Hvornår Skal Man Begynde At Søge Job

Når du leder efter beskæftigelse, er det vigtigt at overveje, hvornår du skal søge job baseret på dine nuværende livsbetingelser og den branche, du er i. Mens nogle virksomheder starter deres rekrutteringsproces tidligt, begynder andre at søge kandidater måneder senere. . At vide, hvornår du skal ansøge, er en fantastisk måde at sikre dig, at du åbner dig op for den overflod af job, der er let tilgængelige for dig. I denne artikel vil vi bestemme, hvornår vi skal begynde at søge job, og vi giver tips til jobansøgningsprocessen.

Hvorfor er det vigtigt at vide, hvornår man skal begynde at søge job?

Når du begynder at overveje din professionelle karriere, er det vigtigt at vide, hvornår du skal begynde at søge job, der er relevante for din valgte branche. Ansøgning på det mest passende tidspunkt sparer ikke kun din tid, men også din arbejdsgivers. Det skyldes, at hvis du skulle ansøge for tidligt, er du muligvis ikke klar til at starte ansættelsen, når din arbejdsgiver potentielt har brug for dig. I denne artikel vil vi skitsere, hvornår du skal begynde at ansøge, tips og grunden til, hvorfor det er vigtigt at vide, hvornår du skal starte ansøgningsprocessen.

Relateret: 3 vaner, der kan øge dine chancer for at få jobbet

Hvornår skal man begynde at søge job

Tidsrammen, inden for hvilken du begynder at søge job, afhænger i høj grad af den del af livet, du befinder dig i, såvel som din branche. Generelt er det en god idé at ansøge 1-3 måneder før, hvornår du gerne vil starte. Det er dog vigtigt at overveje forskellige tidslinjer, du kan støde på i dit liv, for at afgøre, hvornår du skal indsende dit CV. Her er nogle generelle retningslinjer for, hvornår du skal starte ansøgningsprocessen afhængigt af, hvor du er i din professionelle karriere:

  • I løbet af dit seniorår
  • Før du flytter
  • Under college
  • Under kandidatskolen

I løbet af dit seniorår

Når du går ind i dit seniorår, er det normalt at overveje din fremtidige karriere. Mens nogle studerende måske foretrækker at starte et år eller to i forvejen, venter andre til et par måneder før eksamen med at begynde at ansøge. Det er vigtigt at bemærke, at fordi du stadig er senior i gymnasiet, vil du ikke være i stand til at begynde at arbejde, før du er færdiguddannet.

Som altid bør du også huske på den branche, du planlægger at arbejde for, for at bestemme det rigtige rekrutteringsvindue for dig. For eksempel kan din arbejdsgiver kun rekruttere nye medarbejdere på bestemte tidspunkter af året. Mens nogle vil begynde at rekruttere allerede i efteråret i brancher som regnskab eller investeringsbank, vil andre vente til foråret. Dette afhænger i høj grad af en virksomheds særlige ansættelsesproces, antallet af samtaler, de har brug for, og den samlede længde af deres uddannelse. Det er vigtigt at undersøge den branche, du er i, for at afgøre, hvornår de virksomheder, du gerne vil arbejde for, ansætter.

Her er nogle retningslinjer for, hvor du skal være i jobsøgnings- og ansøgningsprocessen gennem dit seniorår. Husk, at dette vil afhænge af din branche, og at nogle virksomheder kræver, at du ansøger måneder i forvejen. Undersøg, hvor du gerne vil lande for at sikre dig, at du ansøger på det rigtige tidspunkt.

Sommer før dit seniorår

Det er en god idé at starte din jobsøgning så hurtigt som muligt. På grund af de forskellige måder, virksomheder udfører deres rekrutteringsproces på, er det smart at starte din research sommeren før dit seniorår. Dette sikrer, at du har en bred vifte af muligheder tilgængelige for dig, når tiden til at ansøge kommer.

Efterår

I løbet af efteråret, fortsæt din forskning. Overvej, hvad du gerne vil lave, og hvor du gerne vil arbejde. Sørg for, at de virksomheder, du overvejer, stemmer overens med dine værdier og den kultur, du ønsker at arbejde i.

Vinter

Når du går ind i vinteren, skal du begynde at skabe forbindelser inden for dit felt. Netværk hjælper dig ikke kun med at lære mere om, hvad din branche indebærer, men vil forhåbentlig også hjælpe dig med at få et job.

Tidligt forår

Mod begyndelsen af ​​foråret skal du gøre dit CV og følgebrev klar. Det er også en god ide at gøre de rigtige forberedelser til dine fremtidige jobsamtaler. Dette kan omfatte undersøgelse af almindelige interviewspørgsmål inden for dit felt.

Sen forår

Nu hvor foråret er i fuld gang, er det tid til at begynde at søge. Når du har besluttet, hvilke virksomheder du gerne vil arbejde for, ansøg online eller personligt. Jo flere job du søger, jo større er dine chancer for at få en mulighed. Når det er sagt, så sørg for at vælge klogt og ikke gå overbord.

Før du flytter

Fordi flere faktorer spiller ind, er det svært at afgøre, hvornår du præcist skal søge et job, når du flytter eller flytter. Her er nogle ting, du skal huske på:

  • Din branche
  • Økonomien
  • Kravet om dine færdigheder og erfaringsniveau

Det er vigtigt at give dig selv god tid til jobsøgning, da du overvejer, hvornår du skal søge. Rådgivning med andre i din branche, der allerede bor på det sted, du flytter til, kan være yderst gavnligt. Vær også opmærksom på, at tingene måske ikke går efter planen.

For eksempel kan nogle arbejdsgivere have brug for, at du starter tidligere end beregnet, eller det kan tage dig længere tid, end du troede, at lande en ny mulighed. Lær at være fleksibel, når disse situationer opstår. Generelt er det bedst at søge så meget i forvejen som muligt og samtidig huske på, at nogle arbejdsgivere måske ikke ønsker at vente i flere måneder. For det meste er det en god idé at ansøge 1-3 måneder før, hvornår du gerne vil flytte.

Under college

Ligesom med dit sidste år i gymnasiet, er det bedst at begynde at undersøge virksomheder og job, der går ind i dit seniorår. Overvej at netværke med fagfolk inden for dit felt og få værdifuld erfaring gennem et praktikophold eller forskellige muligheder for frivilligt arbejde. Mens nogle virksomheder måske ansætter i efteråret, vil de fleste ikke. De fleste virksomheder begynder deres rekrutteringsproces i midten af ​​deres andet semester. Begynd at søge efter job, du gerne vil søge i løbet af denne tid. Ideelt set bør du begynde at ansøge i slutningen af ​​dit andet semester.

Under kandidatskolen

Som tidligere nævnt anbefales det at søge 1-3 måneder før du gerne vil begynde i ansættelsen. Mens tre måneder i nogle tilfælde kan være for lang tid, giver en måned dig måske ikke nok tid afhængigt af din branche. Når du søger job på ph.d.-skolen, skal du være opmærksom på de specifikke virksomheder, du gerne vil arbejde for, og den uddannelse, de måtte have brug for før ansættelse. Det er afgørende at finde et job efter endt uddannelse, så din ansættelses startdato ikke er i konflikt med din skolegang.

Relateret: Guide: Sådan får du et job efter college

Tips til at søge job

Her er flere tips til at overveje, når du starter jobansøgningsprocessen:

Skræddersy dit CV til jobbet

Sørg for, at dit CV og følgebrev er specifikke for det job, du søger. Føl ikke behov for at inkludere al din erfaring - medtag kun det, der ville gavne dig i denne stilling. Et rent og skræddersyet CV giver et godt førstehåndsindtryk.

Se dit CV og følgebrev igennem

Sørg for, at begge dokumenter er fri for fejl. Bekræft alle navnene på dine tidligere arbejdsgivere, undlad at tilføje referencer, indtil du bliver spurgt, og sørg for, at dine kontaktoplysninger er synlige og nøjagtige.

Undersøg virksomheden

Når du søger job, skal du fortsætte med at undersøge de virksomheder, du søger til. Dette vil hjælpe dig med at vide, om du virkelig ønsker at arbejde der, og vil hjælpe dig med at gå ind i interviewprocessen, hvis du hører tilbage fra en ansættelseschef.

Læs stillingsopslaget grundigt

Det er vigtigt, at du læser en arbejdsgivers jobopslag i sin helhed for at forstå, hvilken type medarbejder de leder efter. Dette vil hjælpe dig med at vide, hvad der vil blive krævet af dig og spare dig begge for en masse tid.

Fortsæt netværk

Mange job findes den dag i dag gennem mund til mund og netværk. Det er vigtigt at fortsætte med at skabe forbindelser med andre inden for dit felt for at åbne op for flere muligheder for dig nu eller i fremtiden.

Fortsæt med at ansøge

Selvom du ikke har hørt tilbage fra en arbejdsgiver, skal du fortsætte med at søge forskellige job. Dette vil øge dine chancer for beskæftigelse, hvis den ene mulighed ikke lykkes.

Relateret: The New Graduate's Guide to Job Search

Hvornår sker rekruttering på campus?

Rekruttering på dit universitetscampus kan ske allerede i efteråret. Dette er dog meget afhængig af den branche, du er i, og den virksomhed, der rekrutterer. Virksomheder med tidligere deadlines vil sandsynligvis have en mere omfattende samtaleproces og træningsprogram inden ansættelsesstart. Dette plejer at være tilfældet for dem, der rekrutterer i efterårsmånederne, og som håber at ansætte fuldtidsansatte. Andre virksomheder kan vælge at starte rekrutteringsprocessen i foråret.

Marius Madsen
Marius Madsen Når du leder efter beskæftigelse, er det vigtigt at overveje, hvornår du skal søge job baseret på dine nuværende livsbetingelser og den branche, du er i. Mens nogle virksomheder starter deres rekrutteringsproces tidligt, begynder andre at søge kandidater måneder senere. . At vide, hvornår du skal ansøge, er en fantastisk måde at sikre dig, at du åbner dig op for den overflod af job, der er let tilgængelige for dig. I denne artikel vil vi bestemme, hvornår vi skal begynde at søge job, og vi giver tips til jobansøgningsprocessen.