Hvor Længe Er Et Sæsonarbejde, Og Kan Jeg Gøre Det Permanent?

Hvis du ønsker at tjene penge i sommer- eller vinterferien, er et sæsonjob en god løsning. Mange virksomheder ansætter yderligere medarbejdere i de travle måneder, hvor deres virksomheder stiger. Hvis du leder efter et sæsonjob, kan det tage lidt tid og research at finde den rigtige stilling til dine kompetencer og interesse. I denne artikel diskuterer vi, hvor længe sæsonjob typisk varer, fordelene ved et sæsonjob og nogle af de almindelige sæsonjob med gennemsnitsløn og primære opgaver. Vi deler også nogle tips til, hvordan du kan gøre dit sæsonjob til en fast stilling.

Opret et CV på Bonjoures

Hvad er et sæsonjob?

Sæsonjob er stillinger, der kun er nødvendige i bestemte perioder af året. Disse job er midlertidige og kortvarige. De kan være sæsonbestemte baseret på geografi eller kan være sæsonbestemte baseret på årstiden. For eksempel er nogle regioner i landet populære i de varmere måneder, men kan i det væsentlige lukke ned i løbet af vinteren. I detailhandlen er juletiden generelt den travleste sæson, hvor butikker hyrer ekstra hjælp til at yde den bedst mulige service til kunderne.

Hvor længe er et sæsonjob?

Et sæsonjob varer typisk omkring tre måneder, selvom længden kan variere afhængigt af den sæson, du bliver ansat til. For eksempel, hvis du bliver ansat til at hjælpe i de travle sommermåneder på et feriested ved søen, kan du forvente, at dit job varer cirka tre eller fire måneder. Hvis du bliver ansat over feriesæsonen, kan du blive ansat i oktober eller november og opleve, at stillingen kun er påkrævet indtil begyndelsen af ​​januar.

Fordele ved et sæsonjob

Der er en række fordele ved at finde sæsonarbejde. De omfatter:

Opbygning af dit CV

Sæsonbestemte stillinger kan hjælpe med at opbygge et CV, hvis du kun har en lille smule erhvervserfaring eller har huller i din arbejdshistorie.

Opbygning af relationer

Hvis du stræber efter at få en fast stilling for en virksomhed, er en sæsonbestemt rolle en fantastisk måde at opbygge relationer med ledelsen i en virksomhed på. Det kan også hjælpe dig med at netværke med andre i branchen, som måske kan hjælpe dig med at finde fremtidige stillinger, når du er klar til fuldtidsarbejde.

Mulighed for fastansættelse

Du vil måske opdage, at når du imponerer dine vejledere i din sæsonbestemte rolle, at de vil have dig til at blive på bagefter i en fast stilling.

Almindelige sæsonjob

Her er et par almindelige sæsonbetonede job, du kan finde i vinter- eller sommermånederne.

1. Kasserer

National gennemsnitsløn: $10,55 i timen

Primære opgaver: Kasserere arbejder i detailbutikker, biografer og restauranter og supermarkeder. Deres primære ansvar er at hjælpe kunder ved kassen. De betjener kasseapparatet, tager kundens penge og giver dem enhver nødvendig ændring samt en kvittering. De er også ansvarlige for at tælle indholdet af registeret ved afslutningen af ​​deres vagter og vedligeholde kvitteringer og optegnelser.

2. Stocker

National gennemsnitsløn: $12,10 i timen

Primære opgaver: En lagerfører er ansvarlig for at opbevare produkter i et detailmiljø. De distribuerer varer gennem butikken og tager lagerbeholdningen, og sørger for, at intet er lavt. De er også ansvarlige for grundlæggende kundeserviceopgaver.

3. Lejrrådgiver

National gennemsnitsløn: $12,62 i timen

Primære opgaver: En lejrvejleder er ansvarlig for at overvåge aktiviteter på en sommerlejr eller daglejr. De er normalt også ansvarlige for generel sikkerhed og udvikling samt opnåelse af færdigheder hos campister.

4. Skiinstruktør

National gennemsnitsløn: $12,86 i timen

Primære opgaver: Skiinstruktører er ansvarlige for at undervise i den passende teknik til de studerendes evner, som de arbejder med. Skiinstruktører underviser begyndere såvel som erfarne skiløbere og er ansvarlige for at fremme sikkerheden og undervise i korrekt teknik i et sjovt lektionsformat, som eleverne vil nyde.

5. Kundeservicemedarbejder

National gennemsnitsløn: $13,10 i timen

Primære opgaver: En kundeservicerepræsentant er ansvarlig for at interagere med kunder på vegne af en organisation. De yder support ved at besvare spørgsmål, give nyttige produkt- eller serviceoplysninger og svare på klager. De kan også være ansvarlige for at behandle returneringer.

6. Concierge

National gennemsnitsløn: $14,20 i timen

Primære opgaver: En concierge arbejder på hoteller og resorts og hjælper gæster ved at udføre en række forskellige opgaver, såsom booking af spatjenester, anbefale underholdningsmuligheder i området, booking af transport, foretage restaurantreservationer eller koordinering af portierservice.

7. Chauffør

National gennemsnitsløn: $14,37 i timen

Primære opgaver: Sæsonbestemte chauffører er generelt nødvendige i løbet af ferien for at imødekomme den pludselige stigning i pakker, der sendes. Chaufførerne er ansvarlige for at pakke og læsse produkter på lastbiler, levere ordrer til kunder og opretholde kommunikationen med ruteekspeditøren.

Tips til at omdanne et sæsonjob til en fast stilling

Mens sæsonstillinger generelt er tænkt som midlertidige stillinger, er det muligt at øge sandsynligheden for, at du bliver fastholdt som fast ansat. 

  • Vær punktlig og pålidelig. Konsekvent dukker op til tiden kan hjælpe dig med at skille dig ud blandt andre medlemmer af sæsonens personale.

  • Vær fleksibel med planlægning.  Udvikle et ry som en, der er ivrig efter at hjælpe. Fortæl dem, at du er tilgængelig til at dække eller bytte vagter med andre medarbejdere. Når supervisorer indser, at du konstant er tilgængelig for at hjælpe, vil du måske opdage, at du er den første person, de ringer til i fremtiden.

  • Tag din rolle seriøst.  Gør det, du bliver bedt om, når du bliver bedt om det, og med en positiv indstilling. Din vejleder vil sætte pris på, at du opfylder dit ansvar rettidigt og med minimal tilsyn. 

  • Udfør din bedste indsats. Giv dit arbejde din bedste indsats hver gang, og gå ud over det, når det er muligt. Hvis du arbejder hårdt konsekvent, vil din indsats skille sig ud.

Sally Busk
Sally Busk Hvis du ønsker at tjene penge i sommer- eller vinterferien, er et sæsonjob en god løsning. Mange virksomheder ansætter yderligere medarbejdere i de travle måneder, hvor deres virksomheder stiger. Hvis du leder efter et sæsonjob, kan det tage lidt tid og research at finde den rigtige stilling til dine kompetencer og interesse. I denne artikel diskuterer vi, hvor længe sæsonjob typisk varer, fordelene ved et sæsonjob og nogle af de almindelige sæsonjob med gennemsnitsløn og primære opgaver. Vi deler også nogle tips til, hvordan du kan gøre dit sæsonjob til en fast stilling.