Hvordan Man Bliver En Morterman

Mortarman er et af mange job, du kan vælge imellem, når du skal ind i militæret. Det er en vigtig rolle, der er ansvarlig for et af de mest magtfulde våben på slagmarken. Hvis du overvejer en militær karriere, der involverer tunge våben og fysisk styrke, kan du overveje at slutte dig til mortergruppen i marinekorpset eller hæren. I denne artikel beskriver vi, hvordan man bliver mortermand og det involverede ansvar.

Hvad er en morterman?

En mortermand, også kaldet en infanterist eller MOS 0341, er en soldat i marinekorpset eller hæren, der betjener våben kaldet morterer. De bærer og affyrer morterer under kamp for at beskytte deres landtropper. Mortarmister tilhører våbengruppen af ​​infanteribataljonen eller riffel- og letpansrede rekognosceringskompagni. De er typisk en del af et morterhold, der omfatter en leder, skytte, assisterende skytte og ammunitionsmænd.

Hvad laver en mortermand?

Mortermen opererer tunge og kraftfulde morterer for at give landtropper en fordel under kamp. En morter er et glatboret, højvinklet våben, der har mere kraft og rækkevidde, end nogen andre våbentropper på jorden bruger. Mortere bør vide, hvordan man betjener to typer morterer:

 • Den 60 millimeter lette morter, som vejer 18 til 45 pund og affyrer 4 pund ammunition på tæt hold
 • Den 81-millimeter medium morter, som vejer 90 pund og affyrer 10-pund ammunition på lang rækkevidde

Disse våben giver indirekte ild under kamp, ​​hvilket betyder, at operatøren ikke har et klart mål at sigte mod. Derfor har morterer en bred og eksplosiv radius for at sikre, at de rammer deres mål.

En mortermands jobansvar kan omfatte:

 • Bære tunge våben over alle typer terræn
 • Leder efter fjendens tropper og deres våbenplaceringer
 • Brug af to-vejs radioer og udstyr til at give og modtage information og instruktioner
 • Opsætning, lastning og affyring af 60-millimeter og 81-millimeter morterer
 • Rengøring og opbevaring af mørtlerne
 • Finde og fjerne eller neutralisere miner
 • Oprettelse af strategier og planer for missioner og kamp

At være mortermand kræver betydelig fysisk styrke, teamwork og ro under pres.

Relateret: Den definitive marine MOS-liste: Hvad er din militære erhvervsspeciale?

Fordele ved at blive mortermand

At være mortermand giver dig stolthed over dit arbejde og ansvar for andre soldaters liv. Det holder dig også i en exceptionel fysisk tilstand. Militære medlemmer såsom mortarmen modtager ønskelig kompensation og fordelspakker, der inkluderer:

 • En månedsløn
 • Sundhedsforsikring
 • Livsforsikring
 • Pensionskasser
 • Særlige lønmuligheder
 • Ferie tid
 • Bolig- og forsyningsydelser
 • Kosttilskud
 • Ingen afgifter på visse produkter og fødevarer
 • Fuld undervisning og kost til uddannelse

Mange af disse fordele fortsætter, efter at mortarmen har aftjent deres periode i kamp og overgået til det civile liv, hvilket gør dette til en god indgangsstilling for personer, der er interesseret i karrierer inden for retshåndhævelse eller sprængstoffer.

Relateret: Top 7 fordele ved at blive medlem af hæren

Hvordan bliver man morterman

For at være mortermand skal du være amerikansk statsborger, gennemføre traditionel militær træning i din valgte gren og derefter specialisere dig i mørtel. Følg disse trin for at blive en morterman:

1. Uddannet fra gymnasiet

Militæret kræver, at de fleste mortarmmænd tjener deres gymnasieeksamen eller GED. For at give dig selv en fordel, tag avancerede placeringskurser i gymnasiet, der giver dig universitetspoint. Mange marinesoldater begynder for eksempel at træne med mindst 15 studiepoint.

2. Tag ASVAB

For at melde dig til de væbnede styrker skal du bestå Armed Services Vocational Aptitude Battery (ASVAB), som er en egnethedstest, der vurderer dine matematiske færdigheder, forståelse og ræsonnement. Militæret bruger denne test til at bestemme dine styrker og identificere din Military Occupational Specialty (MOS).

For at kvalificere dig til morterman's MOS 0341 i Marine Corps, skal du score mindst en 80 på General Technical (GT) del af ASVAB. For at være mortermand i hæren skal du score mindst 87 på denne del af eksamen. Du kan tage ASVAB på visse skoler og militære indgangsbehandlingsstationer rundt om i landet.

Relateret: Sådan forbereder du dig til ASVAB-testen

3. Opfyld fysiske krav

For at være med i forsvaret skal du være fyldt 17 år og opfylde fysiske standarder som højde, vægt, pleje og kondition. Du skal også bestå Military Entrance Processing Station medicinsk eksamen.

4. Gennemfør grunduddannelsen

For at være mortermand i marinekorpset skal du gennemføre den militærgrens strenge 13-ugers grundlæggende kampkursus. Så kan du fokusere på dit speciale ved at gennemføre Morterman-kurset på Infanteriskolen. Du kan gøre dette på østkysten ved Parris Island, South Carolina, eller på vestkysten i San Diego, Californien.

For at være infanterist eller mortermand i hæren skal du gennemføre 22 ugers grundlæggende kamp og avanceret individuel træning. Ethvert grundlæggende træningsprogram, du vælger, inkluderer både klasseværelses- og felttræning for at lære dig de fysiske færdigheder og viden, du har brug for for at komme ind i kamp.

5. Deltage i en læreplads

Selvom det ikke er påkrævet, beslutter nogle marinekorps-mortermænd at tilslutte sig United Services Military Apprenticeship Program (USMAP). Dette kursus hjælper aktive væbnede styrker med at få værdifulde færdigheder til fremtidig beskæftigelse. At deltage i en læreplads kan kvalificere dig til mere udfordrende mørtelopgaver og højere lønninger. Efter at have gennemført USMAP, modtager du et færdiggørelsesbevis fra Department of Labor, som du kan anføre på dit CV til fremtidige civile job.

Der kræves færdigheder for at være mortermand

Fordi mortersoldater er ansvarlige for at affyre tunge våben i kamp, ​​har de brug for et specialiseret sæt hårde og bløde færdigheder. De færdigheder, der kræves for at være mortermand omfatter:

 • Fysisk styrke: Mortarmister bærer tunge læs morterer og ammunition over lange afstande og varieret terræn. De bruger måske meget af deres dag på at stå eller på huk og har brug for at kunne løbe hurtigt.
 • Våben: Mortarmister har en interesse i våben og ammunition og en dyb forståelse af, hvordan man betjener dem sikkert og effektivt.
 • Overlegenhed : Mortermen skal bevare roen under pres og i kamp. De skal muligvis træffe hurtige, livreddende beslutninger i stressede situationer.
 • Teamwork: Mortersoldater tilhører en morterhold, der omfatter ledere og andre infanterister. De skal fungere godt i andre og give og tage retning.

Relateret: 12 militære færdigheder at sætte på et CV til ethvert job

Lignende civile jobs

At tjene som mortermand i de væbnede styrker giver dig værdifulde færdigheder, der kan kvalificere dig til forskellige civile job. Mortarmen er særligt velkvalificerede til at arbejde i lokal, statslig eller føderal retshåndhævelse. Lignende civile job omfatter:

 • Politibetjent: Disse offentligt ansatte hjælper med at beskytte borgere og deres ejendom ved at forhindre kriminalitet, arrestere kriminelle, reagere på nødsituationer og håndhæve love.
 • Sikkerhedsvagt: Sikkerhedspersonale beskytter privat eller offentlig ejendom mod tyveri, skader og indbrud.
 • Eksplosiv arbejder, agent eller tekniker: Disse fagfolk hjælper med at rive bygninger ned eller detonere sprængstoffer for at fjerne jord til byggeri og andre projekter.
 • Arbejder med fjernelse af farligt materiale eller tekniker for farligt materiale: Arbejdere med farligt materiale identificerer og fjerner potentielt farlige materialer såsom asbest, olie eller brændstof og radioaktive materialer fra bygninger, ejendomme og ulykkessteder.

Deltagelse i USMAP kan hjælpe med at forberede dig til disse job og forbedre dine chancer for at blive ansat.

Aksel Mouritsen
Aksel Mouritsen Mortarman er et af mange job, du kan vælge imellem, når du skal ind i militæret. Det er en vigtig rolle, der er ansvarlig for et af de mest magtfulde våben på slagmarken. Hvis du overvejer en militær karriere, der involverer tunge våben og fysisk styrke, kan du overveje at slutte dig til mortergruppen i marinekorpset eller hæren. I denne artikel beskriver vi, hvordan man bliver mortermand og det involverede ansvar.