Hvordan Man Bliver En Stor Dyrlæge, Og Hvor Meget Tjener De

Hvordan Man Bliver En Stor Dyrlæge, Og Hvor Meget Tjener De

At forfølge en karriere som stordyrsdyrlæge kræver ofte solide kommunikationsevner, omfattende medicinsk viden og gode problemløsningsteknikker. Uanset om du vælger at specialisere dig i at hjælpe heste eller får, kan det være vigtigt at forstå de forskellige ansvarsområder en dyrlæge hos store dyr og den uddannelse og de licenser, du skal bruge for at blive det. I denne artikel diskuterer vi, hvad en dyrlæge for store dyr er, hvad de gør, og lister trin, du kan tage for at starte din karriere som en.

Hvad er en stordyrlæge?

En stordyrlæge fokuserer deres arbejde primært på sundhed og sikkerhed for husdyr såsom køer, heste, grise og får. De fleste af disse fagfolk har en doktorgrad i veterinærmedicin og er specielt uddannet til at hjælpe og behandle større dyr. Store dyredyrlæger vil ofte foretage huskald til gårde og andre faciliteter for at tjekke dyrene, teste dem for forskellige sygdomme og lidelser og give dem fremragende lægehjælp.

Relateret: Lær om at være dyrlæge

Hvad laver en dyrlæge hos store dyr?

Dyrlæger til store dyr har ofte en masse ansvar og pligter, som de kan udføre i løbet af deres arbejdsdag. Disse ansvarsområder kan omfatte:

 • Diagnosticering og behandling af sygdomme
 • Giver nyttige oplysninger og råd til dyreejere
 • Administration af vigtige vaccinationer
 • Tegning og testning af blod
 • Udskrivning af medicin
 • Betjening af røntgenmaskiner og andet vigtigt medicinsk udstyr
 • Udførelse af kunstig befrugtning
 • Assistere ved dyrefødsler

Sådan bliver du en stordyrlæge

Her er en liste over trin, du kan følge for at hjælpe dig med at starte din karriere som dyrlæge for store dyr:

1. Optjen en bachelorgrad

At tjene en bachelorgrad kan ikke kun hjælpe dig med at opnå vigtige færdigheder, der er nødvendige for en karriere som dyrlæge for store dyr, det kan også hjælpe dig med fremtidige ansøgninger til veterinærskolen. Oftest foretrækker veterinærskoler, at bacheloruddannelser er inden for et videnskabsrelateret felt som biologi, kemi, dyrevidenskab eller zoologi. Nogle bacheloruddannelser kan også tilbyde en pre-veterær hovedfag eller grad. Disse grader omfatter ofte en række emner og emner, der forbereder dig til din veterinæruddannelse.

Læs mere: Spørgsmål og svar: Hvilken grad har du brug for for at blive dyrlæge?

2. Få relevant erfaring

Inden du søger ind på veterinærskolen, kan det være en fordel først at få erfaring med at arbejde med dyr. En måde at få erfaring på er ved at arbejde som veterinærtekniker. Veterinærteknikere kan tjene deres uddannelse og eksamensbeviser fra visse erhvervsskoler eller community colleges. At arbejde som veterinærtekniker kan hjælpe dig med at få enorm erfaring med at arbejde på et veterinærhospital og kan hjælpe dig med at udvikle vigtige færdigheder såsom at tage blod, udføre visse medicinske test og lære, hvordan hospitalsfaciliteterne fungerer.

En anden god måde at opnå dette på er ved at arbejde på en gård eller med et dyreinternat. Disse jobs kan give dig nyttig erfaring med dyrehåndtering og gavnlig indsigt i, hvordan visse dyr fungerer og deres almindelige lidelser eller sygdomme. Arbejde på gårde kan også hjælpe dig med at opleve at engagere dig tæt med større dyr, hvilket kan være nyttigt senere i din karriere.

Læs mere: Lær om at være veterinærtekniker

3. Gå på veterinærskole

Veterinærskoler består ofte af fireårige programmer, der tilbyder omfattende træning i dyreanatomi, almindelige sygdomme og medicinsk behandling. Den studerendes uddannelse finder ofte sted i klasseværelser, laboratorier og i deres sidste år, rotationer på dyrehospitaler, som kan hjælpe eleverne med at få virkelige veterinærerfaringer. Når du søger efter en veterinærskole, kan det være vigtigt at forsøge at finde et program, der tilbyder kliniske rotationer på gårde eller ranches. Dette kan give dig nyttig erfaring til at blive dyrlæge for store dyr.

Det kan også være nyttigt at sikre, at uddannelsen har professorer, der har erfaring i dyrlægepraksis for store dyr. Dette kan give dig mulighed for at få indsigtsfuld viden fra erfarne fagfolk.

4. Få licenser

Efter at have afsluttet veterinærskolen kræver USA, at alle dyrlæger består den nordamerikanske licenseksamen administreret af National Board of Veterinary Medical Examiners. Denne test er ofte en blanding af multiple choice-spørgsmål og visuelle spørgsmål, der undersøger en elevs evne til at diagnosticere visse dyresygdomme og demonstrere deres veterinære viden. Nogle stater kan dog stadig kræve, at du opnår andre licenser for at blive en praktiserende dyrlæge for store dyr. Kravene kan variere fra stat til stat, men ifølge Bureau of Labor Statistics kan dyrlæger, der arbejder for en regeringsfacilitet, muligvis ikke kræve yderligere licenser overhovedet.

Det er også muligt, at nogle stater muligvis ikke har en gensidighedspolitik, hvilket betyder, at de ikke vil tillade dig at bruge en anden stats veterinærlicens til at praktisere dyremedicin i deres egen stat. Men hvis du håber at udvide din praksis til andre gårde i nabostater, er det muligt, at du kan modtage flere licenser for at hjælpe store dyr i det omkringliggende område.

5. Gennemfør et ophold

Selvom du har den nødvendige erfaring og den nødvendige licens til at arbejde som dyrlæge, kan det være vigtigt at opnå certificering i et stort dyrlægeområde, herunder hestepraksis, kødkvægspraksis, svinesundhedsstyring og mere. At blive certificeret kan give dig mulighed for at starte din egen store dyrepraksis eller hospital og arbejde som dyrlæge på egen hånd. Men før du kan blive certificeret, kræver American Board of Veterinary Practitioners (ABVP), at du får seks års erfaring inden for dit ønskede felt. Oftest kommer denne erfaring i form af et klinisk ophold.

Alle dyrlæger skal gennemføre deres ophold under tilsyn af en bestyrelsescertificeret specialist inden for det specifikke studieområde. Hvis du har problemer med at finde et opholdssted til dit ønskede specialiserede område, kan du overveje at tilmelde dig et opholdsmatchingsprogram. Matchende programmer giver dyrlæger mulighed for at bede om opholdssteder, der interesserer dem mest, og giver et system mulighed for at koordinere og vælge et opholdsprogram for dem, der mest ligner deres præferencer og ønskede felt.

Løn til store dyrlæger

Ifølge Bureau of Labor Statistics er gennemsnitslønnen for dyrlæger i maj 2019 omkring $95.460 om året og $45.90 i timen. De højeste 10 procent af dyrlægerne tjente dog over 160.780 USD i 2019. De forudser også, at jobudsigterne for dyrlæger vil stige med 16 % mellem 2019-2029 og tilføjer omkring 14.200 job.

Store dyrlægefærdigheder

Dyrlæger til store dyr kræver flere vigtige færdigheder for at udføre deres arbejde mest effektivt. Disse færdigheder kan omfatte:

 • Forståelse af specialiseret medicinsk udstyr
 • Evne til at formidle dyrenes adfærd og forhold til dyreejere
 • Stor viden om medicinske lidelser og sygdomme
 • Evne til at håndtere og nogle gange løfte tunge dyr
 • Kraftige problemløsningsevner

Gustav Fischer
Gustav Fischer At forfølge en karriere som stordyrsdyrlæge kræver ofte solide kommunikationsevner, omfattende medicinsk viden og gode problemløsningsteknikker. Uanset om du vælger at specialisere dig i at hjælpe heste eller får, kan det være vigtigt at forstå de forskellige ansvarsområder en dyrlæge hos store dyr og den uddannelse og de licenser, du skal bruge for at blive det. I denne artikel diskuterer vi, hvad en dyrlæge for store dyr er, hvad de gør, og lister trin, du kan tage for at starte din karriere som en.