Hvad Gør En Medicinsk Laboratorietekniker?

Hvis du leder efter en karriere inden for medicin, der ikke kræver direkte og kontinuerlig patientbehandling, kan du overveje at blive medicinsk laboratorietekniker. Denne medicinske karriere giver dig mulighed for at fordybe dig i de videnskabelige og teknologiske aspekter af det medicinske område. Det hjælper også i processen med at diagnosticere og behandle patienter uden involvering i direkte pleje. I denne artikel diskuterer vi, hvad en medicinsk laborant er, hvad jobbet indebærer, og hvordan man bliver det.

Hvad er en medicinsk laboratorietekniker?

Medicinske laboratorieteknikere, også kendt som kliniske laboratorieteknikere, er specialister, der bruger laboratorieudstyr og testprocedurer til at bestemme sundheden for vævs- og blodprøver. De arbejder ofte i et diagnostisk laboratorium, klinik og hospitalslaboratorium under tilsyn af læger, laboratorieteknologer og laboratorieledere.

MLT'er deler ofte titlen "med techs" med medicinske teknologer, medicinske laboratorieforskere, respiratoriske teknikere, røntgenteknikere og apoteksteknikere, hvilket kan være forvirrende. Den formelle skelnen mellem teknologer og teknikere er dog, at teknologer har en bachelorgrad, mens teknikere har eksamensbeviser, certifikater eller en to-årig associeret grad. Teknologer har også brugt mere tid i klasseværelset, har flere muligheder for avancement og tjener højere løn end teknikere.

Relateret: Lær om at være medicinsk teknolog

Hvad laver en medicinsk laborant?

Medicinske laboratorieteknikere udfører laboratorietests og -procedurer. De udfører mikroskopiske, bakteriologiske, hæmatologiske, immunologiske og kemiske diagnostiske tests og analyser på prøver af blandt andet væv, blod, urin, afføring, ledvæske og sæd. De leder efter kritiske spor til fravær, tilstedeværelse og omfang af forskellige årsager til sygdomme gennem nøjagtige og effektive laboratorietests. Resultaterne, de opnår fra tests, bruges af læger og andre specialister til at lave passende diagnostiske og behandlingsplaner.

Andre opgaver og ansvar for medicinske laboratorieteknikere omfatter:

 • Videresendelse af testresultater til anmodende læger, mens der holdes klare optegnelser over testresultaterne i laboratoriets journalbog eller daglige fil
 • Indsamling, klargøring og opbevaring af prøver
 • Forklaring af laboratorietestprocedurer til patienter og andre klienter
 • Modtagelse, undersøgelse og godkendelse af prøver indsamlet af læger, sygeplejersker og andre medicinske fagfolk og sikring af, at den rigtige type, integritet og mængde af prøver præsenteres for de bestilte tests
 • Forberedelse af forskellige laboratoriereagenser og standard volumetriske opløsninger til brug i en række forskellige tests
 • Opretholdelse af et rent og sikkert arbejdsmiljø
 • Standardisering af testprocedurer for at sikre ensartet pålidelighed og anvendelighed af testresultater
 • Kalibrering af udstyr, udvikling af standarddriftsprocedurer og bestemmelse af korrekte referenceområder for forskellige tests
 • Brug af automatiseret udstyr og computeriserede laboratorieinstrumenter, der er i stand til at udføre flere test på samme tid

Gennemsnitsløn for en medicinsk laborant

Medicinske laboratorieteknikere tjener en gennemsnitlig løn på $19,15 i timen, selvom nogle lønninger varierer fra $7,25 til $47,65 i timen. Deres løn varierer normalt afhængigt af deres erhvervserfaring og de områder, hvor de arbejder. MLT'er med flere års erfaring tjener mere end dem med mindre erfaring.

MLT'er, der er ansat i offentlige sundhedsfaciliteter, modtager også højere lønninger sammenlignet med dem, der arbejder på private hospitaler, klinikker og diagnostiske laboratorier. MLT'er, der arbejder i storbyområder, modtager også højere løn end dem, der arbejder i ikke-storbyområder.

Relateret: 12 sundhedsjob, der betaler godt

Arbejdsmiljø for medicinske laboratorieteknikere

Medicinske laboratorieteknikere arbejder i en række indstillinger, herunder følgende:

 • Hospitalslaboratorier
 • Kommercielle laboratorier
 • Diagnostiske laboratorier
 • Blod- og organbanker
 • Fertilitetscentre
 • Bioteknologiske virksomheder
 • Farmaceutiske virksomheder
 • Folkesundhedsorganisationer
 • Forskningsfaciliteter
 • Referencelaboratorier
 • Salgsselskaber for medicinsk udstyr

De fleste medicinske laboratorieteknikere arbejder 40 timer om ugen. De, der arbejder på hospitaler og andre sundhedsfaciliteter, der opererer 24/7, kan have brug for at arbejde ulige skift og være på vagt i nødstilfælde. Deres arbejdspladser er godt oplyste, rene og desinficerede. De er forpligtet til at bære beskyttelsestøj, herunder handsker, beskyttelsesbriller, masker og laboratoriefrakker, når de håndterer prøver eller udstyr. Laboratorieteknikere arbejder normalt på deres fødder i lange perioder, og de skal muligvis løfte eller vende handicappede patienter for at indsamle prøver.

Relateret: Lær om at være en patientplejetekniker

Specialiteter af medicinske laboratorieteknikere

Medicinske laboratorieteknikeres pligter og ansvar vil sandsynligvis variere baseret på det specifikke område, de er specialiseret i. For eksempel vil MLT'er med fokus på flebotomi have opgaver baseret på indsamling, test og analyse af blodprøver.

Andre potentielle medicinske laboratorieteknikers specialer omfatter:

Mikrobiologi teknikere

Mikrobiologiteknikere hjælper mikrobiologer med at identificere mikroorganismer som vira, svampe, bakterier, protozoer, alger og prioner. De hjælper med at udføre eksperimenter ved at vedligeholde og forberede udstyr som reagensglas og indsamle prøveprøver til analyse. De er også ansvarlige for at administrere tests og udarbejde datarapporter.

Hæmatologiske teknikere

Hæmatologiteknikere er medicinske laboratorieteknikere, der har specialiseret sig i at indsamle og teste blod. De er medvirkende til at bestemme sygdomme i blodet og kropsvæv, der danner blod. De kan tage patienternes blod og udføre prøver på prøver, såsom en blodtællingstest. De kan også holde laboratorieudstyret rent, kalibreret og sterilt.

Histoteknikere

Histoteknikere forbereder tynde prøver af kropsvæv, der skal undersøges af en patolog ved hjælp af et mikroskop. Prøverne kontrolleres derefter for tegn på sygdom ved brug af farvestoffer og andre kemikalier.

Cytogenetiske teknikere

Cytogenetik er studiet af kromosomer forbundet med en række forskellige tilstande, såsom abort, kræft, infertilitet, fødselsdefekter og mental retardering. Cytogenetiske teknikere hjælper cytogenetiske teknologer med at analysere strukturen af ​​kromosomer fundet i en række biologiske prøver og deres forhold til forskellige sygdomme.

Molekylærbiologiske laboratorieteknikere

Molekylærbiologiske laboratorieteknikere bruger specialiseret udstyr til at udføre eksperimenter, analysere data og registrere deres resultater. De arbejder under tilsyn af molekylærbiologer og andre videnskabsmænd. Som andre kliniske og medicinske laboratorieteknikere kan molekylærbiologiske laboratorieteknikere blive udsat for potentielt skadelige dampe eller materialer, selvom følgende sikkerhedsprocedurer hjælper med at forhindre sådanne farer.

Cytologi teknikere

Cytologi er studiet af cellernes funktion, struktur, formering, patologi og livshistorie. En cytologitekniker tager dyre- og menneskecelleprøver og hjælper cytoteknologer med at undersøge disse prøver for abnormiteter, der kan føre til kræft eller sygdom.

Klinisk kemi teknikere

De hjælper teknologer med at forberede prøver og analysere det hormonelle og kemiske indhold af kropsvæsker.

Blodbanksteknikere (immunhæmatologiske teknologer)

Disse teknikere indsamler blodprøver, klassificerer dem efter type og forbereder dem og deres komponenter til transfusioner.

Relateret: Lær om at være en Phlebotomist

Færdigheder til at blive en succesfuld medicinsk laboratorietekniker

Ud over de tekniske færdigheder, du vil tilegne dig i skolen og en evne til naturvidenskab, har du brug for følgende bløde færdigheder for at blive en succesfuld medicinsk laboratorietekniker:

 • Læseforståelse: Du skal være god til at forstå og følge lægernes skriftlige anvisninger.

 • Opmærksomhed på detaljer: Præcision er af største vigtighed, når der udføres testprocedurer.

 • Kritisk tænkning: Denne færdighed giver dig mulighed for at bestemme dine muligheder, når du løser problemer eller træffer beslutninger, sammenligne dem og derefter vælge den med det mest positive resultat.

 • Problemløsning: Du skal være god til at identificere problemer og løse dem hurtigst muligt.

 • Aktiv lytning: Du skal have fremragende lytteevner for effektivt at kommunikere med patienter og andre medicinske personale.

 • Behændighed: Du skal også være dygtig med dine hænder, fordi du arbejder tæt sammen med nåle og præcise laboratorieinstrumenter. Du skal håndtere disse værktøjer effektivt.

 • Fysisk udholdenhed: Du skal have fysisk udholdenhed, fordi du vil arbejde på dine fødder i lange perioder, mens du samler prøver. Du skal muligvis vende eller løfte handicappede patienter for at indsamle prøver til testning.

Relateret: 10 bedste færdigheder at inkludere på et CV

Sådan bliver du medicinsk laborant

Her er de typiske trin, du skal følge for at blive en medicinsk laboratorietekniker:

 1. Få en gymnasieeksamen eller tilsvarende.
 2. Tag en efterskole.
 3. Få statslicens.
 4. Få certificeringer.
 5. Forfølge efteruddannelse.

1. Få en gymnasieeksamen eller tilsvarende

Du skal opnå dit gymnasiale eksamensbevis eller tilsvarende for at kvalificere dig til en associeret uddannelse eller et certifikatprogram i medicinsk laboratorieteknologi. Værdifulde forberedende gymnasiekurser omfatter matematik, fysik, sundhedserhverv, kemi og biologi. Du kan også overveje at skygge en certificeret medicinsk laboratorietekniker, før du forfølger en grad eller et certifikatprogram.

Relateret: Job, der ikke kræver en grad

2. Fortsæt efter en videregående uddannelse

Du skal tjene en associeret grad eller et certifikat fra et community eller junior college for at forfølge denne karrierevej. Du kan også tjene et certifikat ved at deltage i et program i medicinsk laboratorievidenskab, der tilbydes på en erhvervsskole, hospital, teknisk træningscenter eller militærcenter. Certifikatprogrammer i medicinsk laboratorievidenskab varer typisk et år, mens associerede uddannelser kan tage et til to år at gennemføre. Begge programmer begynder normalt med at introducere dig til medicinsk laboratorieudstyr og dataanalyse.

Certifikatprogrammer giver dig et overblik over medicinske emner, herunder grundlæggende kemi, anatomi, medicinsk terminologi, laboratorieanalyser og kliniske procedurer. Associerede uddannelser omfatter flere fagområder, herunder psykologi, mikrobiologi, immunologi, hæmatologi og klinisk laboratoriepraksis. Disse emneområder kan dykke ned i emner lige fra cellevæv til vira og parasitter.

Et associeret uddannelsesprogram kan også omfatte en klinisk komponent, som giver dig praktisk erfaring på området, hvor du arbejder sammen med certificerede og erfarne medicinske laboratorieteknikere. Overvej at tage et program, der er akkrediteret af National Accrediting Agency for Clinical Laboratory Sciences.

Relateret: Sådan anføres uddannelse på et CV

3. Få statslicens

Medicinske laboratorieteknikere har brug for en licens til at praktisere i nogle stater. Kravene for at opnå en licens varierer, men det kræver ofte, at du har en associeret grad eller et certifikat sammen med afslutningen af ​​en statseksamen. Nogle stater kan kræve, at du bliver certificeret for at opnå licens. For at lære de specifikke licenskrav i din stat, kontakt statslige bestyrelser for erhvervslicenser, statslige sundhedsministerier eller besøg webstedet for American Society for Clinical Laboratory Science.

4. Få certificeringer

Mens en certificering ikke er et krav, foretrækker mange arbejdsgivere kandidater, der har opnået certificering gennem en professionel organisation. Her er nogle af de nationalt anerkendte certificeringer for medicinske laboratorieteknikere:

ASCP certificering

American Society for Clinical Pathology tilbyder mere end 20 professionelle certificeringer til teknologer, medicinske laboratorieteknikere og patologassistenter. Certificering viser potentielle arbejdsgivere, at du har erfaringen og viden til sikkert at arbejde i et laboratoriemiljø. ASCP-certificeringer kræver normalt, at kandidater har en bachelorgrad eller en associeret grad.

Certificeringskravene varierer efter specialisering, men alle inkluderer en kombination af erfaring, uddannelse og træning. ASCP-legitimationen forbliver gyldig i tre år, og vedligeholdelseskravene varierer afhængigt af din specialisering, men alle kræver et minimumsantal af praksistimer og efteruddannelse.

ABOR legitimation

Denne certificering validerer din evne og viden til at udføre rutinemæssige medicinske laboratorietests og genkende faktorer, der direkte påvirker resultater og procedurer. For at opnå denne certificering skal du have et gymnasieeksamen eller GED-certifikat, opfylde en af ​​mulighederne for træning/uddannelse og erfaringskrav, dokumentere din laboratorieuddannelse og bestå en skriftlig eksamen. For at bevare din ABOR-certificering skal du forny dit Associate Member Section-medlemskab hvert år. Der er ingen efteruddannelseskrav for at opretholde denne certificering.

5. Fortsæt med efteruddannelse

Ifølge Bureau of Labor Statistics forventes jobmuligheder for medicinske laboratorieteknikere at stige med 11% fra 2018 til 2028, en hastighed, der er meget hurtigere end gennemsnittet for alle erhverv. Hvis du ønsker at avancere som medicinsk laboratorieteknolog eller klinisk laboratorieforsker, skal du forfølge videregående uddannelse. Overvej at opnå en bachelorgrad i klinisk laboratorievidenskab eller medicinsk teknologi for at arbejde som klinisk laboratorieforsker eller medicinsk teknolog. For at kvalificere dig til medicinteknolog- eller medicinsk laboratorieforsker-uddannelsen skal du demonstrere dine sprogkundskaber og bestå en psykiatrisk undersøgelse.

Jobs, der ligner en laboratorietekniker

Hvis du er interesseret i en stilling som laboratorietekniker, så overvej disse lignende job. Her er en liste over 10 relaterede stillinger:

1 . Kemiker

2 . Videnskabsmand

3 . Forskningsassistent

4 . Associeret videnskabsmand

5 . Forskningsassistent

6 . Kundeservicemedarbejder

7 . Salgsassistent

8 . Medicinsk laboratorium praktikant

9 . Medicinsk teknolog

10 . Laboratoriemedarbejder

Palle Dam
Palle Dam Hvis du leder efter en karriere inden for medicin, der ikke kræver direkte og kontinuerlig patientbehandling, kan du overveje at blive medicinsk laboratorietekniker. Denne medicinske karriere giver dig mulighed for at fordybe dig i de videnskabelige og teknologiske aspekter af det medicinske område. Det hjælper også i processen med at diagnosticere og behandle patienter uden involvering i direkte pleje. I denne artikel diskuterer vi, hvad en medicinsk laborant er, hvad jobbet indebærer, og hvordan man bliver det.