Hvordan Baggrundstjek Kan Bekræfte Ansættelse

Når du søger job, kan en kommende arbejdsgiver bede om din tilladelse til at udføre et baggrundstjek. Baggrundstjek giver arbejdsgivere mulighed for at bekræfte nogle af de oplysninger, der præsenteres i din ansøgning eller dit CV. I denne artikel vil vi se på, hvorfor arbejdsgivere bruger baggrundstjek, hvordan de bekræfter din ansættelseshistorik og andre måder, arbejdsgivere bekræfter din ansættelse på.

Hvad er et baggrundstjek?

Et baggrundstjek er en undersøgelse af din faglige, personlige og uddannelsesmæssige historie og er en almindelig måde for arbejdsgivere at lære mere om dig. En arbejdsgiver kan udføre et baggrundstjek før ansættelsen af ​​dig, eller mens du er ansat hos dem, og kriterierne for et baggrundstjek varierer afhængigt af arbejdsgiverens behov.

Læs mere: Hvad kan afsløres i et baggrundstjek?

Hvorfor bruger arbejdsgivere baggrundstjek?

Arbejdsgivere bruger baggrundstjek til at bekræfte, at du er den, du siger, du er, og for at afgøre, om du opfylder deres kvalifikationer til jobbet.

Her er andre grunde til, at arbejdsgivere bruger baggrundstjek:

Tjek kredithistorik

Arbejdsgivere, der ansætter til en stilling, der håndterer virksomhedens økonomi, kan tjekke din kreditrapport, som viser, hvor mange konti du har hos långivere, og om du har nogen konkurser på din journal.

Identificer verifikation

Når du udfører baggrundstjek, bruger arbejdsgivere dit cpr-nummer til at bekræfte din identitet. Dette giver dem også mulighed for at finde ud af, hvornår dit cpr-nummer tidligere blev brugt, for eksempel når de fik bopæl, og for at sikre, at du har oplyst din korrekte adresse.

Bekræft uddannelse

Arbejdsgivere ønsker færdigheder og erfaring, men de kan også bekræfte din uddannelse, fordi jobbet kan kræve et bestemt niveau eller type uddannelse. Kontrollen verificerer typisk datoen for deltagelse på uddannelsesinstitutioner og kan bekræfte, at du har opnået det uddannelsesniveau, der er angivet på dit CV eller din ansøgning.

Kom med betingede jobtilbud

En arbejdsgiver kan tilbyde et betinget jobtilbud, også kaldet et betinget jobtilbud, for at sikre dig som kandidat forud for gennemførelse af baggrunds- og referencetjek. De kan også udføre andre vurderinger for at bestemme din berettigelse.

Hvordan bekræfter baggrundstjek beskæftigelse?

Ansættelsesbaggrundstjek bekræfter din beskæftigelse ved at bekræfte, hvor og hvornår du arbejdede hos tidligere arbejdsgivere. De oplysninger, som en arbejdsgiver er i stand til at dele, når de giver en henvisning til en potentiel arbejdsgiver, varierer fra stat til stat. I nogle stater må arbejdsgivere kun give oplysninger om en tidligere medarbejder med medarbejderens samtykke.

Nogle stater, nogle gange kaldet love om servicebreve, kræver, at arbejdsgivere giver tidligere ansatte breve, der beskriver visse aspekter af deres ansættelse, såsom deres arbejdshistorie, lønsatser eller årsager til at forlade virksomheden. Disse love varierer meget fra stat til stat.

For at verificere ansættelsesoplysninger kan potentielle arbejdsgivere:

Ring til tidligere arbejdsgivere

Arbejdsgivere vil ofte ringe til dine tidligere arbejdsgivere og bede om oplysninger om:

 • Jobpræstation: Afhængigt af dine statskrav kan en tidligere supervisor diskutere din præstation, mens du arbejdede for dem.

 • Årsag til opsigelse eller adskillelse: Hvis det er tilladt af din stat, kan tidligere arbejdsgivere forklare potentielle fremtidige arbejdsgivere årsagen til, at du forlader deres virksomhed.

 • Kvalifikationer eller færdigheder: En potentiel fremtidig arbejdsgiver vil sandsynligvis gerne vide, om du kan udføre visse opgaver for dem og kan spørge din tidligere arbejdsgiver om dine kvalifikationer.

 • Varigheden af ​​tidligere ansættelse: Fremtidige arbejdsgivere kan bede dine tidligere arbejdsgivere om at bekræfte de ansættelsesdatoer, du har givet for hvert job, du har sat på dit CV.

Tjek referencer

Arbejdsgivere kan bede dig om at give professionelle referencer for at verificere din arbejdshistorie og stå inde for dine færdigheder og succeser på arbejdspladsen, når du søger et job. En arbejdsgiver kontakter de referencer, du har givet, for at validere svar fra dit interview og spørge om din professionelle adfærd hos din tidligere arbejdsgiver. Et referencetjek kan omfatte en anmodning om et karakterreferencebrev, som giver en potentiel arbejdsgiver et kig på dine kvaliteter og egenskaber. Når du har brug for at give dette brev, kan du bede nogen, som en mentor, kollega eller professor, der kan bekræfte dine positive træk, om at skrive brevet.

Relateret: Interviewspørgsmål: Må vi kontakte denne arbejdsgiver?

Tjek legitimationsoplysninger

Et baggrundstjek hjælper med at verificere dine tidligere arbejdsgivere, og at du har de relevante kompetencer, som en arbejdsgiver ønsker. For at kontrollere dine legitimationsoplysninger ringer en potentiel arbejdsgiver direkte til dine tidligere arbejdsgivere for at verificere nøjagtigheden af ​​job og ansættelsesdatoer i din ansøgning. En kommende arbejdsgiver kan også spørge dem om dine færdigheder og hvor godt du udførte opgaver.

Andre måder at bekræfte beskæftigelse på

Hvis en kommende arbejdsgiver har svært ved at kontakte en tidligere arbejdsgiver eller dine referencer, er der andre metoder til at bekræfte ansættelsen. Du kan give dem:

 • Bevis for ansættelsesbrev: Også kendt som et ansættelsesbekræftelsesbrev, et ansættelsesbevis bekræfter din ansættelsesstatus, hvor længe du arbejdede for en organisation og din løn. For at få en, kontakt personale hos din arbejdsgiver.
 • Lønsedler eller W-2'er: Dine lønsedler og W-2'er giver bevis for indkomst fra en tidligere arbejdsgiver og kan bevise, hvornår du arbejdede der.

Relateret: Sådan anmoder du om et ansættelsesbekræftelsesbrev

Sådan sikrer du dig, at din arbejdshistorik kan verificeres

Du kan oprette en arbejdshistorikrapport for at sikre, at alt på dit CV eller i din jobansøgning kan verificeres. En arbejdshistorierapport beskriver hvert job, du har haft, og de færdigheder og erfaringer, du havde brug for for at udføre dine opgaver. Det kan også indeholde eventuelle tidligere supervisorers navne og kontaktoplysninger og start- og slutdatoer.

De fleste jobansøgninger beder om:

 • Arbejdsgivernes navne
 • Ansættelsesdatoer
 • Jobtitler og lønninger
 • Ansvar eller pligter
 • Præstationer

For at sikre, at din ansøgning er fuldstændig og sandfærdig, er her nogle tips til at oprette en arbejdshistorikrapport:

1. Få dine socialsikringsjournaler

Dit cpr-nummer bruges til at sikre din berettigelse til at arbejde i USA og rapporterer den procentdel af indkomst, du har indbetalt til social sikring. Al arbejdshistorik forbundet med dit cpr-nummer er i en rapport, der kan downloades, som du kan få på Social Security Administrations hjemmeside.

2. Få din kredit rapport

Gennemgå din kreditrapport, før du søger til en stilling inden for finans, bank, regnskab eller rolle inden for et lignende område, og løs eventuelle uoverensstemmelser. Du kan få en gratis rapport om året fra hvert af de store kreditbureauer - Equifax, TransUnion og Experian. Du kan få det fra den årlige kreditrapports hjemmeside eller selv kontakte kreditbureauerne.

3. Anmod om dine W-2'er fra IRS

Både fuldtids- og deltidsansatte modtager W-2'er fra deres arbejdsgivere. Disse bruges til at indgive skat hvert år, og formularen inkluderer hele din arbejdsindkomst for året. Det inkluderer også arbejdsgiverens navn og kontaktoplysninger. Du kan besøge IRS' websted for at downloade kopier af dine tidligere indgivne selvangivelser.

4. Se efter online optegnelser

Det er muligt, at du også har offentliggjort tidligere arbejdserfaringer på et netværkswebsted. Der har du muligvis dit tidligere CV eller detaljer om tidligere job.

Du kan også bruge en søgemaskine til at se, hvilke oplysninger der er online om dine tidligere job. Der kan være dokumenter, der viser din arbejdshistorik eller blogs og sociale medieprofiler, der viser disse detaljer.

Børge Mathiasen
Børge Mathiasen Når du søger job, kan en kommende arbejdsgiver bede om din tilladelse til at udføre et baggrundstjek. Baggrundstjek giver arbejdsgivere mulighed for at bekræfte nogle af de oplysninger, der præsenteres i din ansøgning eller dit CV. I denne artikel vil vi se på, hvorfor arbejdsgivere bruger baggrundstjek, hvordan de bekræfter din ansættelseshistorik og andre måder, arbejdsgivere bekræfter din ansættelse på.