Hvad Er MR-teknologer?

Hvad Er MR-teknologer?

Det medicinske område bruger en række forskellige teknologier til at hjælpe med at behandle patienter og forstå funktioner i den menneskelige krop. Magnetisk resonansbilleddannelse, eller en MR, er en almindelig medicinsk enhed, der kan være nyttig, når man forsøger at diagnosticere patienter, der ikke har tegn eller symptomer på skade eller sygdom synlige på kroppen. En MR-teknolog er den læge, der har ansvaret for at bruge dette udstyr. I denne artikel diskuterer vi, hvad en MR-teknolog er, deres jobudsigt og løn, arbejdsmiljøer og kompetencer og uddannelseskrav.

Hvad er en MR-teknolog?

En MR-teknolog er en læge, der specifikt driver MR-udstyr, der producerer computergenererede diagnostiske billeder. En MR-teknolog er den primære leder af MR-maskiner. De udfører flere opgaver, såsom at hjælpe radiologer med patient-MR-scanninger og vedligeholde MR-udstyret.

Relateret: Hvilke typer job kan du arbejde i radiologi?

Hvad er en MR?

En MR-maskine er en type medicinsk udstyr, der udfører undersøgelser af den menneskelige krop ved hjælp af en computer, magneter og radiobølger til at vise to- og tredimensionelle billeder af indre organer, knogler og væv. MR-undersøgelser kan tage alt mellem 15 og 90 minutter at udføre, afhængigt af hvor mange billeder en MR-teknolog skal tage. MR-udstyr ligner typisk en stor magnet eller et rør og kræver, at patienten indeni ligger stille, mens undersøgelsen er i gang.

Hvor arbejder MR-teknologer?

Forskellige sundhedsfaciliteter beskæftiger MR-teknologer såsom lægekontorer, laboratorier, universiteter og nogle gange offentlige faciliteter. De fleste teknologer arbejder dog på hospitalsmiljøer. En MR-teknologs stilling er typisk på fuld tid, men de kan arbejde ekstra timer uden for deres normale vagt og være på vagt i nødstilfælde.

Relateret: 10 typer sundhedsfaciliteter

Hvad er en MR-teknologs arbejdsopgaver?

Det primære ansvar for en MR-teknolog er at sikre, at MR-scanneren fungerer korrekt for at producere kvalitetsbilleder. De hjælper også patienter med at føle sig godt tilpas under hele MR-testen ved at give oplysninger om, hvad de kan forvente under undersøgelsen, så de kan lytte til musik under scanningen og tale dem gennem hver scanning for at lette eventuelle bekymringer, de måtte have eller føle under en MR. MR-teknologer kan administrere en IV af farvestof for at hjælpe en scanner med at producere klare billeder, og de kan administrere medicin, hvis en patient har brug for det under undersøgelsen.

Hvilke certificeringer og uddannelse har MR-teknologer brug for?

Her er et par certificeringer, som en MRI-teknolog kan modtage, og processen:

Fælles gennemgangsudvalg for uddannelse i radiologisk teknologi certificering

En akkrediteret institution kan tilbyde et JRCERT-program, der kan tage op til to år at gennemføre og kan kræve deltagelse i kliniske kurser og udførelse af relevante opgaver. Efter at have gennemført et JRCERT-program kan en person forvente at have færdigheder i at bruge strålebeskyttelsesudstyr og MR-udstyr, grundlæggende medicinsk praksis og patientbehandlingsprocedurer.

American Registry of Radiologic Technologists certificering

Et berettigelseskrav for at få en ARRT-certificering er at gennemføre et uddannelsesprogram fra en ARRT-akkrediteret institution. Hvis en kandidat opfylder dette krav, kan de tage ARRT-certificeringseksamenen. At få denne certificering kan øge en kandidats chancer for at sikre et job hos visse arbejdsgivere, der kræver mere end generel MR-viden. Efter den indledende certificering er det vigtigt at huske at tage gencertificeringseksamenen hvert andet år for at holde dig opdateret om processer og protokoller.

American Registry of Magnetic Resonance Imaging Technologists certificering

MR-teknologer kan modtage en certificering fra ARMRIT efter at have afsluttet et ARMRIT-program, gennemført den kliniske MR-uddannelse og bestået ARMRIT-eksamenen. At opnå en ARMRIT-certificering kan forbedre en MR-teknologs chancer for at få en foretrukken stilling hos den virksomhed efter eget valg. Denne certificering kræver en fornyelsesproces hvert tredje år, som omfatter efteruddannelse i MR-teknologi eller patientbehandling.

Har en MR-teknolog brug for en licens for at praktisere?

En licens kan være et krav for en MR-teknolog til at praktisere i visse stater. Stater kan bede en kandidat om at gennemføre en statslicenseksamen efter at have ansøgt om licens. ARRT kan også tilbyde nogle statsspecifikke eksamener for en MR-teknolog for at få en licens til at arbejde.

Læs mere: Sådan bliver du MR-teknolog

Hvilke færdigheder har du brug for for at være MR-teknolog?

MR-teknologer får forskellige erfaringer og færdigheder gennem uddannelse, certificeringsprogrammer og kliniske opgaver. De er ofte videnskabelige og besidder viden inden for områder som naturvidenskab og matematik. Nogle erfaringer og viden en MR-teknolog kan have brug for for at få succes i rollen inkluderer:

  • Kendskab til sundhedsmiljøer
  • Kendskab til anatomi, fysiologi og grundlæggende matematik
  • Forståelse af MR-udstyr og funktioner
  • Forståelse af kvalitetskontrol
  • Kendskab til livsstøtteprocedurer
  • Kendskab til personlige værnemidler

Der er også masser af bløde færdigheder, der kan hjælpe en MR-teknolog med at finde et job. Mange har fremragende kommunikations- og teambuildingsevner på grund af deres tid på at arbejde sammen med andre sundhedsprofessionelle gennem MRI-teknologcertificeringsprogrammer og skolegang. Nogle færdigheder, der kan hjælpe en jobkandidat til at tiltrække en potentiel arbejdsgivers opmærksomhed, omfatter:

Interpersonelle kommunikationsevner

MR-teknologer bruger interpersonelle færdigheder til at føle empati med patienter og hjælpe dem med at føle sig godt tilpas under hele MR-processen. At have medfølelse, mens du kommunikerer i medicinske omgivelser, kan hjælpe med at få patienten til at føle sig godt tilpas. Dette er en værdifuld færdighed, da MR-teknologer kan tale med patienter regelmæssigt.

Computerfærdigheder

MR-teknologer bruger computere til at behandle og gennemgå billeder fra MR-scanninger. De bruger også specifikke computerindstillinger til at producere diagnostiske billeder. At kende grundlæggende computerfærdigheder og lære, hvilke programmer der skal bruges til diagnostiske billeder, er afgørende for rollen.

Relateret: Computerfærdigheder: Definitioner og eksempler

Detaljeorienteret

En del af en MR-teknologs arbejde er at fortolke billeder og korrekt opsætte en MR-undersøgelse. En MR-teknolog ved, hvordan man placerer en patient i MR-udstyret, og hvilke processer der skal bruges for at få de korrekte diagnostiske scanninger i henhold til en radiologs anmodning. At have stor opmærksomhed på detaljer kan hjælpe med at udføre disse procedurer korrekt.

Hvad er en MR-teknologs forventede løn og jobudsigter?

Ifølge Bonjoures er en MRI-teknologs årsløn $79.962. Det amerikanske Bureau of Labor Statistics forudsiger, at behovet for MR-teknologer vil vokse med 7 % i 2029. Der kan være en stigning i medicinske forhold, der kan kræve flere MR-test, efterhånden som den nuværende befolkning bliver ældre.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Klaus Bay
Klaus Bay Det medicinske område bruger en række forskellige teknologier til at hjælpe med at behandle patienter og forstå funktioner i den menneskelige krop. Magnetisk resonansbilleddannelse, eller en MR, er en almindelig medicinsk enhed, der kan være nyttig, når man forsøger at diagnosticere patienter, der ikke har tegn eller symptomer på skade eller sygdom synlige på kroppen. En MR-teknolog er den læge, der har ansvaret for at bruge dette udstyr. I denne artikel diskuterer vi, hvad en MR-teknolog er, deres jobudsigt og løn, arbejdsmiljøer og kompetencer og uddannelseskrav.