Hvad Er Jobkrav?

Hvad Er Jobkrav?

Jobopslag indeholder ofte en generel beskrivelse af rollens ansvar, en introduktion til virksomheden, hvilke fordele og kompensation virksomheden er villig til at tilbyde og jobkravene. Disse krav beskriver, hvilke kvalifikationer arbejdsgiveren leder efter hos ideelle kandidater. Gennemgang af jobkravene kan hjælpe dig med at afgøre, om du passer godt til stillingen og vælge, hvilke færdigheder, erfaring og kvaliteter du vil fremhæve i dit CV og følgebrev.

I denne artikel forklarer vi, hvad jobkrav er, udforsker nogle almindelige jobkrav, du kan se i en liste, og demonstrerer måder, hvorpå du kan beslutte, om du opfylder et jobs krav.

Relateret: The Essential Job Search Guide

Hvad er jobkravene?

Jobkrav er de færdigheder, uddannelse, erfaring og egenskaber, som en arbejdsgiver forventer, at nogen skal have succes i en jobstilling. Ansættelsesledere inkluderer jobkrav i opslaget for at beslutte, hvilke kandidater de vil kontakte til en samtale. Potentielle kandidater kan bruge jobkrav til at afgøre, om de er kvalificerede til jobbet. Nuværende medarbejdere kan bruge jobkrav til at forstå omfanget af deres roller, og ledere og HR-professionelle kan bruge dem til at skitsere de trin, medarbejderne skal tage for at skifte stilling eller tjene forfremmelser.

Fælles jobkrav

Hver stilling har forskellige krav, afhængigt af branche, hvor teknisk arbejdet er, og hvor konkurrencedygtigt arbejdsmarkedet er. Her er de mest almindelige typer jobkrav, du kan se:

 • Erhvervserfaring
 • Færdigheder
 • Uddannelse
 • Professionelle licenser, akkrediteringer og certificeringer
 • Specifik viden
 • Personlige egenskaber og egenskaber
 • Sprog
 • Fysisk formåen

Erhvervserfaring

Erhvervserfaring er, hvor meget tid du har brugt i stillinger, der ligner den, du søger. Arbejdsgiverne bruger dette til at bestemme, hvor fortrolig du er med rollen, og hvor meget uddannelse du har i stillingen eller lignende. Stillinger på højere niveau kræver mere erfaring end roller på entry-level, fordi fagfolk normalt får mere komplekse ansvar, jo længere de arbejder i en branche.

Færdigheder

Hver stilling kræver forskellige færdigheder for at fuldføre arbejdet. Disse omfatter tekniske, bløde og hårde færdigheder. Tekniske færdigheder omfatter arbejde med computere, såsom computerprogrammering, teknisk skrivning, dataanalyse og projektledelse. Bløde færdigheder er dem, der involverer at arbejde med mennesker, såsom kommunikation, kritisk tænkning, lederskab og problemløsning. Hårde færdigheder kræver jobspecifik træning, såsom at arbejde med industrimaskiner og anden teknologi.

Relateret: Hårde færdigheder vs. bløde færdigheder

Uddannelse

Uddannelseskrav giver arbejdsgivere mulighed for at udtrykke, hvilken form for formel klasseundervisning, der vil hjælpe nogen med at udføre jobbet. De fleste virksomheder angiver det minimumsuddannelsesniveau, der kræves for hver stillingsopslag, såsom en gymnasieeksamen, en associeret, bachelor- eller kandidatgrad. Virksomheder angiver også ofte de hovedfag, de foretrækker, såsom regnskab, teknik, økonomi eller forretningsadministration. Andre uddannelseskrav kan omfatte erhvervsuddannelser, såsom for elektrikere, blikkenslagere, autoriserede praktiske sygeplejersker, tandplejere og andre.

Professionelle licenser, akkrediteringer og certificeringer

Mange job kræver eller foretrækker professionelle licenser, akkrediteringer eller certificeringer for at sikre, at kandidater opfylder industristandarder eller kan udføre specialiserede opgaver på jobbet. Disse involverer normalt at få erhvervserfaring, fortsætte efteruddannelse og bestå en eksamen. Optjening af enten påkrævede eller foretrukne licenser, akkrediteringer og certificeringer kan være gældende for meget tekniske områder, herunder arkitekter, computerprogrammører, sygeplejersker, læger og ingeniører.

Specifik viden

Specifik viden er den information, en kandidat skal vide, som ikke kan indgå i andre kategorier. Specifik viden er ofte højt specialiseret og udvikles gennem omfattende forskning, praktisk erfaring og personlig nysgerrighed. For eksempel kan et værksted angive, at de leder efter en mekaniker, der er ekspert i hybridbiler. Mange stillingsopslag inkluderer specifik viden, men det er især almindeligt inden for meget tekniske områder som teknik, design og forskning.

Personlige egenskaber og egenskaber

Personlighedstræk og egenskaber beskriver den slags person, der er bedst egnet til stillingen og virksomheden. At inkludere egenskaber og egenskaber i en stillingsopslag fremhæver elementer af arbejdsmiljøet, virksomhedskulturen og teamdynamikken og hjælper arbejdsgivere med at finde kandidater, der sandsynligvis vil komme overens med teammedlemmer og ledelse og har personligheder, der stemmer overens med virksomhedens værdier. Disse kvaliteter kan omfatte passion, dedikation, teamwork, interesse for at lære nye ting, opmærksomhed på detaljer og kreativitet.

Sprog

Nogle jobopslag specificerer, at kandidater skal være tosprogede eller have et specifikt niveau af færdigheder i et sprog. Dette krav er særligt almindeligt, hvis stillingen involverer arbejde med en international befolkning.

Fysisk formåen

De fleste stillingsopslag inkluderer, hvilke fysiske aktiviteter kandidater forventes at kunne udføre med eller uden indkvartering. Disse kan omfatte stående eller siddende i længere tid, bøjning eller vridning og hvor meget du forventes at kunne løfte. Disse er så ansøgere kan afgøre, om de kan udføre arbejdet med rimelige ændringer i arbejdsmiljøet.

Sådan fortæller du, om du opfylder jobkravene

Når du gennemgår stillingsopslag, er det bedst at sikre, at du opfylder kravene, så du kan forbedre dine chancer for at opnå en samtale. Sådan kan du afgøre, om du opfylder jobkravene:

 1. Lav en liste over minimumskravene i opslaget.
 2. Bestem de foretrukne krav.
 3. Identificer de ideelle karaktertræk.
 4. Sammenlign minimumskravene med dine kvalifikationer.
 5. Vælg dine mest anvendelige egenskaber.

1. Lav en liste over minimumskravene i opslaget

Gennemgå stillingsopslaget omhyggeligt, og identificer krav, der bruger "bør" eller "skal" i deres formuleringer, hvilket ofte indikerer, at arbejdsgiveren kræver dem. Opret en tjekliste med søgeord, der afslører minimumsniveauet af erfaring, type erfaring, uddannelseskvalifikationer og uddannelse. Hvis det er relevant for dit felt, skal du også angive licenserne og certifikaterne. Hvis rollen er meget teknisk eller fysisk eller arbejder med en international befolkning, skal du sørge for også at inkludere den særlige viden, fysiske evner og sprog på din liste.

2. Bestem de foretrukne krav

Afhængigt af stillingsopslagets struktur kan du muligvis finde nogle kvalifikationer, som arbejdsgiveren gerne vil have i en kandidat, men som ikke kræver dem. Nogle fortegnelser kan bruge "eller", når de angiver foretrukne krav, såsom valgfri typer erfaring og uddannelse. Andre kan direkte sige, at en kvalifikation er "foretrukket, men ikke påkrævet." Tilføj disse søgeord til det andet niveau af din liste, og sørg for at mærke dem som "foretrukken".

3. Identificer de ideelle karaktertræk

Selvom en medarbejders personlighed er meget vigtig, så overvej at placere disse elementer på det tredje niveau af din kvalifikationstjekliste. Dette kan hjælpe dig med først at fokusere på de jobspecifikke krav, når du opretter dit CV og følgebrev. Når du gennemgår stillingsopslaget igen, skal du kigge efter sætninger som "Den ideelle kandidat er/har..." for at finde disse egenskaber. Nogle opslag kan også skrive, at deres virksomhed "søger en kandidat med..." og nævne nogle få kvaliteter.

4. Sammenlign minimumskravene med dine kvalifikationer

Marker hvilke krav på listen du opfylder. Nogle gange kan uddannelseskrav erstattes med betydelig erfaring på området, fordi du ville have lært informationen, mens du arbejdede, men uddannelse, der svarer til erfaring, er typisk angivet i jobbeskrivelsen, hvis det er tilfældet. Du er sandsynligvis kvalificeret til stillingen, hvis du opfylder de fleste af kravene, især hvis du har uddannelsen, erfaringen og den særlige viden.

For de få krav, du ikke opfylder, skal du overveje, om du har yderligere kvalifikationer, der ligner eller matcher de foretrukne krav. Fremhævelse af dem på dit CV og i dit følgebrev kan hjælpe ansættelseschefen med lettere at bestemme, hvor tæt du matcher de overordnede kvalifikationer.

Relateret: Erhvervserfaring og din karriere: Definition, betydning og tips

5. Vælg dine mest anvendelige egenskaber

Efter at have bestemt, hvor sandsynligt det er, at du er i stand til at udføre kerneansvaret, skal du sørge for også at sammenligne den type personlighed, de leder efter, med din egen. Gennemgå dit CV-resumé eller -mål for at identificere, hvilke egenskaber du typisk fremhæver, og overvej at revidere dette element for at adressere nogle karaktertræksøgeord på din tjekliste. Dette trin kan hjælpe ansættelseschefen med hurtigt at forstå, hvordan din personlighed kan passe ind i deres virksomhed.

Jobkrav skabelon

Jobkrav skrives normalt som en liste på stillingsopslag og i deres eget afsnit. De præsenteres normalt som en punktliste med beskrivelser, der er korte og lette at læse. Mange virksomheder vil opdele deres krav i to sektioner for at vise, at en kandidat skal overvejes og de foretrukne færdigheder eller egenskaber for at få succes.

Her er en skabelon til, hvordan jobkrav kan angives i et jobopslag:

Kvalifikationer

Påkrævet:

 • Uddannelsesniveau og foretrukne hovedfag
 • Særlige færdigheder og viden
 • Mængden af ​​erhvervserfaring
 • Nødvendige egenskaber og egenskaber
 • Fysisk evne til at udføre arbejdet

Foretrukken:

 • Yderligere specialiseret viden
 • Yderligere uddannelse eller certificeringer
 • Personlighedstræk, der vil være nyttige, men som ikke er nødvendige

Eksempler på jobkrav

Her er eksempler på jobkrav til tre forskellige stillinger:

Kundeservicemedarbejder

Påkrævet:

 • Gymnasieeksamen eller tilsvarende
 • To års erfaring med kundeservice
 • Kan tænke kritisk og løse problemer effektivt
 • Fremragende mundtlige og skriftlige kommunikationsevner
 • Kan sidde ved en computer i længere tid

Foretrukken:

 • Tosproget
 • Tidligere erfaring med teknisk support
 • Associeret grad
 • Erfaring med dataindtastning og eskaleringer

Bogholder

Påkrævet:

 • Bachelorgrad, gerne inden for økonomi, erhvervsøkonomi eller regnskab
 • To års erfaring med regnskabssoftware
 • Dygtig med regneark, tekstbehandling og databaser
 • Den ideelle kandidat er detaljeorienteret, organiseret og i stand til at multitaske
 • Kan sidde i længere tid

Foretrukken:

 • Tidligere erfaring med administrativ support
 • Kendskab til byggebranchen

Vedligeholdelsestekniker

Påkrævet

 • Mindst to års generel vedligeholdelseserfaring
 • HVAC certificeret
 • Kan vedligeholde VVS, VVS, kunstvanding og el-systemer
 • Kan stå i lange perioder og løfte op til 50 lbs. uden hjælp
 • Du skal være detaljeorienteret og kunne prioritere opgaverne

Foretrukken

 • Et års erfaring med vedligeholdelse af lejlighed eller ejerlejlighed
 • Handelsskoleuddannet

Diana Vilhelmsen
Diana Vilhelmsen Jobopslag indeholder ofte en generel beskrivelse af rollens ansvar, en introduktion til virksomheden, hvilke fordele og kompensation virksomheden er villig til at tilbyde og jobkravene. Disse krav beskriver, hvilke kvalifikationer arbejdsgiveren leder efter hos ideelle kandidater. Gennemgang af jobkravene kan hjælpe dig med at afgøre, om du passer godt til stillingen og vælge, hvilke færdigheder, erfaring og kvaliteter du vil fremhæve i dit CV og følgebrev.