Hvad Laver En Borgmester? : Med Nøglefærdigheder Og Tips

Hvad Laver En Borgmester? : Med Nøglefærdigheder Og Tips

At arbejde som borgmester er et karrierevalg, der giver dig mulighed for at tjene dit samfund og træffe meningsfulde beslutninger for indbyggerne i din by. Borgmestre arbejder sammen med andre embedsmænd, med relationer og magtdynamikker bestemt af den lokale regerings struktur. Jobbet som borgmester er en ledende politisk stilling, især i store byer. I denne artikel diskuterer vi, hvad en borgmester er, hvad en borgmester gør, nøglefærdigheder og tips til at blive borgmester.

Hvad er en borgmester?

En borgmester er den øverste leder i en by, kommune eller byregering. Borgmesteren fører ofte tilsyn med mange afdelinger for offentlige arbejder for deres lokalitet, herunder brand, politi, akutmedicin og forsyningstjenester. Borgmesteren er almindeligvis en del af byrådet og tjener i en lederstilling til møder. Beføjelserne til en borgmester varierer baseret på strukturen af ​​den lokale regering. En borgmester kan være i et stærkt borgmestermiljø, hvor de har mange administrative og lovgivningsmæssige opgaver, eller en svag borgmesterstruktur, hvor borgmesteren er på samme niveau som andre medlemmer af byrådet.

Vælgere kan vælge en borgmester til deres stilling direkte gennem en proces, der almindeligvis omfatter primærvalg og et folketingsvalg. Valgregler kan adskille primærvalg efter parti eller køre et åbent primærvalg for alle kandidater uanset tilhørsforhold. På andre steder, almindeligvis i svage borgmesterstrukturer, kan byrådet udpege borgmesteren, hvor den valgte borgmester ofte er medlem af rådet.

Relateret: Sådan bliver du politiker: trin og ofte stillede spørgsmål

Hvad laver en borgmester?

Ansvaret for en borgmester varierer baseret på strukturen af ​​deres lokale regering og størrelsen af ​​deres valgkreds. Fælles ansvar for en borgmester omfatter:

  • Deltagelse i byrådsmøder og forslag og debat om initiativer
  • Afgivelse af stemmer, potentielt i en uafgjort funktion, ved byrådsmøder
  • Tale med vælgere på møder, deres kontor eller offentligt, besvare spørgsmål og lytte til bekymringer
  • Overvåge offentlige serviceafdelinger og sikre, at de fungerer effektivt
  • Varetagelse af administrative opgaver relateret til den daglige drift af kommunen
  • Godkende pressemeddelelser, tale med journalister, lede pressekonferencer og udføre andre medietilgængelighedsopgaver
  • Repræsenterer byen ved møder med embedsmænd fra andre regeringsenheder
  • Gennemgang af det foreslåede budget og godkendelse af en eventuel endelig udgiftsordre
  • Udnævnelse af personale til statslige stillinger såsom byadvokat, bysekretær og andre ikke-valgte stillinger
  • Deltagelse i offentlige arrangementer i en officiel egenskab

Relateret: Sådan forfølger du en karriere i politik

Nøglefærdigheder for en borgmester

En succesfuld borgmester besidder en bred vifte af færdigheder, der omfatter både interpersonelle og professionelle evner. For at få succes som borgmester er det en fordel at besidde følgende kompetencer:

Meddelelse

Kommunikationsevner giver en borgmester mulighed for at udtrykke sig klart både personligt og i skriftlig tekst. En borgmester kan bruge deres kommunikationsevner, når de taler med vælgere, andre embedsmænd og repræsentanter for virksomheder, byen arbejder med. Effektive kommunikationsevner reducerer misforståelser og gør en borgmester mere effektiv inden for deres officielle kapacitet.

Beslutningstagning

Beslutningsevner gør det muligt for en borgmester at vurdere de oplysninger, de får, og komme til den korrekte konklusion om den bedste løsning at forfølge. Som en øverste embedsmand er en borgmester ofte ansvarlig for at træffe vigtige beslutninger, der påvirker deres beboere. Effektiv beslutningstagning giver en borgmester mulighed for at yde deres bedste og maksimere de fordele, de giver deres borgere gennem de politikker og begivenheder, som borgmesteren godkender.

Økonomisk udvikling

Økonomisk udviklingsfærdigheder giver en borgmester den uddannelse og erfaring, der kræves for at identificere og udføre planer, der fremmer økonomisk vækst i et samfund. At sørge for en sund økonomi og mulighed for beboerne er et primært ansvar for en borgmester og ofte en af ​​de vigtigste faktorer i en borgmesters godkendelsesvurderinger. At opbygge en forståelse af økonomisk udvikling kan hjælpe en borgmester med at forbedre forholdene i deres by og gøre dens indbyggere mere velstående.

Empati

Empati repræsenterer en borgmesters evne til at forstå en anden persons position, og hvordan de har det. Det er en kritisk færdighed for at interagere med beboere for at forstå deres behov, og hvorfor de adresserer særlige problemer. Borgmestre bør også udvise empati med medpolitikere for at finde fælles fodslag, når de diskuterer offentlige anliggender. En empatisk borgmester kan være mere i stand til at tjene alle deres vælgere, ikke kun dem, som de kan relatere direkte til, hvilket giver dem mulighed for at være mere effektive i rollen.

Ledelse

Ledelse er en borgmesters evne til at inspirere dem, der arbejder under dem, til at følge borgmesterens plan og opnå resultater til deres fulde potentiale. Som en højtstående regeringsstilling er ledelse en kritisk færdighed for en borgmester at besidde. En borgmester, der er en stærk leder, er bedre i stand til at få fuld engagement ud af medarbejderne for deres initiativer, hvilket kan føre til højere produktivitet og forbedrede resultater.

Relateret: Lederskabsfilosofi: Hvad det er, og hvordan man skaber en

Økonomistyring

En borgmesters økonomistyringsevner giver dem mulighed for at bruge deres tilgængelige budget effektivt for at maksimere de fordele, det giver. En borgmester, der opererer inden for et stærkt borgmestersystem, har ofte ret til endelig godkendelse af budgettet. Forståelse af principperne for økonomisk styring giver borgmesteren mulighed for mere effektivt at allokere midler og identificere de mest gavnlige anvendelser af alle tilgængelige midler, samt lave mere informerede sager, når borgmesteren føler, at en ændring af budgettet eller udgiftsplanen vil gavne beboerne.

Forhandling

Forhandlingsevner gør det muligt for en borgmester at indgå gunstige aftaler ved planlægning med parter, der har andre interesser end borgmesteren. Forhandlingsevner kan være til gavn for en borgmester, når han fastsætter priser med entreprenører, der arbejder på regeringsinitiativer. En borgmester kan også forhandle med andre embedsmænd om at skabe kompromisaftaler med henblik på at vedtage nye politikker.

Overtalelse

Overtalelsesevner gør det muligt for en borgmester at overbevise andre om at blive enige med dem om et forslag. Stærke overtalelsesevner er gavnlige for en borgmester, ikke kun i embedet, hvor overtalelse giver borgmesteren mulighed for at opnå mere gunstige resultater, når han fastlægger politikker, men også når han søger at blive borgmester. At overbevise vælgere eller byrådsmedlemmer om, at du er det bedste valg til stillingen, er en kritisk del af at blive borgmester.

Politisk indsigt

Politisk indsigt repræsenterer en borgmesters evne til at operere inden for den politiske sektor for at nå deres mål. En borgmester bruger deres politiske kvalifikationer gennem hele deres karriere, både når de søger politiske stillinger og efter at have opnået dem. At forstå politik giver en borgmester mulighed for at manøvrere inden for en bys eller bys politiske struktur for at fremme deres politiske dagsorden ved at skabe forbindelser og undgå fejl.

Offentlig administration

Offentlig forvaltningsfærdigheder omfatter den viden og anvendelse af opgaver, der kræves for en regerings grundlæggende operationer. Som en ledende stilling er borgmesteren ofte ansvarlig for at styre arbejdet på tværs af mange offentlige departementer. Offentlig administrationsfærdigheder giver borgmesteren mulighed for at overvåge det arbejde, der udføres af andre inden for regeringen og af entreprenører ansat af regeringen.

Borgmesteruddannelseskrav

Selvom der ikke er formelle uddannelseskrav til en borgmesterkandidat, har de fleste borgmestre avancerede grader. Fælles områder at overveje som en håbefuld borgmester omfatter offentlig administration, statskundskab og erhvervsliv. Kandidater, der ikke har en grad fra et kollegium eller universitet, kan fremme deres forbindelse med arbejderklassen, hvilket øger deres relatabilitet.

Relateret: Karriereområder, du kan gå ind i med en erhvervsuddannelse

Tips til at blive borgmester

Hvis du er interesseret i en karriere som borgmester, er der måder at forbedre dine chancer for en succesfuld kampagne på. Følg disse tips for at gøre det mere sandsynligt, at du bliver en succesfuld borgmester:

Søg en uddannelse i offentlig administration

De fleste borgmestre får en grad fra et kollegium eller universitet. Når du optjener en bachelorgrad eller kandidatgrad, er det en fordel at vælge et felt, der gælder for en borgmesterstilling. Offentlig administration er et værdifuldt hovedfag, der lærer dig de vigtige færdigheder, du skal bruge for at udføre dine opgaver som en bys eller bys administrerende direktør. Du kan supplere din uddannelse yderligere med en sidefag i statskundskab, som giver politisk teoriundervisning for at gøre dig bedre i stand til at navigere inden for en politisk sfære.

Start tidligt i politik

Selvom nogle borgmestre tjener deres stilling som en første politisk udnævnelse, er det almindeligt, at borgmestre arbejder i politik i mange år, før de tjener deres stilling. At komme i gang med en startposition i politik kan begynde din politiske karriere og åbne nye muligheder for politisk avancement. At arbejde i politik giver dig mulighed for at skabe stærke forbindelser for at hjælpe dig med at opnå en borgmesterpost og få den førstehåndserfaring, du har brug for for at være effektiv, når du først fungerer som borgmester.

Integrer dig selv i fællesskabet

Beboere er mere tilbøjelige til at stemme på en borgmesterkandidat, som de føler forstår dem og er en del af deres samfund. At deltage i bygrupper og begivenheder giver dig mulighed for at blive et mere anerkendt medlem af dit lokalsamfund. Dette er ikke kun en fordel, når du stiller op, men giver dig også værdifuld førstehåndserfaring, som du kan bruge til at træffe mere informerede beslutninger, der er mere gavnlige for dine vælgere.

Tal med lokale beboere

At holde regelmæssige møder med dine vælgere og deltage i begivenheder, hvor du kan møde og interagere med dem personligt, er en god måde at forbedre din præstation som borgmester. Jo mere forbundet du er med dit samfund, jo bedre er du i stand til at forstå, hvad dine vælgere har brug for og udvikle planer, og som giver meningsfulde forbedringer i deres liv. Dette gør dig til en mere effektiv leder og gør det mere sandsynligt, at vælgere ønsker, at du forbliver i din stilling ved udgangen af ​​din periode.

Vælg dit tilhørsforhold med omhu

At afgøre, om du vil melde dig ind i et parti eller stille op som selvstændig, er en af ​​de vigtigste beslutninger, du træffer, når du stiller op. Før du beslutter dig, skal du tage en vurdering af, hvordan din politiske overbevisning stemmer overens med partiets muligheder og muligheden for at vinde et valg både gennem en partinominering eller at stille op uafhængigt til folketingsvalget. Det er vigtigt at tage hensyn til et partis holdninger og den merværdi, partiet giver for at afgøre, hvad din bedste løsning er.

Etabler en stærk platform

Når du stiller op til valg, er det vigtigt at have en stærk platform at præsentere for potentielle vælgere. Identificer de nøgleområder, du føler er vigtigst for vælgerne, og fortæl derefter klart, hvor du står i spørgsmålene, og hvorfor du føler, at din holdning er den rigtige. Dette giver vælgerne en proaktiv grund til at støtte dit kandidatur og vælge dig til embedet.

Indsamling af underskrifter

At stille op til valg i din by eller by kan kræve, at du indsender underskrifter fra lovlige vælgere, der støtter dit kandidatur. Det er bedst at begynde denne proces, så snart du ved, at du er interesseret i at løbe og har skabt en platform til at dele. At starte tidligt giver dig den maksimale tid til at samle dine underskrifter og kan også give dig mulighed for at opbygge din navnegenkendelse før eventuelle konkurrenter, hvilket kan give dig en fordel.

Thyge Bonde
Thyge Bonde At arbejde som borgmester er et karrierevalg, der giver dig mulighed for at tjene dit samfund og træffe meningsfulde beslutninger for indbyggerne i din by. Borgmestre arbejder sammen med andre embedsmænd, med relationer og magtdynamikker bestemt af den lokale regerings struktur. Jobbet som borgmester er en ledende politisk stilling, især i store byer. I denne artikel diskuterer vi, hvad en borgmester er, hvad en borgmester gør, nøglefærdigheder og tips til at blive borgmester.