Hvad Er Management Consulting?

Hvad Er Management Consulting?

Management konsulenter yder hjælp og rådgivning til virksomheder i næsten enhver branche. Disse erfarne personer yder værdifulde tjenester til at finde løsninger på en række forskellige organisatoriske udfordringer. At blive ledelseskonsulent er en givende karriere, der kræver et specifikt kvalifikationssæt. I denne artikel forklarer vi, hvad ledelsesrådgivning er, hvad rollen indebærer, de nødvendige færdigheder, og hvorfor en virksomhed ville ansætte en ledelseskonsulent.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad er rådgivning?

Hvad er ledelsesrådgivning?

Managementrådgivning er processen med at hjælpe en virksomhed til at få succes ved at løse komplekse og vanskelige problemer, der forhindrer optimal ydeevne. Ledelseskonsulenter analyserer virksomhedsdata og laver derefter strategier og forslag, der kan forbedre et specifikt aspekt af virksomheden, såsom produktivitet eller profit. Der kan være behov for ledelsesrådgivning på grund af interne ændringer i ledelse eller ejerskab, udfordringer med økonomi, marketingplaner, omstruktureringer eller en anden kompliceret problemstilling.

Konsulenter bruger en betydelig mængde tid på at interviewe medarbejdere for at bestemme grundlaget for et bestemt problem. De bruger derefter logik, kritiske evner og deres store branchekendskab til at udvikle løsninger. De skal forstå den nyeste forskning til at anvende på situationen og udarbejde rapporter og præsentationer, der rådgiver tilrettelæggelsen af ​​mulige løsninger.

Relationsopbygning er grundlæggende for rollen. En ledelseskonsulent har brug for fremragende interpersonelle og kommunikationsevner for at nå deres mål og bringe succes og overskud til ansættelsesfirmaet. Når de ikke arbejder på et projekt, netværker konsulenter konstant for at øge de kontakter, de har, som måske kan hjælpe dem i fremtidige forretningsaktiviteter.

Hvad laver ledelseskonsulenter?

Fordi en ledelseskonsulent kan være ansat af en virksomhed i enhver branche til at tilbyde assistance i forskellige scenarier, er deres opgaver og ansvar forskelligartede. Rollen omfatter generelt følgende:

 • Gennemførelse af interviews og konsultationer med kundens arbejdsstyrke, herunder medarbejdere, ledelsesteam og andre interessenter i virksomheden
 • Facilitering af fokusgruppe medarbejderdiskussioner og workshops
 • At arbejde tæt sammen med medarbejderne for at overvåge deres arbejde og adfærd, der kan påvirke virksomhedens succeser eller rentabilitet
 • Brug af den indsamlede information sammen med andet materiale som casestudier eller forskning til at opbygge en forståelse af virksomheden og karakterisere problemet
 • Gennemgang af virksomhedsdata og udførelse af yderligere forskning efter behov for at fortolke problemet og danne hypoteser
 • Analyse af finansielle data for at identificere områder med spild og overskydende udgifter og finde forbedringer, der kan øge virksomhedens omsætning
 • Udarbejdelse af handlingsplaner og anbefalinger til ændringer, der arbejder hen imod at løse de identificerede problemer
 • Præsentation af resultaterne, planer og anbefalinger til ledelsen eller aktionærerne
 • At bistå klienten med de ressourcer, de har brug for til at udføre planerne og anbefalingerne
 • Ledelse og tilsyn med medlemmer af ledelseskonsulentteamet
 • Opdatering og kontakt med kunden for at informere dem om fremskridt og succeser

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad er et konsulentfirma?

Kompetencer til ledelseskonsulenter

Hvis du ønsker at forfølge en karriere som ledelseskonsulent, er der en række færdigheder, du skal udvikle, herunder:

Analytiske, problemløsningsevner og kritisk tænkning

En ledelseskonsulent hjælper virksomheder med at overvinde problemer, der forstyrrer deres succes. Ledelseskonsulenter bestemmer præcist, hvad problemerne er, og hvordan de kan løses. De drager logiske konklusioner ud fra data og anbefaler en solid fremgangsmåde til at løse problemet.

Disciplin og selvmotivation

Disse fagfolk bruger det meste af deres tid på kundesteder uden en supervisor. De skal kunne arbejde alene og have selvmotivationen til at afslutte arbejdet til tiden. Arbejdstimerne er ofte lange og kan involvere en lang pendling, så det er vigtigt at forblive disciplineret og fokuseret.

Organisation

Konsulenter tilgår deres arbejde på en organiseret og systematisk måde for at finde løsninger. Arbejdet kan involvere et væld af mindre opgaver, som de skal planlægge og redegøre for samt ledelse af flere medarbejdere eller arbejdsgrupper. De prioriterer også deres arbejde for at afslutte de mest kritiske opgaver først.

Kommunikation og interpersonelle færdigheder

Rollen involverer interaktion med medarbejdere fra alle typer baggrunde og uddannelsesniveauer. Konsulenter kommunikerer mundtligt med alle medarbejdere med takt og forståelse. At få folk til at føle sig godt tilpas og godt tilpas er afgørende for at lære information, der kan hjælpe virksomheden. Skriftlige færdigheder er nyttige til at oprette de rapporter, manualer og e-mails, der er nødvendige for at fuldføre planer.

Kreativitet

Fleksibilitet og kreativitet er nødvendig for at tænke på alternative løsninger på problemer, når den første løsning ikke lykkes. Der kan være mange uforudsete omstændigheder, som kræver kreativitet at overvinde.

Evne til at arbejde under pres

Managementkonsulenter arbejder ofte med tidsfølsomme projekter, der kræver stor koncentration og indsats. Evnen til at arbejde under pres kan hjælpe disse fagfolk til konstant at opnå positive resultater for virksomheder.

Hvorfor hyrer virksomheder ledelseskonsulenter?

Der er flere grunde til, at en virksomhed beslutter, at de skal ansætte ledelseskonsulenter. Disse årsager er ekstremt forskellige og omfatter:

 • Ønsker et objektivt synspunkt
 • Har brug for ekstra arbejdskraft
 • Kræver specifikke færdigheder
 • Tilvejebringelse af en buffer

Ønsker et objektivt synspunkt

Når en virksomhed skal træffe en svær beslutning, kan det være nyttigt at have en mening fra en erfaren outsider, som ikke er en interessent, for at sikre, at de får det bedst mulige resultat. Ledelseskonsulenter har erfaring med de mange problemer, som virksomheder står over for. De vil være i stand til at give et ekspertperspektiv på, hvilke løsninger der fungerer bedst for en bestemt branche eller tilbyde en alternativ beslutning, som kunden ikke havde overvejet.

Har brug for ekstra arbejdskraft

En virksomhed er muligvis ikke i stand til at skåne personalet for at fokusere deres opmærksomhed på problemet. Hvis problemet er tidsfølsomt, kan en organisation ansætte en konsulent for den pågældende periode i stedet for at ansætte flere medarbejdere.

Managementkonsulenter kan hjælpe en virksomhed med et enkelt problem midlertidigt. Ved at bruge deres ekspertise kan de være mere økonomiske end at ansætte en ny medarbejder. Konsulenter er vant til at lære alt, hvad de har brug for at vide meget hurtigt, hvilket gør onboarding hurtig og ukompliceret.

Kræver specifikke færdigheder

En almindeligt nævnt grund til at engagere ledelseskonsulenter er at bruge deres ekspertevner, som en virksomhed måske ikke har i den nuværende arbejdsstyrke. En virksomhed kan hyre en produktivitetsekspert, finansiel problemløser eller procesdesigner, som det ville være dyrt at ansætte på fuld tid. Management rådgivning kan bringe de nødvendige færdigheder på efterspørgsel.

Tilvejebringelse af en buffer

Hvis en virksomhed har et problem, der involverer konflikt eller politik, kan det være svært for dem at tage den handling, den har brug for. En ledelseskonsulent hjælper ved at give en buffer og samtidig støtte virksomheden. De kan muligvis mægle, mens de løser virksomhedens udfordringer.

Lisa Lauritzen
Lisa Lauritzen Management konsulenter yder hjælp og rådgivning til virksomheder i næsten enhver branche. Disse erfarne personer yder værdifulde tjenester til at finde løsninger på en række forskellige organisatoriske udfordringer. At blive ledelseskonsulent er en givende karriere, der kræver et specifikt kvalifikationssæt. I denne artikel forklarer vi, hvad ledelsesrådgivning er, hvad rollen indebærer, de nødvendige færdigheder, og hvorfor en virksomhed ville ansætte en ledelseskonsulent.