Hvordan Man Bliver En Human Resource Director

Hvis du er interesseret i at arbejde med den administrative side af ansættelse og ledelse af medarbejdere, kan en karriere som personaledirektør være noget for dig. Med muligheden for at udvikle strategier, der øger medarbejdernes engagement og samtidig forbedrer en virksomheds overordnede succes, kan denne karriere være ekstremt givende. At lære om nogle af de primære ansvarsområder for personaledirektører kan hjælpe dig med at beslutte, om denne rolle passer godt til dig.

I denne artikel diskuterer vi, hvad en personaledirektør gør, jobudsigterne for rollen, landsgennemsnitsløn og skridt, du kan tage for at blive en selv.

Relateret: Menneskelige ressourcer: Definition og hvordan det virker

Hvad er en personaledirektør?

En HR-direktør er en professionel, der er ansvarlig for at planlægge, lede og koordinere personaleaktiviteter, politikker og programmer for virksomheden. Nogle af deres primære ansvarsområder omfatter:

 • Ansættelse af nye medarbejdere og forhandling af ansættelsesaftaler
 • Udvikling og implementering af personalepolitikker for hele organisationen
 • Sikre, at en virksomhed forbliver i overensstemmelse med love og regler
 • Rekruttering, ansættelse og oplæring af nyt personale til HR-afdelingen
 • Overvåge den daglige arbejdsgang for HR-afdelingen
 • Håndtering af disciplin og opsigelse af medarbejdere
 • Samarbejde med ledere og seniorledelse for at tilpasse rekrutteringsbehov og fastholdelse med virksomhedens mål og strategi
 • Udførelse af forskning og analyse af organisatoriske tendenser og udvikling og eksekvering af bedste praksis for ansættelse, talentstyring og fastholdelse
 • Udarbejdelse af budget for HR afdelingen

Relateret: 12 almindelige typer af HR-job

Karriereudsigter for en personaledirektør

Ifølge Bureau of Labor Statistics forventes beskæftigelsen for personaledirektører at vokse med 7% fra 2018 til 2028, lidt hurtigere end gennemsnittet på 5% for alle erhverv. Beskæftigelse for enkeltpersoner i disse stillinger afhænger af individuelle organisationers præstation og vækst. Efterhånden som nye virksomheder etableres, vil der være behov for personaledirektører til at føre tilsyn med rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere og fungere som bindeled mellem ledelse og medarbejdere.

Relateret: Hierarkiet af HR-jobtitler (med løn og jobbeskrivelser)

Løn til en personaledirektør

Ifølge Bonjoures Salaries pr. 18. marts 2021 er den nationale gennemsnitlige løn for en personaledirektør $96.309 om året, og mange modtager en gennemsnitlig ekstra kontantbonus på $10.000 om året. I løbet af deres første år i rollen tjener menneskelige ressourcedirektører et gennemsnit på $85.498 om året, mens dem med over 10 års erfaring i stillingen tjener en årsløn på $111.848 om året.

De, der tjener de højeste lønninger, har en tendens til at arbejde i professionelle, videnskabelige eller tekniske tjenester, selvom personaledirektører, der arbejder i store virksomhedsvirksomheder, i gennemsnit kun er lidt mindre. Geografisk placering har også en væsentlig indflydelse på indtjeningspotentialet. Washington, DC, Tampa, Atlanta, Houston og New York City er de fem højest betalende byer for personer i denne rolle.

Hvordan bliver man HR-direktør

Her er de grundlæggende trin, du kan tage for at blive HR-direktør:

 1. Få en bachelorgrad.
 2. Få en kandidatgrad.
 3. Få erfaring.
 4. Forfølge industricertificeringer.

Relateret: Direktør vs. VP: Hvad er forskellen?

1. Få en bachelorgrad

En bachelorgrad er påkrævet for at kvalificere sig til stillinger som direktør for menneskelige ressourcer. Overvej at opnå en grad i menneskelige ressourcer, forretning eller et andet nært beslægtet felt. Menneskelige ressourcer-programmer omfatter typisk klasser som organisationsudvikling, virksomhedsledelse, forretnings- og arbejdsret og psykologi, som kan hjælpe med at forberede kandidater til en karriere inden for menneskelige ressourcer og medarbejderledelse.

2. Få en kandidatgrad

De fleste virksomheder kræver, at HR-direktørkandidater har en kandidatgrad, helst inden for menneskelige ressourcer, arbejdsforhold eller forretningsadministration. De kurser, som fagfolk gennemfører som en del af disse programmer, hjælper med at give dem mere dybdegående instruktion om emner som uddannelse, kollektive forhandlinger, kompensation og ansættelsesret.

3. Få erfaring

Arbejdsgivere ønsker typisk kandidater, der har minimum fem års erfaring inden for en række forskellige områder inden for menneskelige ressourcer, herunder rekruttering, kompensation, fordele og HR-software.

Det er nemmest at komme ind på HR-området med en stilling som HR-specialist, en stilling, der fokuserer på koordinering af fordele, rekruttering og uddannelse, arbejdsforhold eller risikostyring. Denne stilling giver håbefulde personaledirektører mulighed for at forbedre deres færdigheder og opnå erfaring inden for forskellige HR-områder.

Fordi en del af menneskelige ressourcedirektørers rolle er at inspirere andre til at udføre deres job efter bedste evne, kan håbefulde HR-direktører opnå værdifuld erfaring ved at tage andre typer ledelsesroller. De kan ofte få værdifuld erfaring og lederevner ved at arbejde frivilligt i deres samfund, kirke eller borgerforeninger.

4. Forfølge industricertificeringer

Der er mange branchecertificeringer tilgængelige for HR-professionelle. Disse certificeringer indikerer, at kandidater har et vist niveau af ekspertise, og at de har evnen til at leve op til forventningerne til rollen. Certificeringsorganerne for HR-direktører omfatter Society for Human Resource Management (SHRM), International Society for Performance Improvement og American Society for Training and Development.

Kompetencer til personaledirektører

Her er nogle af de bedste færdigheder, som HR-direktører bør have for at få succes i deres rolle.

 • Lederevner: Personaledirektører har brug for stærke lederevner for at dirigere personalet i personaleafdelingen og føre tilsyn med operationer for ansættelse og træning.
 • Interpersonelle færdigheder: Almindeligvis omtalt som menneskelige færdigheder, menneskelige ressourcedirektører skal have stærke interpersonelle færdigheder for at samarbejde med ledere og andre ledere og udvikle stærke arbejdsrelationer.
 • Organisatoriske færdigheder: Personaledirektører skal have stærke organisatoriske færdigheder for effektivt at kunne styre HR-aktiviteter og opgaver forbundet med deres roller.
 • Talefærdigheder: De skal ofte holde præsentationer og skal være komfortable med at henvende sig til og lede deres medarbejdere som en gruppe. Personaledirektører skal være i stand til at kommunikere information og instruktioner til deres personale på en måde, der er klar og let at forstå.

Søren Schmidt
Søren Schmidt Hvis du er interesseret i at arbejde med den administrative side af ansættelse og ledelse af medarbejdere, kan en karriere som personaledirektør være noget for dig. Med muligheden for at udvikle strategier, der øger medarbejdernes engagement og samtidig forbedrer en virksomheds overordnede succes, kan denne karriere være ekstremt givende. At lære om nogle af de primære ansvarsområder for personaledirektører kan hjælpe dig med at beslutte, om denne rolle passer godt til dig.