved at finde og integrere ny teknologi og leder alle medarbejdere i IT-afdelingen. Denne karriere indebærer også at holde sig ajour med branchetendenser for bedre at kunne støtte en organisation.
 • Marketingchef: Marketingchefer konceptualiserer og lancerer marketingkampagner, tester ideer og analyserer data for at forbedre den aktuelle marketingindsats. De implementerer også ny industripraksis og værktøjer til at drive yderligere salg og kundeengagement.
 • Personalechef: En HR-chef rekrutterer og uddanner nye medarbejdere til en organisation, fører tilsyn med lønningerne for nye og nuværende medarbejdere og håndhæver arbejdspladsens regler. De behandler også eventuelle problemer, der måtte opstå blandt medarbejderne i virksomheden, herunder personlige konflikter, teamkonflikter og punkter relateret til kompensation og goder.
 • Ledelsesanalytiker: Ledelsesanalytikere evaluerer, hvordan en virksomhed i øjeblikket fungerer, og tilbyder måder at forbedre systemer og processer på og samtidig reducere omkostningerne.
 • Medicinsk direktør: Medicinske direktører varetager driften af ​​faciliteter som hospitaler, så de fører tilsyn med medicinsk personale, ansætter og træner nye medarbejdere, sikrer kvaliteten af ​​sundhedsplejepraksis og tager sig af budgettering.
 • Business operations manager: En business operations manager fungerer som en analytiker, der gennemgår fremstillingsprocesser og forsyningskæder og forbedrer effektiviteten og kvaliteten i disse systemer.

Læs mere: 20 bedste MBA-job, der betaler godt

Hvordan kan du forberede dig til et MBA-program?

Kom i gang med at forfølge en MBA ved at følge disse trin.

 1. Undersøg forudsætningerne for et program: MBA-programmer kræver, at du har en bachelorgrad fra en akkrediteret institution og giver dine officielle udskrifter. Du skal også gennemgå ansøgningsprocessen for dit ønskede program, som kan omfatte at tage GRE- eller GMAT-eksamener, skrive et essay og interviewe for potentiel optagelse.
 2. Tag optagelsesprøver: Studér og tag GRE, GMAT eller anden påkrævet færdighedseksamen for at demonstrere dine retoriske, skriftlige, kritiske tænkning og beregningsevner. At studere på forhånd hjælper dig med at sætte dig ind i spørgsmålene og testformatet samt få en idé om, hvor godt du klarer dig.
 3. Overvej både udgifter og tidsforpligtelser: En MBA koster ofte mere pr. kredittime end en bachelorgrad, så sørg for at gennemgå, hvor meget programmer koster, og hvad dine finansieringsmuligheder er, såsom stipendier, tilskud og lån. Sørg også for at overveje, hvor lang tid programmet er, hvor mange klasser du skal tage for at forblive på sporet, og hvor lang tid det vil tage at gennemføre klassearbejdet og klasseundervisningen. Disse faktorer kan hjælpe dig med at afgøre, om omkostnings- og tidsforpligtelsen er gennemførlig.
 4. Tal med professorer og programadministratorer: Tag fat i programmets kontakt for at stille spørgsmål om klassestørrelse, kurser, projekter og eksamener samt andre faktorer, der kan hjælpe dig med at afgøre, om det er det rigtige valg for dig.

Frans Klausen
Frans Klausen At forfølge din Master of Business Administration-grad (MBA) kan hjælpe dig med at udvikle de avancerede forretningsfærdigheder, der er nødvendige for at få succes med en lederkarriere. At vide, hvad du lærer i løbet af et MBA-program, og hvordan du kan anvende det i din karriere, kan hjælpe dig med at beslutte, om denne uddannelsesmulighed er den rigtige for dig. I denne artikel udforsker vi ofte stillede spørgsmål om job for MBA-kandidater.