Hvad Laver Finansmajore? En Vejledning For Studerende

Når du begynder på college, skal du til sidst vælge en hovedfag. Du bør basere dit valg på dine interesser, styrker, færdigheder og hvad du vil lave efter gymnasiet. Finans er på grund af industriens stabilitet et hovedfag, som mange gymnasie- og universitetsstuderende overvejer. I denne artikel definerer vi et finansområde, svarer på, hvad du kan forvente i et finansprogram, deler, hvordan du kan beslutte, om et finansområde passer bedst til dig, og giver en liste over karrierer, du kan have som kandidat med en økonomi grad.

Hvad er en finansmajor?

Hvis du er en studerende, der forfølger en bachelorgrad i finans, kan du blive betragtet som en finansmajor. Udtrykket gælder også for studerende, der opnår en mere avanceret grad i finans, f.eks. en kandidat eller ph.d. Finansstuderende lærer, hvordan man hjælper virksomheder og enkeltpersoner med at tjene penge og bruge deres penge fornuftigt. De kan arbejde med generel økonomi, budgettering, investeringer, fonde eller flere andre specialer. En finansmajor går normalt gennem fire års bachelorstudie på et kollegium eller universitet for at opnå deres bachelorgrad på området.

Relateret: 14 karriererådgivningstips til universitetsstuderende

Hvad kan du forvente i et finansprogram?

I et finansprogram kan du forvente at tage en masse matematikkurser, herunder calculus, og kurser i økonomi, værdiansættelse, investering, forretningskommunikation og endda noget markedsføring. Når du begynder dit program, vil du sandsynligvis starte med flere grundlæggende kurser, men fra og med dit juniorår på college, er det almindeligt at tage kurser, der er mere rettet mod dit specifikke speciale, hvis du har en, eller blot er mere finansiel- fokuserede kurser som regnskab og finanspolitik.

Bortset fra dine finansklasser kan du vælge merittimer i valgfag som humaniora, psykologi, et fremmedsprog, litteratur og samfundsvidenskab. Du kan også være i stand til at tage i praktik i et finansieringsselskab eller studere i udlandet.

Hvad er specialområderne for finansmajore?

Mange gymnasier og universiteter har en generaliseret finansuddannelse, som du kan forfølge, især som bachelor, men du kan også være interesseret i en koncentration inden for uddannelsen. De specifikke koncentrationer, du kan vælge imellem, varierer mellem skoler, men nogle inkluderer:

 • Personlig økonomi
 • Selskabsfinansiering
 • Asset management
 • International finans
 • Forsikring
 • Finansielle institutioner
 • Ejendom
 • Regnskab

Hvis du går videre til din kandidatgrad i finans, kan du selvfølgelig have yderligere koncentrationer at vælge imellem.

Relateret: 7 College CV-tips (med eksempler)

Hvilke færdigheder skal jeg have som finansstuderende?

Der er nogle ideelle færdigheder at besidde, hvis du ønsker at få succes som finansstuderende på college og en medarbejder efter eksamen. Her er nogle færdigheder, viden og evner, du bør have eller udforske at bygge for dig selv, før du bliver en finansmajor:

 • Analytiske færdigheder: Du bliver sandsynligvis nødt til at analysere forskellige økonomiske situationer for enkeltpersoner og virksomheder, og det er vigtigt at have disse færdigheder for at hjælpe dine kunder med at få økonomisk succes. College kurser, da de hjælper dig med at forberede dig til din karriere efter skole, hjælper også med at opbygge dine analytiske færdigheder gennem projekter.
 • Organisation: Finansstuderende skal forblive organiseret for at gennemføre deres kurser til tiden, men organisation er også afgørende i din finanskarriere. Med et stort ansvar for at rådgive enkeltpersoner om deres økonomi, vil du gerne forblive organiseret, så du udfylder formularer og regneark nøjagtigt og kan rådgive kunder korrekt baseret på din viden og dine ressourcer.
 • Regneark: Som finansstuderende skal du sandsynligvis arbejde med regneark til dine kunder eller den virksomhed, du arbejder for. Regneark er en fantastisk måde at holde dine data organiseret på. Du kan også bruge regneark til at skrive formler, så du nemt og hurtigt kan beregne ting som budget, økonomi og meget mere.
 • Interpersonelle færdigheder: Du bliver nødt til at arbejde med kunder i din karriere og kommunikere med dem om deres budgetter og konti, men det er også vigtigt at have nogle interpersonelle færdigheder, mens du er i skolen, så du kan samarbejde om projekter og arbejde sammen om at forstå kurset materiale.
 • Problemløsningsevner: I dine universitetskurser og professionelle karriere kan du stå over for økonomiske problemer, som du har brug for at hjælpe kunder med at løse. At kunne løse problemer uden at risikere en kundes finansielle stabilitet er noget, der kan hjælpe dig med at finde succes på området.

Sådan beslutter du dig for, om en finansuddannelse er den rigtige for dig

Selv uden at tage hensyn til den apati, der snart ligger ude for din fremtid, kræver det et vist niveau af engagement at vælge økonomi som dit medlem. Følg disse trin, hvis du er i tvivl om, om en finansuddannelse er noget for dig:

1. Lav en liste over dine interesser

Du kan hjælpe dig selv med at indsnævre dit fokus, hvis du først starter med at lave en liste over dine interesser. Prøv at skrive alle de interesser ned, som du kan komme i tanke om, selvom du ikke tror, ​​de er relateret til økonomi eller en anden koncentration. Du kan derefter gennemgå din liste og se, om noget er et oplagt match til en uddannelse. For eksempel, hvis dine interesser er i at hjælpe folk med at være strategiske med deres økonomi eller rådgive virksomheder om, hvordan de bedst kan investere deres overskud, så kan det være værd at udforske finans som din uddannelse.

2. Forstå dine styrker

Visse styrker kan hjælpe enkeltpersoner med at få succes med et valgt finansprogram. For eksempel, hvis du er organiseret, analytisk, detaljeorienteret, besidder gode kommunikationsevner og udmærker dig i matematik, så kan dette indikere, at du får succes med økonomi. Men hvis dine styrker er, at du er kreativ, kan lide at arbejde med teams og udmærker dig inden for salg og kundeservice, så kan du måske nyde at studere noget som marketing eller public relations i stedet.

Hvis du lader dine styrker vejlede dig i et hovedvalg på college, kan du muligvis få en karriere, du nyder godt af i mange år.

3. Undersøg de karrierer, der er tilgængelige for dig på området

Hvis du forsøger at afgøre, om du bør hovedfag i finans, kan du overveje at udforske de karrierer, der kan være tilgængelige for dig, når du er færdiguddannet. Det er vigtigt at uddanne dig selv om dine jobudsigter og den slags stillinger, du vil være berettiget til. Se på gennemsnitslønnen, og hvad dit ansvar vil være. Hvis disse stillinger er dem, du ville være interesseret i at arbejde i, så er en finansmajor måske noget for dig. Hvis de tilknyttede karrierer ikke fanger dine interesser, kan det være en god ide at genoverveje, hvad du er interesseret i.

4. Tal med en rådgiver

Du behøver ikke at gøre krav på dit hovedfag med det samme, og du kan endda ændre dit hovedvalg under college, hvis du finder noget, der passer dig bedre. Overvej at tale med en rådgiver, hvis du går i gymnasiet. Rådgivere kan hjælpe dig med at forstå, hvad du vil opleve på college og de kurser, du skal tage for dit store valg. De kan også forberede dig til dine universitetskurser ved at anbefale klasser, du kan tage i løbet af gymnasiet.

Du kan også tale med en rådgiver, når du er på college. Fordi du ikke behøver at erklære en hovedfag i begyndelsen af ​​din college-karriere, kan du mødes med en rådgiver for at lære mere om de forskellige store programmer, der er tilgængelige for dig, og hvad der forventes af dig, når du har gennemgået kurserne. Afhængigt af dine uddannelsesmål kan din akademiske rådgiver også give dig ressourcer og hjælpe dig med at udforske dine interesser mere.

5. Skygge en professionel

En anden ting, du kan gøre, før du erklærer dig selv som finansmajor, er at skygge for en professionel, der i øjeblikket arbejder i feltet. Kontakt virksomheder og se, om de vil være åbne for, at du besøger dagen, så du kan forstå mere om, hvad du kan lave efter eksamen. Du kan tale med en person, der er mere indgangsniveau inden for området, såvel som en mere senior, så du kan se, hvordan din karriere kan udvikle sig.

Relateret: Skal jeg gå på college? Grunde til at overveje begge muligheder

Jobs for finans-major

Måske er den vigtigste overvejelse af, om man skal hovedfag i finans eller ej, hvilken slags karriere det kunne betyde. Her finder du 11 karrierer, du kan forfølge, hvis du er uddannet som finansstuderende. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures skal du klikke på lønlinket ved hver stillingstitel nedenfor:

1. Bogholder

National gennemsnitsløn: $54.801 om året

Primære opgaver: En revisor er ansvarlig for at gennemgå en persons eller virksomheds økonomi. De fører økonomiske optegnelser, udfører revisioner, opretter økonomiske rapporter og rådgiver deres arbejdsgiver eller kunder om deres økonomi.

Relateret: Lær om at være revisor

2. Økonomisk planlægger

National gennemsnitsløn: $64.486 om året

Primære opgaver: En finansiel planlægger er ansvarlig for at skabe personlige økonomiske planer for deres kunder baseret på deres unikke behov. De hjælper med budgetter, og deres økonomiske planer hjælper kunder med at nå deres mål. Finansielle planlæggere arbejder normalt på langsigtet basis for kunderne, så de fuldt ud kan forstå deres kunders mål.

Relateret: Lær om at være finansiel planlægger

3. Finansanalytiker

National gennemsnitsløn: $71.665 om året

Primære opgaver: En finansanalytiker er ansvarlig for at rådgive enkeltpersoner og virksomheder, så de kan vælge de bedste investeringer til deres økonomiske situation. De skal være fortrolige med aktiver, obligationer, aktier og andre investeringsmuligheder, så de kan vejlede deres kunder i deres økonomiske beslutninger.

Relateret: Lær om at være finansanalytiker

4. Asset manager

National gennemsnitsløn: $76.211 om året

Primære opgaver: En kapitalforvalter er ansvarlig for at overvåge kundernes investeringer for at sikre, at de træffer sunde økonomiske beslutninger. De beslutter også, hvilke aktiver de skal købe, som vil hjælpe deres kunder med at nå deres individuelle økonomiske mål.

5. Underwriter

National gennemsnitsløn: $79.690 om året

Primære opgaver: En underwriter er ansvarlig for at vurdere en persons evner til at være ansvarlig for et lån og foretage alle relaterede betalinger. De fleste forsikringsgivere arbejder for finansielle institutioner eller långivere, og de ser på faktorer som udlånshistorik, kreditscore, nuværende gæld og mere for at afgøre, hvor risikabel en kunde er, og om den finansielle institution skal tilbyde et lån til et bestemt køb.

Relateret: Lær om at være underwriter

6. Budgetanalytiker

National gennemsnitsløn: $80.922 om året

Primære opgaver: En budgetanalytiker er ansvarlig for at hjælpe enkeltpersoner og virksomheder med at budgettere deres dollars og overvåge deres udgifter. De opretter også rapporter, så deres kunder forstår, hvordan de overholder deres budget.

7. Skattemedarbejder

National gennemsnitsløn: $88.100 om året

Primære opgaver: En skattemedarbejder er ansvarlig for at udarbejde skatter. De kan forberede føderale og statslige indkomstskatter for virksomheder eller enkeltpersoner og familier. Skattepartnere sørger for, at deres kunder eller de virksomheder, de repræsenterer, overholder myndighedernes regler.

8. Investeringsbankanalytiker

National gennemsnitsløn: $89.255 om året

Primære opgaver: En investeringsbankanalytiker er ansvarlig for at arbejde med seniorbankfolk, ledere eller investorer for at rådgive dem om de bedste investeringer baseret på deres økonomiske mål. De gennemgår og analyserer regelmæssigt investeringsmuligheder, laver præsentationer for kunder og guider deres kunder til sunde økonomiske beslutninger.

9. Revisor

National gennemsnitsløn: $89.354 om året

Primære pligter: En revisor er ansvarlig for at gennemgå en organisations finansielle dokumenter og regnskabsposter for at sikre, at de overholder eventuelle offentlige regler. De sørger også for, at indtastningerne er gyldige, og at virksomheden er fri for enhver økonomisk risiko fra forkerte eller ufuldstændige regnskabsoplysninger. Nogle optegnelser, revisorer gennemgår, inkluderer pengestrømsopgørelser, balancer og resultatopgørelser.

Relateret: Lær om at være revisor

10. Aktuar

National gennemsnitsløn: $116.279 om året

Primære opgaver: En aktuar er ansvarlig for at hjælpe virksomheder med at minimere deres økonomiske risici, der kommer fra forskellige programmer, som virksomheden kan tilbyde, herunder pensionsordninger, forsikringsydelser og livrenter. De er almindeligvis involveret i at udvælge og designe en virksomheds medarbejderplaner.

Relateret: Lær om at være aktuar

11. Lånefunktionær

National gennemsnitsløn: $152.722 om året

Primære opgaver: En låneansvarlig er ansvarlig for at arbejde med forbrugere og små virksomheder for at sikre lån. De kan diskutere lånemuligheder med deres kunder og kunder, udfylde indledende papirer for låneprocessen og bestemme en persons kreditværdighed. Låneansvarlige arbejder også med forsikringsgivere og laver gældsafbetalingsplaner for kunder.

Relateret: Lær om at være låneansvarlig

Maren Frederiksen
Maren Frederiksen Når du begynder på college, skal du til sidst vælge en hovedfag. Du bør basere dit valg på dine interesser, styrker, færdigheder og hvad du vil lave efter gymnasiet. Finans er på grund af industriens stabilitet et hovedfag, som mange gymnasie- og universitetsstuderende overvejer. I denne artikel definerer vi et finansområde, svarer på, hvad du kan forvente i et finansprogram, deler, hvordan du kan beslutte, om et finansområde passer bedst til dig, og giver en liste over karrierer, du kan have som kandidat med en økonomi grad.