Hvad Er Relevant Erfaring? Definition Og Eksempler På CV'er

Hvad Er Relevant Erfaring? Definition Og Eksempler På CV'er

Arbejdsgivere leder efter kandidater, hvis kvalifikationer stemmer overens med deres kriterier for en jobstilling. Ansættelsesledere bruger kandidat-cv'er til at undersøge deres relevante færdigheder og faglige erfaringer, der gør dem kvalificerede til en jobstilling. Når du søger job, giver relevant erfaring dig mulighed for at forbedre dine kvalifikationer uanset din faglige baggrund. I denne artikel definerer vi relevant erfaring, gennemgår vigtige tips til at identificere relevante oplevelser, der skal inkluderes på dit CV, og lister eksempler på relevante erfaringer, der hjælper dig med at udvikle din egen.

Relateret: Spørgsmål og svar: Mange års erfaring på et CV

Hvad er relevant erfaring?

Relevant erfaring er enhver erhvervserfaring, der gør dig berettiget til et bestemt job. Når de er inkluderet på CV'er, hjælper disse relevante erfaringer arbejdsgivere med at få dybdegående viden om, hvad kandidater kan bidrage med til deres virksomhed, selvom de ikke har erfaring inden for deres branche.

Relateret: Sådan skriver du erhvervserfaring på et CV

Tips til at identificere og inddrage relevant erfaring

Der er flere måder at sikre, at dine færdigheder og tidligere jobansvar stemmer overens med de job, du ønsker at forfølge. Her er tips til, hvordan du identificerer relevante oplevelser for at tilføje værdi til dit målrettede CV:

1. Gennemgå jobbeskrivelsen

For at identificere potentielt relevante erfaringer, bør du starte med at se på den originale jobbeskrivelse for den stilling, du ønsker at forfølge. Fremhæv relevante færdigheder, jobansvar eller uddannelseskrav, eller tag dig tid til at skrive dem ned til fremtidige sammenligninger. Dette får dig til at tænke over din nuværende berettigelse til en stilling, og hvad du kan tilbyde en arbejdsgiver.

2. Sammenlign jobbeskrivelsen med dine nuværende CV-kvalifikationer

Ved hjælp af jobbeskrivelsen og dit seneste CV, sammenlign og kontrast dine kvalifikationer med dem, der kræves af en arbejdsgiver. Det kan du gøre ved at lave et diagram og skrive antallet af ligheder og forskelle mellem, hvad du har at tilbyde, og hvad arbejdsgiveren har brug for. Ved at gøre dette kan du indsnævre, hvilke elementer du skal fremhæve på dit CV for at imødekomme en bestemt stilling.

3. Læg vægt på relevante erfaringer i kompetence- og faglige sektioner

Dine faglige erfaringer og færdighedssektioner er hovedområderne, hvor du kan fremhæve dine relevante erfaringer. Start med at gennemgå hvert afsnit og krydse alle færdigheder, ansvar eller præstationer over, som ikke tilføjer værdi til det pågældende job.

Tænk derefter på måder, hvorpå du kan omformulere eller ændre hver erklæring for bedre at tilpasse sig de færdigheder og kvalifikationer, der er inkluderet i jobbeskrivelsen. Dette giver dig mulighed for at skræddersy dit CV til den specifikke jobstilling og øger dine chancer for at fortsætte dit kandidatur og potentielt få et jobtilbud.

4. Fokuser på præstationer og opgaver frem for jobtitler

Du føler måske, at de jobtitler, du har haft gennem dit professionelle liv, er en afgørende faktor mellem, om du bliver ansat eller ej. Ansvaret og præstationerne under hver af disse jobtitler er dog meget vigtigere, når du fremhæver relevant erfaring på dit CV. For eksempel er du nyuddannet på universitetet med ringe erhvervserfaring i marketingbranchen. Du ønsker at forfølge et job som marketingkoordinator, men du har kun haft et job som lejrrådgiver.

For at demonstrere, hvordan dit arbejde som lejrrådgiver udmønter sig i en rolle som marketingkoordinator, inkluderer du ansvar som "at tale med forældre for at markedsføre forskellige programmer og overtale dem til at tilmelde deres barn i mere end ét program" eller "Med succes solgt yderligere programmer for at øge børnetilmeldingen med 15 %."

5. Revider dine nuværende færdigheder og faglige erfaringer for at afspejle jobbeskrivelseskriterier

I stedet for at udelade visse erhvervserfaringer, færdigheder eller uddannelse, så brug dem til din fordel til at fremhæve relevante erfaringer, du har erhvervet dig gennem din professionelle karriere. Hold jobtitlerne de samme, men søg efter måder at omformulere ansvar eller præstationer for at afspejle jobbeskrivelsen. Du bør også gennemgå de nødvendige kandidatfærdigheder og inkludere dem, der ærligt afspejler dine interpersonelle og tekniske evner.

Det er vigtigt at inkorporere søgeord og sætninger fra jobbeskrivelsen i hele dit CV, da mange arbejdsgivere bruger ansøgersporingssystemer, der udvælger ansøgninger, der indeholder relevante søgeord.

Relateret: Sådan skriver du et målrettet CV: Tips og eksempler

Eksempler på relevant erfaring

Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan demonstrere din relevante erfaring på et CV, uanset om du har stor erhvervserfaring eller begrænsede kvalifikationer. Her er nogle eksempler på relevante arbejdserfaringer, der hjælper dig med at matche dine erfaringer med potentielle jobmuligheder:

Eksempel 1: Når du har begrænset erhvervserfaring

Hvis du har begrænset erhvervserfaring, bør du være sikker på at understrege dine relevante kvalifikationer i hvert ansvar under tidligere stillingsbetegnelser. For eksempel har du efter endt uddannelse fra college en række deltidsjobs på dit CV, men få, der fremhæver dine evner til at arbejde som revisor på et revisionsfirma. Et af dine job indebar at arbejde som salgsmedarbejder i en lokal detailbutik. Dit nuværende CV viser oplevelsen som følger:

Sales Associate
Gifts n' More
august 2016 - september 2019

Ansvarsområder:

 • Hjælpet kunder med at finde produkter og lære mere om dem
 • Behandlede kundetransaktioner og returneringer ved hjælp af en POS
 • Genopfyldte varer og opgørelse af lagerbeholdninger
 • Arbejdede med et team på 10 salgsmedarbejdere for at sikre en positiv kundeoplevelse

Jobbeskrivelsen for revisorstillingen kræver, at kandidater overvåger finansielle transaktioner, undersøger økonomiske fejl, balancerer regnskaber og hjælper med skatteforberedelsesopgaver. Ved at bruge disse krav her er en måde at revidere dine nuværende ansvarsområder, så de afspejler regnskabsopgaver:

Sales Associate
Book Emporium
august 2016 - september 2019

Ansvarsområder:

 • Behandlede kundetransaktioner og returneringer ved hjælp af en POS
 • Gennemgået fakturaer for at bestemme ordreafvigelser som over- eller underpris
 • Assisterede butiksejeren med at udarbejde skattedokumenter for hver medarbejder
 • Talte skuffen i begyndelsen og slutningen af ​​hver dag og hentede regninger fra pengeskabet for at matche kontanttransaktionsbehov

Eksempel 2: Når du har stor erhvervserfaring inden for et andet område

Hvis du har stor erhvervserfaring eller en karriere i en anden branche eller nichespecialitet, skal du vide, hvordan du reviderer dit CV for at vise, hvordan du kan overføre din viden fra en anden karriere.

For eksempel har du arbejdet i marketingbranchen i over fem år, og du ønsker nu at forfølge en karriere inden for HR. Du finder en åbning for en HR-generalist og ønsker at omstrukturere din faglige sektion, så den afspejler den rolle. Din nuværende erhvervserfaring er som følger:

Marketing Specialist
Reliance, Inc.
oktober 2018 - juli 2019

Ansvarsområder:

 • Udførte markedsundersøgelser for at bestemme nye målgrupper eller kampagneideer
 • Arbejdede tæt sammen med marketing- og salgsteamene for at udarbejde strategier omkring forbrugernes behov
 • Overvågede kunders profiler på sociale medier for at interagere med nye, eksisterende eller potentielle kunder
 • Hente data fra igangværende kampagner for at udvikle marketingrapporter til analyse

Jobbeskrivelsen for HR-generalisten kræver, at kandidaten udvikler unikke jobopslag, udfører rekrutteringsopgaver og indledende screeningssamtaler og bruger HR-software til at opretholde nøjagtige medarbejderoplysninger. Ved at bruge disse detaljer her er, hvordan man reviderer marketingjobtitlens ansvarsområder:

Marketingspecialist
Quest Marketing
oktober 2018 - juli 2019

Ansvarsområder:

 • Reduceret kundeomsætningshastighed med 20% ved at udvikle nye markedsføringstaktikker
 • Lavet unik markedsføringskopi for at øge forbrugerengagementet med 10 %
 • Engageret med forbrugere gennem sociale medier og andre digitale platforme
 • Brugte regnearkssoftware til at registrere data, planlægge kampagnedetaljer og oprette rapporter

Eksempel 3: Når du har erhvervserfaring inden for et relevant område

Selvom du har relevant erhvervserfaring for at kvalificere dig til en stilling, skal du stadig skræddersy dit CV til hvert job, du søger. Et eksempel på dette er, hvis du havde erfaring med at arbejde som kundeservicechef for en virksomhed og ønskede at gennemføre et sideløbende karriereskifte for at opnå en kundeservicelederstilling i en anden virksomhed. Sådan viser du i øjeblikket dit job som kundeservicechef på dit CV:

Customer Service Manager
TeleCorp Solutions
december 2015 - maj 2017

Ansvarsområder:

 • Ansat, uddannet og overvåget et team af kundeservicerepræsentanter
 • Kommunikerede med kunder, der havde komplekse behov eller spørgsmål
 • Understregede vigtigheden af ​​kundeservice blandt afdelingens medarbejdere
 • Opretholdt et indgående kendskab til virksomhedens produkter og tjenester for bedst muligt at tjene medarbejdernes viden og kundetilfredshed

Jobbeskrivelsen for den ledige kundeservicelederstilling understreger en kandidats evne til at udvikle kundeservicestrategier, overvåge et team på 15 kundeservicerepræsentanter og kommunikere med salgs- og produktingeniørteams på daglig basis. Her er et revideret eksempel ved hjælp af jobbeskrivelsens detaljer:

Customer Service Manager
Comm Sales
december 2015 - maj 2017

Ansvarsområder:

 • Ansat, trænet og overvåget et team på 20 kundeservicemedarbejdere
 • Deltog i møder med salgschef og produktudviklingschef for at drøfte seneste kundeklager eller yderligere feedback
 • Udviklede retningslinjer for kundeservice til teammedlemmer baseret på virksomhedens mål og værdier
 • Oprettede et medarbejderincitamentsprogram, der forbedrede kundeserviceindsatsen med 10 %

Laust Brodersen
Laust Brodersen Arbejdsgivere leder efter kandidater, hvis kvalifikationer stemmer overens med deres kriterier for en jobstilling. Ansættelsesledere bruger kandidat-cv'er til at undersøge deres relevante færdigheder og faglige erfaringer, der gør dem kvalificerede til en jobstilling. Når du søger job, giver relevant erfaring dig mulighed for at forbedre dine kvalifikationer uanset din faglige baggrund. I denne artikel definerer vi relevant erfaring, gennemgår vigtige tips til at identificere relevante oplevelser, der skal inkluderes på dit CV, og lister eksempler på relevante erfaringer, der hjælper dig med at udvikle din egen.