Hvilke Certificeringer Kræves For At Administrere Botox-injektioner?

Hvilke Certificeringer Kræves For At Administrere Botox-injektioner?

Botox er en receptpligtig behandling, som læger bruger til kosmetiske og medicinske formål. Botox-indsprøjtninger og -procedurer er blevet meget eftertragtede af patienter. At opnå certificering til at administrere Botox-injektioner giver dig mulighed for at inkorporere disse procedurer i din lægepraksis og opfylde kravene fra mange patienter. I denne artikel diskuterer vi, hvordan Botox virker, hvilke grader og kvalifikationer du har brug for for at give Botox-injektioner, og hvordan du kan blive certificeret til at administrere injektioner.

Hvilken grad skal du bruge for at give Botox-injektioner?

For at kunne administrere Botox-injektioner skal du være læge, lægeassistent, tandlæge, registreret sygeplejerske eller en anden autoriseret læge. Minimumskravet til de fleste af disse fagfolk er en fireårig bachelorgrad i præmedicin, biologi eller en beslægtet videnskab.

Efter en bachelorgrad afhænger eventuelle yderligere uddannelseskrav af din karrierevej. For eksempel kræver læger fire års medicinsk skole ud over flere år i ophold. Hvis du specifikt er interesseret i at udføre kosmetikrelateret arbejde, kan du blive kosmetisk sygeplejerske.

Relateret: 12 af de bedst betalte medicinske specialer

Hvad er en kosmetisk sygeplejerske?

Kosmetiksygeplejersker, også kendt som æstetiske sygeplejersker eller plastikkirurgiske sygeplejersker, fokuserer primært på kosmetiske og dermatologiske procedurer. Kosmetiske sygeplejersker arbejder almindeligvis på ambulante kirurgiske centre og medicinske kurbade. De er ansvarlige for den præ- og postoperative pleje af patienter, herunder kliniske procedurer.

Mange kosmetiske sygeplejersker bliver certificerede æstetiske sygeplejersker for at demonstrere deres kompetence til at udføre kosmetiske procedurer. Selvom kosmetiske sygeplejersker kan se patienter uafhængigt, udfører de normalt behandlinger under opsyn af en læge.

Almindelige procedurer kosmetiske sygeplejersker administrerer omfatter:

 • Dermal fyldstof
 • Botox
 • Laser hårfjerning
 • Ikke-invasiv kropskonturering

Uddannelses- og licenskrav for kosmetiske sygeplejersker

For at blive kosmetisk sygeplejerske skal du først blive uddannet sygeplejerske, hvilket kræver enten en to-årig associeret uddannelse i sygepleje eller en fire-årig bachelor i sygepleje. Dernæst opnår du statslicens og opnår mindst to år at arbejde med en bestyrelsescertificeret læge inden for plastik- eller kosmetisk kirurgi eller dermatologi. Selvom det er valgfrit, kan det udvide dine karrieremuligheder at opnå din certificering som æstetisk sygeplejerskespecialist gennem Plastic Surgical Nursing Certification Board. Du tager og består en eksamen for at opnå denne certificering.

Læs mere: Din guide til registrerede sygeplejeprogrammer

Andre fagfolk, der kan administrere Botox

For at administrere Botox skal en person være en autoriseret læge. Her er en liste over fem yderligere fagfolk, der kan levere denne kosmetiske service til deres patienter og klienter:

1. Hudplejespecialist

National gennemsnitsløn: $32.248 om året

Primære opgaver: En autoriseret hudplejespecialist modtager træning i sikker udførelse af kosmetiske behandlinger designet til at forbedre en persons fysiske udseende. De arbejder normalt i medicinske kurbade eller sundhedsklinikker, og de mødes regelmæssigt med patienter og klienter for at diskutere deres følelser og ønsker vedrørende deres hud.

2. Registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $73.680 om året

Primære opgaver: En registreret sygeplejerske, eller RN, er en autoriseret sundhedsperson, der har gennemført uddannelse og bestået National Council Licensure Exam for sygeplejersker. De arbejder sammen med andet sundhedspersonale for at yde pleje til patienter. RN'er specialiserer sig ofte i et specifikt aspekt af medicin, men de kan behandle og diagnosticere sygdomme, administrere behandlingsplaner og rådgive patienter og patientfamilier på flere områder.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske

3. Lægeassistent

National gennemsnitsløn: $105.025 om året

Primære opgaver: En lægeassistent er en autoriseret læge, der kan diagnosticere medicinske tilstande. Ligesom læger kan de ordinere medicin og give generel pleje til de mennesker, de behandler. En lægeassistent, der har specialiseret sig i dermatologi, kan udføre kosmetiske procedurer såsom Botox.

Relateret: Lær om at være lægeassistent

4. Læge

National gennemsnitsløn: $246.709 om året

Primære opgaver: En læge er en autoriseret læge. De går på medicinsk skole og gennemfører et medicinsk opholdsprogram for at yde sundhedspleje til patienter. De arbejder regelmæssigt i private praksisser, hospitaler og klinikker for at diagnosticere og behandle sygdomme, skader eller sygdomme.

Relateret: Lær om at være læge

5. Plastikkirurg

National gennemsnitsløn: $267.588 om året

Primære opgaver: En plastikkirurg er en autoriseret læge, der udfører udseende-ændrende procedurer og operationer. De diagnosticerer og behandler patienter med en række forskellige tilstande, og de udfører rekonstruktive eller kosmetiske operationer.

Relateret: Lær om at være plastikkirurg

Hvordan virker Botox?

Botox er et neurotoksin, der retter sig mod nervesystemet og forstyrrer visse nervesignaleringsprocesser, der forårsager muskelsammentrækning. Sundhedspersonale bruger botulinumtoksinet ved at fortynde det i saltvand og sprøjte det direkte ind i huden eller musklerne. Botox kan tage op til to dage at træde i kraft. Virkningerne af Botox varer generelt alt fra tre til 12 måneder afhængigt af behandlingen.

Hvad bruges Botox til?

Udbydere bruger Botox til to formål:

Kosmetiske formål

Patienter anmoder ofte om Botox for at reducere forekomsten af ​​fine linjer og rynker i panden og omkring øjnene. Selvom udbydere kan administrere Botox-injektioner på andre områder såsom nakke, mund og hage, har Food and Drug Administration (FDA) kun godkendt injektionerne til omkring øjnene og på panden.

Medicinske formål

Selvom Botox oftest er forbundet med dets kosmetiske anvendelser, bruger udbydere også Botox til forskellige medicinske tilstande.

Sådan opnår du en Botox-certificering

Når du har opfyldt uddannelses- og licensoplysningerne for din karrierevej, kan du forfølge certificering til at administrere Botox-injektioner. Certificeringskurser tager i gennemsnit en til to uger at gennemføre, selvom du kan vælge et accelereret program og blive certificeret på to dage. Her er trin, du kan tage for at modtage en Botox-certificering:

1. Opfyld kravene til certificeringskurset eller programmet

For at tilmelde dig Botox-certificeringskurser skal du være læge, lægeassistent, registreret sygeplejerske, tandlæge eller læge med en aktiv lægelicens. Husk at tjekke med din statslige lægenævn for yderligere krav.

2. Tilmeld dig Botox træningskurser

Læger kan vælge mellem flere Botox-kurser og -programmer. Før du vælger dine kurser, er det vigtigt at undersøge programmet og institutionen. Det er bedst at vælge en institution, der er velrenommeret, akkrediteret og undervist af eksperter. Kurser, der giver klinisk erfaring, er gavnlige, fordi de giver dig mulighed for at få værdifuld praktisk træning med Botox-injektionsprocessen.

3. Gennemfør Botox træningskurser

Du opnår din certificering, når du har gennemført dine Botox-kurser. Når du har opfyldt din stats påkrævede træningstimer, er du kvalificeret til at administrere Botox-injektioner til patienter i kliniske omgivelser. Hver stat har sine egne krav til administration af Botox. For eksempel kræver nogle stater, at lægeassistenter og registrerede sygeplejersker injicerer Botox under opsyn af en læge.

Hvad læres der i Botox-certificeringskurser?

Kursusmaterialer kan variere lidt fra program til program, men disse kerneemner er konsekvente:

Sikkerhed og patientforberedelse

Du kan forvente at lære følgende sikkerhedsforanstaltninger for at give Botox:

 • Patientvurderinger og konsultationer til behandling
 • Dybdegående undervisning i anatomi, neurofysiologi, muskulatur og kredsløb i ansigt, mund og kæbe
 • Steriliseringsteknikker
 • Viden om risici, mulige bivirkninger og komplikationer
 • Efterbehandling og smertebehandling

Injektionstræning

Injektionstræning fokuserer normalt på følgende aspekter af administration af injektioner:

 • Diagnosticering af problemer
 • Planlægning af behandling
 • Dosering
 • Træning på en modelpatient

Frederik Troelsen
Frederik Troelsen Botox er en receptpligtig behandling, som læger bruger til kosmetiske og medicinske formål. Botox-indsprøjtninger og -procedurer er blevet meget eftertragtede af patienter. At opnå certificering til at administrere Botox-injektioner giver dig mulighed for at inkorporere disse procedurer i din lægepraksis og opfylde kravene fra mange patienter. I denne artikel diskuterer vi, hvordan Botox virker, hvilke grader og kvalifikationer du har brug for for at give Botox-injektioner, og hvordan du kan blive certificeret til at administrere injektioner.