Jeg Ved Ikke, Hvilken Karriere Jeg Vil Have

At lære om forskellige typer karrierer er et vigtigt skridt til at beslutte, hvilken rolle der passer bedst til dig. Hvis du nogensinde har oplevet, at du siger: "Jeg ved ikke, hvilken karriere jeg vil have", så kan det at tage dig tid til at evaluere dine færdigheder og undersøge forskellige karriereveje helt sikkert hjælpe dig med at finde klarhed over, hvilken type rolle du leder efter. til. Ved at kombinere forskning med selvrefleksion kan du finde en rolle, der matcher dine interesser og kompetencer samt din livsstil.

I denne artikel diskuterer vi nogle af de første skridt, du kan tage for at finde den karriere, du ønsker.

Relateret: Valg af karrierevej i 9 trin

Sådan finder du den karriere, du ønsker

Her er de trin, du kan tage for at finde en karriere, når du er i tvivl om, hvilken vej du vil følge:

1. Tag en karrieretest

Når du begynder at overveje forskellige karrieremuligheder, er en måde, du kan begynde at identificere de stillinger, der passer bedst til din personlighed, færdigheder og interesser, ved at tage en karrieretest. Disse kan hjælpe dig med at indsnævre dine valg til forskellige brancher. Når du har en kortere liste over potentielle brancher, som du måske er bedst egnet til, kan du begynde at undersøge nærmere for at afgøre, hvilke der er mest tiltalende for dig.

Husk, at resultaterne af disse tests kun er designet til at hjælpe dig med at indsnævre dine muligheder. Du skal stadig være velkommen til at lære om andre brancher og karrierer, selvom testen ikke foreslog dem.

Relateret: Din guide til at forstå karrierevurderinger

2. Udfør din egen forskning

Efter at have taget karrieretesten, skal du bruge lidt tid på at researche for at lære mere om de karrierer, der lød af størst interesse for dig. Tag et kig på de uddannelsesmæssige krav og færdigheder, der er nødvendige for stillingerne. Overvej mængden af ​​uddannelse, du skal tjene for at kvalificere dig til disse roller. Du bør spørge dig selv, om du ønsker at tage uddannelsen med det samme eller finde en lignende stilling på lavere niveau for at se, hvor godt du kan lide rollen, før du fortsætter med en længere uddannelse.

3. Se på jobbeskrivelser

Se online på jobbeskrivelserne for entry-level-stillinger og se, om de færdigheder, du har, matcher disse roller. Tag noter om den type kandidater, som arbejdsgiverne leder efter, og skriv ned specifikke færdigheder, de ønsker at se hos ansøgere. Se en liste over dine egne færdigheder for at se, hvilke færdigheder du allerede har, og hvilke der skal udvikles. Du kan bruge dette til bedre at forstå, om du ønsker at forfølge karrieren yderligere.

4. Se efter overlapning

Det er vigtigt at huske, at det kan være anderledes, hvad du er god til, hvad du nyder at lave, og hvad virksomheder har brug for. Nøglen er at finde, hvor der er overlap. Overvej, hvad dine hobbyer, interesser og færdigheder er, og overvej derefter, hvordan de kan omsættes til en karriere. Mens du gør dette, kan du se tilbage på tidligere jobannonceoplevelser. Overvej, hvad du nød og ikke kunne lide ved disse stillinger.

5. Brug tid på selvrefleksion

Mens praktisk forskning er afgørende, når du vælger en karriere, bør du også kombinere det med en vis selvrefleksion. Start med at spørge dig selv, hvad du brænder for og hvorfor. Tænk på, hvad der gør dig spændt på at stå ud af sengen om morgenen. Tænk på det frivillige arbejde, du har udført, de trængsler, du har haft, og endda informative interviews, du har deltaget i. Prøv at finde præcis, hvad du er mest entusiastisk for med nogen af ​​disse roller.

Dernæst spørg dig selv, hvordan dit drømmejob ser ud. Overvej, hvilken type miljø du kan lide at arbejde i. Nyder du for eksempel at arbejde i et afslappet miljø, der er mindre struktureret, eller foretrækker du et mere struktureret, reguleret miljø? Kan du lide tanken om at arbejde på afstand, mens du rejser, eller foretrækker du at gå ind på et kontor? Kan du lide tanken om at være specialist og fokusere på et bestemt emne eller være mere generalist? Vil du lede et team på sigt eller kan du lide tanken om at arbejde selvstændigt?

Til sidst er det sidste spørgsmål, du bør reflektere over, hvordan et job passer ind i dit liv. Tænk på forskellige dele af dit liv, der er vigtigst for dig for at være en glad, sund person. Overvej, hvor godt den eller de karrierer, du overvejer, ville passe ind i det liv. Ville de give frihed og fleksibilitet til stadig at nyde disse dele af dit liv, eller ville de tage væk fra disse områder?

Relateret: Vejledning: 16 personlighedstyper

6. Find en mentor

Find en i dit netværk, der kender dig godt og kan presse og inspirere dig. De behøver ikke nødvendigvis at være nogen i en rolle, du er interesseret i, eller endda i den branche, du overvejer. Deres rolle er at tilbyde rådgivning og hjælpe dig med tydeligere at identificere dine kompetencer og interesser. Denne person kan se over dit CV og også hjælpe dig med at udvide dit personlige netværk, når du er klar til at begynde at lære mere om specifikke karrierer.

7. Lav en liste over muligheder

Lav en liste over alle dine muligheder, uanset om de er karriereveje, uddannelsesmuligheder eller åbninger, som du allerede opfylder kvalifikationerne til. Når du har alle disse muligheder skrevet ned, skal du begynde at indsnævre din liste baseret på din forskning og det, du besluttede i løbet af den tid, du brugte på selvrefleksion.

8. Netværk

Den bedste måde at lære om forskellige typer karrierer er at tale med folk, der allerede har disse roller. Jo flere mennesker du møder og taler med, jo mere indsigt får du i, hvordan arbejdsmiljøet er, og hvor meget de nyder det arbejde, de udfører. Den tid, du bruger på at netværke, er også gavnlig, når du er klar til at søge job inden for det felt, da mange arbejdsgivere besætter stillinger gennem deres egne netværk.

9. Få erfaringer fra den virkelige verden

Den bedste måde at vide, om du vil nyde en karriere, er ved faktisk at begynde at gøre det. Se efter praktikpladser eller bliv frivillig for organisationer, hvor du kan tilbyde din ekspertise og tid, mens du lærer om branchen eller forbedrer en specifik færdighed. Denne oplevelse giver dig også mulighed for at tale med folk inden for det felt og lære om, hvorfor de nyder arbejdet, og hvilke skridt de tog for at nå dertil, hvor de er i dag.

Torkild Clemmensen
Torkild Clemmensen At lære om forskellige typer karrierer er et vigtigt skridt til at beslutte, hvilken rolle der passer bedst til dig. Hvis du nogensinde har oplevet, at du siger: "Jeg ved ikke, hvilken karriere jeg vil have", så kan det at tage dig tid til at evaluere dine færdigheder og undersøge forskellige karriereveje helt sikkert hjælpe dig med at finde klarhed over, hvilken type rolle du leder efter. til. Ved at kombinere forskning med selvrefleksion kan du finde en rolle, der matcher dine interesser og kompetencer samt din livsstil.