Hvad Er Sæsonarbejde? Definition, Hvordan Det Virker, Typer Og Hvordan Man Får Et Sæsonjob

Hvad Er Sæsonarbejde? Definition, Hvordan Det Virker, Typer Og Hvordan Man Får Et Sæsonjob

Sæsonbestemt beskæftigelse er ideel for folk, der ønsker at tjene ekstra penge. Mange teenagere og universitetsstuderende arbejder sæsonbestemt i sommer- og skolepauserne, mens voksne med deltidsbeskæftigelse arbejder sæsonbestemt for at øge deres indkomst. I denne artikel forklarer vi, hvad sæsonarbejde er, hvordan du får et sæsonjob og tips til succes.

Hvad er sæsonarbejde?

Sæsonarbejde er et vikariat, der går igen omkring samme tidspunkt hvert år. Virksomheder, der primært har flere kunder i bestemte sæsoner, ansætter sæsonansatte til ekstra hjælp i deres travleste tider. Andre sæsonbetonede job kræver varmt eller koldt vejr, så virksomheder lukker ned i den langsomme sæson. For eksempel har byer kun brug for sneplovchauffører om vinteren, og de kræver kun livreddere til offentlige pools om sommeren.

Relateret: Lær om at være livredder

Sæsonbestemte arbejdstyper

Mange slags sæsonarbejde for folk med en bred vifte af færdigheder er tilgængelige. Her er nogle af de mest almindelige brancher for sæsonbestemte stillinger:

  • Turisme
  • Konstruktion
  • Detailhandel
  • Levering af mad eller pakke
  • Regnskab

Turisme

Feriesteder på steder med strande, smuk natur og populære attraktioner får de fleste af deres besøgende i løbet af sommeren. Hoteller og restauranter har ofte brug for sæsonhjælp, og du kan søge job som rejseleder eller livredder. Du kan også undervise i sæsonbestemte sportsgrene som surfing eller skøjteløb. Nogle steder får flere gæster om vinteren på grund af flotte skiløjper, smuk sne eller hyggelige hytter.

Hvis du kan lide at tilbringe tid udendørs, kan du arbejde i en stat eller nationalpark, blive sommerlejrrådgiver eller lede vandreture eller eventyrture. Mange mennesker flytter midlertidigt til job relateret til turisme. Du kan bruge tid på fantastiske steder, mens du tjener penge til at betale for dine rejser.

Konstruktion

Det meste byggeri, såsom at bygge et nyt hjem eller installere et tag, sker om sommeren. I områder med varme, regnfulde somre er de travleste årstider forår og efterår. Steder med kolde vintre har brug for yderligere varmeentreprenører om efteråret, og regioner med varmere klimaer kræver hjælp med klimaanlæg om foråret.

Detailhandel

Detailbutikker ansætter normalt sæsonbestemte salgsmedarbejdere i efteråret og vinteren. De får ekstra kunder, der gerne vil pynte deres hjem til Halloween og købe kostumer og slik til børn. Så deltager kunder i Black Friday dagen efter Thanksgiving. Det er begyndelsen på den travle juleshoppingsæson.

Du kan arbejde som leder, kasserer, sælger, en der har hylder eller gavepapir. Du kan være en karakter i et hjemsøgt hus eller en af ​​julemandens hjælpere. Hvis du vil arbejde om sommeren, skal du kigge efter butikker i nærheden af ​​attraktioner som forlystelsesparker eller butikker, der specialiserer sig i sommerudstyr såsom både eller våddragter.

Relateret: 15 detailjob, der betaler godt

Levering af mad eller pakke

I feriesæsonen har nogle restauranter brug for flere leveringsarbejdere. Folk bestiller oftere, fordi de hellere vil bruge mere tid sammen med deres familiemedlemmer eller tage sig af indkøb end at lave mad. De har også masser af gæster at fodre. De fleste bestiller pakker til venner og familiemedlemmer eller sig selv i disse måneder, hvilket skaber muligheder for sæsonarbejde på et pakkedistributionscenter eller som leveringschauffør.

Regnskab

I USA skal folk indsende deres selvangivelser inden den 15. april. Skattesæsonen starter i slutningen af ​​januar, når IRS begynder at acceptere afkast. Mange revisorer og CPA'er udfører det meste af deres arbejde i disse måneder. Firmaer hyrer ekstra hjælp til at besvare telefonopkald fra kunder, oprette reklame- eller marketingkampagner og hjælpe folk med at indgive deres skat.

Relateret: Lær om at være skatteformidler

Sådan får du sæsonarbejde

Mange sæsonbetonede job er tilgængelige, men at få en stilling, du elsker, kan kræve en indsats. Tag disse trin for at gøre det nemmere at finde et sæsonjob:

  1. Netværk.
  2. Ansøg tidligt.
  3. Overvej en række muligheder.
  4. Forbered dig på dine samtaler.

1. Netværk.

Du bør lade alle forretningsforbindelser, venner, familiemedlemmer og kolleger vide, at du leder efter et midlertidigt job. Sørg for at fortælle dem, hvornår du vil starte, hvor længe du vil arbejde, og hvilke brancher du er interesseret i. En du kender kender måske en anden, der leder efter sæsonbestemt hjælp. Du kan også bede din nuværende arbejdsgiver om at fungere som reference eller skrive en anbefaling.

2. Ansøg tidligt.

Start din jobsøgning mindst en måned før du vil begynde at arbejde, så du har masser af tid til at søge flere job, gå til samtaler og købe uniformer, arbejdsstøvler og andre forsyninger efter behov.

3. Overvej en række muligheder.

Får du ikke et jobtilbud til den stilling, du ønsker, så søg job i samme branche for at få erfaring og øge dine chancer for succes næste år. For eksempel kan du besvare telefoner for en revisor, så du kan prøve et job med skat næste år. Hvis du kunne lide at arbejde på dit sidste sæsonarbejde, så overvej at gå tilbage til det. Hvis din arbejdsgiver er bekendt med dit arbejde, kan de give dig mere ansvar eller bedre løn. Du kan i sidste ende få et fuldtidsjob eller en sæsonbestemt lederstilling.

4. Forbered dig på dine samtaler.

Før du går til en jobsamtale, skal du undersøge virksomheden og forberede dig på at besvare almindelige samtalespørgsmål. Hvis din interviewer spørger, hvorfor du gerne vil have et sæsonjob, kan du sige, at du gerne vil få erfaring i branchen, tjene ekstra penge og til sidst finde en fuldtidsbeskæftigelse inden for området. Du kan også udtrykke din interesse ved at stille et par spørgsmål om, hvordan en typisk dag er eller de mest almindelige typer kunder.

Tips til succes på dit sæsonarbejde

Her er nogle måder, hvorpå du kan gøre et godt indtryk, have det sjovt og få værdifuld erfaring på dit sæsonarbejde:

Behandl dit job som en fast stilling

Mens et sæsonjob er midlertidigt, kan det indtryk, du gør med vejledere og kolleger, vare i årevis. Selvom dit primære mål er ekstra penge, og du ikke er interesseret i at få erfaring, bør du være munter, høflig og venlig mod alle, du møder. Du kan skille dig ud over for din arbejdsgiver og få en god anbefaling ved at hjælpe dine kolleger, når det er nødvendigt, stå til rådighed for yderligere vagter og følge virksomhedens regler. Andre arbejdere kan også være mere villige til at hjælpe dig, når du viser dit engagement.

Hold din tidsplan fleksibel

Du bør gøre din tidsplan så fleksibel som muligt, så du kan arbejde, når din arbejdsgiver har brug for yderligere hjælp. Hvis du har en anden arbejdsgiver, så lad begge arbejdsgivere vide, hvis du ikke er tilgængelig på bestemte dage eller på bestemte tidspunkter.

Stil mange spørgsmål

Hvis du vil lære nye færdigheder, mens du arbejder på et sæsonjob, så stil så mange spørgsmål som muligt. De fleste supervisorer og kolleger vil med glæde fortælle dig, hvordan du tager sig af opgaver som at opbevare forsendelser af forsyninger eller indbetale i virksomhedens bank. Du kan blive mere brugbar i din nuværende stilling og fremtidige job ved at bede om hjælp fra en eller flere mentorer. Du bør også holde styr på de nyeste trends i din branche.

Gemme

Mange mennesker med sæsonjob får en stor del af deres årlige indtjening inden for få måneder. Hvis du ikke har anden indkomst, skal du sørge for at spare en del af din ekstra indkomst til den langsomme sæson. Selvom du har et almindeligt arbejde hele året, kan du muligvis ikke dække akutte lægeudgifter eller reparationer i hjemmet uden nogle besparelser. En sæsonbestemt stilling er også en glimrende måde at tjene penge til en sjov ferie efter dit job slutter.

Gerhard Thøgersen
Gerhard Thøgersen Sæsonbestemt beskæftigelse er ideel for folk, der ønsker at tjene ekstra penge. Mange teenagere og universitetsstuderende arbejder sæsonbestemt i sommer- og skolepauserne, mens voksne med deltidsbeskæftigelse arbejder sæsonbestemt for at øge deres indkomst. I denne artikel forklarer vi, hvad sæsonarbejde er, hvordan du får et sæsonjob og tips til succes.