Hvad Er Karriererådgivning Og Coaching?

Hvad Er Karriererådgivning Og Coaching?

At finde og vokse i et job, der stemmer overens med dine interesser, personlige mål og kerneværdier, kan hjælpe dig med at føle dig opfyldt i din karriere. Det kan dog føles udfordrende at genkende og opnå den rette mulighed. Hvis du er i tvivl om, hvilken faglig retning du skal tage, kan en karriererådgiver hjælpe. I denne artikel ser vi på, hvordan en karriererådgiver kan give vejledning, når du forfølger dine professionelle mål.

Hvad er karriererådgivning og coaching?

Karriererådgivning er en service designet til at hjælpe folk med at finde den rigtige professionelle vej. Karriererådgivere, også kaldet "karrierecoacher" eller "jobcoacher", giver vejledning til fagfolk fra forskellige områder, baggrunde og erfaringsniveauer. Kunder af en karriererådgiver kan søge råd om deres igangværende jobsøgning, perspektiv på en brancheændring midt i karrieren eller vejledning om generel faglig udvikling. Det er karriererådgiverens rolle at hjælpe dig med at forstå dine muligheder og evaluere udfordrende professionelle beslutninger. Karriererådgivere støtter også fagfolk ved at stille ressourcer til rådighed, administrere tests og anbefale taktikker for at sikre et godt job.

Karriererådgiveransvar

Karriererådgivere er veluddannede forskere, fortalere og formidlere, hvis uddannelse og træning kvalificerer dem til at vejlede deres klienter. De fleste karrieretrænere gennemfører mastergrader, og nogle forfølger endda doktorgrader. Denne omfattende uddannelse i karriereudvikling hjælper dem med at navigere i det væsentlige ansvar, der er involveret i at hjælpe en klient med at følge den bedste personlige karrierevej. En karrierecoachs opgaver omfatter:

  • Administrere og evaluere tests for evner og karaktertræk
  • Samarbejde om udvikling af handlekraftige karrieremål
  • Undervisning i jobsøgningsteknikker såsom at bruge søgeplatforme og opbygge et professionelt netværk
  • Demonstrer effektive interviewteknikker og tips
  • Vurdering og forbedring af CV'er, følgebreve, porteføljer og professionelle netværksprofiler
  • Assistere med at søge faglige udviklingsprogrammer såsom certificeringer, videregående uddannelser og faglige foreninger

Karriererådgivere bruger færdigheder som forskning, aktiv lytning, kritisk tænkning og problemløsning til at forme dine mål, præferencer, evner, erfaring og uddannelse til en klar professionel plan.

Hvordan en jobcoach kan hjælpe dig

Hvis du spekulerer på, om en professionel karriererådgiver kan give den vejledning, du har brug for, kan det være nyttigt at forstå de tjenester, jobcoacher typisk tilbyder.

Karrierevejledning

Uanset om du vælger dit første job eller overvejer et skifte, kan en karrierecoach guide dig gennem processen. Din karriererådgiver kan hjælpe dig med at vurdere dine færdigheder, identificere dine professionelle mål og rådgive dig om potentielle karrierematch.

I nogle tilfælde kan du have en række guidede samtaler med en karriererådgiver. Din jobcoach kan også administrere en egnethedstest eller en Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) personlighedsvurdering for at udpege de bedste karrieremuligheder for dig. MBTI er et spørgeskema med situations- og adfærdsmæssige spørgsmål, der har til formål at evaluere dit verdenssyn og din beslutningsproces.

Læs mere: Vejledning: 16 personlighedstyper

Hjælp til at genoptage skrive

Uanset hvilken karriere du ønsker at forfølge, kan et stærkt CV fange en arbejdsgivers opmærksomhed. Jobcoacher samarbejder ofte med dig for at optimere dit CV. De kan hjælpe med at organisere et letlæseligt format, identificere nøglefærdigheder til at fremhæve og forme resultatdrevne professionelle erfaringsbeskrivelser.

Læs mere: 6 universelle regler for CV-skrivning

Interview råd

Samtaler er et kritisk trin i ansættelsesprocessen, der giver dig mulighed for at gøre et stærkt førstehåndsindtryk hos arbejdsgiverne. Karriererådgivere ved, at en overbevisende professionel historie danner grundlaget for et godt interview, og erfarne jobcoacher kan hjælpe dig med at identificere og udforme din egen historie.

Din jobcoach kan også rådgive dig om strukturen af ​​en samtale, effektive svar på almindelige spørgsmål og brugen af ​​kropssprog for at give det bedste indtryk. De tilbyder omfattende tips til et vellykket interview og guider dig gennem opfølgningsprocessen.

Læs mere: Sådan forbereder du dig til et interview

Tips til lønforhandling

Et vigtigt aspekt af ansættelsesprocessen involverer at sikre en løn inden for dit målområde. Selvom en potentiel arbejdsgiver måske ikke tilbyder din målløn med det samme, kan stærke forhandlingsevner øge dine chancer for at modtage en tilfredsstillende kompensation.

Lønforhandling kræver viden og øvelse, men en jobcoach kan hjælpe dig med at erhverve begge dele hurtigt. For lønrelateret vejledning, opsøg en karriererådgiver, der tilbyder forhandlingstips og råd om kompensationspakker, så du kan gå an til ansættelsesprocessen med tillid.

Rådgivning om jobskifte

Mange professionelle møder behovet for eller interesse for at skifte karriere. En karriererådgiver kan hjælpe dig med tankevækkende tilgang til jobskift eller reevaluering af dine professionelle mål.

Hvis du overvejer en ny karriere, kan råd fra en jobcoach hjælpe dig med at identificere og vurdere dine muligheder. Mange jobcoacher udmærker sig ved at hjælpe kunder med at sætte professionelle mål og navigere i nye brancher.

Læs mere: Sæt mål for at forbedre din karriere

Kunne du drage fordel af karriererådgivning?

Uanset om du lige er begyndt på din professionelle karriere eller leder efter dit næste skridt, er det ikke altid nemt at vide, hvornår du måske har brug for karrierevejledning. Her er nogle almindelige årsager til, at folk søger jobrådgivning.

Du ved ikke, hvor du skal begynde

Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal gøre med dit college hovedfag eller ønsker at lære mere om dine karrieremuligheder, kan en jobcoach hjælpe. Tal med en karriererådgiver for at få ressourcer og råd, der vil hjælpe dig i gang.

Du er ikke tilfreds med dit felt

Hvis du leder efter noget andet end det, din branche tilbyder i øjeblikket, kan en karrierecoach hjælpe dig med at finde din professionelle passion, så du ved, hvordan du får mere ud af dit nuværende job eller beslutter, hvilket felt der kan være bedre for dig.

Du har ikke længere en defineret karrierevej

Selvom du måske er startet med en karrierevej i tankerne, er det normalt, at dine langsigtede mål ændrer sig. En karriererådgiver kan hjælpe dig med at kortlægge en karrierevej, så du vil føle dig mere i kontrol over dit professionelle liv.

Du søger råd om at komme videre i din nuværende karriere

Hvis du ønsker at maksimere dit potentiale for vækst, kan du drage fordel af karriererådgivning. En erfaren jobcoach kan hjælpe dig med at udforske mulighederne for avancement og rådgive dig om, hvordan du får mest muligt ud af din karriere.

Læs mere: Sådan finder du din passion

Sådan finder du en karrierecoach

Jobcoacher har ofte specialiseret sig i forskellige områder af jobsøgningsprocessen. Overvej følgende faktorer for at finde den rigtige karriererådgiver til dine behov:

1. Tænk på den branche eller den type job, du ønsker at forfølge

Mange karriererådgivere fokuserer på at hjælpe kandidater med at udmærke sig inden for bestemte sektorer, så det er værd at vurdere, om du kan få gavn af mere målrettet vejledning.

2. Overvej om gebyrerne passer ind i dit budget

Sørg for, at du forstår, om du er ansvarlig for at betale et engangsgebyr eller et løbende månedligt gebyr.

3. Find en kompatibel karrierecoach

Jobcoacher har en række forskellige tilgange. Identificer hvilken personlighedstype og rådgivningstilgang du foretrækker, og brug disse faktorer til at guide din søgning.

4. Studer deres arbejde

Læs jobcoaches publicerede artikler og deres tidligere kunders anmeldelser for at vurdere, om denne rådgiver vil fungere godt for dig. Dette kan også hjælpe dig med at opdage deres tilgang og filosofi.

5. Beslut dig for, hvad I vil opnå sammen

Når du har fundet den rigtige karrierecoach, er det vigtigt at sætte konkrete mål. Efter at have sikret dig og din karrierecoach enige om disse ambitioner, lav en liste, så du kan holde styr på dine fremskridt og resultater undervejs.

Du behøver ikke træffe dine karrierebeslutninger alene. Med vejledning og opmuntring kan en jobcoach hjælpe dig med at forfølge den rigtige karriere.

Oskar Iversen
Oskar Iversen At finde og vokse i et job, der stemmer overens med dine interesser, personlige mål og kerneværdier, kan hjælpe dig med at føle dig opfyldt i din karriere. Det kan dog føles udfordrende at genkende og opnå den rette mulighed. Hvis du er i tvivl om, hvilken faglig retning du skal tage, kan en karriererådgiver hjælpe. I denne artikel ser vi på, hvordan en karriererådgiver kan give vejledning, når du forfølger dine professionelle mål.