Hvad Laver En Fødevareinspektør? : Med Kompetencer Og Løn

Fødevareinspektører sikrer kvaliteten og den sanitære fremstilling og tilberedning af fødevarer, der indtages af offentligheden. De bruger naturvidenskab, matematik og en række forskellige færdigheder til at gennemgå og rapportere eksemplariske og substandard madlavnings-, forarbejdnings- og salgsenheder. At lære, hvad fødevareinspektører gør, hvor de arbejder, og hvor meget de tjener, kan hjælpe dig med at beslutte, om denne stilling er den rigtige for dig. I denne artikel forklarer vi, hvad en fødevareinspektør er, gennemgår deres daglige ansvar og diskuterer deres kompetencer og forventede løn.

Hvad er en fødevareinspektør?

En fødevareinspektør er en offentlig sundhedsprofessionel, der sikrer, at kød, fjerkræ og andre relaterede fødevarer, der forarbejdes i private anlæg, opfylder sikkerheds- og mærkningskrav. De kan også inspicere restauranter og supermarkeder for overholdelse af sanitære forhold, madopbevaringspraksis og overholdelse af fødevarehåndtering. Fødevareinspektører håndhæver alle standarder oprettet af Food and Drug Administration (FDA) og andre lokale og statslige bestemmelser.

Denne stilling kan falde ind under den større jobkategori kvalitetskontrol eller kvalitetssikring. Fødevareinspektører kan modtage ansættelse fra statslige eller lokale sundhedsafdelinger eller US Department of Agricultures (USDA) Food Safety and Inspection Service (FSIS).

Relateret: At blive kødinspektør

Hvad laver en fødevareinspektør?

En fødevareinspektørs primære opgave er at sikre, at de fødevarer, der forarbejdes i planter, sælges i butikker og serveres på spisesteder, er sikre til konsum. Andre jobansvar for en fødevareinspektør kan omfatte:

 • Sikring af, at alle forarbejdede produkter overholder føderale love
 • Sikre korrekt mærkning af kød og andre fødevarer
 • Undersøgelse af dyr brugt til mad i private kød- og fjerkræanlæg
 • Følge og håndhæve nødvendige sanitetsprocedurer alle steder
 • Overvågning af arbejdsstationer og påklædningsprocedurer
 • Udførelse af inspektioner før og efter slagtning for at sikre, at produkter er fri for forurening
 • Uddannelse om føderale regler til fabriksledere og medarbejdere
 • Rapportering af information fra inspektioner til anlægsledere og relevante tilsynsførende
 • Rapportering af uhygiejniske, usikre eller farlige forhold til det rette personale
 • Vejning af kød- og fjerkræprodukter

Relateret: Sådan bliver du en succesfuld restaurantsundhedsinspektør

Uddannelse, træning og certificering for en fødevareinspektør

For føderale USDA-fødevareinspektører er der to typer krav, du kan opfylde for at opnå en position på startniveau med den laveste lønklasse hos organisationen. For at nå en højere lønklasse kan kandidater have et års fuldtidserfaring i regulatorisk praksis på stats-, føderalt eller militært niveau og have ansvar relateret til regulering og sanitetspraksis. Indgangskravene omfatter:

 • Uddannelse: Kandidater skal have en bachelorgrad og 12 kredittimer i biologi, fysisk videnskab, matematik eller landbrugsvidenskab. Du kan søge en stilling op til ni måneder før din forventede eksamensdato.
 • Erfaring: Kandidater skal have et års relevant erhvervserfaring efter det fyldte 15. år. Kvalificerende erfaring omfatter arbejde på et slagteri, som slagter, som kok eller kok med ansvar for fødevaresikkerhed eller som veterinærtekniker.

Lokale og statslige inspektører kan have et andet sæt krav for at sikre en rolle. Nogle organisationer kan kræve en to-årig associeret grad inden for områder som biologi eller dyrevidenskab. Andre kan kræve en bachelorgrad i mikrobiologi eller dyrevidenskab. Du skal muligvis også blive certificeret af National Environmental Health Association (NEHA).

Færdigheder for en fødevareinspektør

Fødevareinspektører kan drage fordel af at udvikle både deres hårde og bløde færdigheder, inden de søger en stilling på området. Hårde færdigheder er dem, du udvikler over tid gennem træning og uddannelse. Bløde færdigheder er mere interpersonelle og udvikler sig som personlighedstræk. Nogle forventede færdigheder for en fødevareinspektør inkluderer:

 • Opmærksomhed på detaljer: Fødevareinspektører træner i at bemærke mindre detaljer, som andre kan gå glip af, såsom renlighed eller korrekt funktion af udstyret.

 • Mundtlig og skriftlig kommunikation: Fødevareinspektører taler med mange mennesker i løbet af dagen for at forklare resultaterne. De skriver også rapporter for at dokumentere deres observationer.

 • Diplomati: Fødevareinspektører bruger takt til at levere meddelelser såsom manglende overholdelse af regler. At have diplomati giver dem ofte mulighed for at give konstruktiv kritik eller andre forslag for at hjælpe ejere og operatører med at tilpasse deres praksis.

 • Kendskab til hygiejne- og sikkerhedsbestemmelser: Fødevareinspektører skal forstå de sikkerheds- og hygiejnebestemmelser, de håndhæver, for at rose og citere organisationer korrekt efter behov.

 • Kendskab til de lokale, statslige og føderale fødevarestandarder og -regulativer: Fødevareinspektører skal huske alle gældende fødevarestandarder og -regulativer for deres serviceområder for at give korrekte anerkendelser og citater.

 • Matematik: Fødevareinspektører udfører grundlæggende beregninger, løser ubekendte og visualiserer data under deres daglige arbejde.

 • Mobilitet: Fødevareinspektører kan drage fordel af et komplet udvalg af bevægelser i deres ekstremiteter. De kan også udføre gentagne bevægelser, bevæge sig hurtigt fra en station til en anden og have kontrol over deres balance og fingerfærdighed.

 • Fysisk kondition: Fødevareinspektører kan løfte, bære, trække eller skubbe mellem 30 og 50 pund i løbet af deres ansvar.

Relateret: 25 miljømæssige sundhed og sikkerhed job

Arbejdsmiljø for fødevareinspektør

Fødevareinspektører kan rejse for deres job til restauranter, detailhandlere, forarbejdningsanlæg og slagterier. Rejser kan være inden for et bestemt lokalområde eller i hele landet. De kan udføre deres opgaver inden for disse virksomheder samt på læssekajer og uden for bygningerne. De evaluerer også ofte transportpraksis og forsendelseskøretøjer for at sikre overholdelse af reglerne. Fødevareinspektører arbejder typisk 40-timers uger, men kan have vagttid eller fleksible tidsplaner for at imødekomme behovene hos visse planter eller virksomheder.

De skal muligvis arbejde under frysende eller fugtige forhold, afhængigt af den type anlæg eller virksomhed, de besøger. Fødevareinspektører kan også arbejde omkring madspild eller i områder med kraftige aromaer. Af denne grund kan de bære beskyttelsesudstyr såsom hårnet, støvlebetræk, handsker, ansigtsmasker og jumpsuits.

Avancement muligheder for en fødevareinspektør

Med træning og uddannelse kan fødevareinspektører muligvis avancere til andre fødevaresikkerheds- og landbrugsroller. Nogle af disse muligheder omfatter:

 • Kemisk tekniker: Disse videnskabsfolk fokuserer på sammensætningen og funktionerne af produkter, såsom fødevarer, for at sikre, at de opfylder kvalitetsstandarder og specifikationer. De udfører eksperimenter og tests på visse produkter, analyserer deres resultater og rapporterer resultater til de relevante myndigheder.
 • Landmand, rancher eller landbrugsleder: Disse fagfolk i landbruget leder og administrerer driften af ​​gårde, rancher, planteskoler, drivhuse, tømmerområder og andre landbrugsaktiviteter. De dyrker krager og opdrætter dyr, der sælges med fortjeneste og før fødevarer, og de arbejder typisk for sig selv og overvåger et team af fødevareproduktionsmedarbejdere.
 • Fødevarevidenskabstekniker: Disse kvalitetssikringsprofessionelle hjælper landbrugs- og fødevareforskere ved at indsamle prøver af mad, vand og andre produkter og analysere deres kvalitet. De kan udføre laboratorietest og analysere resultater for at lede efter fødevaretilsætningsstoffer og beholdere og sikre, at alle produkter overholder etablerede sikkerhedsstandarder.

Relateret: 20 landbrugsvidenskabelige job

Løn til fødevareinspektør

Faktisk har lønninger i øjeblikket ikke data for en fødevareinspektør, men det relaterede job som kvalitetskontrolinspektør tjener i gennemsnit $60.225 om året. Federal USDA-ansatte følger US Government General Schedule (GS) lønklasse og falder typisk mellem GS-5 og GS-7 intervallet, afhængigt af deres erfaringsniveau. Denne tidsplan kan ændres årligt eller efter placering efter regeringens skøn.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Karl Vinther
Karl Vinther Fødevareinspektører sikrer kvaliteten og den sanitære fremstilling og tilberedning af fødevarer, der indtages af offentligheden. De bruger naturvidenskab, matematik og en række forskellige færdigheder til at gennemgå og rapportere eksemplariske og substandard madlavnings-, forarbejdnings- og salgsenheder. At lære, hvad fødevareinspektører gør, hvor de arbejder, og hvor meget de tjener, kan hjælpe dig med at beslutte, om denne stilling er den rigtige for dig. I denne artikel forklarer vi, hvad en fødevareinspektør er, gennemgår deres daglige ansvar og diskuterer deres kompetencer og forventede løn.