Hvorfor Kan Jeg Ikke Beholde Et Job? 7 Potentielle Svar: Og Løsninger

Hvis du finder dig selv spørger "Hvorfor kan jeg ikke beholde et job?" det kan være den perfekte mulighed for at evaluere din tidligere arbejdsindsats. At have en stabil karriere kan være en vigtig komponent i din nuværende og fremtidige succes, hvis du har specifikke eller langsigtede karrieremål. I denne artikel undersøger vi syv potentielle årsager til, at du ikke kan beholde et job, og diskuterer tips til at løse hver enkelt.

Hvorfor kan jeg ikke beholde et job?

Her er et par grunde til, at du måske ikke er i stand til at beholde et job:

1. At have et urealistisk syn på job

Hvis du finder dig selv i at dagdrømme om et andet job, kan det bidrage til at føle dig mærkelig i stedet for tilfreds på arbejdet. Derfor er det vigtigt at have et realistisk syn på din karrierevej. Ethvert job har sine fordele og ulemper, og når du evaluerer dit livssyn ved hjælp af målbare parametre, som din løn eller fordelspakke, kan du få indsigt i, hvor du skal fokusere dine kræfter. Du opdager måske, at dit nuværende job er værd at forfølge, eller at det er tid til at lede efter en ny stilling.

Her er et par tips til at hjælpe dig med at udvikle og nå dine forventninger:

 • Tal med din vejleder om nye muligheder.
 • Bed om hjælp, når du har brug for det.
 • Husk, hvad du elsker ved dit job.

2. Forfølge job, der ikke matcher dine kvalifikationer

Mens du leder efter et job, vil du sandsynligvis støde på stillinger med strenge krav. At være ligefrem på dit CV og under en samtale kan afsløre, at du ikke er kvalificeret til stillingen. Hvis du fokuserer din jobsøgning på roller, du ikke er kvalificeret til, kan det tage længere tid at finde en god karriere, end du forventer.

Der er mange trin, du kan tage for at hjælpe dig med at opnå kvalifikationerne til dit drømmejob:

 • Øv dine interviewfærdigheder.
 • Forfølge uddannelse inden for dit karriereområde.
 • Baser dit karrierevalg på dine interesser og passioner.
 • Vær selektiv med dine jobvalg.
 • Arbejd med en karrierecoach for at definere dine mål.

Læs mere: Sådan præsenterer du dig selv i et interview

3. Opfylder ikke jobbets forventninger

Forskellige jobs vil have forskellige tilsynsstile og forventninger, men det er vigtigt at arbejde inden for dine jobparametre for at opfylde eller helst overgå dine forventninger og mål. At nå dine mål til tiden, forfølge træning på jobbet og arbejde for at bevare et positivt mindset kan tilføje nydelse til din arbejdsdag og illustrere dit engagement i dit arbejde.

Her er et par tips til at hjælpe dig med at opnå og overgå dine forventninger:

 • Dyrk en positiv holdning.
 • Bed om og modtag hjælp fra andre.
 • Hjælp andre, når du får muligheden.

Relateret: 10 ting, du kan gøre, når du hader dit nye job

4. At være kronisk forsinket på arbejde

Enhver stilling, du besidder, kræver, at du kommer til tiden og er forberedt på din arbejdsdag. At spise lange frokoster eller tage afsted tidligt på en arbejdsdag kan påvirke din generelle arbejdsindsats. At være pålidelig og til tiden er en simpel høflighed, der kan komme langt i præstationsvurderinger, der fører til kampagner og lønforhøjelser. Brug af følgende tidsstyringsevner kan hjælpe dig med at organisere din arbejdsdag:

 • Prioriter egenomsorg. At få nok søvn, spise en afbalanceret kost, holde sig hydreret og motionere hele dagen kan øge din evne til at rejse dig, når dit vækkeur ringer.
 • Opret en daglig opgaveliste. Oprettelse af en liste over dine dags mål kan hjælpe dig med at prioritere dine opgaver og hjælpe dig med at føle dig i kontrol i stedet for at være overvældet.
 • Oprethold et organiseret arbejdsområde. At vide, at du vil ankomme til et rent, organiseret arbejdsområde er et glimrende incitament til at komme til tiden.
 • Undgå udsættelse: I stedet for at udsætte en opgave, så tag handling for at fuldføre den for at forsøge at lindre stress på dig selv. Det kan være nyttigt at opdele opgaven i overskuelige segmenter.

Relateret: Tidsstyringsfærdigheder: Definition og eksempler

5. Bruger for meget tid på sociale medier

Selvom det er fristende at trække din telefon frem eller åbne sociale medier på din arbejds-pc, er det ikke tilrådeligt for de fleste stillinger. At bruge din virksomheds tid på at læse sociale medier og internettet kan distrahere dig fra arbejdet.

Det er en god regel at adskille dit sociale liv fra dit professionelle liv, og dette inkluderer bestemt, hvad du deler på sociale medier. Hvis du deler information om dit liv på dine personlige sociale medier, er der stor mulighed for, at det bliver set af din chef og kolleger. Et par tips til at hjælpe med at holde dit personlige og professionelle liv adskilt, inkluderer:

 • Indstil dine sociale mediekonti til private.
 • Undlad at logge ind på disse konti på din arbejdscomputer.
 • Vær opmærksom på dine kollegers privatliv, når du poster.

6. Manglende faglighed

At fastholde en professionel persona på arbejdet er afgørende af mange årsager. Professionalisme demonstreres ved at have en stærk arbejdsmoral. En stærk arbejdsmoral er illustreret på mange måder, herunder punktlighed, opretholdelse af en samarbejdsånd, overholdelse af deadlines, forblive på opgaven gennem hele arbejdsdagen og effektiv kommunikation med dine kolleger.

Der er træk ved professionalisme, som er afgørende at vise og vedligeholde i løbet af din arbejdsdag:

 • Ærlighed og ansvarlighed: At være en medarbejder, man kan regne med, er uvurderlig. Det betyder at nå dine mål, fuldføre dit arbejde og acceptere vejledning. Hvis du laver en fejl, er det i din interesse at være ærlig om, hvad der førte til det, og lytte til feedbacken for at sikre, at det ikke bliver ved med at ske.

 • En følelse af integritet: Dette er et aspekt af professionalisme, der giver mulighed for karrierevækst og en behagelig arbejdsatmosfære. Prøv at være en medarbejder, som du kan stole på, træffer smarte valg, afhold dig fra sladder og forbliv åben over for læringsoplevelser.

 • Ansvar: At fokusere på dit arbejdes kvalitet, praktisere effektive kommunikationsevner, levere dit arbejde hurtigt og være troværdig er alle kvaliteter, der afspejler din dedikation til ansvar.

Læs mere: Sådan styrker du dig selv og andre

7. Arbejder ikke godt med et team

At være en god holdspiller er afgørende, hvis du tilhører en sund, organiseret arbejdsplads. Der kan være projekter eller opgaver, som du skal arbejde sammen med mennesker for at gennemføre. At være en del af et samarbejdsprojekt er ikke altid nemt, men der er konkrete trin, du kan tage for at prøve at udføre din rolle efter bedste evne:

 • Forbliv fuldt bevidst om din rolle og dine forventninger.
 • Sætter pris på og velkommen samarbejde.
 • Forbliv fleksibel.
 • Hold dig forpligtet til deadline.

Relateret: 6 egenskaber, der gør en god holdspiller

Hvorfor det er vigtigt at beholde et job

At have fast beskæftigelse kan skabe økonomisk, følelsesmæssig og mental stabilitet. At forstå, hvad der er vigtigt på arbejdspladsen for dit velvære og udnytte dine styrker, er handlinger, der kan hjælpe dig med at finde et godt jobmatch.

At bevare ansættelsen i samme virksomhed, indtil det giver mening at forlade, er vigtigt af flere årsager, herunder:

 • uvurderlig erfaring. Træning og erfaring på arbejdspladsen er uvurderlig og kan føre til mobilitet opad.
 • Du bygger et stærkt CV. At bevare en stilling i samme virksomhed viser pålidelighed og en troværdig karakter.
 • Planlægning for din fremtid. At starte og vedligeholde en pensionskasse kan sørge for din fremtid.
 • Skabe stærke forretningsforbindelser. Netværk med kolleger kan føre til nye satsninger.
 • Du kan skabe livslang stabilitet. At udføre dit arbejde godt kan føre til positive anmeldelser, potentielle forfremmelser og lønforhøjelser, som alt sammen øger din nettoformue og din pensionsfond.

Bertel Mortensen
Bertel Mortensen Hvis du finder dig selv spørger "Hvorfor kan jeg ikke beholde et job?" det kan være den perfekte mulighed for at evaluere din tidligere arbejdsindsats. At have en stabil karriere kan være en vigtig komponent i din nuværende og fremtidige succes, hvis du har specifikke eller langsigtede karrieremål. I denne artikel undersøger vi syv potentielle årsager til, at du ikke kan beholde et job, og diskuterer tips til at løse hver enkelt.