Hvad Laver En Matematiker? : Plus Løn Og Job Outlook

Matematik spiller en vigtig rolle i mange brancher, især i finans- og regnskabsbranchen. Matematik er studiet af tal og hvordan de hænger sammen, og matematikere fungerer som fortolkere af disse tal. At studere forholdet mellem tal og værdier kan hjælpe med at øge omsætningen, studere tendenser og vækst og spore indtægter og udgifter. I denne artikel diskuterer vi, hvad en matematiker er, hvad en matematiker laver, uddannelses- og træningskravene for at blive en og oplysninger om løn og jobudsigter.

Hvad er en matematiker?

En matematiker er en specialist, der studerer matematik og forholdet mellem tal. Matematikere forstår matematiske begreber på højt niveau og anvender dem til forskellige industrier, herunder:

 • ingeniørarbejde
 • Konstruktion
 • Regnskab
 • Finansiere
 • Uddannelse

Matematik er en af ​​de ældste videnskaber og kræver omfattende studier og træning for at mestre. Matematikere fungerer som fortolkere af matematiske data for virksomheder eller videnskabelige undersøgelser.

Relateret: Anvendt matematik: definition, nyttige færdigheder og karriereveje

## Hvad laver en matematiker?

En matematiker kan have mange opgaver, afhængigt af den branche, de arbejder i. Matematikere løser ofte problemer på højt niveau for virksomheder, forudsiger eller måler finansielle data eller underviser elever i højere begreber i matematik. Her er nogle typiske opgaver for en matematiker:

 • Udvider generel matematisk viden ved at studere og potentielt revidere matematiske begreber i team- eller uafhængige undersøgelser
 • Anvender matematiske teorier og begreber til at løse praktiske problemer i mange brancher
 • Lærer andre grundlæggende begreber i matematik og udarbejder undersøgelser om begreber på højere niveau
 • Analyserer matematiske data for at identificere tendenser og anden vigtig information
 • Bruger dataanalyse til at forbedre forretningsdriften og fremme vækst
 • Studerer økonomiske data
 • Arbejder sammen med andre matematikere for at konstruere nye teorier, begreber og yderligere studere det grundlæggende i matematik
 • Udarbejder indhold til faglige tidsskrifter og undersøgelser og hjælper med at gennemgå andet materiale til kolleger eller branchefolk

Relateret: 15 af de bedst betalte kontorjob i USA

Uddannelses- og uddannelseskrav

At studere matematik kan hjælpe dig med at lære nye begreber og forstå det grundlæggende i disciplinen. Matematikere følger typisk en standarduddannelse, som omfatter uddannelse på højere niveau og specifik træning til den branche, de ønsker at arbejde i. Her er de typiske uddannelses- og træningskrav til en matematiker:

Bachelorgrad

Matematikere har brug for en universitetsgrad for at arbejde inden for områder som teknik, fysik, finans eller andre generelle videnskabelige industrier. En bacheloruddannelse tager typisk fire år at gennemføre og er forudsætningen for kandidat- eller ph.d. programmer. Studerende gennemfører en bacheloruddannelse i dataanalyse eller matematik og tager derefter kandidateksamenen eller GRE. Testen bestemmer dine ræsonnementfærdigheder og læring på flere områder, herunder matematik og naturvidenskab. Efter vellykket afslutning kan eleverne gå videre til efteruddannelse.

Kandidatgrad

De fleste karrierer inden for matematik, herunder undervisning, finansstillinger på højt niveau eller dataanalyse kan kræve en doktorgrad eller Ph.D. En kandidatgrad viser beherskelse af fagstoffet, hvilket er vigtigt i matematik på grund af naturvidenskabens kompleksitet. Kandidatuddannelser kan tage to til tre år at gennemføre, afhængigt af klasseskemaer og specifikke programmer. Når de er færdige, har de studerende mulighed for at forfølge en ph.d. gennem det samme program, som kan tage op til otte år at gennemføre.

Relateret: 22 højtlønnede job i regeringen

Brancheuddannelse

Efter afslutningen af ​​en avanceret grad går matematikere typisk ind i deres branche og modtager branchespecifik træning. For eksempel kan en matematiker, der går ind i finans, have brug for træning i analysesoftware eller andre applikationer, og en matematiker i ingeniørvidenskab kan have brug for sikkerhedstræning til arbejdspladser.

Branchetræning kan tage alt fra et par uger til flere måneder at gennemføre og er typisk i gang, mens matematikeren fortsætter langs deres karrierevej. Matematikere kan også deltage i træningssessioner online, seminarer og konferencer for at lære mere om matematikområdet eller deres specifikke branche.

Arbejdsmiljø

En matematikers arbejdsmiljø kan variere afhængigt af den branche, de arbejder i. Her er nogle typiske brancher og oplysninger om arbejdsmiljøet:

 • Uddannelse: Nogle matematikere går ind på uddannelsesområdet for at undervise andre i matematik. En undervisers arbejdsmiljø kan omfatte arbejde indendørs i et klasseværelse eller forskningslaboratorium. Matematikere kan arbejde på fuld tid som en del af et uddannelses- eller forskningsteam eller som selvstændig lærer eller professor.

 • Teknik: Matematikere, der arbejder i ingeniørbranchen, arbejder typisk på fuld tid i et industri- eller byggemiljø. Dette kan betyde, at man bærer personlige værnemidler som f.eks. hjelm eller støvler og kræver specialiseret træning i sikkerhed på arbejdspladsen.

 • Datavidenskab eller analyse: Matematikere i datavidenskab kan arbejde på fuld tid på et kontor. De bruger typisk computersoftware til at analysere og læse data og arbejder som en del af et team for virksomheder eller offentlige myndigheder.

 • Økonomi: Matematikere, der arbejder i den finansielle sektor, arbejder typisk på et kontor. De kan arbejde på fuld tid og indgår ofte i et større team af fagfolk, der arbejder med at analysere økonomiske data og lave budgetter, økonomiske planer og udarbejde finansielle dokumenter.

Relateret: 50 job, der bruger algebra

MathematiciFan færdigheder

Matematikere bringer en række forskellige færdigheder til jobbet, herunder:

 • Analytiske færdigheder: Matematikere analyserer data og ser efter tendenser eller uoverensstemmelser. Dette kræver analytiske færdigheder som dataanalyse, gode observationsevner og evnen til at formidle kompleks information på en enkel og forståelig måde.

 • Kommunikationsevner: Matematikere fungerer ofte som datafortolkere for komplekse matematiske data. Dette kræver gode kommunikationsevner såsom verbale og kropssproglige færdigheder og skrivefærdigheder.

 • Kritisk tænkning: Matematikere arbejder med komplekse data og matematiske begreber på højt niveau, som kræver kritisk tænkning. Disse færdigheder hjælper matematikeren med at analysere data og planlægge løsninger på udfordringer inden for disse data.

 • Softwarefærdigheder: Matematikere vil typisk bruge softwareprogrammer til at analysere og præsentere data, hvilket mindst kræver en grundlæggende forståelse af computere og computersoftware.

Jobudsigt

Matematikere er vigtige videnskabsmænd i flere brancher. Bureau of Labor Statistics rapporterer en 3% opadgående tendens for matematikerstillinger frem til 2029 i USA. Der var omkring 46.000 ledige job i 2019.

Løn

Matematikere har en gennemsnitlig løn på $93.173 om året. Afhængig af uddannelsesniveau, træning og den branche, du arbejder i, kan den løn være højere. For eksempel kan matematikere i den finansielle sektor tjene højere lønninger på grund af vigtigheden af ​​finansielle data og analyser.

Sille Bendixen
Sille Bendixen Matematik spiller en vigtig rolle i mange brancher, især i finans- og regnskabsbranchen. Matematik er studiet af tal og hvordan de hænger sammen, og matematikere fungerer som fortolkere af disse tal. At studere forholdet mellem tal og værdier kan hjælpe med at øge omsætningen, studere tendenser og vækst og spore indtægter og udgifter. I denne artikel diskuterer vi, hvad en matematiker er, hvad en matematiker laver, uddannelses- og træningskravene for at blive en og oplysninger om løn og jobudsigter.