Hvad Er Kontostyring? Brug Af Account Management Til At Vækste Din Virksomhed

Kontostyring er en vigtig strategi, som virksomheder bruger til at styrke kunderelationer. Denne funktion er ansvarlig for kontoadministratorer, der sikrer, at kunderne får det bedste produkt eller den bedste levering til gentagelsesforretninger. At kende funktionerne og vigtigheden af ​​kontostyring kan hjælpe din organisation med at forbedre kundetilfredsheden og øge indtjeningen. I denne artikel diskuterer vi kontostyring, dens betydning og dens fordele.

Hvad er kontostyring?

Kontostyring er den daglige administration af kundekonti for at sikre, at de fortsætter med at handle med din virksomhed. Denne funktion er en vigtig forlængelse af salgsprocessen og starter umiddelbart efter, at en virksomhed får nye kunder. Kontostyringens primære funktion er at vise kunderne den værdi, de vil nyde, hvis de fortsætter med at bruge virksomhedens produkter eller tjenester.

Kontostyring er en vigtig forretningsstrategi for organisationer, der leverer tjenester, især dem med lange kundecyklusser. For disse organisationer er det ikke nok at indgå en ny aftale med en kunde. Den bedste måde at opnå maksimal gevinst på er at overbevise kunden om at forny eller opgradere deres forretning med virksomheden.

Personer, der udfører kontostyringsfunktioner, kaldes kontoadministratorer. Du finder dem i banker, investeringsselskaber, SaaS-virksomheder og organisationer, der bruger en abonnementsbaseret forretningsmodel.

Account management kombinerer viden om salg, kundeservice og interpersonelle relationer. Administration af konti kræver dybdegående kundeundersøgelser for at identificere deres behov, og hvordan du præsenterer dine produkter eller tjenester som den bedste løsning på deres udfordringer. Dette kræver en detaljeret forståelse af din virksomheds tilbud og problemfrit samarbejde med salgsteamet. Account management kan hjælpe organisationer med at fastholde kunder, opsælge deres virksomhed, forbedre kundetilfredsheden og nå strategiske mål.

Account management ansvar

Kontostyring forbinder en virksomhed med dens kunder. Det plejer forholdet mellem kunder og virksomheden ved at identificere kundens kort- og langsigtede behov. Organisationen bruger Account Managers feedback til at designe produkter og tjenester, der lever op til kundernes forventninger med hensyn til resultater, omkostninger, tid og andre faktorer. Account managers har adgang til værdifulde kundedata, hvilket giver dem mulighed for at designe proaktive foranstaltninger for at maksimere forretningsmuligheder med individuelle konti.

Her er eksempler på en account managers ansvarsområder:

 • Opbyg langsigtede relationer med kunder baseret på tillid, respekt og værdi
 • Kommuniker med kunder for at forstå deres behov og give detaljerne og værdien af ​​produkter og tjenester
 • Være den første kontaktperson i sager vedrørende kundekonti
 • Administrer kundekonti, herunder kontraktforhandlinger for at imødekomme kundernes forventninger og maksimere fortjenesten
 • Samarbejd med salgs- og marketingafdelingerne for at opfylde kundens forventninger
 • Kompilér nøjagtige kundekontonotater og lageroptegnelser
 • Indsaml, kompilér, analyser og fortolk data for at give brugbar indsigt i kundeadfærd til at guide beslutningstagningen
 • Forbedre købsoplevelsen ved at optræde som en fortaler for kundens behov
 • Find muligheder for opsalg, fornyelse og krydssalg, og informer salgsafdelingen om potentielle kundeemner
 • Demonstrere indgående kendskab til virksomhedens produkter eller tjenester
 • Identificer branchetrends, som virksomheden kan bruge til at forbedre kundetilfredsheden
 • Løs kundeproblemer hurtigt og forhindre eskalering af problemer
 • Lav strategier for at imødekomme kundernes behov

Relateret: Lær om at være Account Manager

Hvad er forskellen mellem en account executive og en account manager?

De største forskelle mellem en account executive og en account manager har at gøre med deres pligter og den tid, de bruger med kunder. Kontochefer anskaffer nye kunder, mens kontoadministratorer arbejder med eksisterende kunder i længere perioder. Mens begge rollers ansvar overlapper hinanden, udfører de forskellige roller og har betydelige forskelle.

Kundechef

Account manageren arbejder sammen med kunderne for at sikre, at de modtager de produkter og tjenester, de ønsker, til den bedste pris. Account managers fører ofte tilsyn med flere kundekonti samtidigt og giver feedback. De hjælper teams med at forstå kundernes behov for at øge tilfredsheden, vinde deres tillid og øge gentagne forretninger. Virksomheder har brug for account managers til at udvikle deres forretning med eksisterende kunder gennem fremragende kunderelationer, konfliktløsning, mersalg og krydssalg og værdifuld indsigt i kundernes købsadfærd.

Kontoansvarlig

En kontoansvarlig finder nye kunder. De identificerer potentielle kunder, skaber specifikke pitches, der opfylder kundens behov og sælger derefter deres virksomheds produkter og tjenester. Når salgsprocessen er afsluttet, har en kontoansvarlig muligvis ikke nogen kontakt med kunden.

Ansvaret for at vedligeholde kunden påhviler den kontoansvarlige. Mens account executive har et kortsigtet forhold til kunderne, plejer account manager relationen mellem klient og virksomhed på lang sigt.

Læs mere: Lær om at være Account Executive

Hvorfor er kontostyring vigtig?

Kontostyring hjælper en virksomhed med at maksimere de forretningsmuligheder, den kan få fra loyale kunder. Det kan forbedre kundetilfredsheden og hjælpe med at nå organisatoriske mål. Her er eksempler på vigtigheden af ​​kontostyring:

1. Indtægtsforpligtelse

Kontostyring kan hjælpe dig med at sikre en indtægtsforpligtelse fra kunder. Denne forpligtelse er muligvis ikke bindende, men den hjælper begge parter med at planlægge forventede udgifter, hvilket giver din virksomhed mulighed for at skræddersy dit pitch til produkter og tjenester, som kunderne vil købe.

2. Identificer nye muligheder

Effektiv kontostyring kan hjælpe en organisation med at identificere nye muligheder. Dette skyldes, at kontoadministratorer får værdifuld indsigt fra deres kundes kontodata. Kunder informerer ofte deres kontoadministratorer om nye investeringer, ændrede forpligtelser og andre forretningsbevægelser, der kan give potentielle salg.

3. Bestem klientens forventninger

Kontostyring giver en feedbackmekanisme, som din virksomhed kan bruge til at måle kundernes forventninger. På grund af det hjertelige forhold mellem kontoadministratorer og deres kunder, kan en virksomhed bede sine kunder om feedback på, hvordan den kan betjene dem bedst.

Ved at spørge kunderne om de præcise funktioner, de ønsker i dine produkter og tjenester, og de problemer, de ønsker, du skal løse, bliver det nemmere at leve op til deres forventninger. Dette kan forbedre kundetilfredsheden og tilliden til din evne til at levere positive resultater og vinde virksomhedens gentagelsesforretning.

4. Forbedre præstationsmåling

Kontostyring kan forbedre en virksomheds præstationsmålinger. Da du kender de standarder, kunderne forventer af dig, er det nemmere at designe en evalueringsproces for at måle, hvordan din organisation arbejder på at opfylde og overgå kundernes forventninger.

Relateret: Lær om at være en kontorepræsentant

Fordele ved kontostyring

Account management styrker båndet mellem virksomheder og deres kunder. Det kan forbedre ressourceallokeringen og hjælpe med at identificere potentielle muligheder for at øge omsætningen. Her er eksempler på fordele ved kontostyring:

1. Forbedre allokering af salgsressourcer

Kontostyring kan identificere kunder med størst sandsynlighed for at generere højere indtægter og overskud ved at forstå deres forventninger gennem et proaktivt feedbacksystem. Dette giver organisationen mulighed for at fokusere sin salgsindsats på kunder, der passer til dens målmarked.

2. Øge vækstpotentialet

Proaktiv kontoadministration styrker kunde-virksomhedsrelationerne. Dette gør det muligt for organisationen at pleje store konti til loyale kunder, der giver stabile indtægtsstrømme på lang sigt.

3. Øge kundetilfredsheden

Account managers bruger data fra kundekonti til at levere produkter og tjenester, der opfylder alle kunders forventninger og løser deres problemer. Det forbedrer kundeoplevelsen med hensyn til rettidig levering, hurtig respons, effektiv eftersalgssupport og hurtig tvistbilæggelse.

4. Øg kundernes loyalitet

Kontostyring giver dig mulighed for at opfylde kundernes forventninger og opbygge varige relationer baseret på tillid og værditilvækst. Dette kan hjælpe dig med at beholde meget profitable kunder på lang sigt. Hvis du kan dedikere tid og kræfter til at forstå de specifikke behov for større konti, vil de ofte blive hos dig. Store konti foretrækker ofte langsigtede relationer, fordi det giver deres virksomhed tillid, pålidelighed og stabilitet.

5. Henvisninger

At vinde nye kunder er måske ikke en af ​​de primære opgaver for kontoadministratorer, men de kan også hjælpe deres virksomhed med at få nye kunder gennem henvisninger. Hvis du har indflydelsesrige konti, der er tilfredse med din præstation, kan din virksomhed få en lind strøm af kunder gennem disse glade kunder. De vil sandsynligvis henvise din virksomhed, hvis nogen har brug for den service eller produkter, du giver dem.

Tim Ovesen
Tim Ovesen Kontostyring er en vigtig strategi, som virksomheder bruger til at styrke kunderelationer. Denne funktion er ansvarlig for kontoadministratorer, der sikrer, at kunderne får det bedste produkt eller den bedste levering til gentagelsesforretninger. At kende funktionerne og vigtigheden af kontostyring kan hjælpe din organisation med at forbedre kundetilfredsheden og øge indtjeningen. I denne artikel diskuterer vi kontostyring, dens betydning og dens fordele.