Hvad Er Multilevel Marketing?

Hvad Er Multilevel Marketing?

Både fjern- og freelancearbejde fortsætter med at vokse i efterspørgsel efter både arbejdsgivere og jobsøgende. Multilevel marketing virksomheder kombinerer ofte disse to ønskværdige arbejdsegenskaber og giver folk mulighed for at arbejde for sig selv, hvor de vil. Der er dog nogle vigtige ting at vide om multilevel marketing virksomheder, før de tilmelder sig. I denne artikel forklarer vi, hvad multilevel marketing er, detaljer om komponenterne i multilevel marketing, beskriver forskellene mellem multilevel marketing virksomheder og pyramidespil og tilbyder tips til at hjælpe dig med at afgøre, om multilevel marketing er det rigtige for dig.

Relateret: 25 forretningsmuligheder at overveje

Hvad er multilevel marketing?

Multilevel marketing, eller MLM, er en type virksomhed, hvor virksomheden sælger sit produkt gennem en række uafhængige salgsrepræsentanter. I de fleste tilfælde administrerer hver salgsrepræsentant deres egen "forretning", hvilket betyder, at de køber produktet i engros hos virksomheden og derefter sælger det til deres kunder uafhængigt.

Mens nogle repræsentanter er i stand til at tjene penge blot ved at sælge deres produkt, tjener de fleste MLM-repræsentanter penge ved at rekruttere andre til at arbejde som repræsentanter, da hver person, den oprindelige repræsentant rekrutterer, betaler en kommission til deres rekrutterer. Denne udjævnede tilgang til repræsentanter er, hvad der giver MLM deres signatur "multilevel" navn.

Relateret: Sådan får du succes med direkte salg

Komponenter af en multilevel marketing virksomhed

Selvom der ikke er to virksomheder eller markedsføringsstrategier, der er helt ens, er der bestemt noget fælles grundlag for MLM'er. Faktisk følger de fleste MLM'er en lignende struktur og forretningsmodel, der normalt inkluderer disse elementer:

 • Program: De fleste MLM'er har en specifik salgs- og marketingplan, som de opfordrer repræsentanter til at følge for at rekruttere andre repræsentanter og sælge produktet.
 • Sponsor: Sponsorer rekrutterer andre repræsentanter til MLM. Repræsentanten bliver sponsor for den eller de personer, de rekrutterer.
 • Rekrut: Rekrutter er de nye repræsentanter, der bringes ind i organisationen af ​​sponsorer.
 • Downline: Mange MLM'er bruger udtrykket "downline" til at henvise til rekrutter, der arbejder under dig. Dette kan være personer, du har rekrutteret ud over eventuelle rekrutter, som disse repræsentanter har hentet ind.
 • Upline: En upline er det modsatte af en downline. Det er den opadgående række af sponsorer over dig.
 • Kompensationsplan: Hver MLM giver en kompensationsplan, der forklarer, hvor meget en repræsentant kan forvente at tjene for produktsalg, rekruttering og kommission.

Relateret: Hvad er netværksmarkedsføring, og er det en sikker investering?

Multilevel marketing vs. pyramidespil

Multilevel marketing virksomheder kan være lovlige og velrenommerede virksomheder, men der er nogle, der fungerer som ulovlige pyramidespil. At forstå forskellen er afgørende, hvis du er interesseret i at deltage i en MLM. Mange MLM'er og pyramidespil ser ud til at fungere på samme måde. Gennemgå de vigtige skel mellem de to for at sikre, at du ikke bliver vildledt:

Multilevel marketing

En legitim MLM vil indeholde disse kendetegn:

 • Fokus på salg: Hvis MLM er legitimt, bør virksomhedens fokus være på at sælge deres produkt eller produkter til forbrugere i stedet for at forsøge at rekruttere nye repræsentanter.
 • Begrænset indkøb: Mens næsten alle MLM'er har deres repræsentanter til at købe produktet i engrossalg og derefter sælge det til forbrugere, vil legitime MLM'er ikke kræve, at repræsentanter bruger en vis mængde penge på at købe produkter hver måned eller år.
 • Indkomst fra salg: Repræsentanter bør tjene størstedelen af ​​deres indkomst fra det salg, de foretager til deres kunder, i stedet for provisioner fra deres rekrutter.

Mens nogle mennesker gør en stabil indkomst fra MLM-arbejde, tjener mange ikke så meget som annonceret af virksomheden. Selvom virksomheden er legitim, er det vigtigt at overveje, hvor mange penge du er villig til at investere i produkter og markedsføringsindsats, før du får en potentiel fortjeneste.

Pyramidespil

Pyramidespil er svigagtig svindel. Virksomhedsejere eller ledere har ingen intentioner om at hjælpe deres repræsentanter med at tjene penge og i stedet bruge dem som en måde at indbringe kontanter med ringe eller ingen fordel for repræsentanterne selv. Pyramidespil ligner ofte MLM'er, men de har nogle tydelige forskelle:

 • Fokus på rekruttering: I stedet for at tilskynde repræsentanter til at sælge produktet, opfordrer pyramidespil deres repræsentanter til at rekruttere yderligere repræsentanter frem for at sælge.
 • Minimum regelmæssig investering: I de fleste pyramidespil skal repræsentanter bruge en vis mængde penge hver måned eller kvartal på produkter, uanset hvor mange de allerede har på lager.
 • Indtægter fra rekrutter: Størstedelen af ​​de penge, virksomheden tjener på et pyramidespil, er fra nye rekrutter, der køber produkter for at sælge frem for fra det faktiske salg af produkterne til forbrugerne.

Pyramidespil er farlige, fordi repræsentanter meget hurtigt kan komme i gæld ved at købe produkter fra virksomheden med jævne mellemrum, men kæmper for selv at sælge produkterne eller undlader at rekruttere et tilstrækkeligt antal nye repræsentanter til at tjene provision fra.

Relateret: Sådan arbejder du hjemmefra

Tips til at beslutte, om et marketingjob på flere niveauer er det rigtige for dig

MLM'er tilbyder en række fordele, især i den fleksibilitet arbejdet tilbyder. Brug disse andre tips til at hjælpe dig med at afgøre, om at arbejde for en MLM er det rigtige valg for dig:

Du nyder salget

Størstedelen af ​​det arbejde, du skal udføre med en MLM, er direkte salg. Du bør have salgsevner og kan endda præstere bedre med en vis salgsbaggrund og erfaring. Hvis du kan lide at arbejde med salg, kan en MLM være et godt valg for dig.

Du er tryg ved at henvende dig til dine kære

Da MLM-repræsentanter driver deres egne uafhængige virksomheder, er det sandsynligt, at størstedelen af ​​dine kunder, i det mindste i starten af ​​din virksomhed, vil være familie og venner. Du skal være tryg ved at henvende dig til dine kære med dit produkt og give dem dit salgsargument.

Du forstår de økonomiske risici

Nogle MLM'er foregiver at give deres repræsentanter en betydelig indkomst på kort tid. I de fleste tilfælde skal MLM-repræsentanter investere et betydeligt beløb i deres satsning for i sidste ende at få en anstændig fortjeneste.

Du er parat til at sætte i tide

Succesfulde MLM-repræsentanter bruger tid på deres arbejde, både i varighed og hyppighed. De har en tendens til at arbejde fuldtidstimer hver uge, hvis ikke mere, og bruger måneder eller år på at opbygge deres kundebase og investere i produkter, der skal sælges.

Du tror oprigtigt på produktet

For at være en god MLM-repræsentant bør du bruge og tro på det produkt, du sælger. Hvis du bruger produktet og tror på dets kvalitet, vil du sandsynligvis være i stand til at sælge det til dine kunder lettere, end du ville gøre, hvis du ikke selv var kunde.

Du har undersøgt virksomheden

En af de bedste måder at afgøre, om en MLM er legitim og en god potentiel indtægtskilde for dig, er at undersøge virksomhedens praksis, forretningsplan, kompensationsstruktur og faglige sammenslutninger. De fleste velrenommerede MLM'er bør være medlemmer af Direct Selling Association, en organisation, der opretholder høje standarder for sine medlemmer.

Arvid Greve
Arvid Greve Både fjern- og freelancearbejde fortsætter med at vokse i efterspørgsel efter både arbejdsgivere og jobsøgende. Multilevel marketing virksomheder kombinerer ofte disse to ønskværdige arbejdsegenskaber og giver folk mulighed for at arbejde for sig selv, hvor de vil. Der er dog nogle vigtige ting at vide om multilevel marketing virksomheder, før de tilmelder sig. I denne artikel forklarer vi, hvad multilevel marketing er, detaljer om komponenterne i multilevel marketing, beskriver forskellene mellem multilevel marketing virksomheder og pyramidespil og tilbyder tips til at hjælpe dig med at afgøre, om multilevel marketing er det rigtige for dig.