Hvad Kan Du Gøre Med En Grad I Grafisk Design?

Grafisk design er et vigtigt element for at skabe tiltalende applikationer, produkter, indhold og reklamer. Dem, der forfølger en grafisk designuddannelse, tror måske, at det at være grafisk designer er den mest almindelige karrierevej. En grad i grafisk design giver dog grundlaget for flere karrieremuligheder inden for mange områder. I denne artikel diskuterer vi, hvad en grafisk uddannelse er, og de forskellige karrierevalg en grafisk designuddannelse kan give.

Hvad er en grafisk designuddannelse?

En grad i grafisk design dækker både de kunstneriske og teknologiske komponenter inden for print-, web- og videodesign. Grafiske designere skaber visuelle elementer og kunst til bøger, magasiner, videospil, marketingmaterialer, tøj og andre produkter. For at udmærke sig inden for grafisk design skal man have øje for visuelt design, kreative kunstfærdigheder og veludviklede teknologiske kompetencer. En grafisk designuddannelse udvikler en lang række af disse tekniske færdigheder og forbedrer mange ikke-tekniske eller bløde færdigheder, der er nødvendige for at være en succesfuld grafisk designer.

Læs mere: 9 grader for en karriere i grafisk design

Tekniske færdigheder, der er relevante for en grafisk designuddannelse

En uddannelse i grafisk design underviser i grundlæggende og højt specialiserede tekniske færdigheder. Her er nogle færdigheder, som studerende kan opnå, mens de forfølger en grafisk designuddannelse:

 • Skitserings- og tegnefærdigheder: Mens det meste grafisk arbejde er digitalt, begynder det typisk med håndtegnede skitser og storyboards. Der er flere værktøjer, der konverterer håndtegnede designs til digitale medier.

 • Digital design og computersoftwarefærdigheder: En grafisk designuddannelse udvikler digitale designfærdigheder gennem specifikke programmer og sprog, såsom C++, Adobe Photoshop eller Illustrator, Python, CAD og andre.

 • Porteføljeudvikling: En imponerende portefølje kan være nøglen til at finde et godt job i den grafiske designverden. At forfølge en grafisk designuddannelse giver dig mulighed for at samle en samling af arbejde, der fremhæver de færdigheder, du har opnået fra din uddannelse.

 • Forretningsfærdigheder: Træning i forretningsfærdigheder, såsom ledelse, ledelse og kommunikation, er normalt en del af de fleste grafiske designuddannelser. Dette skyldes, at det er vigtigt at arbejde tæt sammen med kunder og teamkammerater for at få klarhed over projektspecifikationerne på dette område.

 • Specialiserede tekniske færdigheder: Kurser til en grafisk designuddannelse udvikler færdigheder, der er relevante for bestemte grafiske designområder, baseret på dit tilsigtede faglige fokus. Disse kan omfatte animation, 3D-modellering, branding, kodning, typografi, webdesign og fotografering.

Relateret: Tekniske færdigheder: Definitioner og eksempler

Bløde færdigheder relateret til grafisk design

Professionelle, der arbejder med grafisk design, anvender flere bløde færdigheder, der understøtter interpersonelle interaktioner. Her er nogle vigtige bløde færdigheder:

 • Tidsadministration
 • Projektledelse
 • Problemløsning
 • Kreativitet
 • Innovation
 • Meddelelse

Relateret: Grafisk designerfærdigheder: Definition og eksempler

Hvad kan du gøre med en grafisk designuddannelse?

En grad i grafisk design giver et solidt grundlag for at udmærke sig i mange erhverv. Her er nogle mulige karrieremuligheder:

Grafisk designer

En grafisk designer skaber billeder, der forbinder med og engagerer forbrugerne. De arbejder med visuelle koncepter for emner som bøger, magasiner, postkort eller brochurer. De arbejder også på projekter som produktemballage og etiketter, branding-elementer, præsentationer eller tøjdesign. Grafiske designere kan arbejde i hånden eller med flere computerværktøjer og applikationer. De kan arbejde inden for mange områder, herunder public relations, marketing, medier og reklame.

Art director

En art director skaber og designer hele det visuelle aspekt af en annoncekampagne eller et digitalt projekt. Art director fører tilsyn med en stab af kunstnere og designere, der er ansvarlige for at skabe illustrationer, grafik og fotografier. De rapporterer normalt direkte til den kreative direktør. Mens art directoren har fokus på de visuelle elementer, arbejder de tæt sammen med tekstforfattere, som sammensætter det skriftlige indhold til kampagnerne.

En art director kan arbejde for et reklame- eller PR-firma, et forlag, et designfirma eller et produktionsselskab i filmindustrien. Denne stilling kræver normalt en bachelorgrad i kunst eller grafisk design og tidligere erfaring med grafisk design.

Kreativ direktør

En kreativ direktør arbejder på reklamebureauer eller interne marketingafdelinger. De planlægger og skaber en strategisk vision for kunder, designer firmaannoncer eller brandkampagner. Kreative direktører styrer det overordnede design og fornemmelse for brands, reklamekampagner og marketingindhold. Industrier, hvor en kreativ direktør kan arbejde, omfatter grafisk design, film og underholdning, videospil, reklamer, medier, web- eller softwareudvikling.

Den kreative direktør fører tilsyn med det kreative team, som omfatter art directors, tekstforfattere og designere. De guider udviklingen af ​​kreative aktiver som annoncer, produkter, begivenheder og logoer. De fleste kreative direktører har en bachelorgrad - ofte i grafisk design - en veludviklet portefølje og erfaring i deres branche.

Spil kunstner

En spilkunstner skaber de visuelle elementer til videospil, rollespil og samlekortspil. Til videospil skaber de 2D- og 3D-kunst til visuelle elementer som figurer, rekvisitter, køretøjer, teksturer, belysning og kulisser. Et videospils visuelle elementer, uanset om det er realistisk eller stilistisk, bidrager enormt til dets succes. Spilkunstnere kan specialisere sig i blot ét af disse områder, arbejde som konceptkunstnere, 2D-teksturkunstnere eller 3D-modellere, eller de kan arbejde på et helt spilprojekt, afhængigt af størrelsen af ​​organisationen og projektet.

Relateret: Typer af videospildesignerjob

User experience (UX) designer

En UX-designer fokuserer på at forbedre, hvordan brugere interagerer med produkter, tjenester og applikationer. UX-designere arbejder ofte på teknologibaserede produkter som hjemmesider, software, videospil, computere og biler. De identificerer og løser slutbrugerproblemer for at gøre det endelige produkt så brugervenligt som muligt. Rollen kræver en kombination af design og webteknologiske færdigheder, samt at skabe tænkning og intuition. UX-designere er også opmærksomme og analytiske. De undersøger en brugers adfærd, handlinger og behov og bruger denne information til at designe nyttige produkter. For eksempel kan de nøje studere kundernes øjenbevægelser og ændre applikationslayoutet, så det matcher brugernes naturlige visuelle flow.

Designer af brugergrænseflade (UI).

I lighed med en UX-designer koncentrerer UI-designeren sig om at forbedre og forbedre brugeroplevelsen specifikt i en digital grænseflade eller applikation. De arbejder med at designe produkter, der er interaktive, visuelt tiltalende og nemme at navigere rundt på. Hvor en UX-designer kortlægger kunderejsen for at strømline den, fokuserer UI-designeren på at muliggøre rejsen. Det opnår de med knapper, skærme, billeder, farver og paletter, sidelayouts og alle andre digitale og visuelle komponenter, der får programmet eller applikationen til at fungere.

Relateret: UI vs. UX Designer: Hvad er forskellen?

Multimediekunstner eller animator

En multimediekunstner eller animator bruger tegning, skitsering og computersoftware til at skabe grafik, animation og visuelle effekter til medier. De bruger en kombination af flere teknologier og kunstneriske metoder til at animere digitale billeder og give indtryk af flydende bevægelse. For eksempel kan de konvertere billeder af en skuespillers bevægelser til en serie af grafik for at skabe den visuelle illusion af tredimensionelle bevægende karakterer. Multimediekunstnere kan skabe specielle effekter til film eller CGI-animerede film, tv og videospil. De arbejder muligvis inden for underholdningsområdet, såsom tv eller film, eller videospilindustrien.

webdesigner

En webdesigner stiler og skaber websider, grafik, navigationsmenuer og andre elementer, der vedrører strukturen på et websted. Udover grafiske designfærdigheder har en webdesigner ofte programmerings- eller kodningsevner og kender adskillige publicerings- og designsoftware. Nogle organisationer har et team af webdesignere til at skabe og vedligeholde virksomhedens hjemmesider, mens andre virksomheder outsourcer til et bureau. Webdesignere kan vælge at arbejde for et bureau for at få mere erfaring fra at arbejde med flere kunder.

Relateret: Er webdesigner den rigtige karriere for dig? Webdesigner Løn og funktioner

Logo designer

En grad i grafisk design giver kunstnere mulighed for at specialisere sig i logodesign og skabelse. Et logo er den visuelle repræsentation af en virksomheds brand. Det kan være et symbol, bogstaver, ord eller en kombination af disse elementer. Disse opsummerer visuelt den ønskede følelse af et brand og relaterer dette budskab til forbrugerne. Logodesignere skaber og styler de specifikke farver, ord, bogstaver og andre designelementer. Reklamebureauer beskæftiger ofte logodesignere, men nogle logodesignere foretrækker at arbejde freelance.

Brand identitet designer

En virksomheds brandidentitet er det billede, den præsenterer for offentligheden, og hvordan forbrugerne opfatter virksomheden. Den visuelle mærkeidentitet omfatter logoet, skrifttypen, ikoner, farvepaletter og alle andre visuelle mærkeelementer. En brandidentitetsdesigner arbejder for at repræsentere en virksomheds værdier og mission via branding gennem alle virksomhedens materialer. De sikrer, at den visuelle brandidentitet er sammenhængende og konsistent. Brandidentitetsdesigneren bestemmer og specificerer, hvordan alle mærkekomponenter vises på elementer som visitkort, brevpapir, hjemmesider, marketingmateriale, reklamer og alt indhold, som virksomheden udgiver.

Læs mere: Hvad er brandidentitet, og hvordan man opbygger dit brand

Layout kunstner

En layoutkunstner arbejder i trykte medier, ofte på reklamebureauer, PR-firmaer, magasiner eller aviser. De samler layoutet af tekst og billeder til publikationer som bøger, magasiner, flyers eller plakater. For at skabe funktionelle og visuelt tiltalende designs arrangerer layoutkunstneren komponenter såsom fotos, grafik, skrifttyper og ubrugt plads – også kaldet hvidt rum. De fleste bruger grafisk designsoftware til at sammensætte deres layout. Mange layoutkunstnere har baggrunde inden for kunst og design.

Fotoredigeringskunstner

Fotoredigerere ændrer digitale fotografier ved hjælp af fotoredigeringssoftware, såsom Photoshop. De forbereder normalt digitale billeder til magasiner, aviser eller websteder. Fotoredigerere kan beskære, kombinere, farvekorrigere eller udføre andre redigeringer på fotografier for at imødekomme en virksomheds behov.

Annoncedesigner

En reklamedesigner arbejder sammen med et reklamebureau eller en anden organisation for at designe og skabe annoncekampagner for kunder. En annoncekampagne fokuserer ofte på at promovere et specifikt produkt eller en bestemt tjeneste, som virksomheden tilbyder. Kampagner vises generelt i trykte, radio- eller digitale medier eller en kombination af disse kanaler. Annoncedesigneren arbejder med layout og visuelle designelementer, mens en tekstforfatter skaber markedsføringssproget for annoncerne. At have en stærk portefølje kan være et godt grundlag for at arbejde som reklamedesigner.

Freelancer

Nogle grafikere beslutter sig for at arbejde som freelancere i stedet for at være fuldtidsansat i en virksomhed. Før du starter som freelancer, kan en grafiker arbejde for en organisation i flere år for at få erfaring inden for området og opbygge en stærk portefølje. For kunstnere med en iværksætterpersonlighed kan en freelance grafisk designkarriere være et tilfredsstillende karrierevalg. Det giver mulighed for at arbejde i et hvilket som helst af de tidligere nævnte job, men på deres egne præmisser.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Johnny Kristensen
Johnny Kristensen Grafisk design er et vigtigt element for at skabe tiltalende applikationer, produkter, indhold og reklamer. Dem, der forfølger en grafisk designuddannelse, tror måske, at det at være grafisk designer er den mest almindelige karrierevej. En grad i grafisk design giver dog grundlaget for flere karrieremuligheder inden for mange områder. I denne artikel diskuterer vi, hvad en grafisk uddannelse er, og de forskellige karrierevalg en grafisk designuddannelse kan give.