Hvor Lang Tid Tager Det At Finde Et Job?

Hvor Lang Tid Tager Det At Finde Et Job?

Mange faktorer har indflydelse på, hvor lang tid det tager at finde et job, så det er vigtigt at overveje din unikke situation, når du laver en tidslinje for at finde job. Informeret forskning kan hjælpe med at forhindre dig i at søge job for tidligt og være ude af stand til at acceptere dem, fordi du ikke er tilgængelig, eller at søge for sent og bruge tid på arbejdsløshed. I denne artikel diskuterer vi, hvor lang tid det tager at finde et job baseret på forskellige situationer.

Relateret: Hvor længe skal du vente med at høre tilbage om et job?

Hvor lang tid tager det at finde et job?

Mængden af ​​tid det tager at finde et job kan variere baseret på erfaring, efterspørgsel og timing. Nogle mennesker med efterspurgte færdigheder kan få et job inden for få dage efter at have søgt, mens andre kan forblive arbejdsløse i flere måneder uden at få en samtale.

Mens den tid, det tager at sikre sig et job, vil variere baseret på flere faktorer, viser amerikanske arbejdsløshedsdata fra BLS, at den gennemsnitlige arbejdsløshedsvarighed i maj 2021 var 19,3 uger eller omkring 5 måneder. Dette omfatter alle ledige, dog ikke kun dem, der aktivt søger og søger job. Økonomiens tilstand og dine personlige forhold er også begge vigtige for at forstå, hvor længe du måske søger efter et job. For eksempel kan du have et eksisterende fuldtidsjob eller andre personlige forpligtelser, der begrænser din evne til at gennemføre jobsøgningsaktiviteter hurtigt.

En af måderne til at estimere, hvor lang tid det kan tage at finde et job, er at se på arbejdsløsheden i dit felt for at bestemme efterspørgslen efter dit kvalifikationssæt.

Her er arbejdsløshedsprocenterne efter branche i maj 2021 ifølge US Bureau of Labor Statistics:

 • Minedrift, stenbrud og olie- og gasudvinding: 9,6 %
 • Konstruktion : 6,7 %
 • Fremstilling: 4,8 %
 • Detail- og engroshandel: 6,6 %
 • Transport og forsyningsselskaber: 7,2 %
 • Oplysninger: 5,8 %
 • Finansielle aktiviteter: 3,0 %
 • Erhvervsservice: 5,4 %
 • Uddannelse og sundhedspleje: 3,4 %
 • Fritid og gæstfrihed: 10,1 %
 • Statsansatte: 2,2 %

Hvilke faktorer påvirker længden af ​​en jobsøgning?

Selv at forstå den gennemsnitlige efterspørgsel efter job inden for dit felt giver stadig kun et begrænset perspektiv på længden af ​​din jobsøgning. Når du søger efter et job, skal du forsøge at sætte realistiske mål, så du kan forblive motiveret og bruge passende jobsøgningsstrategier. Tænk over, hvordan alle de forskellige aspekter af din jobsøgning interagerer med hinanden, og hvad du kan gøre for at få et job hurtigere.

Her er nogle af de vigtigste faktorer, der kan påvirke, hvor lang tid det tager for dig at finde et job:

 • Økonomiske forhold
 • Beliggenhed
 • Erfaring
 • Fleksibilitet
 • Arbejdsløshedens længde
 • Kvalitet af materialer
 • Jobsøgningsmetoder
 • Professionelt netværk
 • Andre faglige og personlige forpligtelser

Økonomiske forhold

Den lokale og nationale økonomi har stor indflydelse på, hvor lang tid det vil tage dig at finde et job. At finde et job under en recession vil tage meget længere tid end at finde arbejde i en blomstrende økonomi. Økonomiske forhold kan også påvirke de typer job, der er tilgængelige, da folk bruger flere af deres penge på fornødenheder og mindre på fritids- eller luksusartikler.

Beliggenhed

Nogle områder har mere konkurrencedygtige arbejdsmarkeder end andre, og storbyer vil generelt have flere ledige job end små byer i landdistrikterne. Folk, der kun søger job i en lille radius, vil sandsynligvis have færre jobmuligheder end dem, der ser på flere byer eller endda flere stater for arbejde. Tænk over, hvilken slags pendling du er villig til at foretage, og de tilgængelige transportmuligheder. At overveje fjernarbejde eller at flytte kan også åbne op for jobmuligheder baseret på placering og fremskynde din jobsøgning.

Relateret: Interviewspørgsmål: "Er du villig til at flytte?"

Erfaring

Da job på højere niveau generelt er mere konkurrencedygtige, kan personer med erfaring på lederniveau have en længere jobsøgning end folk, der leder efter en entry-level stilling. Meget erfarne personer inden for samme felt konkurrerer kun om nogle få ledende stillinger og kan være overkvalificerede, når de søger om stillinger på mellemniveau. Erfaring inden for et nichefelt, der ikke overføres til andre stillinger, kan også være en barriere for hurtigt at finde et job.

Fleksibilitet

I sidste ende, jo mere fleksibel du er med, hvilken slags job du vil tage, og hvor du vil arbejde, jo hurtigere vil jobsøgningen gå. Nogle mennesker undgår at tage job, der ikke er i deres præcise felt, men det kan være klogt at tage et job på lavere niveau for at udfylde hullerne i dit CV, mens de søger efter anden beskæftigelse. At have strenge standarder for, hvilket job du vil søge og acceptere, kan øge den tid, det tager at finde et job, der opfylder disse krav, få en samtale og modtage et jobtilbud.

Arbejdsløshedens længde

Generelt gælder det, at jo længere en person er arbejdsløs, jo sværere vil det være for dem at finde arbejde. Arbejdsgivere har ofte en bias mod store huller på et CV, og langtidsledighed kan få dem til at gætte dine kvalifikationer. Du kan bekæmpe dette ved at gøre ting for at holde din erfaring opdateret, såsom at arbejde på personlige projekter, arbejde frivilligt eller tage relevante kurser mellem jobs.

Kvalitet af materialer

At have kvalitetsansøgningsmaterialer kan fremskynde varigheden af ​​din jobsøgning markant. Simple fejl som grammatiske fejl eller dårlig formatering kan påvirke en potentiel arbejdsgiver til at overse din ansøgning. At skræddersy dit CV og følgebrev til hvert job kan også øge dine chancer for at få en samtale og blive ansat. Dit ansøgningsmateriale bør fremhæve dine bedste kvaliteter og sidestille din erfaring med et værdifuldt færdighedssæt.

Jobsøgningsmetoder

De strategier og metoder, du bruger til at finde og søge job, kan hjælpe med at fremskynde processen med at blive ansat. Ansøg regelmæssigt et stort antal job for at øge din synlighed på arbejdsmarkedet, og brug en række jobtavler og karrieresider. Du kan også være interesseret i at bruge en jobformidlingstjeneste eller kontakte rekrutterere.

Læs mere: Guide: Brug af Bonjoures.com jobsøgning

Professionelt netværk

Mange mennesker finder job gennem deres professionelle og personlige netværk ved at få en henvisning eller anbefaling. At nå ud til dit professionelle netværk kan hjælpe dig med at finde leads og skille dig ud blandt andre ansøgere. Udvidelse af dit professionelle netværk kan øge dine chancer for at få forbindelse med en fantastisk jobmulighed. At have folk, der kan stå inde for dine færdigheder og ekspertise, kan hjælpe potentielle arbejdsgivere til at se dig som en seriøs kandidat med pålidelige kvalifikationer.

Sådan finder du et job hurtigere

Du kan finde et job hurtigere ved at følge disse trin:

 1. Læs korrektur på dit generelle CV og følgebrev.
 2. Opdater dine sociale medier.
 3. Send ansøgninger ud løbende.
 4. Kontakt virksomheder direkte.
 5. Juster dine forventninger.
 6. Bed om feedback.
 7. Forbedre dine færdigheder.

1. Læs korrektur på dit generelle CV og følgebrev

Først skal du grundigt korrekturlæse dit CV og følgebrev. Selvom de bedste ansøgninger er rettet mod et specifikt job, bør du have et stærkt generelt CV, som du kan lave små ændringer til i stedet for at omskrive et CV for hver stilling. Inkluder almindelige søgeord relateret til det job, du søger for at tiltrække arbejdsgivere på jobsider og forbinde dig med de mest relevante muligheder baseret på din erfaring.

2. Opdater dine sociale medier

Brug dine professionelle sociale medier til at annoncere, at du er på markedet efter et nyt job. Sociale medier er en fantastisk måde at bruge dit netværk til at finde et job. Upload dit CV til jobtavler og søg efter forbindelser med andre mennesker, der arbejder inden for dit felt, som en måde at tiltrække arbejdsgivernes opmærksomhed.

3. Send ansøgninger ud løbende

Hold et stabilt tempo med at udsende ansøgninger hver dag for at forblive aktiv på arbejdsmarkedet og øge dine chancer for at finde et job. Prøv forskellige strategier for at nå ud til en række forskellige arbejdsgivere og foretag justeringer af dine ansøgninger for at holde dine kvalifikationer relevante. At bevare en positiv holdning og forblive motiveret i din jobsøgning er afgørende for at finde et job, især på et hårdt arbejdsmarked eller et stærkt konkurrencepræget felt.

4. Kontakt virksomheder direkte

Du behøver ikke vente på, at en virksomhed slår en ledig stilling op for at fortælle dem, at du er interesseret i et job. Hvis der er nogle bestemte organisationer, du gerne vil arbejde med, så skriv en note til dem med en kopi af dit CV og forespørg om ledige stillinger. Selvom de ikke har nogen ledige stillinger, kan de overveje dig til fremtidige muligheder.

5. Juster dine forventninger

Du kan hurtigere finde et job ved at søge job uden for dit felt eller overveje deltidsarbejde, mens du søger en fuldtidsstilling. Prøv at sætte rimelige forventninger og være åben over for muligheder, selvom de ikke er dit drømmejob. Overvej alle muligheder, der kan hjælpe dig med at få et job inden for den tidsramme, du har brug for.

6. Bed om feedback

Hvis det tager længere tid, end du gerne vil have, at finde et nyt job, kan du overveje at bede en betroet mentor eller ven om at se på dit ansøgningsmateriale og komme med forslag. Hvis du har kunnet interviewe, kan du bede din interviewer om feedback og få værdifuld indsigt i, hvordan du kan forbedre dine chancer for at få det næste job, du søger.

7. Forbedre dine færdigheder

At opnå kvalifikationer til at gøre dit CV mere konkurrencedygtigt og opfylde markedets krav kan fremskynde jobsøgningsprocessen. Hvis du bemærker, at mange forskellige arbejdsgivere leder efter en bestemt færdighed i din branche, så tag en klasse eller få en certificering, der viser din ekspertise på det område. For at lære mere om tilgængelige certificeringer i din branche, og hvor du kan opnå dem, kan du besøge Bonjoures Certificaitons.

Luna Hjorth
Luna Hjorth Mange faktorer har indflydelse på, hvor lang tid det tager at finde et job, så det er vigtigt at overveje din unikke situation, når du laver en tidslinje for at finde job. Informeret forskning kan hjælpe med at forhindre dig i at søge job for tidligt og være ude af stand til at acceptere dem, fordi du ikke er tilgængelig, eller at søge for sent og bruge tid på arbejdsløshed. I denne artikel diskuterer vi, hvor lang tid det tager at finde et job baseret på forskellige situationer.