Hvad Kan Du Gøre Med En Sygeplejerskeuddannelse?

Sygepleje er et vigtigt og stadig mere efterspurgt erhverv i en verden, der oplever en kombination af befolkningstilvækst, længere levetid og en stigning i kroniske sundhedstilstande som diabetes, fedme og astma. Fordi sygeplejersker arbejder med patienter for at administrere medicin, yde forebyggende pleje og udvikle langsigtede sundhedsforvaltningsplaner, kan disse job se betydelig vækst i de kommende år. Det første skridt mod at blive sygeplejerske er at opnå en grad.

I denne artikel vil vi diskutere forskellige sygeplejegrader, hvordan man opnår dem, og hvad de kan gøre for din karriere.

Opret et CV på Bonjoures

Hvad er de forskellige typer af sygeplejerskeuddannelser?

Typerne af sygeplejegrader er en Associate Degree (AD), en Bachelor of Science (BS), en Master of Science (MS) eller en doktorgrad (Ph.D.). På denne måde nedbrydes de på samme måde som andre grader. Hvert niveau kvalificerer dig til yderligere jobmuligheder og kan gøre dig til en mere konkurrencedygtig kandidat generelt. Her er et par af de karrieremuligheder, der vil være tilgængelige for dig, afhængigt af hvilken grad du har:

AD i sygepleje

En Associate Degree i Sygepleje tager kun to år at gennemføre. Med et ADN vil du være kvalificeret til at arbejde som registreret sygeplejerske de fleste steder. Flere og flere hospitaler og sundhedsklinikker vil dog kun ansætte registrerede sygeplejersker, der har et BSN. Så selvom du vil være kvalificeret til at få din licens og lovligt begynde at arbejde som sygeplejerske, vil du konkurrere mod kandidater, der har en bachelor.

Det afhænger dog af, hvor du bor, og hvor stor efterspørgslen efter sygeplejersker er. Hvor efterspørgslen er stor nok, kan et ADN være alt, hvad du behøver for at blive ansat. Tag fat i sygeplejersker og sundhedspersonale i det område, hvor du planlægger at arbejde, for at finde ud af, hvilken grad de har.

BS i sygepleje

En bachelor i sygepleje tager fire år at gennemføre. Med et BSN vil du være en meget mere konkurrencedygtig kandidat til registrerede sygeplejerskestillinger. Derudover vil du være kvalificeret til mange flere karrierer end en registreret sygeplejerske. Samlet set giver det dig meget større kontrol med at forme din karriere ved at give dig mulighed for at vælge mellem en meget bredere vifte af karriereveje og specialisere dig inden for et specifikt sygeplejeområde.

MS i sygepleje

Efter at have afsluttet dit BSN, vil det tage yderligere to år at få din Master of Science i sygepleje. Springet fra BSN til MSN giver flere muligheder, især muligheden for at blive sygeplejerske, men den største forskel er i løn. Med en kandidatgrad vil du være i stand til at øge dit indtjeningspotentiale markant, fordi din uddannelse vil kvalificere dig til at påtage dig flere opgaver, end du kunne med en BSN.

Sygeplejersker kan for eksempel arbejde sammen med læger eller, i nogle stater, arbejde i stedet for en læge, når der ikke er en tilgængelig. De kan diagnosticere sygdomme, bestille og fortolke testresultater og ordinere medicin.

Disse sygeplejersker tjener i gennemsnit $109.575 om året, og afhængigt af hvilken specialisering de vælger, kan de tjene endnu mere.

Sygeplejersker kan også vælge mellem en bred vifte af specialer lige fra neonatal pleje til gerontologi og kvinders sundhed til akut pleje. Uanset hvad du brænder mest for, vil et MSN give dig mulighed for at blive en certificeret specialist på det område, så du kan gøre det, du elsker, og blive godt betalt for det.

Ph.D. i Sygeplejen

Hvis du går fra din BSN direkte til din Ph.D., vil det tage fire til seks år mere at afslutte din uddannelse. Nogle programmer giver dig mulighed for at tjene dit MSN undervejs. At få en ph.d. i sygepleje anbefales kun til dem, der er interesserede i uddannelse eller forskning.

Med en Ph.D. vil du være kvalificeret til at uddanne og træne den næste generation af sygeplejersker, udføre forskning for at hjælpe med at innovere sygeplejeområdet, skrive bøger, evaluere nuværende sygeplejeprogrammer, arbejde for regeringen eller lede en sundhedsorganisation.

Hvis det ikke appellerer til dig, er et BSN eller MSN mere end nok til at kvalificere dig til en givende karriere inden for sygepleje.

Hvilken slags sygeplejerskejob er der?

Sygeplejeområdet er bredt og omfatter job, der arbejder direkte med patienter og yder basal pleje og mere avanceret karrierestyring af teams eller forskning og udvikling af nye sygeplejemetoder. Se nedenfor nogle jobs, du kan vælge imellem, ud fra hvilken sygeplejerskeuddannelse du får.

Hvis du mindst har en ADN

1. Sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $13,68 i timen

Primære opgaver: Plejeassistenter udfører en række grundlæggende opgaver, herunder at holde værelser rene og redte senge, tage en patients vitale tegn, fodre og bade patienter, der ikke er i stand til det selv, og servere måltider.

2. Registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $33,83 i timen

Primære opgaver: Registrerede sygeplejersker overvåger, registrerer og rapporterer en patients symptomer og hjælper læger med at yde behandlinger. De kan arbejde i en række forskellige miljøer, herunder hospitaler, klinikker, langtidsplejefaciliteter og endda i en patients hjem som hjemmesygeplejerske.

Hvis du har mindst en BS i sygepleje

1. Sundhedspædagog

National gennemsnitsløn: $43.036 om året

Primære pligter: Sundhedsundervisere sørger for uddannelse i sundhed og velvære. Dette omfatter planlægning og implementering af uddannelses- og træningsprogrammer for at hjælpe patienter med at styre deres helbred bedre. Sundhedsundervisere sørger også for, at den information og det materiale, der gives til patienterne, er kulturelt passende til de patienter, som deres hospital behandler.

2. Kvalitetskoordinator

National gennemsnitsløn: $54.798 om året

Primære opgaver: Kvalitetskoordinatorer arbejder sammen med hele sundhedsteamet for at evaluere, planlægge og implementere patientplejeplaner. De overvåger præstationsdata og undersøger tendenser for at finde områder, der trænger til forbedring.

3. Offentlig sundhedsplejerske

National gennemsnitsløn: $67.228 om året

Primære opgaver: Offentlige sundhedsplejersker bruger en kombination af forskning og kommunikation til at forbedre sundheden i hele samfund. Dette omfatter forebyggende pleje som immuniseringskampagner og sundhedsuddannelse, der hjælper lokalsamfund med at stoppe spredningen af ​​sygdomme.

4. Sygeplejerskeleder

National gennemsnitsløn: $88.730 om året

Primære opgaver: Sygeplejerskeledere leder teams af sygeplejersker ved løbende at evaluere deres præstationer og give konstruktiv feedback. De kan også udvikle uddannelsesprogrammer for deres personale og være involveret i ansættelsesprocessen.

Hvis du mindst har en MS i sygepleje

1. Sygeplejerskeadministrator

National gennemsnitsløn: * Data er ikke tilgængelige *

Primære opgaver: Sygeplejerskeadministratorer udfører præstationsvurderinger, administrerer hospitalspersonale og implementerer sygeplejeprocedurer og -protokoller.

2. Sygeplejerskekonsulent

National gennemsnitsløn: $82.076 om året

Primære opgaver: Sygeplejerskekonsulenter tilbyder konsultationer og rådgivning til sundhedsplejepraksis om en række administrative og praktiske spørgsmål, herunder krav om fejlbehandling, forberedelse af sager og undgåelse af retssager.

3. Klinisk sygeplejerske specialist

National gennemsnitsløn: $104.624 om året

Primære opgaver: Kliniske sygeplejersker behandler og konsulterer en bestemt patient, afhængig af deres specialisering. Denne specialisering kan være alt fra kvinders sundhed til mental sundhed. De hjælper patienter med at forstå deres tilstand og behandlingsmuligheder og udvikle langsigtede sundhedsstyringsplaner.

4. Praktiserende sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $109.601 om året

Primære opgaver: Sygeplejersker udfører alle de opgaver, som registrerede sygeplejersker udfører udover flere andre opgaver som at bestille test, diagnosticere tilstande og ordinere behandlinger eller medicin. De ligner læger og kan endda fungere som den primære udbyder i regioner, hvor der er mangel på læger.

Hvis du som minimum har en ph.d. i Sygeplejen

1. Forskningssygeplejerske

National gennemsnitsløn: $72.252 om året

Primære opgaver: Forskningssygeplejersker arbejder i en overvejende forskningskapacitet ved at anvende og lede kliniske studier. De overvåger og plejer også deres forskningsemner under disse undersøgelser.

2. Sygeplejerskepædagog

National gennemsnitsløn: $88.129 om året

Primære opgaver: Sygeplejerskeundervisere instruerer og træner sygeplejestuderende for at forberede dem til deres fremtidige karriere. De kan også arbejde i administrative roller ved at designe og implementere sygeplejeuddannelsesprogrammer.

3. Oversygeplejerske anæstesilæge

National gennemsnitsløn: $187.570

Primære opgaver: Anæstesilæge oversygeplejerske registrerer patientens sygehistorie, udfører fysiske undersøgelser, bestiller tests, diagnosticerer sygdomme og udarbejder behandlings- og langtidsplejeplaner. De kan også arbejde i forsknings- eller konsultationskapacitet.

Hvordan får jeg en sygeplejerskeuddannelse?

Hvis du er interesseret i at få din sygeplejerskeuddannelse, skal du finde det rigtige program, blive accepteret til det, bestå alle dine klasser og derefter få licens.

1. Vælg det rigtige program

Den første ting, du skal afgøre, når du vælger et program, er, om det er akkrediteret eller ej. Akkreditering er en måde at garantere kvalitet og sikre, at du investerer i en uddannelse, der vil forberede dig til din karriere. Det sker på to niveauer. Institutionen er muligvis akkrediteret, men det er det måske ikke det sygeplejeprogram, de tilbyder, eller omvendt.

Fire akkrediteringsorganer er ansvarlige for at overvåge kvaliteten af ​​sygeplejeskoler og -programmer:

  • CCNE: Commission on the Collegiate Nursing Education
  • ACEN:  Accreditation Commission for Education in Nursing
  • COA:  Council on Accreditation of Nursing Aesthesia Educational Programs
  • ACNM: American College of Nurse-Midwives Division of Accreditation

Hvis du ikke ser nogen af ​​disse fire organisationer nævnt af skolen eller programmet, er det vigtigt at spørge en programdirektør eller repræsentant, om de er akkrediteret, og i så fald af hvilket organ?

Til sidst vil du beslutte, hvilket niveau der giver mest mening for dig. Jo mere avanceret graden er, jo mere tid og kræfter skal du bruge på din uddannelse, og afhængigt af hvad dine karrieremål er, giver det måske ikke altid mening at gå efter en videregående uddannelse, når en uddannelse på lavere niveau vil tjene dine formål helt fint.

ADN er den mindst tidskrævende grad, du kan vælge, og den varer kun to år. For de bedste jobmuligheder anbefales det dog kraftigt, at du går efter dit BSN, som typisk tager fire år. MSN vil tilføje yderligere et til to år oven i det og ph.d. kan i gennemsnit tage tre til fem år mere efter det.

Hvis du er usikker på, om du vil blive og fortsætte i skolen hele vejen til dit MSN, vil du måske bare få et job, når du er færdiguddannet med dit BSN. Da du kan begynde at arbejde i flere sygeplejejob med dit BSN, vil du altid have mulighed for at gå tilbage til skolen senere i din karriere for at få dit MSN.

Når du har valgt dit akkrediterede sygeplejeprogram, skal du begynde at tænke på de specifikke specialiseringer, du måske er interesseret i. Du behøver ikke at træffe din endelige beslutning på dette tidlige stadie, men fokusere på dine to eller tre bedste valg for at hjælpe med at guide dit kursus planlægning, mens du studerer.

2. Bliv accepteret

Når du har valgt dit program, skal du søge om optagelse. Nogle programmer er mere selektive end andre, men du skal have afsluttet gymnasiet, herunder at gennemføre klasser i alle de fysiske videnskaber og matematik. Du skal også tage SAT eller ACT og indsende disse resultater. Du vil være i stand til at kontrollere de specifikke adgangskrav, som du skal opfylde, når du har valgt det program, du ønsker.

3. Gennemfør de nødvendige kurser

Du skal bestå alle dine klasser for at tage eksamen. Sygeplejeprogrammer omfatter krævende kurser i naturvidenskab, matematik og andre praktiske karrierefærdigheder. Du bør være forberedt på at bruge meget tid i klassen eller på at studere uden for klassen.

4. Tag NCLEX-RN-eksamenen

Når du er færdiguddannet, er det sidste skridt, du skal tage, før du begynder din jobjagt, at tage NCLEX-RN-eksamenen for officielt at få din licens og være kvalificeret til at arbejde som sygeplejerske. Eksamenen vil være mellem 75 og 265 spørgsmål. Det nøjagtige beløb afhænger af, hvor godt du klarer dig. Jo flere rigtige svar, jo færre samlede spørgsmål skal du besvare. Spørgsmålene dækker fire nøglekategorier, der er vigtige inden for sygepleje:

  1. Sikkert og effektivt plejemiljø
  2. Sundhedsfremme og vedligeholdelse
  3. Psykologisk integritet
  4. Fysiologisk integritet

Sune Steffensen
Sune Steffensen Sygepleje er et vigtigt og stadig mere efterspurgt erhverv i en verden, der oplever en kombination af befolkningstilvækst, længere levetid og en stigning i kroniske sundhedstilstande som diabetes, fedme og astma. Fordi sygeplejersker arbejder med patienter for at administrere medicin, yde forebyggende pleje og udvikle langsigtede sundhedsforvaltningsplaner, kan disse job se betydelig vækst i de kommende år. Det første skridt mod at blive sygeplejerske er at opnå en grad.