Hvad Kan Du Forvente Af En Screening Før Ansættelse

Hvad Kan Du Forvente Af En Screening Før Ansættelse

Mange arbejdsgivere vil foretage screeninger før ansættelsen, før de sender dig et jobtilbud. Potentielle arbejdsgivere vil typisk udføre en screening engang i løbet af interviewprocessen for at hjælpe med deres ansættelsesbeslutning. Der er en række forskellige screeninger, potentielle arbejdsgivere kan bruge til at få en grundig forståelse af din baggrund. I denne artikel vil vi forklare, hvad førtidsscreening er, og hvordan du kan forberede dig på det.

Hvad er screening før ansættelse?

Også nogle gange kaldet et "baggrundstjek", en screening før ansættelse er en verifikation af dine oplysninger og baggrund. Arbejdsgivere kan bruge screeninger til at afgøre, om du kan håndtere følsomme eller fortrolige oplysninger og til at vurdere kompetencer, der er relevante for stillingen.

Afhængigt af jobbet kan arbejdsgivere udføre en eller flere af disse almindelige før-ansættelsesskærme:

 • CPR-sporing (SSN)  bruges til at finde alle navne, fødselsdato og adresser forbundet med det pågældende SSN. Dette spor gør det muligt for arbejdsgivere at finde områder, hvor de kan søge efter yderligere optegnelser.

 • Kriminelle historiescreeninger  kontrollerer optegnelser i forskellige lokale, statslige, nationale, føderale og endda internationale databaser. Nogle undersøgelser af kriminelle historier kan kræve, at du indsender dine fingeraftryk.

 • Offentlige registre screeninger  kan søge i motorkøretøjsregistre, kørehistorie, kredithistorik, konkursregistre, arbejdsskadeoptegnelser, civile optegnelser og nogle gange medicinske optegnelser.

 • Verifikationer og legitimationsscreeninger  kontrollerer nøjagtigheden af ​​din modtagne uddannelse eller grad, tidligere beskæftigelse, professionelle certificeringer eller licenser, professionelle referencer og militærtjenesteposter.

 • Kontrollerede stofscreeninger  udføres af en sundhedsplejerske for at sikre, at din ansættelse overholder virksomhedsdækkende politikker om ulovlige stoffer.

 • Løgnedetektor- eller polygraftest  kan kun kræves af virksomheder, der leverer sikkerhedstjenester eller fremstiller eller distribuerer kontrollerede stoffer.

 • Før-ansættelsesvurderinger  er tests, som din potentielle arbejdsgiver kan bede dig om at tage for at bestemme dine evner, som de relaterer til rollen.

Læs mere: Spørgsmål og svar: Hvad er inkluderet i et jobbaggrundstjek?

Sådan forbereder du dig til screening før ansættelse

Brug disse seks trin til at forberede dig til enhver screening før ansættelsen, som din potentielle arbejdsgiver kan kræve:

 1. Kør et baggrundstjek på dig selv.
 2. Rapportér unøjagtige oplysninger.
 3. Giv dine referencer besked.
 4. Være ærlig.
 5. Gennemgå dine sociale medier.

1. Kør et baggrundstjek på dig selv

Bestilling af baggrundstjek af dig selv vil hjælpe dig med at bestemme, hvad potentielle arbejdsgivere kan observere på dine poster. Afhængigt af jobbet vil du måske få optegnelser fra forskellige kilder. For eksempel, hvis du ansøger om en stilling som leveringschauffør, kan du overveje at anmode om dine køre- og motorkøretøjsoptegnelser for at sikre, at oplysningerne er nøjagtige.

2. Rapporter unøjagtige oplysninger

Pre-ansættelse screeninger kan lejlighedsvis producere forkerte data, hvis noget blev uretmæssigt indgivet. Hvis du opdager unøjagtige oplysninger i din screening, skal du straks rapportere det til den rette myndighed. Du kan også meddele din potentielle arbejdsgiver, at skærmen er forkert, og give bevis for unøjagtighed, hvis det er muligt. For eksempel, hvis du har et fælles navn, kan en ansættelseschef anmode om en rapport, der producerer en andens oplysninger. For at forhindre dette i at ske, skal du bekræfte din SSN, nuværende adresse og ansættelseshistorik hos en potentiel arbejdsgiver, før de beder om en rapport.

3. Giv dine referencer besked

Som en del af en screening kan en potentiel arbejdsgiver kontakte dine referencer. Du bør informere dine dommere om, at de skal forvente et telefonopkald eller e-mail fra en repræsentant for virksomheden. At underrette dine dommere kan hjælpe dem med at forberede sig til en samtale, hvor de nøjagtigt kan bekræfte din arbejdshistorie. Giv dine dommere dit seneste CV og jobbeskrivelsen, så de har kontekst for samtalen.

4. Vær ærlig

Hvis der er noget i din historie, der potentielt kan fjerne dig fra ansøgningsprocessen, skal du kontakte den ansættelsesansvarlige og forklare, hvordan du tager skridt til at forbedre dig. At være ærlig vil demonstrere din troværdighed over for potentielle arbejdsgivere.

5. Gennemgå dine sociale medier

Nogle gange vil rekrutterere gennemgå dine sociale mediekonti under ansættelsesprocessen. Undersøg dine personlige konti og skift dine privatlivsindstillinger, hvis der er oplysninger, som du foretrækker at holde private.

Typer af vurderinger før ansættelse

Nogle arbejdsgivere kan distribuere præ-ansættelsesprøver. Det er objektive, standardiserede måder at indsamle information om din evne til at præstere på arbejdspladsen. Almindelige vurderingstyper før ansættelse omfatter:

 • Personlighedstest  identificerer dine personlighedstræk. Disse resultater kan hjælpe din arbejdsgiver med at afgøre, om du passer ind i arbejdspladskulturen, og visse egenskaber kan indikere bedre præstationer i visse roller. For eksempel har sælgere en tendens til at være udadvendte og assertive.

 • Færdighedstests  måler hårde og bløde færdigheder. Test for bløde færdigheder kan omfatte spørgsmål for at bestemme din evne til effektivt at kommunikere eller problemløsning. Spørgsmål om hårde færdigheder vil normalt relatere til rollen. For eksempel kan en test for en computerprogrammør omfatte spørgsmål om et specifikt kodesprog.

 • Aptitude tests  kan måle en lang række kognitive evner, men de mest almindelige test vurderer kritisk tænkning, opmærksomhed på detaljer eller evnen til at lære og anvende ny information.

 • Jobkendskabstest  måler din tekniske eller teoretiske ekspertise inden for et specifikt område, såsom marketingteknikker eller regnskabsprincipper.

 • Integritetstest  afgør din pålidelighed ved at stille spørgsmål om etik på arbejdspladsen. Almindelige spørgsmål omfatter: "Er du ofte enig i din arbejdsgivers politikker?" eller: "Tror du, det nogle gange er acceptabelt at spise en lang frokost?"

 • Emotionelle intelligenstest  viser, hvor godt du udvikler relationer og forstår følelser, som er evner, du kan få brug for i en række forskellige positioner. Disse test kan bede dig om at svare med "enig" eller "uenig" på udsagn som "jeg accepterer ansvar for mine handlinger" eller "jeg overvejer virkningen af ​​mine beslutninger på andre mennesker."

Ulf Hjorth
Ulf Hjorth Mange arbejdsgivere vil foretage screeninger før ansættelsen, før de sender dig et jobtilbud. Potentielle arbejdsgivere vil typisk udføre en screening engang i løbet af interviewprocessen for at hjælpe med deres ansættelsesbeslutning. Der er en række forskellige screeninger, potentielle arbejdsgivere kan bruge til at få en grundig forståelse af din baggrund. I denne artikel vil vi forklare, hvad førtidsscreening er, og hvordan du kan forberede dig på det.