Job For Botanikere Og Planteforskere

Job For Botanikere Og Planteforskere

Botanik er en disciplin, der involverer den videnskabelige undersøgelse af planter. Karrierer for botanikere findes inden for mange områder og specialiseringer, såsom landbrugsforskning, offentlige myndigheder og den akademiske verden. Botanikere bruger ofte deres biologiske viden til at forbedre og bevare liv for både planter og mennesker. I denne artikel taler vi om, hvad du kan gøre med en botanikuddannelse, lister jobs for botanikere og forklarer nogle af fordelene ved en botanikkarriere.

Hvad er en botaniker?

En botaniker er en person, der videnskabeligt studerer planter. Botanikere kan specialisere sig i et specifikt område af botanik som epigenetik, plantebiokemi, plantefysiologi, marin botanik og mere. Botanikere udfører test, laver forskning, udleder teorier og laver forudsigelser baseret på deres undersøgelser. En botanikers undersøgelser kan hjælpe med at bestemme, hvordan miljøændringer påvirker plantelivet, og hvordan disse ændringer kan påvirke vores medicin, fødevareforsyninger, byggematerialer og miljø.

Botanikere adskiller sig fra gartnere. Havebrug er en gren af ​​botanikken, der fokuserer på spiselige og prydplanter. I modsætning til botanikere laver gartnere typisk ikke akademisk forskning eller studerer planter videnskabeligt. I stedet anvender eller bruger de det videnskabelige materiale, som botanikere udfylder til deres arbejde.

Relateret: Hvad er en videnskabsmand? Definition og typer af videnskabsmænd

Hvad kan du gøre med en uddannelse i botanik?

Der er mange typer jobmuligheder for botanikuddannede. De fleste botaniske karrierer er forskningsdrevne, men nogle tilbyder mere administrative karriereveje. Nedenfor finder du en liste over jobs for botanikere, men for de mest opdaterede lønoplysninger, der er tilgængelige fra Bonjoures, skal du klikke på lønlinket ved hver stillingsbetegnelse:

1. Blomsterhandler

National gennemsnitsløn: $13,60 i timen

Primære opgaver: Blomsterhandlere sælger og arrangerer blomster, som de dyrker eller får fra grossister. De har stor viden om, hvilke blomster der er i sæson, og hvordan de trives i forskellige miljøer. En blomsterhandler besvarer kundespørgsmål, finder produkter, der passer til deres behov og giver dem produktinformation. Nogle blomsterhandlere kan også hjælpe med de administrative opgaver i forbindelse med driften af ​​en blomsterbutik.

2. Naturforsker

National gennemsnitsløn: $14,16 i timen

Primære opgaver: Naturforskere studerer virkningen af ​​levende arter på deres miljøer, og hvordan de interagerer med hinanden. De udfører forskning for at forklare, hvorfor visse forhold kan gavne eller skade et miljø eller en art. En naturforsker arbejder ofte som en del af en større forskningsgruppe, yder bistand og implementerer forskningsprogrammer. De hjælper med at forberede fortolkningsmateriale, indsamle og fortolke videnskabelig information og udvikle planer for at beskytte specifikke arter eller miljøer.

3. Arborist

National gennemsnitsløn: $22,77 i timen

Primære opgaver: Arborister hjælper med at plante, vedligeholde og fjerne træer eller andre træagtige planter. De har stor viden om jord- og træbiologi og rådgiver ofte anlægsgartnervirksomheder og andre organisationer om, hvordan man dyrker og plejer træer. De kan også udvikle rehabiliteringsplaner for syge og beskadigede træer.

Relateret: Lær hvordan du bliver en arborist

4. Gårdbestyrer

National gennemsnitsløn: $51.570 om året

Primære opgaver: Bedriftsledere overvåger personale, afgrøder og husdyr for at opretholde levebrødet på en gård. De er også ansvarlige for at indkøbe forsyninger, føre tilsyn med budgetter og sikre, at bedriften fungerer med maksimal profit. En bedriftsleder kan arbejde for forskellige typer bedrifter, herunder afgrøde- og malkekvægsbedrifter.

5. Skovmand

National gennemsnitsløn: $53.118 om året

Primære opgaver: Skovbrugere administrere, plante og pleje træer i skoven. De deltager i forskellige projekter, herunder restaurering, tømmerhøst og bevarelse af beskyttede træområder. Skovbrugere arbejder tæt sammen med fagfolk inden for andre områder, såsom geologer og dyrelivsbiologer. De hjælper med at beskytte vildmarksområder, letter offentlig rekreation, hjælper med at håndtere brande og udvikler strategier til at forbedre levesteder for forskellige arter.

6. Miljøforsker

National gennemsnitsløn: $71.561 om året

Primære opgaver: Miljøforskere udfører forskningsundersøgelser for at identificere forskellige farer for miljøet eller mennesker. De indsamler og kompilerer miljødata til analyse, adresserer trusler mod miljøet og udvikler strategiske planer for at forebygge miljøproblemer. Miljøforskere analyserer forskellige problemstillinger og arbejder hen imod at udvikle løsninger på dem. De kan hjælpe med at udvikle regeringens politikker og regler, og de kan også hjælpe virksomheder og offentligheden med at beskytte miljøet og minimere miljøfarer.

7. Biolog

National gennemsnitsløn: $81.157 om året

Primære opgaver: Biologer studerer organismer og planteliv for at lære om deres adfærd, sammensætning og hvordan de interagerer med hinanden. Primært udfører de forskning, indsamler prøver og udfører forskellige tests eller eksperimenter for at rapportere om deres resultater. Biologer kan arbejde for offentlige myndigheder, private institutioner og universiteter. Deres ansvar omfatter forskning og undersøgelse af planter, dyr og miljøer for at identificere invasive arter, skadedyrsbekæmpelsesmetoder og potentielle miljøpåvirkninger.

8. Miljøingeniør

National gennemsnitsløn: $83.463 om året

Primære opgaver: Miljøingeniører bruger principperne for teknik, biologi og kemi til at udvikle løsninger på miljøproblemer. De hjælper med at forbedre affaldsbortskaffelsen, minimere vand- og luftforurening, reducere miljøpåvirkninger på folkesundheden og forbedre genbrugsindsatsen. Miljøingeniører arbejder også med offentlige myndigheder og andre organisationer for at vurdere drikkevand, bæredygtighed og klimaændringer.

Relateret: Lær om at være miljøingeniør

9. Biotekkonsulent

National gennemsnitsløn: $137.784 om året

Primære opgaver: Biotekkonsulenter udvikler nye produkter og teknologier relateret til anvendelser af biologiske videnskaber. De giver ekspertanalyse, der hjælper med at løse problemer på tværs af discipliner. Bioteknologiske konsulenter kan tilbyde deres ekspertise til dem inden for miljøsikkerhed, sundhedspleje og teknologi. De arbejder ofte for farmaceutiske eller biovidenskabelige virksomheder for at udvikle nye teknologier, produkter og medicinsk udstyr.

10. Biostatistiker

National gennemsnitsløn: $141.952 om året

Primære opgaver: Biostatistikere designer, analyserer og implementerer statistiske undersøgelser for at forstå folkesundheden. De kan også arbejde med forskellige virksomheder for at undersøge produkter og data. Biostatistikere behandler forskellige emner, herunder sundhedspleje, miljø og farmaceutiske emner. De udvikler politikker og retningslinjer for at undersøge, hvordan skadelige stoffer påvirker befolkninger og tilbyder løsninger til at forhindre disse negative virkninger i fremtiden.

Relateret: Lær om at være biostatistiker

Typer af arbejdsgivere inden for botanikområdet

Botanikere har et omfattende sæt færdigheder, der positionerer dem til at udmærke sig i forskellige karriereveje. Her er nogle af de arbejdsgivere, der tilbyder job til folk med botaniske grader:

 • Landbrugsforskningsbureauer
 • Bioteknologiske virksomheder
 • Botaniske haver
 • Kemiske anlæg
 • Skoler, gymnasier og universiteter
 • Økologiske konsulentvirksomheder
 • Biotekniske forsknings- og udviklingsgrupper
 • Miljøregulerende myndigheder
 • Forskningsorganisationer for miljøpåvirkning
 • Føderale agenturer
 • Kommercielle gårde
 • Drivhuse
 • Landskabsforvaltningsvirksomheder
 • Træ- og papirfirmaer
 • Havbiologiske organisationer
 • Museer
 • Nationale, statslige og lokale parker
 • Farmaceutiske virksomheder
 • Videnskabelige tidsskrifter

Fordele ved at vælge en karriere inden for botanik

Selvom botanik bestemt ikke er en karriere for alle, har arbejdsverdenen masser af givende muligheder for dig, hvis du er en tiltrukket af de biologiske videnskaber eller passioneret af havebrug eller planteliv. Her er nogle fordele ved en karrierevej inden for botanik:

 • Det kan give mulighed for at udforske forskellige dele af verden.
 • Det kan give dig mulighed for at arbejde udendørs.
 • Det kan give mulighed for at arbejde med meget avanceret teknologi.
 • Det er en tilfredsstillende specialisering, der gør godt for samfundet.

De fleste botanikerkarrierer giver også fagfolk masser af færdigheder, der kan overføres til ikke-videnskabelige karrierer. De mest værdifulde overførbare færdigheder blandt botanik-kandidater inkluderer:

 • Analytiske evner
 • Problemløsning og logisk tænkning
 • Observationsevner
 • Tidsadministration
 • Computerapplikationer og teknologiske færdigheder
 • Præsentations evner

Sigurd Johansen
Sigurd Johansen Botanik er en disciplin, der involverer den videnskabelige undersøgelse af planter. Karrierer for botanikere findes inden for mange områder og specialiseringer, såsom landbrugsforskning, offentlige myndigheder og den akademiske verden. Botanikere bruger ofte deres biologiske viden til at forbedre og bevare liv for både planter og mennesker. I denne artikel taler vi om, hvad du kan gøre med en botanikuddannelse, lister jobs for botanikere og forklarer nogle af fordelene ved en botanikkarriere.