Hvad Er Mekatronikteknik? Definition Og Eksempler

Hvad Er Mekatronikteknik? Definition Og Eksempler

Mekatronik er et nyligt udviklet felt i ingeniørindustrien, der kombinerer flere ingeniørrelaterede discipliner for at imødekomme behovene i vores avancerede automatiserede fremstillingsindustri. Mekatronikingeniører har specialiseret sig i både elektroteknik og mekanik og kan arbejde i en række forskellige job på tværs af flere ingeniørdiscipliner. I denne artikel vil vi undersøge, hvad mekatronikteknik er, hvad en mekatronikingeniør gør, og de trin, du kan tage for at forfølge denne karrierevej.

Hvad er mekatronikteknik?

Mekatronikteknik er et ingeniørområde, der omfatter mange forskellige discipliner, herunder computer-, mekaniker- og elektronikteknik. Denne type teknik fokuserer på både mekaniske og elektriske systemer og kan inkorporere brugen af ​​computersystemer, robotteknologi, kontrolsystemer, elektronik og telekommunikation. Eksempler på produkter, der er designet ved hjælp af mekatronikteknik, omfatter dvd'er, blokeringsfrie bremsesystemer til biler og computerharddiske. Selvom hvert af disse produkter er mekaniske, kræver de computer- og elektriske kontrolsystemer for at fungere.

Hvad laver mekatronikingeniører?

En mekatronikingeniør kan arbejde inden for en række ingeniørområder og udføre flere forskellige opgaver. Mekatronikingeniører arbejder oftest med et mekanisk team, et ingeniørteam eller begge dele. De arbejder ofte med elektronik, realtidssoftware, instrumentering og andre mekaniske og/eller elektriske maskiner. En mekatronikingeniør spiller typisk en grundlæggende rolle i produktudviklingen og bruger tekniske principper som elektronik, software, mekanik og kontrolteknik gennem hele udviklingsprocessen.

Almindelige opgaver for en mekatronikingeniør omfatter:

 • Brug mekanisk, computer og/eller elektronisk teknologi til at udvikle løsninger på problemer.
 • Forbedre eksisterende produktionsprocesser ved at implementere automatisering.
 • Udvikle og bygge forskellige produkter relateret til mekaniske og/eller elektriske behov.
 • Undersøg levedygtigheden af ​​nuværende og nyt mekatronisk udstyr.
 • Anvend kontrolsystemer, der forbedrer produktets ydeevne.
 • Udføre simulering og modellering af tekniske systemer.

En mekatronikingeniør kan arbejde i industrier, der omfatter robotteknologi, fremstilling og rumfart. De arbejder i en række forskellige miljøer, herunder laboratorier, kontorer, forarbejdningsanlæg og globale virksomheder.

Relateret: Lær om at være maskiningeniør

Sådan bliver du mekatronikingeniør

Følgende er de trin, som de fleste personer, der forfølger en karriere som mekatronikingeniør, tager:

1. Få en bachelorgrad

De fleste stater kræver, at du har et minimum af en bachelorgrad for at være berettiget til at arbejde som mekatronikingeniør. Fælles hovedfag for mekatronikingeniører omfatter mekatronikteknik, maskinteknik, robotteknologi eller et beslægtet felt. Disse er typisk fire-til-fem-årige programmer og giver eleverne viden om grundlæggende ingeniørprincipper relateret til mekatronikindustrien.

2. Få erfaring

Mange arbejdsgivere kræver, at potentielle mekatronikingeniørkandidater har et par års erfaring med at arbejde i en lignende branche enten som praktikant eller som ingeniør. Arbejde eller praktik i automation, fabriksproduktion eller et beslægtet område kan give værdifuld praktisk erfaring. Derudover, for at modtage certificering til at arbejde selvstændigt som mekatronikingeniør, vil du sandsynligvis være forpligtet til at have mindst fire års erfaring med at arbejde som ingeniør.

3. Bliv certificeret

Der er forskellige certificeringer, du kan forfølge for at fremme din karriere som mekatronikingeniør. Et par af de mest almindelige certificeringer omfatter PMMI Mechatronics: Industrial Electricity 1, PMMI Mechatronics: Industrial Electricity 2, PMMI Mechatronics: Mechanical Components 1 og PMMI Mechatronics: Programmable Logic Controllers 1. Alle disse certificeringer tilbydes gennem Packaging Machinery Manufacturing Institute.

Mekatronik ingeniør job

Der er flere forskellige karrierer, som en mekatronikingeniør kan forfølge. Følgende er et par af de mest almindelige job, som en mekatronikingeniør kan have:

 • Bilingeniør
 • Projekt Ingeniør
 • Systemingeniør
 • Software ingeniør
 • Instrumenteringsingeniør

Bilingeniør

En bilingeniør beskæftiger sig med udvikling og forbedring af køretøjer, herunder biler, varevogne, busser, lastbiler og motorcykler. Som bilingeniør kan du bruge dine mekatroniske ingeniørfærdigheder til at designe køretøjers mekanismer og systemer. Bilingeniører arbejder også med at løse problemer i eksisterende køretøjssystemer samt føre tilsyn med fremstillingen af ​​biler.

Projekt Ingeniør

En projektingeniør fører tilsyn med et ingeniørteam under hele designet og oprettelsen af ​​et mekanisk eller teknisk ingeniørprojekt. Projektingeniører arbejder typisk med alle parter relateret til et projekt, herunder interessenter og teams. De er direkte ansvarlige for planlægning, budgettering og projektpersonale i hele varigheden af ​​et ingeniørprojekt.

Læs mere: Lær om at være projektingeniør

Systemingeniør

Systemingeniører er primært ansvarlige for at udvikle og vedligeholde effektiviteten af ​​systemer og processer. De kan arbejde inden for forskellige områder, herunder software, produktudvikling og fremstilling. En systemingeniørs mål er at skabe systemer, der kan udvikle produkter fra start til slut med lidt eller ingen menneskelig indblanding.

Læs mere: Lær om at være systemingeniør

Software ingeniør

En softwareingeniør er en professionel, der bruger principperne for softwareteknik til at udvikle, designe og bygge computersoftware. Almindelige typer software, som denne ingeniør kan udvikle, omfatter middleware, forretningsapplikationer, video- og computerspil og netværkskontrolsystemer. En softwareingeniør kan også arbejde som applikationsingeniør ved at designe, installere og vedligeholde computerprogrammer og applikationer til virksomheder. En softwareingeniør kan også blive omtalt som en softwareudvikler, computerprogrammør eller computerforsker.

Instrumenteringsingeniør

En instrumenteringstekniker er ansvarlig for at designe, installere og vedligeholde maskineri og kontrolsystemer inden for en produktionsomgivelse. De kan også overvåge og administrere teams, der er ansvarlige for at drive kontrolsystemer, der allerede er designet og på plads. Almindelige produkter, der kan være designet af en instrumenteringsingeniør, omfatter blodsukkermonitorer, røgdetektorer og maskinsensorer. Denne type ingeniør kan arbejde i en række forskellige brancher og kan være ansat af organisationer, der omfatter biomedicinske firmaer, forsvarsentreprenører, offentlige agenturer og private ingeniørfirmaer.

Kristine Buhl
Kristine Buhl Mekatronik er et nyligt udviklet felt i ingeniørindustrien, der kombinerer flere ingeniørrelaterede discipliner for at imødekomme behovene i vores avancerede automatiserede fremstillingsindustri. Mekatronikingeniører har specialiseret sig i både elektroteknik og mekanik og kan arbejde i en række forskellige job på tværs af flere ingeniørdiscipliner. I denne artikel vil vi undersøge, hvad mekatronikteknik er, hvad en mekatronikingeniør gør, og de trin, du kan tage for at forfølge denne karrierevej.