Hvorfor Efterspørgslen Efter Softwareingeniører Er Stor

Hvis du overvejer en karriere som softwareingeniør, er jobudsigten for dette erhverv sandsynligvis en af ​​dine primære overvejelser. Med den konsekvente efterspørgsel efter ny software og mobilapplikationer fortsætter behovet for softwareingeniører med at stige. At lære nogle af grundene til, hvorfor efterspørgslen er høj, sammen med de skridt, du kan tage for at fremme din karriere på dette område, kan hjælpe dig med at beslutte, om et job som softwareingeniør er noget for dig.

I denne artikel diskuterer vi, hvad en softwareingeniør er, hvordan rollen adskiller sig fra en softwareudviklers, hvad jobudsigten og gennemsnitslønnen er, og hvordan du kan avancere i rollen.

Hvad er en softwareingeniør?

En softwareingeniør er en professionel datalogi, der anvender tekniske principper og deres viden om programmeringssprog til design, udvikling, test, evaluering og vedligeholdelse af computersoftware. Softwareingeniører har omfattende viden om computeroperativsystemer, softwareudvikling og programmeringssprog. De anvender tekniske principper i hver stat under udviklingsprocessen for at skabe skræddersyede softwaresystemer til kunder.

Læs mere: Lær om at være softwareingeniør

Forskelle mellem softwareingeniører og udviklere

Der er et overlap i nogle af de ansvarsområder, som softwareingeniører og -udviklere har. Jobtitlerne bruges nogle gange endda i flæng. Der er dog nogle vigtige forskelle, herunder:

  • Opgaver: En softwareingeniør anvender principperne for teknik til udvikling af software. En softwareudvikler er derimod normalt mere kreativt indstillet og fokuserer på udviklingsaspektet som en del af hele softwareudviklingens livscyklus. I modsætning til softwareingeniører er de ikke afhængige af tekniske principper.

  • Uafhængighed: Softwareingeniører arbejder typisk som en del af et team, mens softwareudviklere ofte arbejder selvstændigt. De arbejder tæt sammen med projektledere, grafiske designere og seniorledere for at bygge specifikke projekter. Selve udviklingen er dog primært en soloaktivitet.

  • Værktøjer: Softwareudviklere bruger værktøjer, der er færdiglavede til at bygge software og applikationer, mens softwareingeniører skaber de værktøjer, de har brug for til at udvikle software.

  • Skala: Softwareingeniører løser normalt problemer i meget større skala end softwareudviklere.

Læs mere: Softwareingeniør vs. Softwareudvikler: Hvad er forskellen?

Jobudsigt for softwareingeniører

En af grundene til, at software engineering er en tiltalende karriere inden for IT, er, at efterspørgslen fra softwareingeniører er høj. Det amerikanske Bureau of Labor Statistics forventer, at beskæftigelsen for softwareudviklere, som omfatter softwareingeniører, vil vokse med 22 %, hvilket er væsentligt hurtigere end gennemsnittet på 4 % for alle karrierer.

Hvad driver den store efterspørgsel efter softwareingeniører?

Der er en række årsager til den øgede efterspørgsel efter at ansætte softwareingeniører, herunder:

Behov for innovativ software

De fleste virksomheder har brug for, at applikationer og hjemmesider bygges og er virksomheden stor, ønsker de typisk en kundeapplikation. Sygeforsikringsselskaber har også brug for software til at administrere kundepolitikker digitalt og administrere tilmeldinger.

Der er også et stigende antal produkter, der bruger softwareprogrammer. For eksempel bliver det ofte indbygget i elektronik som apparater. I sidste ende vil den store efterspørgsel efter specialbyggede websteder og mobilapplikationer fortsætte med at drive behovet for softwareingeniører.

Kodens begrænset levetid

Koden i applikationer bliver konstant ændret og opdateret. Derudover har hver linje kode typisk en levetid på kun et par år. I nogle tilfælde kan virksomheder vælge at kassere gammel software helt og genopbygge den ved hjælp af moderne teknologi.

Accelererende vækst i teknologi

Hver gang et softwareprogram frigives, bygger et andet udviklingsteam et lignende program for at fuldføre. For eksempel er der mange forskellige typer af beskedapps, e-handelsplatforme og endda søgemaskiner, som alle er med til at drive den store efterspørgsel efter softwareingeniører.

Øget kompleksitet af projekter

Koden og værktøjerne, som softwareingeniører bruger til at fuldføre projekter, bliver bedre. Men fordi projekter også øges i kompleksitet, ansætter virksomheder typisk en række ingeniører til at levere exceptionelle resultater til kunderne.

Hvor meget tjener en softwareingeniør?

Den gennemsnitlige løn for en softwareingeniør er $110.662 om året. Senior softwareingeniører tjener et gennemsnit på $132.274 om året. Nogle af de primære faktorer, der påvirker løn for softwareingeniører, omfatter mange års erfaring, uddannelsesniveau, specialisering og geografisk placering. De højest betalende byer for softwareingeniører er San Francisco, New York City, Seattle, Boston og San Diego.

Læs mere: 10 bedste byer for softwareingeniører

Sådan kommer du videre i din karriere som softwareingeniør

Her er nogle trin, du kan tage for at fremme din karriere som softwareudvikler:

1. Øv kodning

At være en succesfuld programmør kræver, at du øver dig i kodning og lærer alt, hvad du kan om forskellige programmeringssprog. Gør dig bekendt med så mange forskellige programmeringssprog, som du kan, og fokuser størstedelen af ​​din indsats på de mest populære. Se efter muligheder for at øge dine færdigheder, når det er muligt.

Mens specialisering i ét programmeringssprog senere i din karriere kan gøre dig uvurderlig i en virksomhed, jo bredere din viden om forskellige sprog er, jo flere muligheder vil du sandsynligvis have.

Giv dig selv personlige mål, uanset om det er at lære et nyt programmeringssprog eller at udvikle et nyt program fra bunden. Forpligtelsen til faglig udvikling kan hjælpe dig med at positionere dig selv som en stærk kandidat til åbninger.

2. Få erfaring hos store virksomheder

Enhver form for praktisk erfaring er vigtig for en softwareudvikler, især tidligt i deres professionelle karriere. Men erfaring fra store teknologivirksomheder kan skille sig ud på dit CV og adskille dig fra andre kandidater.

For en afrundet faglig baggrund, prøv at få erfaring fra både store, kendte virksomheder og mindre. Den kombinerede erfaring vil se godt ud på dit CV og hjælpe dig med at skille dig ud som kandidat, når du søger nye muligheder.

3. Udvikl dine bløde færdigheder

Der er en række færdigheder, der kan hjælpe dig videre som softwareingeniør, herunder kommunikation, problemløsning og teamwork færdigheder. Tænk igennem forskellige bløde færdigheder, der kræves til rollen, og identificer svagheder, som du kan begynde at arbejde med at forbedre.

4. Forfølge ledererfaring

En anden måde at fremme din karriere som softwareingeniør på er at forfølge ledererfaring, når det er muligt. Selvom du ikke er direkte i en ledelsesrolle, så se efter muligheder for at coache eller mentor mindre erfarne it-professionelle. Dette kan hjælpe dig med at udvide det aspekt af dit CV, hvilket kan positionere dig til stillinger på højere niveau i en it-afdeling.

Ivan Brix
Ivan Brix Hvis du overvejer en karriere som softwareingeniør, er jobudsigten for dette erhverv sandsynligvis en af dine primære overvejelser. Med den konsekvente efterspørgsel efter ny software og mobilapplikationer fortsætter behovet for softwareingeniører med at stige. At lære nogle af grundene til, hvorfor efterspørgslen er høj, sammen med de skridt, du kan tage for at fremme din karriere på dette område, kan hjælpe dig med at beslutte, om et job som softwareingeniør er noget for dig.