Industrier, Der Er Mest Påvirket Af COVID-19: Med Jobsøgningstips

Hvis din branche eller mere personligt dit job er blevet negativt påvirket af COVID-19, kan det være nyttigt at forstå de underliggende data. At se på tallene kan give dig kontekst til ændringer omkring dit job og hjælpe med at informere din jobsøgning. Nye Bonjoures-data viser, at faldet i jobopslag dækker dybe og brede segmenter af markedet, hvilket beviser, at få sektorer er undsluppet virkningerne af COVID-19.

Dataene tyder dog også på, at nogle sektorer er blevet lidt mindre påvirket, og at nogle jobtitler endda oplever vækst. Så selvom at få et job kan føles forvirrende og vanskeligt under omstændighederne, er der visse muligheder. I denne artikel vil vi skitsere, hvilke brancher og jobtitler der er blevet mest påvirket af COVID-19, samt hvilke jobtitler der bliver offentliggjort hyppigere på Bonjoures.

Indvirkningen af ​​COVID-19 efter branche

Selv teknologi- og sundhedsindustrien oplever tab af arbejdspladser, efterhånden som forretnings- og hospitalsbudgetter skrumper, selvom data faktisk viser, at ikke alle jobtitler påvirkes ens. Softwareudviklere og sygeplejersker er faldet, hvilket afspejler den generelle tendens på jobmarkedet, men disse særlige jobtitler er faldet mindre end andre. Nye jobopslag for softwareudviklere har oplevet et fald på 33 % i 2020 i forhold til 2019, og nye jobopslag for sygeplejersker har oplevet et fald på 32 % sammenlignet med landsgennemsnittet på 45 %.

Koncertarbejde har også oplevet både vækst og tilbagegang efter sektor. Mens kurer-, budbringere, lager- og lastbiltransportjob steg i 2020, har koncertarbejdere inden for gæstfrihed og turisme, sport og kunst og underholdning oplevet de største tab, da COVID-19 lukkede arenaer, teatre, musikfestivaler, koncertsteder og mere.

Relateret: Hvad er en Gig Worker?

Diagrammet nedenfor viser nogle brancher, der ser mindre end gennemsnittet, svarende til gennemsnitlige eller større end gennemsnittet fald i jobopslag:

Jobtitler, der vokser

"Det er ingen overraskelse, at købmandspartnere og leveringschauffører er efterspurgte," skriver Nick Bunker, en økonomisk forskningsdirektør hos Bonjoures, som fokuserer på det amerikanske arbejdsmarked. Dagligvaremedarbejder-jobtitler vokser 87 % hurtigere i Bonjoures i 2020, end de var i 2019, og leveringschaufførtitler vokser 22 % hurtigere end sidste år. Disse, og et par andre lignende titler som ses nedenfor, var positivt trendende jobopslag på Bonjoures i maj 2020.


Mange af de langsommere voksende jobtitler er i service- og gæstfrihedsbranchen, såsom hotelhusholderske, tællersælger og parkeringsvagt.

Hvordan disse tendenser kan påvirke din jobsøgning

Vi gentager ofte denne idé (fordi det er sandt) - din jobsøgning er dybt personlig og afhængig af dine unikke omstændigheder. Når det er sagt, er her nogle scenarier, du måske identificerer dig med, samt ideer til at hjælpe dig med at navigere dit næste træk:

1. Du har brug for et job hurtigt

Mange af os er afhængige af beskæftigelse for at opfylde økonomiske forpligtelser, støtte familiemedlemmer eller tage skridt hen imod en bestemt karriere eller økonomisk mål. Uanset din grund, kan der være beskæftigelsesmuligheder tilgængelige, herunder koncertarbejde, deltidsjob og online- eller fjernarbejde. For de bedste måder at finde ledige job nu, kan du besøge vores guide til, hvordan du bruger Bonjoures Jobsøgning under COVID-19.

Relateret: Virksomheder, der ansætter under COVID-19

Bliv ikke afskrækket, hvis denne mulighed ikke er en del af din langsigtede plan. Som med de fleste jobs, mens koncertarbejde kan være en givende karriere, er livsstilen ikke for alle. Husk, at det ikke behøver at være din langsigtede løsning – det er en fleksibel mulighed, der giver indkomst. Du kan endda være i stand til at fortsætte med at arbejde hen imod din langsigtede plan på samme tid.

Læs mere: Sådan finder du koncertarbejde hurtigt

2. Du kan ikke arbejde tæt på andre

Hvis du har brug for et job med det samme, men ikke er i stand til at arbejde tæt på andre, så overvej at søge efter fjernstillinger.

Nogle fjernroller accepterer en bred vifte af færdighedssæt som dataindtastning eller transskriptionsstillinger - disse typer job kan være nemmere at få hurtigt. Du opfylder muligvis kravene eller har overførbar erfaring. Uanset hvad, opdater dit CV for at gøre dine kvalifikationer indlysende, så du kan komme igennem en ATS og skille dig ud fra andre ansøgere.

Du kan bruge Bonjoures til nemt at udforske og ansøge om fjernarbejde. Her er nogle vigtige tips til at hjælpe dig med at navigere i din søgning med tillid, herunder hvad du kan forvente af arbejdsgiverkommunikation og måder at identificere legitime fjernmuligheder.

Læs mere: Sådan søger du efter fjernarbejde på Bonjoures

3. Din branche oplever større fald end gennemsnittet

Hvis den branche, du arbejder i, er blevet mere alvorligt påvirket af COVID-19, kan du overveje at søge muligheder uden for din tidligere titel eller branche, som kan bruge de samme færdigheder og kvalifikationer. For eksempel, hvis du havde et kundevendt job i en detailbutik, kunne du kigge efter online kundesuccespositioner. Hvis du er i tvivl om, hvilke alternative titler du er kvalificeret til, så prøv at søge job på Bonjoures by skills.

Du skal tilpasse dit CV for at vise, at du opfylder de specifikke krav, der er angivet i jobbeskrivelsen, og forklare dine overførbare færdigheder i et følgebrev, selvom det er valgfrit at indsende et.

Relateret: Sådan laver du et karriereskift

4. Du har en mere fleksibel tidslinje

Hvis du er i stand til at tage lidt tid mellem job, kan det stadig være nyttigt at sammensætte en jobsøgningsstrategi. Hvis du gør det, kan det hjælpe dig med at definere din tidslinje, samt hvilke jobs og arbejdsgivere, der passer til dit næste skridt. Tag dig tid til at tænke over, hvad du vil gøre næste gang. Det kan for eksempel være, at du ønsker at fortsætte i din nuværende branche, avancere i samme karriere eller skifte til et nyt arbejdsområde.

Når du har besluttet, hvad du vil gøre næste gang, skal du oprette jobsøgningsadvarsler på Bonjoures og andre søgesider for at få de seneste muligheder sendt til din indbakke. Når du søger et job, så skræddersy dit CV, så det stemmer overens med jobbeskrivelsen. Dette er især vigtigt, når arbejdsløsheden topper, og konkurrencen vokser om færre ledige job.

Fokus på kompetenceopbygning og netværk

To værdifulde aktiviteter under enhver jobsøgning er opkvalificering og netværk. Begge vil være vigtige for at hjælpe dig med at få succes på et hyperkonkurrencepræget marked.

Uanset om du leder efter roller, der ligner din sidste eller søger efter en stilling i en ny branche, kan opbygning af relevante færdigheder hjælpe dig med at skille dig ud for arbejdsgivere og ansættende ledere. Se efter gratis eller billige onlinekurser, certificeringer eller endda bøger, der hjælper dig med at få viden, der er relevant for det job, du vil have næste gang. Afhængigt af ressourcen kan du inkludere det på dit CV og/eller diskutere det i din næste samtale.

Relateret: Gratis eller nedsatte professionelle træningstilbud under COVID-19

Netværk er et andet vigtigt værktøj at bruge. Få kontakt til folk i dit netværk, herunder tidligere kolleger, ledere, klassekammerater, professorer, mentorer og andre, og lad dem vide, at du leder efter job. Du kan også spørge, om de kan huske dig på de muligheder, de lærer om, som ville være et godt match for dig. Identificer og opsøg også nye kontakter enten hos virksomheder, du er interesseret i, eller i roller, du gerne vil ansøge om, og bed dem om en informativ samtale virtuelt eller over telefonen.

Dataene bekræfter, hvad mange af os sandsynligvis allerede følte, COVID-19 og den deraf følgende økonomiske afmatning har gjort jobsøgningen særlig kompliceret. Du kan dog finde nogle muligheder ved at bevare fleksibiliteten i din søgning, balancere kort- og langsigtede mål og forblive fokuseret på strategier, der kan hjælpe dig med at skille dig ud.

Susan Kofod
Susan Kofod Hvis din branche eller mere personligt dit job er blevet negativt påvirket af COVID-19, kan det være nyttigt at forstå de underliggende data. At se på tallene kan give dig kontekst til ændringer omkring dit job og hjælpe med at informere din jobsøgning. Nye Indeed-data viser, at faldet i jobopslag dækker dybe og brede segmenter af markedet, hvilket beviser, at få sektorer er undsluppet virkningerne af COVID-19.