Hvad Laver En Indholdsskaber?

Ord, billeder og videoer er det indhold, som virksomheder bruger til at markedsføre deres brand. En indholdsskaber er ansvarlig for at producere materiale, der engagerer forbrugerne gennem skriftlig og visuel historiefortælling. Du skal udvikle visse kvaliteter og lære nogle få nøglefærdigheder for at blive en indholdsskaber. I denne artikel forklarer vi rollen som en indholdsskaber og deler de trin, du kan tage for at blive det.

Hvad er en indholdsskaber?

Indholdsskabere er fagfolk, der bruger skrivning, grafisk design, visuel historiefortælling eller en kombination af disse discipliner for at gøre ethvert emne relateret og interessant for forbrugeren eller publikum. En indholdsskaber producerer relevant indhold månedligt, ugentligt og endda dagligt.

Virksomheder ansætter indholdsskabere til deres marketingafdelinger eller hyrer freelanceindholdsskabere til at skrive og producere medier efter deres behov. En indholdsskaber kan skrive kopien eller ordene i et stykke medie, generere de billeder, der bruges til digital eller trykt markedsføring, eller skabe videoer for en virksomhed. En indholdsskaber kan arbejde som en del af et team eller på egen hånd for at producere arbejde i et eller flere af disse formater.

Rollen som indholdsskaber er både kreativ og analytisk, idet den bruger tendenser i forbruger- eller publikumsvaner til at lave medier, der hjælper med at forbinde folk til et brand. De genererer typisk indhold, der bruges online til både at informere og underholde, selvom der i nogle brancher kan være behov for trykt indhold.

Relateret: Indholdsskrivningsfærdigheder: Definitioner og eksempler

Hvad laver en indholdsskaber?

Når du ser på en virksomheds hjemmeside eller side på sociale medier, ser du arbejdet fra en indholdsskaber. Indholdsskabere bruger digitale værktøjer til at generere materialer, der giver information og følelsesmæssige forbindelser til forbrugeren. En indholdsskaber kan producere arbejde til et af følgende:

 • Blogs
 • Opslag på sociale medier
 • Hjemmesider
 • Artikler
 • E-mails
 • Nyhedsbreve
 • Salgsfremmende materialer (både digitalt og trykt)
 • e-bøger
 • Videoer
 • Infografik
 • Grafiske designs

Efter at have produceret indhold, deler en skaber deres arbejde online ved at sende det til et websted eller en side på sociale medier. Hvis deres indhold er til virksomhedsmarkedsføring, skal de muligvis spore og analysere effektiviteten af ​​arbejdet ved hjælp af digitale værktøjer, der beregner, hvor mange brugere der har set, delt, liket eller på anden måde interageret med indholdet. Et vellykket stykke indhold får et publikum til at engagere sig, og en indholdsskaber skal vide, hvilke dele af deres arbejde der får mere opmærksomhed og hvorfor.

Relateret: Oprettelse af en succesfuld markedsføringsstrategi for sociale medier

Kvaliteter af en indholdsskaber

Indholdsskabere bruger en bred videnbase til at levere skriftligt og medieindhold. De har ofte disse egenskaber:

 • Forskningsdrevet: Indholdsskabere udfører omfattende forskning i en række forskellige emner og er villige til at blive eksperter, hvis de specialiserer sig i en bestemt branche. De forstår, hvordan historiefortælling skaber en følelsesmæssig forbindelse med et publikum.
 • Kreativ: Da skabelse er en hoveddel af deres job, er de forfattere, kunstnere og kreative tænkere, der kan finde nye måder at præsentere den samme information på.
 • Alsidig: En indholdsskaber er i stand til at arbejde på forskellige digitale platforme for at producere materiale. De bruger tekstbehandlingsprogrammer og computerstyringssystemer og har et grundlæggende kendskab til hjemmesidekode. De kan også bruge grafiske designfærdigheder til at præsentere information i et visuelt format. De kan endda få brug for at filme, producere og redigere videoindhold.
 • Analytisk: En indholdsskaber forstår og internaliserer information hurtigt og ændrer den, så den passer til et bestemt projekt. De skal være i stand til at studere og forstå et publikums skiftende tendenser. De er i stand til at analysere effektiviteten af ​​det, de producerer ved hjælp af digitale data og kan tilbyde ideer til nyt indhold, der vil nå et bredere publikum.
 • Organiseret: Indholdsskabere skal være organiserede og arbejde inden for deadlines. De kan arbejde eksternt eller på et kontor med et team.
 • Samarbejde: De er i stand til at samarbejde og generere ideer med andre indholdsskabere eller kunder. De hjælper med at forme visionen om et brands image og stemme gennem online- og trykt indhold.

Relateret: Hvad er freelancing?

Sådan bliver du en indholdsskaber

Følg disse trin for at blive en indholdsskaber:

 1. Opret din egen blog. Når du konsekvent skriver og producerer indhold til dit eget brand, får du erfaring med digital publicering, som er den største platform en indholdsskaber bruger. Du danner også vaner med at researche, udvikle og skrive indhold på regelmæssig basis.
 2. Bliv en tankeleder. Indholdsskabere er ofte tankeledere med dyb viden inden for deres branche. De skal muligvis også skabe til et felt, de ikke har arbejdet i. At læse en bred vifte af professionel information giver dig ikke kun en stor database at arbejde ud fra, men det giver dig også mulighed for at lægge mærke til tendenser og modellere godt indhold, som et bredt publikum meddelelser.
 3. Følg andre indholdsskabere . Find influencers, der regelmæssigt poster indhold til deres eget brand og virksomheder, der er indholdsledere i deres branche. Indholdsledere kan levere værdifuld information på deres nichemarked, som kan tjene som inspiration i dit eget arbejde.
 4. Få en grad. Indholdsskabere er professionelle med brede færdigheder, der inkluderer både skriftlig og mundtlig kommunikation, historiefortælling, forretningsviden og kendskab til digitale medier. Selvom indholdsskabere kan komme fra forskellige områder, så overvej at tage en grad i medier, kommunikation eller marketing for at hjælpe med at opbygge en grundlæggende vidensbase. Du kan også få en uddannelse i den branche, du vil ind i.
 5. Skab indhold til en bestemt branche. Bliv indholdsleder i en branche, der matcher din viden og erfaring ved at arbejde for et indholdsteam. Vær opmærksom på, hvad andre indholdsskabere laver inden for den branche. Stræb efter at generere originalt materiale, der engagerer et publikum til at stole på et brand. At skabe en stor mængde indhold vil også hjælpe med at tiltrække et større publikum, og skubbe brandet til at blive en indholdsleder.
 6. Freelance. Når du først har fået erfaring med at arbejde for et indholdsteam i en virksomhed, kan du tilbyde din ekspertise til enhver branche. Fortsæt med at læse og undersøge tendenser i de brancher, du skaber for. Tilbyd indhold baseret på din erfaring for at lancere dit eget brand, der guider andre indholdsledere gennem undervisningsmodeller og ekspertrådgivning.

Lena Krog
Lena Krog Ord, billeder og videoer er det indhold, som virksomheder bruger til at markedsføre deres brand. En indholdsskaber er ansvarlig for at producere materiale, der engagerer forbrugerne gennem skriftlig og visuel historiefortælling. Du skal udvikle visse kvaliteter og lære nogle få nøglefærdigheder for at blive en indholdsskaber. I denne artikel forklarer vi rollen som en indholdsskaber og deler de trin, du kan tage for at blive det.