Interviewspørgsmål: "Hvad Er Dit Ideelle Job?"

Denne artikel er blevet godkendt af en Bonjoures Career Coach


Interviewere stiller forskellige spørgsmål for at fastslå, hvem du er, hvilken værdi du vil tilføre virksomheden, og om dine kvalifikationer og færdigheder har forberedt dig til at udføre jobbet. De har en tendens til at spørge ansøgere om deres ideelle job eller drømmejob på tværs af mange brancher. Dit svar på dette spørgsmål kan hjælpe med at fastslå, hvor godt du vil opfylde opgavens pligter, og hvordan du vil passe ind i virksomhedens kultur. I denne artikel forklarer vi, hvorfor arbejdsgivere spørger om dit ideelle job, og hvordan man besvarer spørgsmålet, med eksempler på svar.

Relateret: Interviewspørgsmål: "Hvorfor vil du arbejde her?"

Hvorfor arbejdsgivere spørger om dit ideelle job

Interviewere kan stille spørgsmålet: "Hvad er dit ideelle job?" på forskellige måder:

  • "Hvilket arbejde ville du lave, hvis du ikke havde brug for indkomsten?"
  • "Hvilken del af dit arbejde er din favorit?"
  • "Hvordan vil du beskrive dit drømmejob?"
  • "Hvad er dit ønskede langtidsjob?"

Uanset hvordan spørgsmålet stilles, forsøger intervieweren at lære et par ting om dig. Dette spørgsmål kan hjælpe interviewere med at bestemme dine passioner og langsigtede mål. Dit svar vil også hjælpe dem med at lære, hvordan de kan motivere dig på jobbet og afgøre, om dine mål stemmer overens med stillingens daglige pligter. Næsten altid vil interviewere ikke forvente, at dit svar præcist beskriver den stilling, du søger. De vil forvente at se en vis overlapning i de mål og færdigheder, du præsenterer, og som er integreret i jobbet.

Relateret: Sådan bruger du STAR Interview Response Technique

Sådan besvarer du et spørgsmål om dit ideelle job

At skabe et originalt og ærligt svar på spørgsmålet "Hvad er dit ideelle job?" brug disse trin:

1. Identificer relevante færdigheder, interesser og mål

Begynd med at identificere dine færdigheder, jobinteresser og arbejdspladsmål. Se på din liste og kvalifikationerne, pligterne og forventningerne til det job, du søger, og se, hvor de to overlapper hinanden. Lav en endelig liste over de færdigheder, interesser og mål, du nemt kan anvende til jobbet.

2. Anvend et element

Overvej, hvad du brænder for, hvad enten det er professionelt eller personligt. Se, om der er et element i jobbet, som du søger, som relaterer til din passion. Se på virksomhedens daglige arbejdsopgaver eller mål for at hjælpe dig med at bestemme overlap.

3. Bestem forbindelsen

Vurder din langsigtede karriereforløb. Overvej om denne stilling er på vej til dit ideelle job. Hvis det er et direkte skridt mod dit drømmejob, så noter det for at forbinde til dit svar.

4. Integrer kvaliteterne

Hvis du stadig er ved at finde ud af, hvad dit specifikke ideelle job er, så tænk på de kvaliteter, du håber at have i dit drømmejob. Overvej elementer som at arbejde selvstændigt versus på et team eller arbejde direkte med kunder eller i en baggrundsposition. Se, om nogen af ​​disse kvaliteter stemmer overens med den stilling, som du interviewer til.

5. Beskriv arbejdsmiljøet

Nævn de egenskaber, du håber at have i et drømmejob. Overvej komponenter som placering, frihed til at arbejde forskellige steder, åbne plantegninger og kontor- eller arbejdspladsfaciliteter. Vurder, om nogen af ​​disse punkter passer til virksomhedens arbejdsplads.

6. Opret dit svar

Brug de oplysninger og ideer, du brainstormede i de foregående trin til at identificere stærke forbindelser mellem dit specifikke drømmejob og det job, du søger. Sørg for, at du tydeligt forklarer, hvordan det job, du søger, hænger sammen med dit ideelle job.

Relateret: Sådan fremhæver du dine personlige styrker under en samtale

Eksempelsvar på "Hvad er dit ideelle job?"

Her er et par eksempler på svar, du kan bruge til at hjælpe med at strukturere dit eget svar, når du bliver spurgt, hvad der er dit ideelle job:

Specifikt job: Personalerepræsentant til personaletræner

"Mit ideelle job ville være en personaletræner på fuld tid. I min sidste stilling havde jeg mulighed for at lede et par træningssessioner for nye kolleger, og jeg elskede at forberede materialet, planlægge arrangementet og udføre træningen. Denne stilling ser ud til at have nogle træningsmuligheder, som jeg ville elske at deltage i."

Konkret job: Lærer til curriculum designer

"Til sidst, når jeg har en betydelig mængde af klasseværelseserfaring, håber jeg at gå over til pensumdesign . Jeg har altid elsket processen med at skrive lektionsplaner og overveje, hvordan man bedst afstemmer elevernes interesser og moderne kultur med statens standarder. Denne position vil fortsætte med at give mig mulighed for at finpudse mine skrivefærdigheder."

Specifikt job: Advokatassistent til advokat

"Til sidst håber jeg at gå tilbage til skolen og tjene min JD, så jeg kan praktisere jura. Jeg ved, at forskning er en afgørende del af jobbet for både advokatfuldmægtige og advokater, så jeg ser frem til at forbedre mine forskningskompetencer i denne stilling. Som advokat vil jeg også få direkte erfaring med at forberede mig til retten, interviewe klienter og hjælpe advokaterne med andre opgaver og ansvar."

Jobfærdigheder: Entry-level administrator

"Mit drømmejob ville involvere at bruge mine fremragende kundeservice- og kommunikationsevner. Jeg ville elske at arbejde direkte med kunder i en eller anden kapacitet for at hjælpe med at løse deres problemer og forbedre deres oplevelse med virksomheden. Denne stilling vil hjælpe mig med at udvikle mine problemløsningsevner og bruge mine kommunikationsevner."

Arbejdsmiljø: Forsker

"Jeg er interesseret i at arbejde for en uddannelsesinstitution efterhånden. Jeg nød at arbejde med professorer i deres professionelle egenskab uden for klasseværelset, og det vil jeg gerne gøre som professionel frem for studerende. Dette laboratorium vil hjælpe mig med at udvikle min forskningsfærdigheder og giver mig mulighed for at lære bedste praksis fra en meget dygtig mentor."

Marc Mathiasen
Marc Mathiasen Denne artikel er blevet godkendt af en Indeed Career Coach