Hvad Er Optagelsesteknik?

Hvad Er Optagelsesteknik?

Underholdnings- og musikbranchen er fuld af jobmuligheder for kreative og tekniske eksperter. En vigtig rolle i optageindustrien er optageingeniørens. Denne tekniske fagmand varetager nødvendige tekniske opgaver for at sikre fremragende lydkvalitet. I denne artikel forklarer vi, hvad optagelsesteknik er, beskriver den typiske uddannelse for en optageingeniør, giver oplysninger om en optagelsesingeniørs arbejdsmiljø og tidsplan, lister de nødvendige færdigheder for en professionel optagelsesingeniør at have og fremhæver andre potentielle karrieremuligheder for optagelsesindustrien .

Relateret: 10 højtlønnede ingeniørjob

Hvad er optagelsesteknik?

Optagelsesteknik er praksis med at optage, mixe og færdiggøre lyd for at opfylde kundens standarder og specifikationer. Optageteknikere kan arbejde med enhver type lyd, inklusive musik og talt ord. Professionelle optageingeniører arbejder med en række komplekst udstyr, der giver dem mulighed for at tage lydoptagelser af høj kvalitet og mixe og mestre disse optagelser for at skabe et unikt og professionelt slutprodukt til deres kunder.

Relateret: 16 karrierer du kan forfølge i musikproduktion

Uddannelse til optagelsesteknik

Optageingeniører har brug for specifik træning og uddannelse for at kunne udføre deres arbejde effektivt. Typisk er der tre forskellige uddannelsesveje for håbefulde optageingeniører at følge:

Relateret: Job for musikelskere: 15 job, hvor du kan lave, arbejde med og lytte til musik

Gymnasium

De fleste ansættelsesledere ønsker at se optagelsesingeniørkandidater med uddannelse og erfaring - de er ofte mindre bekymrede over de særlige forhold ved den uddannelse. Nogle optageingeniører går direkte ind i feltet fra gymnasiet med en selvstyret uddannelse. Se efter muligheder på dit gymnasium eller ved at arbejde med lokale optagestudier for at opbygge dine færdigheder og lære de særlige kendetegn ved branchen.

Kollegium

Efterhånden som optagelsesteknik bliver mere fremtrædende og efterspurgt i optageindustrien, tilbyder flere og flere gymnasier og universiteter specifikke programmer for optagelsesteknik. At opnå en grad i optagelsesteknik, lyd- og ingeniørteknologi eller et beslægtet felt kan hjælpe dig med at lære at bruge de nødvendige optageværktøjer og udvikle erfaring ved at arbejde på studerendes projekter.

Certifikat

For de håbefulde optageingeniører uden en formel uddannelse, er der en række online-programmer, der tilbyder certifikater i optagelsesteknik. Disse programmer varierer i intensitet og længde for at imødekomme hver enkelt elevs specifikke behov, men ofte giver de en passende uddannelse til at få dig i gang inden for optagelsesteknik.

Relateret: Alt hvad du behøver at vide for, hvordan du bliver musikproducent

Typisk registreringsteknisk arbejdsmiljø og tidsplan

Optageteknikere har ofte betydelig fleksibilitet i deres arbejdsmiljø og tidsplan:

Arbejdsmiljø

Optageteknikere kan og udfører arbejde i en række forskellige miljøer. Traditionelt arbejdede optageingeniører for optagestudier, som ejede det nødvendige udstyr og teknologi til at optage og færdiggøre lydspor. I de senere år har enkeltpersoner dog midlerne til at købe højkvalitets optage- og masteringudstyr på egen hånd uden behov for et professionelt studie. Mange optageingeniører arbejder som freelancere snarere end for et optagestudie ved at bruge deres eget udstyr og leje eller eje et passende lydtæt rum til optagelse.

Tidsplan

Få optageteknikere arbejder en konsekvent otte timers dag. De fleste, uanset om de arbejder for et studie eller freelance, udfører deres arbejde efter behov for deres kunder. For eksempel kan en optagetekniker, der arbejder for et studie, have et par tolv timers dage, mens de optager, mixer og masterer lyd for en klient, men har så flere fridage i træk før deres næste klient. Freelancere arbejder på samme måde. De kan arbejde mange timer for at fuldføre et projekt, men så tager de så meget tid, de vil, inden de begynder på et nyt projekt.

Relateret: Musikkarrierer: Sådan forfølger du dem og forskellige typer

Nødvendige færdigheder for at arbejde i pladeindustrien

Optagelsesingeniører skal have visse færdigheder, kvaliteter og egenskaber for at udføre deres job godt. Overvej disse fælles træk og færdigheder for optageingeniører, når du skal afgøre, om dette er den rigtige karrieremulighed for dig:

Tekniske færdigheder

Optageingeniører skal have tilstrækkelig teknisk viden til at bruge de mange digitale værktøjer, der kræves til at optage, mixe og mestre lyden. Typisk omfatter dette værktøjer som musikredigeringssoftware, lydplader, mixboards og produktionsressourcer.

Tidsadministration

Store optageingeniører er fremragende tidsforvaltere. De skal holde deres klienter på tidsplan med optagelse og også levere det endelige mixede og masterede produkt til klienten inden for en rimelig, normalt forudbestemt tid.

Samarbejde

De fleste optageingeniører arbejder tæt sammen med deres kunder for at opnå den ideelle lyd. Optagelsesingeniører skal vide, hvordan man arbejder med andre og bruge aktiv lytning til virkelig at forstå, hvad deres kunder ønsker og hjælpe dem med at opnå det.

Interpersonelle færdigheder

Det er ofte nyttigt for optageingeniører at have interpersonelle færdigheder som empati, humor og konfliktløsning i deres roller. I løbet af optagelse af musik, lyd eller tale i lange timer er det vigtigt at opretholde positive relationer og holde fokus på alle interessenter.

Musikalske sansninger

Selvom ikke alle optagelsesingeniørjob er musikspecifikke, er mange det. Det er yderst nyttigt for optageteknikere at have en vis baggrund eller kendskab til musik, så de med succes kan tune og mixe alle elementerne til den ideelle lyd.

Meddelelse

Fantastiske optageteknikere er klare og konsekvente kommunikatører. De kan hjælpe deres kunder med klart at dele deres vision for deres lydprojekt og sikre, at de mixer og mestrer lyden for at imødekomme kundens behov.

Problemløsning

I løbet af deres arbejde kan optageingeniører stå over for tekniske eller kreative udfordringer. At vide, hvordan man problemløser effektivt i begge scenarier, kan hjælpe med at holde et projekt fremad og opretholde et positivt forhold til kunden.

Tålmodighed

At opnå den ideelle lyd kræver tid og tålmodighed. Fremragende optageteknikere er tålmodige og fokuserede, og de bruger deres færdigheder til at sikre, at de har opnået det ideelle slutprodukt til deres klient.

Detaljeorienteret

De fleste lydoptagelser er en sammenlægning af flere spor og lyde. Indspilningsteknikere skal være meget opmærksomme på hvert element for at sikre, at det endelige mix er passende afbalanceret. Opmærksomhed på detaljer er en vigtig færdighed.

Yderligere roller i pladeindustrien

Hvis du er interesseret i lydoptagelse generelt, er der flere andre tekniske roller i optageindustrien, du skal overveje:

1. Pladestudiepraktikant

National gennemsnitsløn: $26.853 om året

Primære opgaver: En praktikant i optagestudiet er ansvarlig for at håndtere en række administrative og tekniske opgaver efter behov for de professionelle optagelser. Typiske jobopgaver for denne rolle omfatter opsætning og vedligeholdelse af udstyr, oprydning i studiet og planlægning af aftaler med kunder.

2. Maskinassistent

National gennemsnitsløn: $71.512 om året

Primære opgaver: En assistentingeniør er ansvarlig for at hjælpe den ledende lydingeniør med lydoptagelser. Fælles jobopgaver for assistentingeniører kan omfatte opsætning af mikrofoner og test af udstyrsniveauer, mærkning og lagring af lydspor og at hjælpe lydingeniøren med at mixe og mastere.

3. Lydtekniker

National gennemsnitsløn: $78.278 om året

Primære opgaver: En lydtekniker er ansvarlig for at sikre kvalitetslyd og optagelse for kunder. I de fleste tilfælde administrerer lydteknikere ansvar som at indsamle en klar lydoptagelse, opretholde lydstyrkeniveau og mikrofonmix og forbedre lydkvaliteten efter behov i lydoptagelser.

Viktor Nicolaisen
Viktor Nicolaisen Underholdnings- og musikbranchen er fuld af jobmuligheder for kreative og tekniske eksperter. En vigtig rolle i optageindustrien er optageingeniørens. Denne tekniske fagmand varetager nødvendige tekniske opgaver for at sikre fremragende lydkvalitet. I denne artikel forklarer vi, hvad optagelsesteknik er, beskriver den typiske uddannelse for en optageingeniør, giver oplysninger om en optagelsesingeniørs arbejdsmiljø og tidsplan, lister de nødvendige færdigheder for en professionel optagelsesingeniør at have og fremhæver andre potentielle karrieremuligheder for optagelsesindustrien .