Hvad Gør En åndedrætsterapeut?

Respiratorterapeut Øjebliksbillede National gennemsnitsløn: $32,97 pr. time Almindeligvis nødvendige færdigheder: Opmærksomhed på detaljer, kommunikation, problemløsning, empati Minimumskrav: Associeret grad og licens## Hvad laver en respiratorterapeut?

En respiratorterapeut er en sundhedsperson, der har specialiseret sig i behandling af personer med vejrtrækningsproblemer. En respirationsterapeut kan hjælpe med behandling af tilstande, herunder astma, emfysem, lungebetændelse og cystisk fibrose. En respiratorterapeuts primære ansvar omfatter:

 • Vurdere patienter for indikatorer på, at patienten har behov for respiratorisk pleje og yde pleje, når det er nødvendigt
 • Koordinering af behandling med andre medlemmer af det medicinske personale for at give den bedst mulige behandlingsplan for patientens behov
 • Vedligeholdelse af livsstøttende ventilationssystemer til patienter med behov for vejrtrækningsassistance, sikring af fortsat drift af maskinen
 • Tager røntgenbilleder af patienters bryst og analyserer dem
 • Taler med patienter med luftvejslidelser for at forklare metoder til at håndtere forholdene for at gøre hverdagen nemmere og sikrere
 • Rådgivning med andre på det medicinske team for at diskutere patientbehandlingsplaner og foreslå ændringer

Gennemse respiratoriske terapeut job

Gennemsnitsløn

En åndedrætsterapeut er en fuldtidsansat, normalt timelønnet. Kompensationen vil variere baseret på erfaring, ansættelsesperiode og størrelsen og placeringen af ​​den facilitet, som respiratorterapeuten arbejder på.

 • Fælles løn i USA: $32,97 i timen
 • Nogle lønninger varierer fra $15,85 til $56,15 i timen

Krav til åndedrætsterapeut

En aspirerende åndedrætsterapeut forventes at opfylde nogle minimumskrav fra potentielle arbejdsgivere, herunder:

 • Uddannelse
 • Uddannelse
 • Certificeringer
 • Færdigheder

Uddannelse

En åndedrætsterapeut har brug for mindst en associeret grad for at få beskæftigelse på en medicinsk facilitet. Dog anbefales en bachelorgrad. Undersøgelser omfatter klasser i matematik og naturvidenskab, såvel som medicinsk fokuserede kurser som menneskelig anatomi, fysiologi, farmakologi, patientvurdering og diagnostik.

Uddannelse

En åndedrætsterapeut vil under deres uddannelse få praktisk træning for at forberede dem til ansættelse efter afslutningen af ​​uddannelsen. Dette inkluderer praktisk anvendelse af principper lært under studiet, udført under opsyn af en pædagog eller læge. Det kan også omfatte muligheden for at deltage i et praktikophold hos en lægepraksis. Selvom en åndedrætsterapeut forventes at forstå de primære funktioner i deres job, før de bliver ansat, kan senior medicinsk personale tilbydes yderligere træning for at foretage rettelser og forbedre ydeevnen i begyndelsen af ​​terapeutens karriere for at hjælpe dem med at udvikle sig hurtigere.

Certificeringer

For at arbejde som åndedrætsterapeut skal du have en licens i den stat, hvor du skal arbejde. Åndedrætsterapeuter skal også opnå de nødvendige certificeringer fra Åndedrætsstyrelsen:

 • Certificeret åndedrætsterapeut: CRT-certificeringen er en påkrævet certificering, mens nogle stater desuden kræver en registreret åndedrætsterapeut-certificering. Begge certificeringer testes i samme eksamen. For at være berettiget til eksamen skal en respiratorisk terapeut enten have opnået deres associerede grad i respiratorisk terapi, have en Canadian Society of Respiratory Therapists RRT-legitimation eller have CRT-legitimationsoplysninger og opfylde variable kombinerede erfaringstærskler. Eksamenen består af 160 multiple choice-spørgsmål med 20 spørgsmål uden point, og testerne får tre timer til at gennemføre eksamen. Eksamenen har to skæringslinjer, hvor den lavere giver en CRT og jo højere kvalificerer ansøgeren til at ansøge om den kliniske simuleringsundersøgelse, der kræves til en RRT.
 • Registreret åndedrætsterapeut: Efter at have modtaget en acceptabel score på den forudgående undersøgelse, skal en aspirerende RRT bestå CSE. Undersøgelsen indeholder 22 problemer, der præsenterer realistiske simuleringer af situationer, som en RRT kan stå over for i den virkelige verden. Emner, der er omfattet, omfatter evaluering og anbefalinger af patientdata, fejlfinding og kvalitetskontrol af udstyr, infektionskontrol og igangsættelse og ændring af interventioner. Respirationsterapeuten har fire timer til at gennemføre eksamen.

Ud over de nødvendige certificeringer kan en åndedrætsterapeut også forfølge specialiserede certificeringer fra NBRC. Udbudte specialiseringer er:

 • Certificeret lungefunktionsteknolog: Denne specialiserede certificering er for respiratoriske teknologer, der arbejder som lungefunktionsteknologer, der udfører avancerede tests på personer med lungesygdomme. Eksamenen er multiple choice med 100 scorede og 115 pointløse spørgsmål.
 • Neonatal/pædiatrisk respiratorisk plejespecialist: Denne certificering er tilgængelig for respirationsterapeuter med speciale i pleje af spædbørn og børn. Testen indeholder 120 flervalgsspørgsmål ud over 20 spørgsmål uden point.
 • Registreret lungefunktionsteknolog: Ligesom med CPFT-certificeringen kræver dette, at en respirationsterapeut består en test bestående af 115 multiple-choice spørgsmål, hvoraf 100 er bedømt, og er designet til lungefunktionsteknologer, der tester patienters respirationsfunktion.
 • Specialist i søvnforstyrrelser: Denne certificering er til en CRT eller RRT, der primært arbejder med patienter med søvnforstyrrelser. Den består af 160 pointerede og 20 pointløse multiple-choice spørgsmål.

Færdigheder

En succesfuld åndedrætsterapeut har brug for både hårde og bløde færdigheder for at udføre deres job, herunder:

 • Opmærksomhed på detaljer: Denne færdighed giver en respiratorisk terapeut mulighed for at tage nøjagtige noter om patientjournaler, bemærke eventuelle relevante abnormiteter under kontroller og administrere den korrekte mængde af enhver medicin.
 • Empati: Denne interpersonelle færdighed gør det muligt for åndedrætsterapeuten at forholde sig til deres patienter. Når man hjælper en patient med en smertefuld eller terminal sygdom, er evnen til at forstå deres følelser og tilbyde trøst og støtte afgørende.
 • Fysisk udholdenhed: En åndedrætsterapeut kan være forpligtet til at bruge lange skift på deres fødder med minimal tid til at sidde ned og slappe af. Fysisk udholdenhed gør det muligt for åndedrætsterapeuten at fortsætte med at fungere bedst muligt gennem hele skiftet og undgå trætheds-inducerede fejl.
 • Problemløsning: Åndedrætsterapeuter skal være i stand til at vurdere et problem, indsamle information og træffe en beslutning om, hvordan det skal løses. Dette er nyttigt under diagnosefasen af ​​behandlingen og til at ændre behandlingsplaner for at forbedre resultaterne.
 • Kommunikation: Når man taler med andre læger eller med patienter, er det vigtigt for respiratorterapeuten at være i stand til klart at formidle deres hensigter. Denne færdighed giver også en respiratorisk terapeut mulighed for at formidle medicinsk information i vendinger, som en patient sandsynligvis vil forstå.

Respiratorterapeut arbejdsmiljø

En åndedrætsterapeut arbejder primært i en medicinsk facilitet. Andre almindelige arbejdsforhold omfatter:

 • Stående og behandle patienter i flere timer i træk uden pauser
 • Betjening af medicinsk udstyr og udførelse af grundlæggende vedligeholdelse, når det er nødvendigt under patientbehandling
 • Besøg i en patients hjem for at vurdere dets levedygtighed for patienter med hjerte-lungesygdomme, som kræver specialiserede levevilkår, eller for at identificere potentielle årsager til symptomer

Sådan bliver du åndedrætsterapeut

Hvis du er interesseret i at forfølge en karriere som åndedrætsterapeut, kan du overveje at tage disse trin:

 1. Forfølge en grad. Før du begynder på en professionel karriere som åndedrætsterapeut, skal du først opnå en universitetsgrad. En associeret grad i respiratorisk terapi eller et beslægtet felt er minimumskravet, selvom nogle job kan kræve, at ansøgere har en bachelorgrad.
 2. Ansøg om en licens. For at praktisere medicin skal en læge først modtage en tilladelse fra statens bestyrelse. En åndedrætsterapeut skal være autoriseret af den stat, de arbejder i, ikke den stat, hvor de bor, hvis terapeuten pendler på tværs af statsgrænser, og en ny licens skal søges af terapeuten, hvis de ønsker at flytte til en ny facilitet i en anden stat.
 3. Få praktisk erfaring. De fleste åbne åndedrætsterapeutstillinger vil søge personer med praktisk erfaring med at anvende deres medicinske viden, og som forstår, hvordan en åndedrætsterapeut opererer i et arbejdsmiljø. Dette kan opnås gennem praktiske lektioner under et uddannelsesprogram eller gennem et praktikophold for at observere fagfolk i en medicinsk facilitet.
 4. Optjen obligatoriske certificeringer. For at blive ansat som åndedrætsterapeut kræver alle stater certificering som en certificeret åndedrætsterapeut af National Board for Respiratory Care. I nogle stater skal en professionel også være certificeret som en registreret respiratorisk terapeut for at være berettiget.
 5. Overvej specialisering. Selvom der ikke kræves yderligere certificeringer, hjælper de med at adskille en kandidat til en stilling fra lignende ansøgere, når de søger jobbet. Specialiseringscertificeringer kræver, at den enkelte demonstrerer øget forståelse i et specifikt aspekt af hjerte-lungebehandling og er et særligt løft på dit CV, hvis den stilling, du søger, også er specialiseret inden for de samme områder.
 6. Lav dit CV. Når du ansøger om et konkurrencedygtigt job som respiratorterapeut, er dit CV afgørende for at opnå muligheden for at komme videre til interviewfasen i ansættelsesprocessen. Dit CV bør henlede særlig opmærksomhed på de nøglefærdigheder, der er anført ovenfor, og enhver tidligere erhvervserfaring, der demonstrerer disse færdigheder eller kan relatere til en respiratorterapeuts almindelige arbejdsopgaver.
 7. Tilpas og anvend. Før du sender dit CV ud til en åben respirationsterapeutstilling, skal du foretage ændringer i CV'et for bedre at matche stillingsopslaget. Læs stillingsopslaget for at identificere de vigtigste færdigheder og arbejdsansvar nævnt i opslaget. Ved at gøre ekstra opmærksom på de færdigheder og pligter, som ansættelseschefen mente var mest relevante, kan du gøre dit stærkest mulige første indtryk, når de læser dit CV. Gem dit ændrede CV som en ny fil for at vedligeholde dit basis CV til brug i fremtidige applikationer.

Opret et CV på Bonjoures

Eksempel på jobbeskrivelse for respiratorterapeut

East Hannover Medical Group søger en entry-level respiratorterapeut til at slutte sig til vores team af talentfulde og entusiastiske læger. Den ideelle kandidat vil have en passion for læring, klare kommunikationsevner og en empatisk natur. Vi er et akutcenter, og alle ansøgere skal være villige til at arbejde med patienter med behov for intensiv pleje. Alle ansøgere skal have licens i staten New York og besidde både Certified Respiratory Therapist og Registered Respiratory Therapist certificeringer fra National Board for Respiratory Care. Hvis du er en ambitiøs åndedrætsterapeut klar til at begynde din karriere med en facilitet, hvor du har plads til at vokse, som dine færdigheder gør, er dette muligheden for dig.

Relaterede karrierer

Andre karrierer, der ligner åndedrætsterapeut omfatter:

 • Autoriseret praktisk sygeplejerske
 • Praktiserende sygeplejerske
 • Ergoterapeut
 • Patientplejetekniker

Christoffer Dahl
Christoffer Dahl Respiratorterapeut Øjebliksbillede National gennemsnitsløn: $32,97 pr. time Almindeligvis nødvendige færdigheder: Opmærksomhed på detaljer, kommunikation, problemløsning, empati Minimumskrav: Associeret grad og licens## Hvad laver en respiratorterapeut?