Hvad Gør Lærere? Komplet Guide

Uddannelsessektoren involverer mange stillinger, der kan påvirke de unge positivt. Som lærer deler du viden og hjælper eleverne med at udvikle deres karakterer. Hvis det er spørgsmål, der virkelig betyder noget for dig, at gøre en positiv indvirkning på ungdommen eller at forbedre morgendagens sind, vil du måske lære mere om undervisning. I denne artikel vil vi diskutere de forskellige krav til at være lærer.

Hvad er en lærer?

En lærer er en professionel, der deler deres viden om et bestemt emne eller sæt af emner med en gruppe elever i håb om at fremme deres viden, færdigheder, tænkning eller overordnede karakterer. En lærer kan også kaldes en pædagog eller instruktør. De giver deres elever værktøjer til at løse problemer ved at anvende de fakta og begreber, de har lært.

Hvad gør lærere?

Lærere skaber engagerende lektionsplaner, uddanner elever og udvikler og plejer deres interesser i uddannelse. De kan instruere i forskellige fag og til forskellige elever, der lærer på niveauer. Lærernes ansvar omfatter at tildele og bedømme lektier, dokumentere fremskridt og planlægge undervisningsaktiviteter. Generelt vil lærere:

 • Fremstil undervisningsmateriale som opgaver, kursuspensum, noter eller prøver.
 • Koordinere og samle nødvendigt materiale til præsentationer.
 • Administrer klasser for at sikre en optimal læringsoplevelse for alle elever.
 • Planlæg pædagogiske arrangementer og aktiviteter.
 • Hold klasseværelset organiseret og rent. Lærere lægger affald eller forsyninger fra sig sidst på dagen.
 • Imødekomme deres elevers behov ved at tilpasse deres undervisningsmateriale. De giver personlig instruktion, når det er nødvendigt.
 • Organisere og deltage i forældremøder. Lærere kommunikerer med forældre om elevernes fremskridt og besvarer spørgsmål, når det er nødvendigt.
 • Opmuntre eleverne, samt fremme entusiasme og interaktiv læring med positiv forstærkning.
 • Evaluer og dokumenter elevernes fremskridt og karakter opgaver, lektier og prøver.
 • Uddel fremskridtskort med jævne mellemrum.

Relateret: 50 Spørgsmål til lærerinterview og eksempelsvar

Lærer løn

En lærers løn varierer afhængigt af regionale faktorer, og om de underviser i en privat eller offentlig skole. Lærernes uddannelse og certificeringer påvirker også deres løn. Den gennemsnitlige løn i USA er $23.505 om året, selvom dette tal opdateres ofte. Nogle lønninger varierer fra $21.656 til $29.047 om året.

Krav for at være lærer

Generelt set, især hvis man taler om ungdom i et folkeskoleformat, skal en aspirerende lærer opfylde flere krav, der kan involvere følgende:

Uddannelse

Lærere har brug for en bachelorgrad i undervisning eller et relevant område ud over en undervisningslegitimation for at undervise K-12 i offentlige skoler. De specifikationer, der kræves for legitimationsoplysningerne, vil variere efter region, fag og alderen på de studerende, for hvem undervisningslegitimationen er optjent. Private læringsfaciliteter kan have lignende forventninger som fastsat af institutionen.

Universitets- og community college-professorer skal i det mindste have en mastergrad i et beslægtet emne, dog i nogle tilfælde en ph.d. i deres undervisningsområde kan kræves eller foretrækkes.

Erhvervsskolelærere har for det meste brug for erfaring for at undervise.

Certificering

Det er nødvendigt at opnå certificering for at undervise i K-12 offentlige skoler. Under uddannelsesprogrammerne lærer kandidaterne de nødvendige kurser, undervisningserfaring og testforberedelse for at ansøge om en statslig undervisningscertificering eller -licens. De kan også modtage vejledning fra universiteter eller gymnasier gennem certificeringsprogrammer.

Afhængigt af dine statskrav og det niveau eller det emne, du planlægger at undervise, skal du muligvis tage en eller flere prøver. De fleste stater kræver, at kandidatlærere skal bestå mindst én undervisningscertificeringseksamen, såsom PRAXIS eller NES. Det kan være nødvendigt at tage en kerneeksamen om undervisning i pædagogik, politikker og etik. I nogle tilfælde kræves der en mere avanceret undervisningseksamen eller fagspecifikke eksamener for at få din licens.

Færdigheder

Hvad gør en lærer for en elev? I virkeligheden har en lærer evnen til at hjælpe en elev på så mange måder. Her er nogle færdigheder, der kræves for en rolle som lærer:

 • Fremragende kommunikationsevner. Mundtlige og skriftlige kommunikationsevner er afgørende for en lærer, fordi deres job involverer at kommunikere information. De skal forklare ting i termer, som eleverne forstår. Da de arbejder med børn på forskellige læringsstadier, skal de skabe et miljø, hvor børn kan lære, opdage og udtrykke sig selv. Det hjælper dem med at vokse.
 • Tålmodighed. Lærere skal nogle gange forklare det samme flere gange for eleverne, indtil de forstår. De kan også støde på elever, der udviser udfordrende adfærd i klasseværelset og har brug for at bevare roen. Nogle situationer med forældre eller administratorer kan også kræve tålmodighed.
 • Kreativitet. Lærere finder spændende og underholdende måder at undervise i deres lektioner på og holde eleverne engagerede og opmærksomme.
 • Kritisk tænkning. Lærere skal besvare spørgsmål fra elever eller forældre, løse konflikter og planlægge deres arbejde. Alle disse situationer kræver evnen til at finde den tilpassede ressource for at løse problemet hurtigt.
 • Præsentationsevner og selvtillid. Undervisning involverer en masse offentlige taler. De skal stå foran en klasse og tale selvsikkert.
 • Organisation. Lærere skal oprette, planlægge lektioner og bedømme opgaver på et begrænset antal timer. De skal også administrere arkivering og dokumentering af papirarbejde.
 • Indholdsviden. Lærere skal forstå det materiale, de underviser i. De skal beherske undervisningsteknikker og deres specifikke fag. Afhængigt af det niveau, de underviser i, skal de muligvis også have noget teknisk eller computerkendskab.

Relateret: Sådan forbedres kommunikationsevner

Arbejdsmiljø for lærere

Lærere arbejder normalt i skoletiden med elever. Nogle gange har de brug for at deltage i møder med andre lærere, forældre eller elever før og efter skoletid. De arbejder jævnligt om aftenen eller weekenden for at bedømme opgaver og forberede lektioner.

Nogle lærere arbejder på deltid og andre på fuld tid. De arbejder generelt ni måneder i løbet af året og har fri om sommeren, medmindre de underviser i sommertimer.

Lærere arbejder for det meste indendørs, selvom grundskolelærere nogle gange fører tilsyn med legepladser udendørs. Undervisning af små børn kan involvere udsættelse for høje niveauer af støj.

Karriereveje for lærere

Lærere kan udvikle sig i deres karriere, når de får erfaring og tager yderligere uddannelse. De kan blive skoleledere eller skoleadministratorer. For at gøre det skal de være certificerede lærere, have tre års erfaring og få en kandidatgrad i skoleadministration. Når de er certificeret som skoleadministratorer eller rektorer, kan de interviewe og opnå stillinger i skolebestyrelsens administration.

Folkeskolelærere kan blive gymnasie- eller mellemskolelærere, hvis de er specialiserede i kemi eller matematik, for eksempel med en avanceret grad inden for disse områder.

Relateret: Skift karriere fra undervisning (trin og tips)

Hvordan bliver man lærer

Hvis du seriøst overvejer udsigten til at blive lærer, kan du for at forberede dig selv følge disse fem trin nedenfor:

1. Få en bachelorgrad

Få en bachelorgrad i uddannelse eller undervisning fra en akkrediteret skole. Du skal muligvis få et betydeligt antal universitetspoint inden for dit fagområde, hvis du planlægger at undervise på videregående uddannelsesniveauer. For din optagelse i et uddannelsesprogram kan skoler kræve minimum GPA- og SAT-score eller grundlæggende kompetenceeksamener. For eksempel skal du muligvis tage PRAXIS Core, før du fortsætter med din uddannelse i uddannelse.

2. Få praktisk træning

Du kan deltage i superviseret undervisning i løbet af dit studie og efter du har taget din eksamen. Du lærer at styre klasseværelset, identificere elevniveauer og identificere kulturelle og samfundsmæssige påvirkninger på læringsprocessen. Du vil også løbende udarbejde rapporter om din uddannelse til dit universitet. Sørg for, at dit universitet godkender den skole, hvor du laver din supervisionerede undervisning. Der er uddannelsesprogrammer for karriereskiftere, som derefter kan få en lærercertificering.

3. Bestå krævede eksamener

Du skal opfylde testkrav i henhold til den skole og det fag, du vælger. Hvis du skal undervise i et bestemt emne eller i avancerede karakterer, skal du bestå eksamener i det pågældende emne. Uddannelseskompetenceeksamener, såsom PRAXIS II eller statsregenteksamener, kan også være påkrævet.

I nogle stater skal du muligvis tage en edTPA, som står for Teacher Performance Assessment. Denne vurdering består i, at fremtidige lærere selv vurderer deres præstationer i klasseværelset.

4. Få en statslig undervisningslicens

Undervisningslicenskravene varierer afhængigt af den stat, du bor i. Informer dig selv om disse betingelser, før du starter din uddannelse.

Et rent kriminelt baggrundstjek og opfyldelse af GPA-kravet er ofte forudsætninger for at få en statslicens.

5. Få en kandidatgrad

Efter at være blevet certificeret lærer, vil du måske fortsætte din uddannelse og forfølge kandidatstudier. For bestemte områder, som specialundervisning, skal du opnå en kandidatgrad, før du bliver certificeret i nogle stater.

Carl Hedegaard
Carl Hedegaard Uddannelsessektoren involverer mange stillinger, der kan påvirke de unge positivt. Som lærer deler du viden og hjælper eleverne med at udvikle deres karakterer. Hvis det er spørgsmål, der virkelig betyder noget for dig, at gøre en positiv indvirkning på ungdommen eller at forbedre morgendagens sind, vil du måske lære mere om undervisning. I denne artikel vil vi diskutere de forskellige krav til at være lærer.