Hvad Laver En Tatovør?

Hvad Laver En Tatovør?

At vide, hvad en tatovør gør, kan øge dine chancer for at få en succesfuld karriere inden for området. Uanset din tidligere baggrund og kvalifikationer, kan det have en direkte indflydelse på dine chancer for at lykkes i denne karriere at vide, hvad der skal til for at blive tatovør. At arbejde som tatovør kan være en lukrativ karriere, men det kræver studier og beslutsomhed. I denne artikel diskuterer vi, hvad en tatovør er, hvad de laver, forskellige typer tatovører, deres arbejdsmiljø, samt den nødvendige uddannelse og certificeringer og færdigheder til jobbet.

Hvad er en tatovør?

En tatovør er en professionel, der skaber permanente ord eller billeder på deres kunders hud. Det gør de ved at indsprøjte et særligt farvet stof under huden efter at have punkteret det med en lille nål. Jobbet som tatovør menes at have eksisteret siden oldtiden, da folk fik tatoveringer til symbolsk reference, status eller blot til dekoration. Moderne tatoveringer er for det meste dekorative og fungerer som en form for selvudtryk, med deres kompleksitet, der spænder fra meget enkle til meget udførlige.

Relateret: 14 karrierer for folk, der kan lide at tegne

Hvad laver en tatovør?

En tatovør skaber professionelt og anvender tatoveringer baseret på deres kunders ønsker. Sikkerhed og sterilisering er vigtige dele af en tatovørs rutine.

Selvom de fleste tatovører har mange skabeloner, hvorfra deres kunder kan vælge en tatovering, laver de også tilpassede tatoveringer baseret på kundens specifikke instruktioner. Dette kan involvere at genskabe en tegning eller et billede, så tatovøren skal have stærke tegneevner. Bortset fra at tage alle sikkerhedsforanstaltninger og professionelt tegne en skabelon eller tilpasset tegning på deres kunders hud, skal tatovører også give deres kunder undervisning i tatoveringsefterbehandling.

Tatovør uddannelse

Selvom der ikke er en eneste klar vej til en karriere som tatovør, har håbefulde fagfolk på området brug for nogle fælles elementer i grunduddannelsen. Tatovører skal gennemføre et blodbåren patogenkursus, samt HLR og førstehjælpstræning. I nogle stater er det også påkrævet, at enhver aspirerende tatovør tilbringer flere måneders læretid under vejledning af en autoriseret tatovør.

Relateret: 12 interessante karrierer for kreative mennesker

Tatovør licens

Afhængigt af den stat, hvor du bor, kan de nøjagtige krav til tatovørlicens afvige lidt. De fleste licenskrav omfatter:

  • Direkte tatovøruddannelse
  • Træning i blodbårne patogener
  • Træning i HLR og førstehjælp
  • Bevis for direkte erhvervserfaring
  • Bevis på, at du har gennemført en læretid

Licensering involverer også at vælge en juridisk struktur for din virksomhed, såsom enkeltmandsvirksomhed eller aktieselskab. Hvis du planlægger at servicere kunder i flere stater, kan du kræve licens i alle disse stater. Selvom stater har en tendens til at have lidt forskellige krav, lægger de fleste stor vægt på medicinsk uddannelse, hvor ansøgere skal bevise deres viden om sundhedspleje såvel som deres eget gode helbred.

Relateret: En omfattende liste over visuelle kunstkarrierer

Tatovør færdigheder

De vigtigste færdigheder for en tatovør er generelt:

  • Kunstneriske tegnefærdigheder: Den grundlæggende færdighed for enhver tatovør er generelt deres evne til at tegne kunstneriske designs. Dette involverer en naturlig evne til at se og tegne former og farver, men det er også en færdighed, der konstant skal forfines og forbedres gennem en tatovørs karriere. Tatovører beviser normalt deres tegnefærdigheder ved at skabe en relevant portefølje, hvorfra deres kunder kan vælge forskellige tatoveringsskabeloner.
  • Interpersonelle færdigheder: Tatovører arbejder konstant med mennesker, og deres job involverer at kommunikere med klienten til enhver tid. Først og fremmest skal de klart forstå en kundes nøjagtige anmodning og instruktioner. Derefter skal de diskutere den type udstyr, de bruger, spørge klienten om deres sygehistorie og få klienten til at godkende alle dele af proceduren. Efter færdiggørelsen skal tatovører forklare kunderne, hvordan de skal passe deres nye tatovering, og hvad de skal gøre, hvis der er tegn på infektion.
  • Sundheds- og hygiejnefærdigheder: Tatovører skal ikke kun være meget sunde og rene, men også være i stand til at tale med deres kunder om, hvordan de kan holde deres tatoveringer sunde og hygiejniske. Bortset fra at kende HLR og førstehjælp, har tatovører brug for at vide, hvordan de følger CDC-godkendte infektionskontrolpraksis, identificerer eventuelle problemer på deres klienters hud, giver dem allergihudtest og andre grundlæggende medicinske procedurer.
  • Fysiske og mentale udholdenhedsevner: Tatovører har normalt brug for at sidde stille i lange perioder hver dag og fokusere på at producere fejlfrie detaljerige tegninger. De skal også undgå enhver fejl ved brug af tatoveringsmaskinen, da det kan føre til en smertefuld oplevelse for kunden. At kunne stå stille og fokusere sit sind i mange timer hver dag er en færdighed, der kan trænes med erfaring, og det er en af ​​grundene til, at enhver tatovør kræver en læreplads.

Relateret: En guide til medarbejdertips: Hvad de er, og hvordan man sporer dem

Arbejdsmiljøet for tatovører

De fleste tatovører arbejder i tatoveringsstudier, som normalt er små og rene miljøer beliggende i storbyområder. Både fuldtids- og deltidsarbejde er tilgængeligt, men de fleste tatovører tilpasser deres arbejdstid ud fra deres potentielle kunders tidsplaner. De fleste aftaler er lavet til aftener og weekender, så det skal en tatovørs tidsplan tage højde for.

En tatovørs arbejdsmiljø skal hele tiden være rent, da kunstneren ellers kan blive udsat for potentielt farlige sygdomme. Også på grund af det faktum, at tatoveringer er permanente, og der er lidt plads til fejl, når man laver en, kan en tatovørs arbejdsmiljø blive ekstremt stressende, hvis de ikke har koncentrationen og mentale styrke til at håndtere det store ansvar.

Tatovør løn

Ifølge Bonjoures Salaries er den gennemsnitlige årsløn for en tatovør $64.095 om året. Lønnen kan variere afhængigt af erfaringsniveau og placering.

Nick Gregersen
Nick Gregersen At vide, hvad en tatovør gør, kan øge dine chancer for at få en succesfuld karriere inden for området. Uanset din tidligere baggrund og kvalifikationer, kan det have en direkte indflydelse på dine chancer for at lykkes i denne karriere at vide, hvad der skal til for at blive tatovør. At arbejde som tatovør kan være en lukrativ karriere, men det kræver studier og beslutsomhed. I denne artikel diskuterer vi, hvad en tatovør er, hvad de laver, forskellige typer tatovører, deres arbejdsmiljø, samt den nødvendige uddannelse og certificeringer og færdigheder til jobbet.