Hvad Er Retsvidenskab? : Plus, Hvordan Man Bliver Retsmediciner

Hvad Er Retsvidenskab? : Plus, Hvordan Man Bliver Retsmediciner

Kriminalvidenskab er et bredt felt med varierende områder. Retsmedicinere hjælper retshåndhævelse ved at analysere beviser og bestemme detaljerne på et gerningssted. Entry-level jobs inden for dette felt har få krav, hvilket gør det nemt at komme i gang.

I denne artikel diskuterer vi, hvad retsvidenskab er, dets forskellige fagområder, og hvordan man starter en karriere inden for området.

Hvad er retsmedicinsk videnskab?

Retsmedicinsk videnskab anvender videnskab til både strafferet og civilret. Kriminelle efterforskere bruger retsmedicin til at opdage, hvordan gerningssteder udspiller sig. De studerer beviser, såsom fingeraftryk og DNA for at fastslå årsager og afdække de ansvarlige parter. Efterforskere bruger også retsmedicin til at gense gamle sager og redde uskyldige fra fængslet. Retsmedicinsk videnskab er et bredt felt og divergerer i seks primære områder:

 • Retsmedicinsk antropologi
 • Kriminalteknik
 • Retsmedicinsk odontologi
 • Retsmedicinsk patologi
 • Retsmedicinsk entomologi
 • Toksikologi

Retsmedicinsk antropologi

Retsmedicinsk antropologi er et underområde af fysisk antropologi, der anvender anatomiske videnskaber på jura. Forskere undersøger skeletrester, normalt menneskelige, for at hjælpe retshåndhævelsen med efterforskning. De identificerer menneskelige efterladenskaber, fortolker traumer, og hvordan det opstod, og giver et skøn over, hvor længe en afdød en person kan være.

Kriminalteknik

Kriminalteknik analyserer og efterforsker fejl, da de relaterer sig til lovgivningen. Eksperter studerer materialer, produkter og strukturer, der ikke fungerede efter hensigten, hvilket resulterer i fysiske skader, anlægsskader eller økonomiske tab. Når de opdager en specifik årsag til en fejl, bestemmer efterforskerne, hvis ansvar det var.

Retsmedicinsk odontologi

Retsmedicinsk odontologi undersøger bidmærker og tandrester, da de relaterer sig til lovgivningen. Når det er nødvendigt, deltager de i obduktioner, tager mål, identificerer tandaftryk og studerer røntgenbilleder. Ved hjælp af deres indsamlede data sammenligner retsmedicinske ornitologer deres resultater med de forsvundne personers identitet.

Retsmedicinsk patologi

Retsmedicinsk patologi er undersøgelsen af ​​afdøde kroppe for at fastslå deres dødsårsag. For at identificere ofrene, og hvordan de passerede, studerer retsmedicinere medicinske historier, udfører obduktioner og indsamler beviser fra ligene til yderligere undersøgelse. Disse eksperter, ofte omtalt som læger, arbejder med retshåndhævelse og yder støtte til undersøgelser.

Retsmedicinsk entomologi

Retsmedicinsk entomologi er studiet af, hvordan leddyr interagerer med kadavere, normalt involveret i retssager. Disse eksperter anvender insektvidenskab og biologi til at bestemme involveringen af ​​stoffer eller giftstoffer samt placeringen af ​​en hændelse.

Toksikologi

Toksikologi er videnskaben om at forstå virkningerne af kemikalier eller situationer på mennesker, dyr og det overordnede miljø. Toksikologer bestemmer involveringen af ​​stoffer eller andre stoffer i forsøgspersoners død. Deres resultater giver afgørende beviser for efterforskere, og adskiller for eksempel mord fra en overdosis.

Relateret: Top 15 job i kemigraden

Vigtigheden af ​​retsmedicin

De fleste regeringer anerkender juridisk rollen som retsmedicin i loven. Når retsmedicinske specialister bruger gennemprøvede videnskabelige metoder i deres arbejde, efterlader de ikke plads til partiskhed. Ikke alene giver feltet detaljerede undersøgelser og beviser for sager, men det giver også en platform, der modvirker uretfærdighed fra efterforskernes side. På grund af dette finder DNA-profilering og andre former for retsmedicinske beviser accept i domstole rundt om i verden.

Nogle lande indfører initiativer, der forbedrer ydeevnen af ​​retsmedicinske tjenester. Disse initiativer sikrer større sikkerhed i afgørelsen af ​​forbrydelser og reducerer den tid, det tager at gøre det. Retsmedicinske laboratorier bliver mere effektive og tidseffektive, hvilket er kritiske komponenter under mordefterforskninger.

Relateret: 15 job, du kan få med en strafferetlig grad

Hvad laver en retsmediciner?

Retsmedicinske forskere studerer rester og andre former for bevismateriale for at hjælpe retshåndhævelsen. Nogle sager er så komplekse, at kun disse videnskabsmænds resultater fører til domme. Uden retsmedicin har efterforskere ikke mere end øjenvidneudsagn til at afgøre ansvaret for en forbrydelse. Retsmedicinere arbejder sammen med detektiver og retshåndhævelse og bruger omhyggelige undersøgelsesfærdigheder til at hjælpe med at fjerne skadelige personer fra samfundet. Andre opgaver omfatter:

 • Fungerer som ekspertvidne
 • Følger laboratoriesikkerhedsstandarder og -forskrifter
 • Indtastning af information i databaser
 • Udvikling af rapporter
 • Koordinering af indsatsen for at indsamle, transportere og bevare bevismateriale

Relateret: Sådan skriver du et føderalt CV

Hvordan bliver man retsmediciner

Retsmedicinere kan finde sig selv i deres lokale politiafdeling, men deres færdigheder og uddannelseskrav varierer meget fra mange af deres kolleger. Retsmedicinske specialister er først og fremmest videnskabsmænd. De kræver avancerede uddannelsesniveauer og færdigheder. Følgende liste skitserer de nødvendige trin i at blive retsmediciner:

 1. Få en grad.
 2. Bestem en specialitet.
 3. Optjen en kandidatgrad, hvis det er nødvendigt.
 4. Søg job.
 5. Bliv taget i ed.

1. Optjen en grad

At opnå en grad er det generelle udgangspunkt for at blive retsmediciner. Entry-level roller, såsom retsmedicinere, kræver mindst en bachelorgrad i strafferetspleje eller et beslægtet felt. Nogle afdelinger uddanner deres teknikere til yderligere avancement til en retsmedicinsk karriere, men mange kræver en kandidatgrad på området.

Hvis en bachelorgrad er uden for rækkevidde, giver en associeret grad i et beslægtet område nyttige oplysninger om kriminel efterforskning. Mange studerende bruger dette som en måde at få job på begynderniveau inden for politiafdelinger og arbejder sig op til kriminalteknikere.

2. Bestem en specialitet

Studerende, der er interesseret i yderligere avancement, skal bestemme et specifikt område at specialisere sig i. For eksempel inkluderer nogle bacheloruddannelser fokus på ballistik eller fingeraftryk. For at blive en fuldgyldig retsmediciner skal eleverne beslutte, hvilket af de seks primære fagområder, der er nævnt ovenfor, der interesserer dem mest. At træffe denne beslutning, før de opnår en bachelorgrad, kan måske bedre forberede de studerende på, hvilke kurser de skal tage.

3. Optjen en kandidatgrad, hvis det er nødvendigt

At vælge et af de seks primære områder kan indebære at opnå en uddannelse på kandidat- eller doktorgradsniveau. Programmer specifikt inden for retsmedicin ses ikke ofte på dette niveau. Eleverne fokuserer i stedet på deres speciale. For eksempel kan en person, der ønsker at blive retsmedicinsk antropolog, opnå en doktorgrad i antropologi med et mindre fokus på retsmedicin.

4. Søg job

Nyuddannede fra kandidat- og ph.d.-uddannelser opfylder muligvis ikke berettigelseskravene til at blive retsmedicinere, hvis de ikke har nogen erhvervserfaring. At få job som laboratorieassistenter eller teknikere giver værdifuld træning på jobbet. Afdelinger foretrækker måske endda at ansætte indefra og søger personer i disse stillinger. Nogle områder kan kræve jobansøgninger til andre organisationer. For eksempel kan retsmedicinske antropologer arbejde for museer og bestemme dødsårsagen for både mennesker og dyr fra millioner af år siden.

5. Bliv taget i ed, hvis det er nødvendigt

Alle personer, der arbejder i offentlig tjeneste, er enten taget i ed eller uden ed, og retsmedicinere er en af ​​dem. De, der er taget i ed, påtager sig retshåndhævelsens fulde evne, såsom at foretage anholdelser. Når en person sværger sig selv ind i deres stilling, får de et emblem og skydevåben.

Andre krav

I løbet af deres uddannelse erhverver håbefulde retsvidenskabelige yderligere færdigheder og certificeringer til deres rolle. Selvom de nødvendige færdigheder kan variere afhængigt af specialisering, forbliver nogle færdigheder til stede på alle veje. Ud over flydende opfattelse og opmærksomhed på detaljer kræver retsmedicinere andre færdigheder, herunder:

 • Kritisk tænkning
 • Problemløsning
 • Fremragende mundtlig og skriftlig kommunikation
 • Deduktiv ræsonnement

Certificeringen af ​​retsmedicinsk tekniker er en af ​​de første officielle certificeringer, som studerende kan opnå. Ikke alle teknikere behøver dog en certificering. Det afhænger af deres afdeling, og om det giver teknikere eksplicit adgang til fingeraftryk eller FBI-registre. Forskellige organisationer tilbyder certificeringsprogrammer til håbefulde retsmedicinere eller dem, der leder efter yderligere fremskridt i deres karriere. Den type certificering, personer kan have brug for, afhænger af deres ekspertiseområde. Organisationer, der tilbyder programmer omfatter:

 • International Association for Identification (IAI)
 • American Board of Forensic Toxicology (ABFT)
 • American Board of Forensic Document Examiners (ABFDE)
 • International Board of Forensic Engineering Sciences (IBFES)

Anton Krogh
Anton Krogh Kriminalvidenskab er et bredt felt med varierende områder. Retsmedicinere hjælper retshåndhævelse ved at analysere beviser og bestemme detaljerne på et gerningssted. Entry-level jobs inden for dette felt har få krav, hvilket gør det nemt at komme i gang.