Hvor Mange Praktikpladser Skal Jeg Søge?

Hvor Mange Praktikpladser Skal Jeg Søge?

Praktikophold er en fantastisk måde at få professionel erfaring og bygge dit CV, mens du går i skole. Hvis du søger om praktikpladser, tænker du måske: "Hvor mange praktikpladser skal jeg søge?" At forstå, hvor mange praktikpladser du skal søge, og hvor ofte du skal søge, kan øge sandsynligheden for, at du får en samtale.

I denne artikel diskuterer vi, hvorfor praktikpladser er vigtige, hvor ofte man skal søge og almindelige fejl, man skal undgå, når man søger om praktikpladser.

Relateret: Definitiv guide til praktikophold

Hvorfor er praktikpladser vigtige?

Der er flere grunde til, at praktikpladser er vigtige. Her er et par stykker, du måske vil overveje:

  • Udvikle færdigheder. Praktik giver dig mulighed for at udvikle færdigheder i den virkelige verden og lære i et professionelt miljø. Det hjælper dig med at styrke dine kommunikationsevner og forbedre din forretningsetikette og samarbejdsevner på arbejdspladsen.

  • Byg dit CV. Et praktikophold inden for dit felt kan give dig mulighed for at få praktisk erfaring i et arbejdsmiljø, hvilket forbedrer dit CV med færdigheder, der appellerer til arbejdsgivere. Dette kan være med til at positionere dig som en konkurrencedygtig kandidat til jobåbninger.

  • Netværk professionelt. Et praktikophold i det felt, du planlægger at gå ind i, kan give dig mulighed for at opbygge dit professionelle netværk. Ved at netværke, mens du går i skole, kan du opbygge relationer med fagfolk, som måske kan hjælpe dig med at finde et job efter endt uddannelse.

  • Få professionel feedback. Praktikophold giver dig mulighed for at få professionel feedback fra en, der arbejder inden for dit felt, og forbedre dine færdigheder.

  • Identificer, hvad du nyder at lave. En anden grund til, at praktikophold er vigtige, er, at de giver dig mulighed for at opleve den karriere, du planlægger at forfølge. Dette kan hjælpe dig med at bekræfte, hvad du bedst kan lide ved den rolle, og samtidig fastslå, hvad du ikke kan lide. Dette giver dig mulighed for at bekræfte, at du følger den rigtige vej eller kan tvinge dig til at skifte din karrierevej på en eller anden måde.

Relateret: Sådan angiver du praktikerfaring på et CV

Hvor mange praktikpladser skal jeg søge?

Du skal søge om minimum 20 praktikpladser. Mens du forbereder dig på at ansøge, skal du starte med at oprette et regneark over alle de virksomheder, der ansætter praktikanter. Din liste skal indeholde mindst 50 virksomheder. Du kan derefter filtrere for at finde de virksomheder, som du kan tilbyde størst værdi til. Af dem, der er mest målrettet mod dine færdigheder, bør du identificere de 20 bedste. Når du søger, så prøv at afstemme dine erfaringer med de kvalifikationer, virksomheden leder efter hos en kandidat. Overvej de færdigheder, du har erhvervet gennem job, såvel som dem, du har opnået gennem frivillige erfaringer eller lederroller på college.

Du vil måske også bruge jobrelaterede sociale medier og komme i kontakt med ansættelseschefen og forskellige teammedlemmer hos disse virksomheder. Overvej at række ud og stille spørgsmål om virksomheden eller endda spørge, om I kunne mødes til kaffe for at lære mere om deres roller eller branchen. Ved at udvikle relationer til ledere eller medarbejdere inde i virksomheden, kan du øge sandsynligheden for, at du kommer i praktik.

Relateret: 40 gode praktikophold for universitetsstuderende

Fejl at undgå ved ansøgning om praktikpladser

Hvis du leder efter en praktikplads, er der nogle fejl, du vil være forsigtig med at undgå:

Sender generiske ansøgninger

En almindelig fejl, som praktikansøgere begår, er at sende det samme følgebrev og CV for hver praktikplads, som de ansøger om. For at øge sandsynligheden for, at du får en samtale til praktikopholdet, bør du tilpasse dit følgebrev og CV til hver stilling, du søger.

Gennemgå stillingsbeskrivelsen omhyggeligt og se efter måder, hvorpå du kan afstemme dine erfaringer med det, arbejdsgiveren leder efter. Du bør også fokusere dit følgebrev på en eller to relevante præstationer, som arbejdsgiveren ville være interesseret i at lære om. Arbejdsgiveren vil bemærke, at du tog dig tid til at tilpasse dit ansøgningsmateriale, og dit CV vil skille sig ud fra de andre ansøgeres.

Søger kun få praktikpladser

Praktikpladser er ofte meget konkurrencedygtige, hvor mange ansøgere søger en enkelt stilling. For at øge sandsynligheden for, at du får en samtale og i sidste ende en praktikplads, bør du søge 10 til 20 praktikpladser hver anden eller tredje uge. Hvis du begynder at interviewe til stillinger, så kan du skrue ned og søge mindre aggressivt. Når det er sagt, indtil du bliver ansat i praktik, bør du fortsætte med at lede, da du aldrig ved, hvornår den ideelle stilling bliver ledig.

Relateret: Sådan beder du om et praktikophold: Trin og tips

Forsømmer at følge instruktionerne

Den ansøgning, du sender til praktikopholdet, er arbejdsgiverens første indtryk af dig. Det er vigtigt at følge instruktionerne for at sikre et positivt førstehåndsindtryk og komme i betragtning til en samtale. En arbejdsgiver kan for eksempel lægge information om et praktikophold ud på en tredjeparts hjemmeside, men kan også i jobbeskrivelsen oplyse, at ansøgere skal søge direkte på virksomhedens hjemmeside. Ved omhyggeligt at følge instruktionerne kan du øge sandsynligheden for, at du kommer i betragtning til åbningen.

Venter på at ansøge

Hvis du ønsker at komme i betragtning til et praktikophold, er det vigtigt at begynde at søge tidligt. Hvis du for eksempel ønsker en praktikplads til efteråret, bør du begynde at sende dine materialer i juni eller juli. Hvis du ved, du gerne vil i praktik til foråret, skal du begynde at søge i oktober eller november. Vær meget opmærksom på ansøgningsfristerne for praktikophold, og sørg for, at du har indsendt alt dit ansøgningsmateriale i god tid.

Ikke alene afspejler tidlig ansøgning godt om dig og dine organisatoriske færdigheder, men det giver dig også mere tid til at bruge sociale medier til at netværke med folk i virksomheden og øge din sandsynlighed for at få en samtale.

Undlader at følge op

Opret et regneark eller indsæt i din kalender de datoer, du anvender til hver samtale, og planlæg derefter et tidspunkt for opfølgning en uge efter ansøgningen. Dette kan være med til at understrege din interesse for rollen og kan tvinge arbejdsgiveren til at se nærmere på din ansøgning. Opfølgning giver dig mulighed for i god tid før deadline at bekræfte, at arbejdsgiveren har modtaget dine materialer og forhøre dig om, hvorvidt de har brug for andre oplysninger fra dig.

Marc Paulsen
Marc Paulsen Praktikophold er en fantastisk måde at få professionel erfaring og bygge dit CV, mens du går i skole. Hvis du søger om praktikpladser, tænker du måske: "Hvor mange praktikpladser skal jeg søge?" At forstå, hvor mange praktikpladser du skal søge, og hvor ofte du skal søge, kan øge sandsynligheden for, at du får en samtale.